Cea mai buna imprimanta foto portabila

Am modificat articolul ultima data pe: 04.08.20

 

Cum aleg cele mai bune imprimante foto portabile

 

Industria dispozitivelor portabile a devenit in ultima vreme un sector foarte profitabil pe piata electronicelor. Multumita tehnologiilor wireless, aproape orice fel de aparat se poate conecta la un telefon sau o tableta, pentru a reda muzica, controla climatizarea casei, monitoriza sisteme de alarma, sau pentru a imprima fotografii. Ghidul nostru se axeaza pe aceasta ultima categorie de produse, sfatuindu-va cum sa alegeti o imprimanta foto portabila, la un pret bun.

Pentru a putea printa o fotografie de pe smart phone-ul ori computerul dumneavoastra, este necesar ca sistemele de operare dintre acestea si imprimanta portabila sa fie compatibile. Nu aveti cum sa utilizati un dispozitiv precum Kodak KODMP210W de pe un computer cu Microsoft Windows instalat, din moment ce modelul respectiv suporta numai telefoane Apple si Android. Prin urmare, interfata de software va fi unul din primele criterii de selectie a imprimantei potrivite nevoilor dumneavoastra, cand alegeti una din oferta pietei.

Mediul de printare reprezinta tipul de hartie utilizat, care poate varia in dimensiuni si in grosimea individuala a foilor de imprimare. Multe modele de pe piata pot incapea chiar si in buzunar (doar ideea este ca ar trebui sa fie portabile, nu?), si prin urmare dimensiunile fotografiilor sunt pe masura: circa 5 x 8 centimetri pentru Kodak KODMP210W si Polaroid ZIP, de exemplu.

Pentru unii, asta poate fi suficient, insa alti cumparatori vor dori dimensiuni mai mari, eventual reglabile dupa dorinta lor. Un model precum Canon Selphy CP1300 este mai indicat, in aceste cazuri, acesta oferind atat poze de 148 x 100 mm, cat si formate mai mici, pana la dimensiunile unei poze de buletin.

Daca tot am discutat despre dimensiunile fotografiilor imprimate, ar fi cazul sa discutam si despre marimea si greutatea imprimantelor in sine. Modelele mai mici si mai simple masoara circa 12 x 8 centimetri, si cantaresc intre 190  (Polaroid ZIP) si 250 de grame (Kodak KODMP210W). Prin urmare, de-abia le veti simti in geanta ori buzunar, fiind la fel de mari ca unele modele de telefoane.

Imprimantele mai complexe, precum Canon Selphy CP1300, sunt si mai mari (180 x 137 x 64 mm si aproape 900 de grame), insa ofera si mult mai multe optiuni de printare.

Cateva optiuni prezente la orice model de imprimanta ar trebui sa fie: posibilitatea atasarilor cardurilor de memorie, stocarea setarilor de printare, conectarea prin USB la aparatele foto digitale, ori previzualizarea pe display a fotografiei. In cazul modelelor mai simple, beneficiati de mai putine astfel de optiuni, insa si dimensiunile dispozitivului sunt reduse.

Daca cititi multe pareri despre cele mai bune imprimante foto portabile, veti observa ca este greu sa se stabileasca clar superioritatea uneia fata de alta. Prin urmare, ca sa faceti o opinie proprie, si sa va hotarati mai usor, va oferim si descrierea catorva dintre cele mai cautate modele de pe piata, ce se pot comanda online:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Canon Selphy CP1300 

 

Modelul Selphy CP 1300 de la Canon este o imprimanta foto portabila, ieftina si buna, cu un numar surprinzator de mare de functii si optiuni puse la dispozitia dumneavoastra. Chiar daca este mai mare decat multe produse din aceeasi gama (180 x 137 x 64 milimetri si 860 de grame in greutate), include multe butoane si un ecran TFT color de 8.1 centimetri in diagonala, de unde puteti previzualiza cum vor iesi fotografiile.

In plus, puteti atasa si carduri SD de diverse dimensiuni, pentru a imprima fara nevoia unui smart phone, PC sau tableta. Sistemele de operare sunt iOS pentru Apple, Android, si Microsoft Windows 7, 8, 8.1 si 10, prin urmare veti putea folosi produsul de pe aproape orice dispozitiv.

Poate imprima poze destul de mari (148 x 100 mm) dar si formate mai mici (86 x 54 mm, 50 x 50 mm, sau 22 x 17.3 mm).

 

 

 

Polaroid ZIP 

 

Polaroid ZIP este una din cele mai mici imprimante foto de pe piata, dimensiunile sale fiind graitoare de la sine: 120 x 74 x 23 mm si doar 186 de grame in greutate. Dimensiunile fotografiilor pe care le puteti imprima sunt de 5 x 8 centimetri, iar poza dorita va fi scoasa in 60 de secunde de la trimiterea comenzii.

Produsul nu are cititor de carduri si permite conectarea ori prin Bluetooth, ori prin NFC, de pe dispozitive cu sisteme de operare iOS sau Android. In plus, numarul de optiuni este foarte limitat, oferind doar o marime de poze.

Poate stoca zece coli de hartie, iar incarcarea se face prin USB, cu bateria plina aceasta putand imprima 25 de poze. Ceea ce este inovator la modelul Polaroid ZIP este tehnica de imprimare fara cerneala, aceasta folosind o tehnologie bazata pe caldura, culorile fiind pre-aplicate in foile speciale utilizate.

 

 

 

Kodak KODPM210W 

 

Kodak KODPM210W are un design compact, si ca dimensiuni, masoara 15.3 x 7.6 x 2.4 centimetri, iar greutatea sa este de 240 de grame. Bateria sa se incarca prin Micro-USB in circa 1.5 ore.

Marimea pozelor imprimate este de 54 x 86 milimetri, iar tehnica de printare utilizeaza caldura pentru a evidentia trei culori de baza (cian, magenta si galben) impregnate in hartia speciala. Astfel, rezulta o paleta de 16.7 milioane de nuante, care se pot mentine peste 10 ani, daca poza este pastrata in mod corespunzator. Mai mult, pozele sunt si acoperite cu un strat protector, deci rezista bine si la umezeala.

Ca interfata, suporta dispozitive cu iOS si Android, conectabile prin wi-fi si NFC. Stocheaza zece filme in interiorul sau, iar cu bateria incarcata complet, puteti scoate 20 de poze, fiecare din acestea fiind printata dupa circa un minut de la lansarea comenzii.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status