fbpx

Cea mai buna imprimanta laser cu copiator

Am modificat articolul ultima data pe: 19.10.19

 

Cum aleg cele mai bune imprimante laser cu copiator

 

Fie ca este vorba despre activitatea de acasa sau o afacere, niciun birou nu este complet fara o imprimanta. Data fiind varietatea de produse si accesibilitatea de-a lungul anilor, de ce sa nu optezi pentru o multifunctionala? Aceasta imbina mai multe dispozitive, avand posibilitatea de a imprima, copia si scana, pentru a simplifica operatiunile ce necesita documente.

Cresterea in popularitate a acestor produse a dus si la o scadere a pretului. Astfel, o asemenea achizitie poate fi ravnita si pentru uzul propriu: din ce in ce mai multe persoane isi printeaza cursuri, carti, fotografii sau le copiaza la un pret mai redus decat in centrele specializate. Stim ca te intrebi unde gasesc imprimanta laser cu copiator, la un pret bun, restul cumparatorilor, asa incat iti oferim un ghid pentru a te “inarma” cu cunostinte pentru cautarile pe Internet.

In functie de volumul de documente pe care il estimezi intr-o luna, te va interesa capacitatea de printare si de copiere. Acestea se cuantifica in pagini per minut; 10-15 este  o viteza rezonabila pentru uzul infrecvent, domestic, pe cand valorile de peste 20 de ppm sunt de obicei necesare intr-o afacere sau daca sunt mai multi utilizatori. Modul de tiparire este color sau alb-negru, alegere pe care o faci in functie de rolul pe care il va avea dispozitivul. Cele monocrom sunt mai ieftine atat ca si achizitie initiala, cat si in termeni de cost/pagina, luand in calcul pretul tonerului.

In ceea ce priveste functia de copiator, aparatele mai performante dispun de posibilitatea copierii a mai multe pagini odata, fata-verso sau memorarea unor documente. Mai ales daca vei folosi aparatul in mediul business, probabil va fi necesara printarea pe diferite medii. Pe langa clasicul A4,  mai poti  dispune de printare A5, A6, B5, letter, legal, executive, plicuri.

Deoarece orice locuinta sau birou modern dispune de numeroase dispozitive, multiple pareri despre cele mai bune imprimante laser, cu copiator, enumera si conectivitatea printre criteriile de selectie. Toate pot fi conectate la un computer, iar unele dispun de wireless, Bluetooth, compatibilitate cu diverse sisteme de operare mobile, aplicatii dedicate etc.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Canon MF623Cn

 

Canon a conceput acest model de multifunctionala avand in minte profesionistii independenti si afacerile mici, aflate la inceput. Accentul este pus pe usurinta in utilizare, conectivitate si versatilitate. Aparatul dispune de 3 functii: imprimare color, copiere si printare.

Pentru primele doua, debitul este de 14 ppm, valoare relativ redusa, dar suficienta pentru clasa de utilizatori caruia ii este destinat dispozitivul. Mediile de printare sunt diverse, incluzand A4, A5, B5, letter, executive, postcard si numeroase formate tip plic.  Pentru toate modurile de procesare, rezolutia este de 600 x 600 dpi, suficient pentru documentele alb negru sau color dintr-un mediu de lucru.

Canon a implementat copierea multipla, cu un maxim de 99 de pagini deodata. Aparatul nu include procesare fata-verso automata a documentului. Conectivitatea este un punct forte al acestei multifunctionale, fiind usor accesul de pe laptop, computer sau dispozitive mobile ce folosesc iOS sau Android, prin aplicatia dedicata; este, de asemenea, compatibil cu Google Cloud Print.

Toate acestea fac foarte simpla copierea si scanarea, cu trimiterea automata, utilizand ecranul LCD tactil, intr-un serviciu tip cloud sau arhiva digitala. Date fiind aceste caracteristici, nu ne surprinde ca modelul MF623Cn este considerat cea mai buna imprimanta laser cu copiator, pentru birourile mici moderne.

 

 

 

 

 

Samsung Xpress M2675F

 

Daca esti in cautare de o imprimanta laser cu copiator, ieftina si buna, care isi va face treaba rapid si fara gres, iti recomandam acest dispozitiv compact de la Samsung. Cu adevarat multifunctionala,incorporeaza abilitatile de imprimare monocrom, copiere,  scanare si fax.

Viteza de procesare a documentelor este cea care ne-a atras atentia, 26 ppm fiind o valoare foarte buna pentru un birou mic. Rezolutia de printare este de 600 x 600 dpi, pe cand cea de copiere este de 1200 x 1200 dpi, rezultatul fiind imagini clare, chiar si cand este vorba despre detalii.

Printarea fata-verso automata nu este posibila, dar poti copia maxim 99 de pagini succesive, fara niciun efort. Mediile de imprimare includ A4, A5, A6, B5, B6, letter, legal si chiar folii pentru retroproiector.

Accentul fiind pe economie, producatorul a inclus moduri de operare care consuma mai putin toner. Fiind un aparat relativ simplu si foarte eficient, conectivitatea nu a fost o prioritate, dar vei putea regla setarile de pe un computer, prin intermediul softwareului dedicat.

 

 

 

 

 

HP Laserjet Pro M127FW MFP

 

Aceasta multifunctionala HP integreaza functiile de imprimare, copiere, scanare si faxare. Este o alegere foarte buna pentru birourile cu cativa angajati, fiind monocroma, cu o viteza de procesare a documentelor de 21 ppm si oferind conectivitate ridicata.

Pe langa clasicul A4, formatele de printare mai includ carti postale, letter, legal, envelope, fiind evidenta orientarea dispozitivului catre produsele mediului de afaceri. Exista si posibilitatea copierii ambelor fete ale documentelor mici (carti de vizita, de identitate) pe o singura pagina.

Modul de copiere/ imprimare fata-verso este manual. Rezolutia pentru printer este de 600 x 600 dpi, pe cand scannerul optic dispune de 1200 dpi. Multifunctionala poate fi accesata de catre mai multi utilizatori prin intermediul retelei Ethernet, dar si wireless. Poti prelucra documente, practic, de oriunde, utilizand aplicatia mobila ePrint. Dispozitivele Apple (computer Mac, iPad, iPhone) au o pozitie privilegiata, imprimanta fiind compatibila si cu serviciul AirPrint.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status