Cele mai bune boxe PC ieftine

Am modificat articolul ultima data pe: 22.02.20

 

Cum aleg cele mai bune boxe PC ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Daca vrei sa te bucuri de o experienta completa, cand vezi un film sau asculti muzica pe calculator, e bine sa ai la indemana un set de boxe care sa asigure un sunet redat clar si cat mai apropiat de realitate. Chiar daca sistemul tau dispune de boxe integrate, calitatea acustica va fi diferita.

Nu este dificil sa gasesti varianta cea mai potrivita pentru tine, daca stii ca trebuie sa urmaresti cateva caracteristici tehnice atunci cand cauti pareri despre cele mai bune boxe PC ieftine.

 

 

In functie de numarul de piese integrate intr-un sistem, acestea pot fi de tip 5.1, 2.1 sau 2.0.

Prima varianta este compusa din 5 boxe si 1 subwoofer si este conceputa special pentru a oferi o experienta sonora de tip surround, asemanatoare atmosferei dintr-un cinematograf.

Sistemul audio de tip 2.1 presupune existenta a doua boxe, de regula plasate in stanga si in dreapta, pentru a oferi o senzatie bidirectionala (stereo), si un subwoofer care sa accentueze sunetele joase. Este o solutie utilizata adesea pentru desktop-urile de acasa sau de la birou, neavand nevoie de foarte mult spatiu pentru instalare.

Varianta cea mai putin costisitoare este cea de tip 2.0, care include doar boxele principale, accentuarea sunetelor inalte sau joase fiind asigurata de egalizatorul inclus in softul de redare al calculatorului.

Dimensiunile si materialul din care este realizata incinta influenteaza intensitatea si claritatea sunetului redat. Lemnul este considerat unul dintre materialele preferate de utilizatori, datorita rezistentei la uzura si redarii clare a undelor sonore, dar poate implica un cost ceva mai crescut la achizitie. O varianta mai usoara, ce asigura reverberatii bune ale fisierelor media redate, sunt boxele realizate din plastic dur.

Pentru o emisie cat mai fidela a sunetului, difuzoarele ar trebui sa acopere spectrul de unda sonora cuprins intre 20-20000 Hz. Variantele ce dispun de boxe satelit si subwoofer vor permite un reglaj mai fin al intensitatii sunetelor joase, pentru evidentierea bass-ului.

Puterea medie suportata, descrisa cu prescurtarea RMS (root-mean-square) si masurata in Watti, este un parametru tehnic ce descrie capacitatea sistemului de a genera sunetul. In functie de parametrul respectiv, poti opta pentru un set de boxe cu un RMS mai mare sau mai mic, cu rezerva ca, o configuratie cu placa audio de putere mica va necesita conectarea cu un sistem de redare cu o valoare mai redusa a RMS-ului. In caz contrar, sunetul emis nu va avea acelasi nivel de claritate, fiind posibila aparitia distorsiunilor cauzate de vibratii.

Pentru a putea plasa boxele in pozitie optima pentru o experienta sonora completa – in jurul camerei, in cazul unui sistem 5.1 sau in 2 colturi, pentru sistemele 2.1 si 2.0, vei avea nevoie de un cablu suficient de lung. Cel de alimentare ar trebui sa aiba o lungime de cel putin 2 metri, in timp ce firul de conexiune boxe – pc ar trebui sa aiba cel putin 1 metru, pentru a-ti asigura o raza de amplasare suficienta.

In magazinele unde gasesc boxe PC ieftine, la un pret bun, cei care doresc sa faca o achizitie de acest gen, trebuie sa verifici posibilitatile de conectare ale sistemelor audio(interfata). Majoritatea componentelor dispun de un jack de 3.5 mm sau o mufa de tip RCA, insa exista si variante cu porturi USB. Variantele mai scumpe pot avea capacitate de conectare wireless sau prin Bluetooth, utile atunci cand nu vrei sa te complici cu folosirea cablurilor.

Mai jos, am descris cateva optiuni pe care le poti gasi si in oferta magazinelor online, pe care te invitam sa le vizualizezi si tu.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

A+ 2.1 MS30 

 

A+ 2.1 MS30 este un sistem audio de tip 2.1, cu 2 sateliti cu o putere medie de redare de 10W si un subwoofer cu un RMS de 40W, ce permite conectarea la un sistem de calcul cu o putere mai mare si placa audio dedicata. Este un trio ce poate fi utilizat acasa sau la birou si poate fi integrat usor in orice incapere, datorita liniilor elegante si a cromaticii clasice.

Structura de lemn a subwoofer-ului si a celor doi sateliti asigura redarea unui sunet clar, fara vibratii redundante, care sa reduca din calitatea sonora a muzicii sau filmelor. Subwoofer-ul este construit cu o tehnologie de tip „band-pass box” ce imbunatateste si extinde frecventele joase, accentuand intensitatea bass-ului.

Redarea muzicii sau filmelor poate fi optimizata, in functie de preferintele utilizatorului, folosind butoanele mari, metalice, plasate pe panoul de control al subwoofer-ului. Volumul, intensitatea sunetelor inalte, a bass-ului si balansul pot fi modificate de la acest nivel. Conectarea cu laptopul sau calculatorul este asigurata prin cordoane stereo de 3.5 mm  L/R RCA. Un element deosebit este prezenta mufei de conexiune AUX Input, ce permite redarea fisierelor audio de pe un dispozitiv auxiliar, cum ar fi telefonul, fara sa fie necesara deschiderea calculatorului.

 

 

 

 

 

Logitech 2.1 Z213 

 

Logitech propune, prin modelul Z213, un sistem de tip 2.1 – un subwoofer cu putere de 7W si 2 sateliti cu un RMS de cate 1.5W, ideal pentru utilizatorii care prefera sa asculte muzica acasa sau, de ce nu, la birou. Dimensiunile reduse permit o instalare usoara si in cazul incaperilor cu spatiu disponibil redus, iar designul inclinat permite directionarea sunetului catre ascultator si atunci cand sunt plasate la nivelul podelei.

Intensitatea bass-ului este ajustabila, permitand reglarea dupa gusturile ascultatorului cu ajutorul butonului plasat in spatele subwoofer-ului. Volumul poate fi controlat prin intermediul telecomenzii cu fir.

Carcasa din plastic dur asigura o buna rezistenta boxelor la manevrare si in caz de socuri mecanice, fara sa permita aparitia vibratiilor redundante in timpul redarii fisierelor audio. Sunetul ramane astfel clar chiar si la volum maxim. Conexiunea cu sistemul de calcul este asigurata prin intermediul mufei jack de 3.5 mm.

 

 

 

 

 

Serioux SoundBoost 2000C 

 

Daca inca mai cauti o pereche de boxe PC ieftine si bune, poti apela cu incredere la modelul SoundBoost 2000C, produs de Serioux. Sistemul de tip 2.0, dispune de 2 boxe cu o putere cumulata de 6W, suficient pentru a reda un sunet destul de clar, dar nu foarte puternic.

Conexiunea la sistemul de calcul – PC sau laptop, este asigurata printr-un cablu USB, ce joaca rol si de sursa de alimentare, instalarea realizandu-se rapid, fara sa necesite alte surse de curent. Carcasa din lemn asigura redarea eficienta, prin reducerea vibratiilor ce pot distorsiona undele sonore emise.

Amplificatorul intercalat pe fir contribuie la mentinerea unei greutati totale si o dimensiune reduse a sistemului, asigurand posibilitatea instalarii acestuia si in incaperile ce dispun de un spatiu mai mic. Greutatea si dimensiunile permit si transportarea usoara a boxelor, atunci cand se doreste instalarea lor in alta incapere.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status