fbpx

Cele mai bune camere web

Am modificat articolul ultima data pe: 14.10.19

 

Cea mai buna camera web – Recomandarile noastre pentru 2019

 

Desi unora li se par camerele web invechite, pentru alti utilizatori acestea reprezinta o necesitate, iar cand trebuie sa achizitioneze un nou device, vor respecta un minim de reguli, pentru a fi convinsi ca fac o alegere inspirata. Nu ai posibilitatea sa te informezi corespunzator in aceasta privinta? – Am facut-o noi si am gasit cateva sugestii, pe care ti le putem prezenta ca exemple, cand nu ai vreun punct de plecare. Microsoft LifeCam HD-3000 este prima varanta pe care o propunem, atat pe baza popularitatii pe care si-a castigat-o in vanzari, cat si luand in considerare setul de caracteristici tehnice. Putem mentiona ca argumente la cumparare: rezolutia buna(HD Ready – 720p), microfonul cu tehnologie de anulare a sunetului si software-ul compatibil Skype, Yahoo etc. Pe lista aspectelor secundare ce mai pot fi aduse in discutie se integreaza posibilitatea de a edita clipurile si imaginile preluate, dar si cea de partajare rapida. Daca preferi alta alternativa, varianta Logitech C270 ar mai fi una adecvata.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Datorita microfonului din dotare, care anuleaza zgomotul de fond din incapere, vei fi receptat clar de catre persoanele cu care vei purta conversatia, indiferent daca acestea se afla in tara, la cateva sute de kilometri de tine, sau in strainatate. Cu alte cuvinte, sunetul va fi unul clar si unidirectional.

Nu se poate roti la 360°, ceea ce inseamna ca iti va fi mai greu sa prinzi toate obiectele dorite in cadru.

Pentru ca ofera o calitate video, foto si audio foarte buna, aceasta camera WEB merita sa fie recomandata de catre noi.

A 2-A OPTIUNE!

Logitech C270
Click aici pentru pret!

Ofera o imagine decenta in toate cazurile, avand in vedere ca permite reglarea acesteia in functie de luminiozitatea din incapere. Altfel spus, camera WEB poate reproduce cadre clare si in conditii de iluminare precara, in asa fel incat cei cu care conversezi sa-ti poata surprinde toate gesturile.

Camera nu poate fi rotita la 360°, fapt care afecteaza posibilitatea de a beneficia de o foarte buna vizualizare a detaliilor.

Nu e de mirare ca produsul se bucura de o popularitate mare in randul utilizatorilor, avand in vedere calitatea video-audio foarte buna.

Microsoft LifeCam Studio Q2F-00018
Click aici pentru pret!

Camera WEB se bucura de o rotatie de 360°, fapt care va permite prietenilor si familiei tale sa te observe atat pe tine, cat si lucrurile care te inconjoara, asta in cazul in care sunt curiosi sa afle cum ai mobilat si cum arata incaperea sau apartamentul in care tocmai te-ai mutat.

Nu este compatibila cu alte sisteme de operare in afara de Windows, deci nu o poti folosi la un PC pe care ruleaza Linux.

Este produsul perfect pentru conferintele video din moment ce nu este necesara reglarea constanta a camerei, dovada ca se bucura de un rating bun.

 

 

Cum alegi o camera web buna

 

Ghidul cumparatorului

Camera web este un accesoriu indispensabil pentru multe persoane. Fie ca ai plecat departe de cei dragi sau daca lucrezi de acasa ori intr-o companie multinationala, la un momentdat, iti vei dori o camera web performanta.  Aceasta reda fidel imaginea, dar si sunetul, pentru a te apropia de persoana cu care comunici si a darama, fie si pentru cateva minute, bariera distantei.

Pentru a gasi una dintre cele mai bune camere web, trebuie sa te incarci cu rabdare si un cateva informatii esentiale despre aceste gandgeturi. Cel mai bun produs trebuie sa incorporeze o serie de caracteristici importante, ce tin de calitate, usurinta in utilizare si compatibilitate. Sa faci cea mai buna achizitie nu este usor, iar pentru a veni in ajutorul tau am prezentat mai jos cateva informatii de baza pe care trebuie sa le urmaresti la acest produs:Rezolutia: rezolutia camerei web influenteaza in mod direct calitatea imaginii transmisa. Alegerea acestei caracteristici trebuie sa fie facuta in stransa legatura cu utilizarea sa. O camera achizitionata pentru convorbiri periodice cu familia sau prietenii nu necesita neaparat o rezolutie foarte crescuta sau o calitate extraordinara a imaginii. In schimb, o camera folosita pentru prezentari video profesionale sau de afaceri este nevoita sa redea imaginea cu o calitate superioara. Pe piata gasesti o lista lunga de produse cu o rezolutie cuprinsa intre 640 x 480 si 1920 x 1080, iar cele mai performante camere web ofera o calitate a imaginii Full HD. In acelasi timp, unele produse au si o serie de tehnologii speciale de manipularea automata a culorii si luminozitatii imaginii.

 

Microfonul: la fel de important ca si calitatea imaginii este intai prezenta si apoi performantele microfonului. In aceasta privinta, urmareste orice garantie oferita de producator asupra performantelor sale, fie ca anuleaza zgomotele de fundal sau amplifica vocea interlocutorilor. Unele camere web ieftine si bune prost calibrate in aceasta privinta, oferind o calitate buna a imaginii, dar un microfon si un sunet de proasta calitate. Gaseste echilibrul dintre aceste doua caracteristici si pret si vei detine una dintre cele mai bune camere web. Daca, in schimb, ai deja un microfon ce se poate conecta la calculator, te poti concentra pe o camera ce ofera o calitate a imaginii superioara.

 

Compatibilitatea: aceasta caracteristica defineste usurinta in instalare si compatibilitatea cu programele special create pentru conversatii video. Pachetul de achizitie a camerei web trebuie sa includa un CD de instalare sau un driver descarcabil gratuit, dar si sa fie compatibila cu sistemul tau de operare (Mac OS, Windows, Linux etc.). Cele mai performante camere web sunt deseori compatibile cu 4 sau 5 programe speciale pentru conversatii web, printre care si cele mai utilizate: Skype, Yahoo Messenger, Windows Live messenger sau AOL Instant Messenger.

In acelasi timp, unele produse sunt create cu o compatibilitate cescuta cu sistemul de operare Windows, iar orice videoclip filmat sau orice poza facuta intra direct in baza de date a programelor de editare oferite de Windows (windows movie maker, windows live etc.)

 

Caracteristici suplimentare: pe langa posibilitatea de fotografiere, unele pareri despre cele mai bune camere web recomanda ca dispozitivul sa indeplineasca si functia de inregistrare video. Aceasta functie este utila atunci cand vrei sa realizezi un filmulet ce poate fi transmis offline. Printre caracteristicile suplimentare ce tin de manipularea imaginii, se numara si manual sau auto focus, recunoasterea faciala si ajustarea contrastului. Designul camerei este si el important si trebuie sa permita  o adaptare usoara la PC si spatiul unde este acesta plasat.

Poti fixa camera fie pe monitor, fie altundeva pe birou, pentru un unghi cat mai natural. Este util ca aceasta camera sa aiba o rotatie de 360 de grade, mai ales daca urmeaza sa vorbesti cu prietenii sau familia, care vor fi curiosi sa iti observe si mediul.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Microsoft LifeCam HD-3000

 

2

Microsoft LifeCam HD-3000 este una dintre cele mai bune camere web HD,  cu o rezolutie reala de 720p (1280 x 720 pixeli) si o proportie a imaginii pe ecran de 16:9. In plus, incorporeaza o tehnologie speciala de manipulare automata a culorii si reda acelasi continut plin de culoare in orice conditii, indiferent de sursa de lumina. Fie ca e vorba de transmisie video live, poze sau filmat, camera isi pastreaza calitatea foarte ridicata a imaginii.

Microfonul incoporeaza si el un sistem special de anulare a zgomotului acustic si a ecourilor prezente in camera in care se tine conversatia. Sunetul este clar si unidirectional. Baza camerei permite adaptarea acestui produs la un computer desktop, laptop sau notebook. Camera prezinta un software compatibil cu Yahoo messenger, AOL Instant messenger si Skype, dar are si o integrare perfecta cu Windows Live Messenger.

Conexiunea buna cu sistemul de operare Windows are avantajele sale. Fisierele filmate cu ajutorul camerei Microsoft LifeCam pot fi editate direct in Windows Movie Maker iar fotografiile sunt incarcate direct in galeria foto Windows Live, pentru a fi editate, etichetate si impartite cu prietenii. Per total, este o camera potrivita atat pentru mediul business, cat si pentru uzul personal. Este usor si intuitiv de fixat, instalat si folosit, calitatea imaginilor este foarte buna, ceea ce ne face sa ti-o recomandam indiferent de scopul utilizarii.

Avantaje

Camera video cu rezolutie de 1280 x 720 pixeli.

Rata imaginii de 16:9.

Incorporeaza o tehnologie speciala pentru redarea culorilor.

Poate filma si fotografia.

Incorporeaza un microfon ce anuleaza zgomotul de fond din incapere.

Compatibilatate foarte buna cu Windows.

Functioneaza cu Windows Live, Yahoo Messenger, Skype si AOL Instant Messenger.

Dezavantaje

Designul camerei nu permite o rotatie la 360 de grade a perifericului.

 

 

 

 

Logitech C270

 

3

Logitech C270 este o camera web performanta, cu o rezolutie video HD de 1280 x 720 pixeli si o rezolutie foto de 3 megapixeli. In timpul convorbirilor video, tehnologia Right Light ajusteaza automat imaginea, pentru o claritate cat mai buna, chiar si atunci cand lumina este slaba. In acest fel, producatorii garanteaza o conversatie audio-video de calitate, indiferent de conditiile inconjuratoare, lasandu-te pe tine sa te preocupi doar de ceea ce ai de spus, nu de reglaje tehnice.

Cu toate calitatile sale, Logitech C270 nu era una dintre cele mai bune camere web HD, daca nu incorpora si un microfon de calitate. Tehnologia Right Sound a microfonului reda o conversatie clara, indepartand zgomotele de fundal si ecourile incaperii. Astfel, vocea umana iese in evidenta si poti fi sigur ca vei avea o experienta placuta si nestresanta.

Produsul este compatibil cu multe programe de comunicare video, printre care si cele mai utilizate – Skype, Windows live Messenger, Yahoo Messenger si AOL Instant Messenger. Designul camerei permite o adaptare buna cu monitoarele desktop sau laptopuri, iar cele doua balamale permit o miscare verticala.

Avantaje

Camera web cu rezolutie video HD de 1280 x 720.

Rezolutie a fotografiilor de 3 megapixeli.

Incorporaza o tehnologie ce regleaza calitatea imaginii in functie de lumina.

Prezinta microfon ce incorporeaza o tehnologie de indepartare a zgomotelor de fundal.

Compatibila cu majoritatea programelor de conversatii video.

Incorporeaza doua balamale ce permit o miscare verticala larga.

Dezavantaje

Camera nu poate fi rotita la 360 de grade.

 

 

 

 

Microsoft LifeCam Studio Q2F-00018

 

cele mai bune camere webMicrosoft LifeCam Studio Q2F-00018 este una dintre cele mai bune camere web, avand o rezolutie video de 1280 x 720 si o calitate a fotografiilor de pana la 5 megapixeli. In functie de monitorul detinut (HD, Full HD), calitatea imaginii poate creste pana la rezolutia de 1920 x 1080 pixeli, datorita unui senzorului special. In plus, camera incorporeaza si o serie de tehnologii ce sustin calitatea imaginii, dar si a inregistrarilor.

Tehnologia „True color” reda o imagine video luminoasa si plina de culoare, indiferent de sursa de lumina prezenta in camera. Printre functiile suplimentare video gasesti optiunea de auto-focus, digital zoom si automatic face tracking. Toate aceste optiuni fac aceasta camera o alegere perfecta pentru conferintele video importante, unde subiectul realizeaza o prezentare si este in continua miscare, nefiind de dorit reglarea constanta a camerei.

Microfonul incorporat este creat special pentru a reda un sunet cat mai natural si a scoate in evidenta vocea umana. Designul camerei permite instalarea sa pe aproape orice suprafata compatibila sau chiar pe un trepied foto-video standard. In acelasi timp, capatul periferic poate fi rotit la 360 de grade. Fiind o camera web oferita de Microsoft, prezinta o compatibilitate crescuta cu programele de editare video si foto ale acestui sistem de operare. De asemenea, functioneaza foarte bine si cu celelalte programe pentru conversatii video, precum Windows Live Messenger, Microsoft Office Communicator, AOL Instant Messenger, Yahoo Messenger si Skype.

Avantaje

Una dintre cele mai bune camere web HD.

Rezolutie de 1280 x 720.

In functie de monitor, rezolutia poate ajunge pana la 1920 x 1080.

Realizeaza fotografii cu rezolutia de 5 megapixeli.

Incorporeaza tehnologia TrueColor, de reglare a culorilor in lumina slaba.

Prezinta functiile autofocus, digital zoom si automatic face tracking.

Perifericul poate fi rotit la 360 de grade.

Poate fi adaptata la un trepied standard.

Compatibilitate crescuta cu Windows.

Functioneaza foarte bine cu cele mai populare programe de conversatii video.

Dezavantaje

Pret crescut.

Nu este compatibila cu alte sisteme de operare precum Mac OS sau Linux.

 

 

 

 

A4tech PK-752F

 

5

A4tech PK-752F este o camera web cu rezolutia video de 640 x 480 si o calitate a fotografiilor de 16 megapixeli, una dintre cele mai mari oferite de camerele web de pe piata. Compatibila cu Windows (XP, Vista si 7) si Mac OS X, A4tech PK-752F nu necesita un driver special de instalare. Practic, camera trebuie conectata si poate fi utilizata aproape imediat. Din punct de vedere al tehnologiilor speciale incorporate, camera are o performanta foarte buna in situatiile cu lumina scazuta, iar in conversatiile video, producatorii garanteaza o transmisie fara desincronizari sau intreruperi (fara lag).

Microfonul camerei ofera un sunet unidirectional si are calitatea de a scoate in evidenta vocea umana. Conversatiile pot fi astfel purtate clar, indiferent de mediul inconjurator. Camera incorporeaza o clema speciala pentru fixare, foarte usor adaptabila oricarui monitor, laptop sau PC, iar perifericul se roteste 360 de grade.

Astfel, nu trebuie sa muti tot timpul laptop-ul sau monitorul pentru a  arata o imagine ce se afla in afara campului vizual initial, ci doar rotesti camera. Datorita usurintei in conectare si utilizare, recomandam aceasta camera mai ales persoanelor care nu se pricep foarte bine la partea tehnica; este camera web ideal de lasat la parintii mai varstici, cand pleci o perioada indelungata si vreti sa puteti comunica.

Avantaje

Camera web cu rezolutia video de 640 x 480 pixeli.

Calitate foto de 16 megapixeli.

Compatibila cu sistemele de operare Windows si Mac OS X.

Nu necesita un driver special de instalare.

Functioneaza foarte bine in lumina slaba.

Conferinta video redata fara desincronizari sau intarzieri.

Incorporeaza un microfon.

Poate fi adaptata la orice tip de monitor sau laptop.

Perifericul se roteste la 360 de grade.

Dezavantaje

Rezolutia video este una minima necesara pentru a reda o conversatie video de calitate.

 

 

 

 

 

Cum sa folosesti o camera web

 

Noile platforme de socializare iti confera posibilitatea de pastra legatura cu cei dragi chiar si atunci cand te afli la mare distanta de casa. Multi se folosesc de camera frontala a telefonului pentru a realiza o conferinta video cu prietenii si familia, insa acestea nu ofera intotdeauna o imagine de calitate, motiv pentru care ai putea sa folosesti o camera web.

 

 

Daca nu ai mai mai utilizat un astfel de dispozitiv niciodata, s-ar putea sa ai nevoie de putina indrumare, asa ca urmeaza cu atentie pasii pe care urmeaza sa ti-i prezentam.

 

Instalare

Pentru inceput, conecteaza camera web achizitionata la unul dinte port-urile USB disponibile ale calculatorului/laptop-ului tau. Asteapta un moment ca acesta sa poata detecta noul dispozitiv. Majoritatea sistemelor de operare vor identifica camera web si software-ul aferent al acesteia, instalarea realizandu-se automat. In caz contrar, vei fi nevoit sa utilizezi CD-ul care a venit la pachet cu produsul tau.

Dupa ce acesta a fost introdus in unitatea optica, ar trebui ca pe ecran sa apara o noua fereastra prin care ti se solicita acordul in privinta instalarii driverelor necesare. Daca nu detii un astfel de CD, va trebuie sa downloadezi software-ul camerei de pe Internet.

Nu te ingrijora, caci in mare majoritate a cazurilor, acesta este gratuit. Tot ce trebuie sa faci este sa vizitezi site-ul producatorului si sa cauti mai multe informatii referitoare la modelul detinut de tine. Astfel vei gasi, cu siguranta, driverele de care ai atat de multa nevoie!

 

Configurare

Pentru urmatorul pas, trebuie sa ai instalat un program care sa se foloseasca de camera web(Skype, Facetime, Yahoo Messenger, AOL Instant messenger etc.) ca sa poti verifica daca acasta a fost instalata corespunzator. Acest lucru ar trebui sa poata fi efectuat extrem de simplu.

In Skype, spre exemplu, tot ce trebuie sa faci este sa accesezi meniul Tools, apoi sa selectezi Options. In partea stanga a ferestrei ce a aparut pe ecran, vei gasi optiunea “Video Settings”. Odata ce ai apasat pe aceasta, ar trebui sa poti vedea o imagina captata cu camera ta web.

 

Testarea microfonului

Intrucat majoritatea produselor din aceasta categorie incorporeaza un microfon, iti sugeram sa faci un test scurt si pentru acesta. Vom proceda similar – deschidem meniul Tools si selectam Options. In partea stanga a aceleiasi ferestre, vei apasa pe “Audio Settings”. Apropie-te de microfon si vorbeste! Va trebui sa observi semnalul captat, monitorizand bara Volume a acestuia.

 

 

Alte optiuni

Exista si unele site-uri care iti permit sa testezi camera web, in cazul in care nu ai un asemenea program instalat. Lucrurile se desfasoara similar. Adobe Flash va solicita dreptul de a utiliza camera si microfonul, dupa care vei putea vedea imaginea captata cu ajutorul acesteia si sa monitorizezi volumul sunetelor receptate. Daca montajul nu a reusit, iti sugeram sa incerci un alt port USB sau sa instalezi din nou driverele dispozitivului.

 

Retusuri finale

In cazul in care camera ta a putut fi detactata si instalarea s-a efectuat corespunzator, tot ce ramane de facut e sa o pozitionezi in asa fel incat receptorul sa te poata vedea. Incearca sa nu o amplasezi la o distanta prea mare, intrucat microfonul nu va reusi sa capteze sunetele, iar interlocutorul nu te va auzi.

 

 

 

Marci populare:

 

In era in care tehnologia avanseaza atat de rapid, pare demodat sa iti mai cumperi o camera web. Totusi, cand ai nevoie sa participi la conferinte pe Skype de la un sistem desktop, aceasta solutie devine cea mai indicata alternativa. Daca te intereseaza sa procuri un dispozitiv de calitate care sa fie si performant, nu numai modern, e cert ca vei apela la oferta unui brand celebru in domeniu. Noi am analizat piata si am selectat cele mai populare 3 companii care ofera acest tip de produse in comertul electronic din Romania:

 

Multinationala Microsoft este in continuare numarul 1 mondial la nivel de productie de software. Paul Allen si Bill Gates au pus bazele acestui proiect in 1975, avand ca scop principal sa dezvolte softuri care sa execute instructiuni BASIC pentru prospat aparutul (la acea vreme) computer Altair 8800.

In anii 80′ a capatat un avans considerabil pe piata, cu ajutorul sistemelor de operare lansate: MS-DOS si Microsoft Windows. Dupa 1990, firma incepe sa dezvolte mai multe variante de Windows si, odata cu anul 2001, lanseaza consola de jocuri Xbox, ajungand in scurt timp un rival de calibru pentru Sony si Nintendo pe acest segment de piata. Dupa 2011, achizitioneaza LinkedIn si Skype Technologies.

Microsoft are acum peste 100 000 de angajati si filiale in tari din intreaga lume. Sediul este in Redmond (Washington), iar principalele domenii de activitate sunt: software, hardware, electronice si distributie de media content.

Din lista de produse oferite, amintim doar cateva: Windows, Office, Skype, Visual Studio, Azure si Xbox. Ca servicii, putem enumera: MSN, Bing, MSDN, TechNet. Xbox Live, OneDrive si LinkedIn. In materie de camere web, ofera o gama bine pusa la punct, dispozitivele fiind echipate cu microfon propriu, tehnologie TrueColor si fiind optimizate pentru Windows Live.

 

Aceasta firma elvetiana a fost fondata in 1981 si are denumirea oficiala de Logitech International S.A., constituind unul dintre cei mai mari producatori de componente PC-uri, accesorii si periferice, la nivel mondial. Sediul principal este situat in Lausanne, iar cel secundar in Newark (SUA). Activitatea de marketing e gestionata pe trei piete principale: Europa, America si Orientul Mijlociu impreuna cu Africa si Asia (inclusiv zona Pacificului).

Fondatorii sunt Giacomo Marini, Pierluigi Zappacosta si Daniel Borel, iar numarul de angajati ajunge in prezent pana la 9000. Produsul care a consacrat Logitech in domeniul perifericelor este banalul mouse, proiectat special pentru piata de larg consum.

Cele mai importante divizii incorporate sunt: cea de gaming (incluzand mouse-uri, gamepad-uri si alte dispozitive conexe), periferice (boxe PC, camere web, mouse-uri conventionale si tastaturi), dispozitive audio (boxe, casti) si video (echipament pentru conferinte).

Ofertele la camere web sunt din cele mai diverse, iar in ceea ce priveste preturile, putem spune ca vor fi accesibile pentru aproape toate categoriile de cumparatori. Modelele foarte populare in vanzari raman: Pro C920, C922 HD Pro Stream, BCC950, C270, C310, Quick Cam C300 s.a.m.d.

 

Brandul Genius apartie de KYE Systems Corp, o corporatie din Taiwan, si se ocupa in principal cu productia de componente si periferice pentru computere. A fost fondat in 1985 si in acelasi an a lansat pe piata taiwaneza primul mouse.

La ora actuala, are deschise filiale in Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania si China. Se estimeaza ca aceasta companie are in jur de 3000 de angajati, raspanditi in tari din intreaga lume, iar profitul realizat se ridica la peste 500 milioane de dolari anual. Tot conform estimarilor, valoarea actiunilor acestui brand este intr-o continua crestere, aspect ce se datoreaza si faptului ca o mare parte din productia firmei sprijina multi alti furnizori.

Genius ofera o gama extinsa de device-uri, numai cateva dintre acestea fiind: tastaturi, casti, boxe, camere web, mouse-uri, dispozitive pentru gaming, touch pen-uri etc. Succesul pe piata romaneasca se datoreaza faptului ca ofera produse de calitate si le comercializeaza la preturi accesibile, indiferent ca vorbim despre utilitate casnica sau in mediul business.

Principalele modele de camera web comercializate online si la noi sunt Facecam 2020, Facecam 1000X si Widecam F100. Toate ofera filmare HD, interfata USB 2.0, iar recenziile utilizatorilor confirma un raport avantajos intre pret si calitate.

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

A4Tech PK-635K

 

4

Camera web A4Tech PK-635K este una dintre cele mai utilizate si achizitionate camere web, datorita raportului acceptabil pret/ calitate a imaginii. Rezolutia video oferita este de 640 x 480 pixeli, o calitate minima necesara pentru o imagine cat de cat clara. Butonul de snapshot genereaza o fotografie digitala, dar calitatea senzorului nu este foarte crescuta, deci calitatea fotografiei nu va fi foarte mare.

Camera web include si un microfon pentru conversatii audio-video, dar acesta nu contine o tehnologie speciala de eliminare a zgomotelor de fundal. Designul camerei permite o rotatie 360 de grade a perifericului, dar si activarea unui capac de protectie a lentilei. Suportul camerei este unul flexibil, iar partea optica a produsului poate fi indreptata in orice pozitie. Baza camere este realizata in asa fel incat permite plasarea sa pe orice suprafata plata.

Per total, daca iei in considerare pretul si parerea celorlalti utilizatori, A4Tech PK-635K este una dintre acele camere web ieftine si bune. Ti-o recomandam daca ai nevoie de o camera pentru conversatiile cu prietenii sau familia si nu simti nevoia unei calitati video foarte ridicata.

 

Avantaje:

Camera web cu rezolutia de 640 x 480.

Incorporeaza functia de snapshot.

Include un microfon.

Perifericul poate fi rotit la 360 de grade.

Suportul camerei este flexibil.

Lentila poate fi protejata de un capac.

Pret redus.

 

Dezavantaje:

Rezolutia este cea minima necesara pentru a reda imagini de o calitate acceptabila.

Pozele sunt de calitate slaba.

 

 

Hama AC-150

 

7

Hama AC-150 este o camera web cu o rezolutie video si foto de 640 x 480 pixeli si o focalizare manuala. Camera este compatibila cu sistemul de operare Windows (vista, 7 si 8), iar instalarea sa nu necesita un driver special. Dezavantajul major al acestui produs este ca nu are inclus un microfon, accesoriu esential in conversatiile video.

Asadar, fie vei achizitiona un microfon separat, fie adaptezi camera la un laptop cu microfon. Tinand cont ca acesta are probabil o camera comparabila ca si calitate, achizitia camerei web Hama AC-150 nu este neaparat foarte utila pentru posesorii de laptop.

Designul permite atasarea camerei printr-o clema pe diferite monitoare sau suprafete, iar perifericul camerei poate fi miscat pe verticala. Pretul acestei camere nu este unul foarte mare, dar in acelasi timp, calitatea oferita nu este una profesionala, lipsindu-i tehnologiile speciale pentru claritatea imaginii.

 

Avantaje:

Camera web cu rezolutia video si foto de 640 x 480.

Focalizare manuala.

Compatibila cu Windows.

Nu necesita un driver special de instalare.

Pret redus.

Perifericul poate fi miscat in directie verticala.

 

Dezavantaje:

Rezolutie redusa.

Nu include un microfon.

Perifericul nu poate fi rotit la 360 de grade.

Nu incorporeaza o tehnologie speciala de redarea clara a imaginii.

 

 

Genius FaceCam 320

 

6

Genius FaceCam 320 este o camera web cu rezolutia video de 640 x 480 si calitatea foto de 0.3 megapixeli. Calitatea imaginii este una minima necesare pentru a reda o conversatie video de calitate. Pretul scazut al produsului vine cu inca un dezavantaj: camera web nu incorporeaza un microfon. Asadar, trebuie sa achizitionezi un microfon separat sau sa adaptezi camera la un laptop cu microfon incorporat.

Produsul este compatibil cu sistemul de operare Windows (vista, 7 si 8) si functioneaza cu principalele programe de comunicare audio video, printre care Yahoo Messenger si Skype.

Interfata este de tip USB, iar in pachetul de achizitie vei gasi si un CD ce contine kit-ul de instalare. Este o camera simpla, ce nu ofera prea multe avantaje fata de cea oferita de un laptop obisnuit.

 

Avantaje:

Camera web cu rezolutia de 640 x 480.

Calitate foto de 0.3 megapixeli.

Pret scazut.

Compatibila cu sistemul de operare Windows si programele populare de comunicatii video.

 

Dezavantaje:

Nu incorporeaza un microfon.

Calitatea imaginii este minima.

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status