Cel mai bun hard extern de 500 GB

Am modificat articolul ultima data pe: 11.07.20

 

Cum aleg cele mai bune harduri externe de 500 GB

 

La un moment dat, spatiul de stocare al Hard Disk-ului PC-ului tau se va epuiza, iar pentru transferul rapid si stocarea in siguranta a unei cantitati considerabile de date, ai nevoie de un HDD extern. Pentru pastrarea diverselor fisiere (documente, muzica, filme, fotografii), un hard extern de 500 GB iti ofera o capacitate satisfacatoare (500 GB = 0, 5 TB), la un pret accesibil.

In alegerea unui astfel de dispozitiv, un prim criteriu de selectie il va reprezenta viteza de transfer a datelor de pe HDD-ul intern al computerului, masurata in Mbps (megabiti pe secunda) si Gbps (gigabiti pe secunda). Aceasta viteza depinde de dimensiunile fisierelor transferate, dar si de interfata de conectare a HDD-ului la PC.

Din acest punct de vedere, este de preferat sa nu alegi un model doar cu port USB 2.0, acestea fiind prea lente in ziua de astazi, cu viteza de transfer de 25-30 Mbps. O interfata cu port USB 3.0 este mult mai rapida, atingand valori de 100 Mbps.

Modelele mai performante, care vin insa si cu un pret mai piperat, au si conector eSATA 3, ce ajunge pana la 600 Mbps, iar unele se conecteaza inclusiv prin Wi-Fi.

Te va interesa si numarul de rotatii pe minut (indica cu ce viteza se rotesc platanele), care pentru o interfata USB 3.0 ar trebui sa fie de macar 5400 sau de 7200 rotatii/minut.

Dimensiunile influenteaza gradul de portabilitate al unui model, in general fiind preferabil unul mai mic si usor. Formatul de 2. 5 inch este adesea recomandat, dupa cum arata si destule pareri despre cele mai bune harduri externe de 500 GB, unul de 3.5 inch fiind deja prea mare, dificil de manevrat si de transportat. Alege un dispozitiv cu design compact, care sa fie cat mai rezistent la socuri (trebuie oricum utilizat cu precautie).

Un HDD extern se poate alimenta prin cablul USB sau poate avea un adaptor de curent ce se conecteaza la reteaua electrica. In general, sunt preferate cele cu alimentare prin USB, o modalitate comoda si practica.

Daca il folosesti ca hard suplimentar conectat mereu la computer, alege insa un produs cu alimentare proprie.

Acum stii cam ce criterii sunt esentiale in alegerea unui HDD bun si probabil te intrebi unde se gasesc harduri externe de 500 GB, la un pret bun. Asa cum iti pot spune si alti utilizatori, ofertele online sunt mereu deosebit de atractive si de diverse.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

WD Elements Portable 

 

Daca Hard Disk-ul computerului tau este aproape plin si vrei cel mai bun hard extern de 500 GB, iti sugeram sa iei in vedere modelul WD Elements Portable, ce-ti va asigura suficient spatiu de stocare in siguranta a variatelor fisiere (fotografii, muzica, filme, documente). Astfel eliberezi memoria PC-ului, imbunatatindu-i performantele.

Acest dispozitiv are o interfata ce-ti ofera compatibilitate atat cu USB 2.0, cat si cu tehnologia utilizata mai frecvent astazi, USB 3.0. Astfel, portul USB 3.0 garanteaza o viteza de transfer a datelor de pana la 5 Gb pe secunda, fiind mult mai rapid. Este compatibil cu sistemele de operare Windows si Mac.

HDD-ul extern include o versiune trial WD SmartWare Pro, ce iti da posibilitatea sa faci un back-up al datelor pe cloud, prin intermediul contului de DropBox. Viteza de rotatii este de 5400 rpm, destul pentru interfata USB 3.0. E un dispozitiv portabil, cu greutate de doar 0.134 kg, cu dimensiuni de 82 x 111 x 15 mm si cu format de 2.5 inch.

 

 

 

 

 

Seagate Expansion Portable 

 

Acest hard extern de 500 GB, ieftin si bun, Seagate Expansion Portable iti va suplimenta spatiul de stocare, fapt important, avand in vedere ca atunci cand HDD-ul intern este prea plin, performanta computerului este diminuata cu mult. Se va instala cat se poate de simplu, introducand mufa USB in PC, fiind apoi gata de utilizare.

Este un model cu design compact si modern, usor si de dimensiuni mici (greutate de 0.17 kg si 80 x 117 x 14.8 mm), ceea ce il face simplu si comod de manevrat si de transportat. Formatul este de 2.5 inch (cel de 3.5 inch e considerat prea mare de multi utilizatori).

Se conecteaza la computere ce au sistemele de operare Microsoft Windows 7 si 8. Interfata are atat port USB 2.0, cat si un port USB 3.0, oferind astfel viteza de transfer a fisierelor de pana la 100 Mb pe secunda. Include cablu USB si o garantie pe o perioada de 24 luni.

 

 

 

 

 

Toshiba Canvio Basics 

 

Hardul extern Toshiba Canvio Basics ofera suficient spatiu pentru stocarea diverselor date de pe computer, cum ar fi documentele, fotografiile, muzica, avand o capacitate de 500 GB (0.5 TB). Este un dispozitiv pregatit pentru utilizare cu sistemele de operare Microsoft Winows 7, 8 si 8.1, fara a necesita preinstalarea vreunui software.

Transferul datelor este intuitiv, prin glisare si fixare a fisierelor de pe computer, iar interfata cu 1 port Micro USB 3.0 asigura o viteza de transfer de 100 Mb/secunda. Este asadar mult mai rapid decat modelele mai vechi cu port USB 2.0, insa ramane compatibil si cu aceasta tehnologie.

Carcasa este compacta, cu finisaj negru mat, portabilitatea fiind asigurata de greutatea de doar 0.230 kg si dimensiunile de 79 x 118.9 x 21 mm; are format de 2.5 inch, ideal pentru o buna manevrare si un transport facil. Are incorporat un senzor intern de socuri si are tehnologie de incarcare a capetelor prin rampa.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status