fbpx

Cea mai buna imprimanta multifunctionala HP

Am modificat articolul ultima data pe: 16.10.19

 

Cum aleg cele mai bune imprimante multifunctionale HP

 

Imprimantele sunt de multa vreme periferice indispensabile in birouri, dar si acasa, in cazul celor care au nevoie sa printeze frecvent documente (profesori, scriitori, studenti s.a.m.d.). Odata cu evolutia tehnologiei, acestea au dobandit noi si noi functii asa incat sa acopere o gama variata de nevoi.

Daca vrei sa achizitionezi un produs pentru birou sau acasa, iti recomandam oferta de imprimante multifunctionale HP, compania ce e lider mondial pe aceasta piata.

 

 

Din anul 1939, HP ofera dispozitive performante, devenind in timp numarul 1 in domeniul imprimantelor cu cerneala si laser mono si color, numarul 1 in domendiul scannerelor, PC-urilor portabile si desktop. O multifunctionala permite, dupa cum ii spune si denumirea, mai multe activitati: imprimarea pe hartie a textelor si imaginilor, copierea foilor monocrom ori color, scanarea documentelor, trimiterea si primirea de faxuri.

Ai de ales intre produse inkjet (jet cerneala) si laser. Primele sunt adesea mai accesibile ca pret si printeaza imagini de calitate, dar au o viteza mai mica. Tehnologia cu laser ofera atat calitate la imprimare, cat si viteza crescuta, dupa cum arata si destule pareri despre cele mai bune imprimante multifunctionale HP.

Modelele alb-negru sunt similare ca pret cu cele inkjet (daca nu ai nevoie de printare color, atunci e simplu sa alegi). Insa datorita competitiei pe piata, chiar si produsele laser color au inceput sa aiba un cost ceva mai scazut (si desi un toner costa mai mult decat un cartus cu cerneala, are capacitate de imprimare de mii de pagini, mult mai crescuta).

Te va interesa formatul de tiparire: hartie A4 (cea mai frecventa), A3 sau A6 (la poze). De asemenea, uita-te la tipul de hartie suportata: mai exact, greutatea mediului de imprimat, masurata in grame pe metru patrat (mediu greu: hartie groasa; o coala obisnuita are 70-80 gmp). In functie de nevoile tale, verifica volumul lunar ce poate fi printat si viteza de tiparire – ai in vedere faptul ca viteza promisa insa de catre producator este orientativa, caci des acesta face calculul pentru pagini cu text 5 % (un produs eficient inclusiv in birouri ajunge pana la 28 pagini/minut, valoare care insa depinde de grafice, culori).

Rezolutia e exprimata in DPI si asigura calitatea textelor si imaginilor printate, copiate, scanate (cauta o valoare de 600 DPI sau peste). In special intr-un birou, vei avea nevoie de functia duplex (imprimare fata-verso).

Modalitatea obisnuita de conectare e USB, iar unele imprimante pot fi conectate la retea prin wireless sau Bluetooth (de exemplu, multifunctionala HP LaserJet Pro MFP M477FDW). Intereseaza-te si de sistemele de operare PC pe care le accepta.

Nu stii unde se gasesc imprimante multifunctionale HP, la un pret bun? Daca vei cauta pe Internet, vei descoperi fara indoiala diferite modele atractive.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

HP LaserJet Pro MFP M477FDW 

 

Daca ai nevoie de cea mai buna imprimanta multifunctionala HP pentru un birouri, te poti orienta spre acest model cu tehnologie laser, ce asigura calitate inalta a printarii, cu texte si grafice imprimate clar, cu o rezolutie de 600 DPI (scannerul are 1200 DPI). Are o viteza crescuta de imprimare, de 28 pagini pe minut, fiind un model foarte rapid.

Volumul lunar de printare este si el crescut, de pana la 4000 pagini/luna. Fiind o multifunctionala, include functiile de copiere, scanare documente, fax. Printeaza color in format A4 sau formate mai mici si fata-verso (duplex). Se poate conecta prin stick USB, dar si la retea wireless.

Greutatea mediului de printare se incadreaza intre 60 si 176 g/mp (o coala de hartie conventionala are cam 70-85 g/mp). Capacitatea ADF (cate coli poate prelua automat) este de 50, asadar este o multifunctionala potrivita pentru birourile mai mici. Un mic dezavantaj este ca nu tipareste fotografiile la o calitate foarte inalta (nu precum o imprimanta foto specializata).

 

 

 

 

 

HP LaserJet Pro MFP M477FNW 

 

Aceasta multifunctionala de la HP iti permite sa printezi texte si imagini la o rezolutie de 600 x 600 DPI, sa scanezi la rezolutie de 1200 x 1200 DPI, sa trimti faxuri cu o viteza de 3 sec/pagina (300 x 300 DPI). Este asadar un model modern, potrivit pentru afaceri mici sau pentru acasa, in cazul in care ai nevoie sa tiparesti frecvent o cantitate crescuta de pagini.

Este un produs laser color, cu duplex manual (fata-verso). Poate printa pana la 4000 de copii intr-o luna, o valoare destul de buna pentru orice model conceput pentru utilizarea in birouri. Printeaza diferite formate ce nu trec peste A4. Se conecteaza prin USB, dar si prin retea wireless.

Multifunctionala este foarte rapida, avand o viteza de printare si de copiere de 28 pagini pe minut, indiferent daca e alb-negru ori color. Suporta toate sistemele de operare Windows si Mac OS x 10.7. Are ecran tactil ce-ti permite sa printezi textele direct de la multifunctionala.  

 

 

 

 

 

HP LaserJet Pro MFP M130a 

 

Vrei o imprimanta multifunctionala HP, ieftina si buna, ideala pentru a printa o cantitate considerabila de documente acasa sau intr-un birou micut? Iti recomandam acest model laser monocrom, perfect daca nu ai nevoie si de imagini sau grafice color, cu un raport excelent pret-calitate.

Este un produs mic si eficient, ce include copiator (rezolutie – 600 x 400 DPI), scanner (600 x 600 DPI) si fax (3 sec/pagina). Rezolutia de printare e de 600 x 600. Permite controlul direct de la imprimanta, prin intermediul unui ecran LCD. Poate tipari si copia pana la 22 pagini pe minut si are functie duplex manuala (imprima fata/verso).

Volumul lunar suportat este de 1500 copii, iar formatele de redare sunt A4, A5, A6 si B5. Greutatea mediului de printare se incadreaza intre 60 si 163 g/mp (colile de hartie uzuale au cam 70-80 g/mp). Accepta sistemul de operare Windows (7, 8, 8.1, 10 si Vista) si Mac OS X 10.9 – 10.11. Interfata permite conectarea prin USB (nu e un model wireless).

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status