Cel mai bun monitor 4k 27 inch

Am modificat articolul ultima data pe: 14.07.20

 

Cum aleg cele mai bune monitoare 4k de 27 inch

 

Ghidul cumparatorului

Daca vrei sa iti schimbi monitorul, iti recomandam unul performant de ultima generatie, cu o diagonala larga de 27 inch si cu rezolutie 4k, cea mai mare rezolutie uzuala la ora actuala, denumita si Ultra HD, cu nu mai putin de 3840 x 2160 pixeli. Vei simti diferenta atunci cand vei accesa un joc nou, cand vei viziona un film si chiar si atunci cand lucrezi.

In acest ghid iti voi prezenta caracteristicile mai importante de care sa tii cont, dar si cum poti comanda online un monitor 4k de 27 inch, la un pret bun.

 

 

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca PC-ul tau este compatibil cu un astfel de monitor, adica hardware-ul sa fie capabil sa afiseze imagini cursive la rezolutia monitorului, iar placa video sa fie performanta. Pentru a lucra in office sau pentru navigare pe internet nu ai nevoie de cerinte speciale, dar pentru jocuri ultraHD ai nevoie de un PC foarte puternic.

E bine sa cauti un model cu o valoare cat mai ridicata a unghiului de vizibilitate, apropiata de 180 de grade, pentru a putea vizualiza imaginea, fara schimbari perceptibile de culoare.

Unghiul de vizibilitate este dat de tipul panoului LCD care poate fi:

TN – recomandat daca esti gamer inrait, iti doresti un timp de raspuns foarte scazut si nu te intereseaza sa privesti din alt unghi monitorul, deoarece au unghiuri foarte slabe;

IPS sau VA – sunt cele mai recomandate avand un unghi foarte bun si culori vii;

IGZO si OLED – sunt tehnologii noi, mai greu de gasit si foarte scumpe deocamdata.

Acuratetea culorilor este si ea importanta, standardele cele mai cunoscute in momentul de fata fiind sRGB, Adobe RGB si NTCS.

Contrastul este foarte important pentru ca iti da raportul dintre luminozitatea ecranului cand afiseaza negru si luminozitatea ecranului cand afiseaza alb. Un monitor bun are in jur de 1500:1. O luminozitate buna are valori intre 300 – 350 cd/ mp, si iti reda imagini clare chiar si intr-o camera puternic luminata.

Este bine sa optezi pentru un ecran mat, tratat anti-reflexie, pentru a scapa de efectul de oglindire in el, dar mai ales de reflexia luminii din camera si a razelor de soare.

Alege un model cu cat mai multe posibilitati de ajustare, cum ar fi reglarea pe inaltime, rotirea ecranului in plan orizontal, rotirea la 90 de grade in modul portret si modificarea gradului de inclinare relativa la pozitia utilizatorului.

Poti alege si un monitor cu mai multe functii extra cum ar fi: prezenta unui set de gauri compatibile cu standardul VESA pentru montarea acestuia pe perete, set de boxe, brat ergonomic multi-monitor, hub USB etc. Bineinteles ca si conectica este importanta, asa ca alege un model cu cat mai multe optiuni (DVI, HDMI, Display Port).

Analizand pareri despre cele mai bune monitoare 4k 27 inch am alcatuit o lista si iti prezint in continuare cateva modele cu un raport pret/ calitate foarte bun.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

ASUS ROG PG27AQ 

 

Firma ASUS ne propune un model de monitor 4k 27 inch dedicat celor mai impatimiti iubitori de jocuri pe calculator. Tipul panoului este IPS, care afiseaza 1,07 miliarde de culori, cu un standard sRGB si iti ofera un unghi de vizibilitate de 178 de grade.  Avand margini subtiri, de 6 mm, poate fi montat in configuratii multi-monitor foarte reusite.

Are un contrast bun de 1000:1 si o luminozitate de 300 cd/ mp. Daca ai un calculator puternic cu o placa video dedicata, cuplat la acest monitor vei avea o experienta la jocuri inedita, imagine perfecta, cu timp de raspuns foarte rapid si claritate deosebita.

Are sistem de montare pe perete de tip Vesa. De asemenea, incorporeaza difuzoare. Este dotat cu doua porturi video, HDMI si Display Port, si un port audio Mini-jack 3,5 mm. Pentru o pozitie cat mai comoda iti permite o reglare a unghiului de inclinare intre 5 – 20 de grade, reglare a pozitiei pe verticala, pe orizontala, fata-spate si lateral.

 

 

 

 

 

LG 27UD58

 

Daca iti doresti un monitor 4k de 27 inch, ieftin si bun, dedicat pentru jocuri la un nivel inalt, iti recomandam modelul LG 27U D58. Panoul este de tip IPS, care combinat cu un calculator puternic iti va permite sa vizualizezi imaginea fara intreruperi, cu un timp de raspuns foarte bun.

Luminozitatea este de 250 cd/mp si ecranul este tratat ani-reflexie. Are un contrast bun de 1000:1. Unghiul maxim de vizibilitate pe orizontala, dar si pe verticala este de 178 de grade. Are trei porturi video, doua HDMI si unul Display port. Pentru a putea lucra confortabil cu mai multe fisiere odata ai posibilitatea de a utiliza modul PIP (picture in picture).

Ai posibilitatea sa montezi monitorul pe perete avand sistem de tip VESA. La achizitie pe langa cablul de alimentare mai primesti si un cablu HDMI.

 

 

 

 

 

BenQ BL2711U

 

BenQ BL2711U este un monitor 4k de 27 inch dedicat pentru impatimitii de jocuri, dar si pentru cei care lucreaza cu programe de arhitectura sau au nevoie de acuratete pentru imagini. Panoul este de tip IPS, si impreuna cu o placa video dedicata iti va oferi un timp de raspuns foarte bun, combinat cu o imagine clara, fara intreruperi.

Contrastul este de 1000:1. Are o luminozitate de 300cd/mp, foarte buna. Unghiul de vizibilitate atat pe orizontala cat si pe verticala este de 178 grade. Are 4 porturi video (1 – DVI-D, 2 – HDMI, 1 – Display Port), 2 porturi audio (1 – casti, 1 – Audio in) si 4 porturi pentru transfer date de tip USB 3.0.

Din punctul de vedere al ergonomiei iti permite reglarea inaltimii, pivotarea cu un unghi de 90 de grade, rotirea monitorului cu 45 de grade si modificarea unghiului de inclinare fata de utilizator. Poate fi montat si pe perete avand incorporat sistemul VESA. Are difuzoare. Kitul de livrare mai contine 5 cabluri cum ar fi: VGA, DVI, Dispaly Port, HDMI si USB 3.0.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status