Cele mai bune UPS-uri pentru centrala termica

Am modificat articolul ultima data pe: 24.09.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cel mai bun UPS pentru centrala termica – Recomandarile noastre pentru 2021

 

Cauti un nou sistem UPS pentru a avea grija de centrala ta, dar nu stii care model ti-ar fi mai potrivit? Poti afla care sunt cele mai importante criterii de selectie in randurile urmatoare si, daca nu ai timp sa continui lectura, iti facem doua propuneri initiale bazate pe recenziile altor cumparatori, pornind de la Volt Sinus PRO-800E 800 VA, un alimentator cu putere medie, de 500W, de tip sinusoidal pur, care e prevazut cu afisaj LED pentru alimentare, tensiunea de intrare si iesire, supraincalzire si suprasarcina. Timpul de functionare variaza in functie de acumulatorul folosit si de numarul de consumatori, acesta avand o perioada minima de autonomie de 25 minute si un maxim de 16 ore, la consum redus. Cand curentul nu este intrerupt, protejeaza circuitul, actionand drept stabilizator de tensiune. Avand in vedere ca bateria este externa, aceasta nu va fi inclusa in aceasta achizite. O optiune interesanta, potrivit altor recenzii, este modelul Power Sistem 1500VA Sinus HD 1000W.

 

3

Comentariile
vizitatorilor

12

Produse
analizate

18

Ore
investite

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Volt Sinus PRO-800E 800 VA
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Articolul acesta devine un ajutor de nadejde intr-o gospodarie unde au loc frecvent pene de curent ori unde se doreste a se pastra in siguranta centrala termica si atunci cand exista probleme in ce priveste alimentarea energetica, dispunand de protectiile necesare pentru intrebuintarea in siguranta si un sistem electronic cu LCD pentru monitorizarea functiilor active.

Din nefericire, are nevoie de o baterie externa spre a conferi autonomie de la reteaua electrica, lucru ce presupune investirea unor fonduri aditionale, un detaliu mai putin apreciat de cumparatori.

Avand in vedere eficienta si constructia sa sigura, precum si predispozitia la protejarea circuitului electric si al electrocasnicelor, articolul se afla printre preferintele de top ale romanilor.

A 2-A OPTIUNE!

Power Sistem 1500VA Sinus HD 1000W
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Modelul acesta cu o putere mare de distributie, de 1000W, pune la dispozitia utilizatorului un semnal sonor in cazul in care apar erori sau daca bateria se termina, protejand circuitul electric prin prisma prezentei unui stabilizator de tensiune, fiind capabil sa incarce bateriile externe si avand o garantie indelungata.

Avand in vedere caracteristicile articolului si capacitatea sa ridicata, e de inteles de ce pretul de achizitie va tinde catre limita de sus a acestui tip de dispozitiv.

Se adreseaza publicului care detine o centrala termica de dimensiuni medii spre mari, asigurand siguranta necesara la niste costuri pe masura, de care anumite categorii de cumparatori se pot intrebuinta.

A 3-a Optiune!

Kemot PROsinus-700
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest articol se adreseaza gospodariilor medii spre mici, care dispun de consumatori echilibrati, folosind o sursa de alimentare ideala pentru centrale termice si dispunand de controale rapide prin prisma unui panou cu LED-uri ce ilustreaza functiile pornite, protejand circuitul electric prin protectie de tensiune incorporata si prin alarma sonora inclusa.

Dupa cum declara alti cumparatori, un motiv de nemultumire este faptul ca modelul nu include acumulatorul reincarcabil, asa ca va fi nevoie de o achizitie aditionala.

Avand in vedere caracteristicile aparatului, precum si pretul acestuia, se intelege de ce acesta se gaseste printre optiunile la care recurg cumparatorii romani in acest moment.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Volt Sinus PRO-800E 800 VA

 

Aparatul acesta este potrivit utilizarii atat in combinatie cu o centrala termica, cat si alaturi de un autoturism sau chiar a unui sistem de calculatoare, potrivit producatorului. Cand curentul electric este intrerupt, dispozitivul intra pe modul baterie, permitand consumatorilor sa functioneze in continuare.

Este sigur pentru centrale termice de orice fel, aparatul folosind un semnal de tip unda sinusoidala pura, avand o putere de 500W, suficienta pentru o locuinta de dimensiuni medii, cu un numar echilibrat de consumatori, care nu depasesc un consum total de 450W. Desi nu este bateria inclusa, necesitand o achizite ulterioara, timpul de functionare al acestui UPS pentru centrala termica de la eMag variaza si in functie de cate aparate sunt in priza si de cat de mare este acumulatorul, minimul fiind de 25 de minute, iar maximul atingand si 16 ore.

Tensiunea de intrare este de 140 ~ 275 VAC (cu frecventa de 45~65 Hz), iar cea de iesire de 230VAC (50 Hz), acest UPS pentru centrala termica, ieftin si bun, avand protectie la temperatura, suprasolicitare, supra sau subtensiune, scurtcircuit sau supraincarcare a bateriei. Afisajul informatiilor se face cu ajutorul unui ecran cu LED color.

Avantaje

UPS adecvat centralelor termice, autoturismelor si calculatoarelor.

Putere medie, de 500 W, accesibila majoritatii consumatorilor casnici.

Foloseste stabilizator al tensiunii, pentru functionare eficienta si protejarea electronicelor.

Panoul de control de tip LCD faciliteaza intrebuintarea aparatului, oferind toate informatiile necesare.

Protectie la tensiune, suprasarcina, supraincarcare si scurtcircuit.

Dezavantaje

Bateria externa nu este inclusa.

 

 

Power Sistem 1500VA Sinus HD 1000W

 

Cumparatorii care sunt interesati sa investeasca in cel mai bun UPS pentru centrale termice, se vor orienta, numaidecat, catre un dispozitiv cu o putere mai mare, care sa poata furniza energia necesara mai multor consumatoare conectate, iar unul de 1000W (1500VA), precum cel de fata, poate satisface numeroase nevoi.

Va asigura energie neintrerupta pentru pompele sistemelor de incalzire centrala ori pentru instalatiile de seminee, functionand cu baterie externa (un acumulator stationar plumb-acid sau unul auto, ambele fara mentenanta, cu cel putin 44Ah, la 12V). Tensiunea de intrare e de 165V – 275V (5HZ-55HZ), iar cea de alimentare e de 165V – 275V. Aparatul UPS de centrala termica cu baterie auto dispune de o serie de dotari ce permit o functionare in siguranta, avand protectie la suprasarcina si scurtcircuit, precum si o functie de stabilizare a tensiunii.

Pe interfata acestui UPS pentru centrala termica se gasesc 2 prize Schuko, are senzor de temperatura, functioneaza la valori de -5°C – 40°C si la o umiditate de 10 – 90% ( in medii fara condens). E echipat cu panou pentru control si cu alarma sonora. Produsul Power Sistem se bucura de o calitate inalta, fiind recomandat utilizatorilor care au centrale puternice, cu mai multi consumatori.

Avantaje

UPS pentru centrale termice, cu o putere mare, de 1000W.

Are alarma sonora, ce atentioneaza in caz de terminare a acumulatorului si alte erori.

Dispune de functie de stabilizator a tensiunii, ideala pentru o functionare optima.

Poate incarca bateria externa atasata.

Are garantie extinsa pe 24 de luni.

Dezavantaje

Fiind vorba de un produs cu o capacitate ridicata, trebuie sa te astepti la costuri ceva mai ridicate.

 

 

Kemot PROsinus-700

 

Iata un dispozitiv UPS pe care il vei putea utiliza la alimentarea neintrerupta cu energie a unor pompe de incalzire ale centralelor termice, dar si unele instalatii de echipamente de automatizare, cu convectoare de caldura. Fiind un dispozitiv cu tensiune de iesire sinusoidala pura, nu vor aparea instabilitati de tensiune, iar sarcinile inductive -pompele si ventilatoarele, nu vor suferi efectul de incalzire.

Un aspect care trebuie mentionat e puterea maxima de 700W, care poate furniza o autonomie a bateriei mare, mai ales daca nu exista consumatori foarte puternici. Starea de functionare a acestui UPS pentru centrale termice (tensiunea de intrare, cea de iesire plus frecventa, nivelul de incarcare si de descarcare) e afisata pe panoul de control, prin intermediul unor LED-uri. Conexiunile cu conectorii se realizeaza prin intermediul a doua prize Schuko. De asemenea, temperatura de operare in siguranta e de 0-40 grade celsius, iar nivelul umiditatii suportat e de 10 – 90%.

Kemot PROsinus-700 se numara printre cele mai bune UPS-uri pentru centrale termice de pe piata, impresionand printr-un raport calitate-pret foarte satisfacator.

Avantaje

Sursa de alimentare neintreruptibila, cu tensiune de iesire sinusoidala pura, ideala pentru centrale termice.

Ofera stabilitate la alimentare, protejand de tensiuni prea mici sau prea mari.

Are panou de control cu LED, ce indica starile de functionare.

E echipat cu alarma sonora, in caz de incheiere a autonomiei bateriei sau erori.

Dezavantaje

Acumulatorul trebuie achizitionat separat.

 

 

 

 

Cum alegi un UPS bun pentru  centrala termica

 

Ghidul cumparatorului

Utilizarea unei centrale, pe gaz sau pe lemne e una dintre modalitatile cele mai eficiente si economice de a-ti asigura necesarul termic pe timp de iarna. Indiferent ce ai instalat in locuinta, cel mai probabil stii ca acestea au si o componenta electrica si necesita alimentare la curent, astfel ca tocmai aici intervine problema: ce te faci, in cazul in care are loc o pana de curent?

Intr-o astfel de situatie, scenariile probabile sunt urmatoarele: aparatul se poate strica, sistemul de alarma ramane fara alimentare si nu te mai atentioneaza cand sunt scurgeri de gaz, iar daca ai o centrala pe lemne, situatia poate deveni periculoasa de-a dreptul, deoarece cazanul se poate supraincalzi, ceea ce inseamna ca trebuie sa stingi jarul din el, turnand apa, dupa care esti nevoit sa aprinzi iar focul.

Daca la oras, astfel de evenimente au loc mai rar, in zonele rurale, penele de curent sunt mult mai dese si mai lungi. Pentru astfel de scenarii, solutia este una singura: achizitionarea unui UPS (Uninterruptible Power Supply). Asa cum ii spune si numele, aceasta este o sursa neintreruptibila automatizata, care asigura alimentarea pompelor centralei cu energie imediat ce curentul a fost oprit. Nu doar ca dispozitivul nu va mai fi afectat de fluctuatiile de tensiune, fiind protejat, dar va putea functiona in continuare.

Daca inca esti confuz si iti e greu sa te orientezi printre produsele de piata, insa esti decis sa faci o achizitie si te intrebi unde gasesc UPS pentru centrale termice, la preturi bune, si alte persoane interesate de aceste dispozitive, inseamna ca ai ajuns unde trebuie. Ghidul de mai jos a fost conceput tocmai pentru a-ti raspunde la principalele intrebari ce se ivesc cand vrei sa cumperi astfel de produse.

 

 

Tipologii: Vei gasi UPS pentru centrale termice conventionale sau pe lemne. Deosebirile dintre cele doua sunt date de autonomia bateriei pe care o incorporeaza UPS-ul si de interfata de conectare (panoul unde se realizeaza conexiunea dintre UPS si componentele/aparatele carora le furnizeaza energie, ce, de regula, consta in prize conventionale cu impamantare – SCHUKO).

Insa, altul este aspectul important, care te ajuta sa alegi un produs potrivit. Indiferent cu ce fel de aparat iti incalzesti locuinta, nu uita ca ai nevoie de un UPS cu iesire sinusoidala pura.

Acestea sunt diferite de cele pentru calculator, de exemplu, iar un dispozitiv gresit nu ar functiona in cazul centralei sau ar strica-o. Diferenta o da forma undei tensiunii electrice de iesire, care este sinusoidala, precum cea oferita de retea, putand face trecerea de curent instantaneu, de la energia furnizata de priza, la cea oferita de bateria inmagazinata (sau nu) de UPS.

Tocmai aceasta calitate de a alimenta imediat centrala cu puterea inmagazinata de bateria inclusa de UPS face ca produsul sa fie preferat in detrimentul unui generator de curent.

 

Puterea: Pentru a stabili cat de puternic trebuie sa fie dispozitivul pentru a face fata la toate cerintele, trebuie sa faci niste calcule. Vei aduna consumul maxim al tuturor consumatorilor din instalatie, iar suma o vei aduna cu 25% (rezerva de putere), avand grija ca rezultatul obtinut sa nu fie mai mare decat puterea UPS-ului.

Sa spunem ca vei asigura functionarea pompelor de circulatie, ce consuma 90W, a ventilatorului de 200W si al unui display de automatizare, de 20W.

Se obtine o valoare de 262, 5W (210W+25% ), ceea ce inseamna ca puterea UPS-ului trebuie sa fie egala cu aceasta sau mai mare, pentru a putea alimenta corect fiecare componenta. Conform unor avizate pareri despre cele mai bune UPS-uri pentru centrale termice, e recomandat sa cumperi un produs care sa ofere o putere cu 20-50% mai mare, decat puterea nominala a centralei, informatie specificata in cartea tehnica a aparatului.

Deseori, puterea e exprimata in volt-amperi (VA), iar nu in watti (W), asa cum se obisnuieste in cazul celor mai multe aparate electronice. Din fericire, cei mai multi dintre producatori pun la dispozitia consumatorilor ambele valori.

 

Autonomia bateriei: Sau cat va rezista centrala fara curent electric de la priza, ci de la UPS, depinde de capacitatea acumulatorului (Ah) si de numarul de consumatori. Autonomia poate varia de la cateva minute si pana la 17 ore, iar daca locuiesti la tara, stii deja ca ai nevoie ca aceasta sa fie cat mai ridicata.

Intrucat si tensiunea de alimentare e importanta, trebuie mentionat ca un UPS-ul poate fi alimentat la 12V, 50Hz, iar in cazul in care are o putere foarte mare, de peste 1000VA, va functiona la o tensiune de 24 V, fiind nevoie sa instalezi 2 acumulatori de 12V. Un dispozitiv de 1200W (cu acumulator de 100Ah/12V), la o centrala ce inregistreaza un consum maxim de 300W, va asigura functionarea continua a consumatorilor timp de 4 ore.

 

Tipul bateriei: Acumulatorul poate fi integrat in structura UPS-ului sau poate fi extern. Exista chiar unele produse cu functie de incarcare automata a bateriei exterioare, imediat dupa revenirea curentului la retea. In cazul in care trebuie sa o cumperi, iti recomandam una de tipul VRLA (Valve Regulated Lead Acid), cu plumb-acid, capsulata si fara intretinere. Desigur, vei putea folosi chiar si o baterie auto, drept sursa de energie externa, insa durata de viata a acestora e mai mica. Indiferent de alegere, verifica mai intai amperajul (Ah/h) pe care-l poate sustine UPS-ul, consultand specificatiile bateriei.

Siguranta: Se poate mentine prin cateva masuri, precum protectia la supratensiune DC si la suprasarcina, dotarea cu un regulator automat de tensiune, protectie suplimentara la fulgere si socuri puternice. Din fericire, la variantele cu iesire sinusoidala pura (de exemplu, UPS pentru centrale termice 12V si 400W sinus pur Intex), modul de lucru e unul stabil, fara fluctuatii intense, ce se bucura de lipsa electrului de supraincalzire a pompelor ori a ventilatoarelor.

De asemenea, clemele de incarcare, prinse la un acumulator extern, mai ales unul auto, trebuie sa aiba izolatie corespunzatoare. In cazul in care ai o centrala pe gaz, cu aprindere electronica, iti sugeram sa cumperi un UPS cu protectie la polaritate inversa. In felul acesta, va fi oprit de a inversa polaritatea, in momentul in care trece de la curentul prizei la cel al acumulatorului, risc ce poate duce la stricarea aparatului de tip UPS pentru centrala termica din Dedeman sau alt magazin si chiar pierderea garantiei.

De asemenea, oricarui cumparator ce vrea sa cumpere un UPS pentru centrale termice pe lemne, ieftine, le spunem ca, atat timp cat are loc pana de curent, e interzisa intretinerea focului din cazan.

Cu aceste repere in minte, esti pregatit sa pleci la shopping. Nu ai aflat inca unde gasesc UPS pentru centrale termice, la un pret bun, cei mai multi dintre cumparatorii interesati de oferte avantajoase? Iti spunem noi: in magazinele online. Promotiile disponibile pe Internet, impreuna cu numeroasele reduceri, livrari gratuite si posibilitatea de returnare fac ca achizitiile online sa fie mai avantajoase.

 

Lasa un comentariu

6 COMMENTS

Vladimir

March 5, 2021 at 9:16 am

M-am uitat dupa recomandari de ups pentru centrala termica pe un forum, dar nu am fost inca convins de niciun model. La fiecare tot apare cate ceva. Pana la urma am ajuns la concluzia ca trebuie sa ma risc sa incerc unul si voi vedea daca imi iau teapa sau nu. Mai am pene de curent in localitate si as vrea sa nu raman cu ochii in soare si in frig cu toata casa.

Raspuns
Echipa Clovis.ro

March 8, 2021 at 1:15 pm

Buna ziua,
Va multumim pentru comentariu. Daca se intampla sa experimentati des caderea curentului electric, va va fi de folos un UPS cu regulator de tensiune automat, care va fi util pentru momentele in care exista tensiuni variabile la priza, pentru a tine centrala in siguranta pe un circuit stabil. Mentionam ca astfel de modele au nevoie de acumulatori externi potenti.
Speram ca aceste informatii va sunt de ajutor in alegerea unui UPS adecvat necesitatilor.
Cele bune,
Echipa Clovis.ro

Raspuns
Constantin

March 4, 2021 at 9:33 am

Eu folosesc un ups cyberpower pentru centrala termica si sunt relativ multumit pentru banii dati. Montajul l-am facut singur rapid, fara mari probleme, e atasat de o centrala pe combustibili solizi si e cuplat la doi acumulatori de masina. Nu am avut probleme, nu mi s-a oprit sau ceva.
Daca ar fi ceva care m-ar deranja, e zgomotul pe care il produce, nu e asa silentios pe cat se recomanda, dar nu e chiar atata de rau ca e situat in camera tehnica si nu se aude prin perete ca sa supere pe cineva din casa.
Am nimerit si o pana de curent in care s-a descurcat cu brio, asa ca la fiabilitate nu am ce sa ii reprosez. Chiar e util pentru cei cu centrala la casa.

Raspuns
Echipa Clovis.ro

March 5, 2021 at 8:42 am

Buna ziua,
Va multumim pentru comentariu si informatiile impartasite cititorilor nostri cu privire la experienta Dvs.
Numa bine,
Echipa Clovis.ro

Raspuns
razvan petrescu

December 4, 2019 at 8:33 am

va rog spuneti mi ce baterie trebuie pentru o centrala peleti 25 kw si UPS 1000w

Raspuns
Team Clovis.ro

December 4, 2019 at 12:33 pm

Buna, Razvan,

Aici niste idei despre cum poti calcula:

https://www.casadex.ro/2014/10/ups-pentru-centrala-pe-lemne-solutia-la-pene-de-curent-care-m-a-scapat-de-griji/

https://www.dioda.ro/blog/ups/intrebari-frecvente-ups-baterie-acumulator/

Cele bune!

Echipa Clovis.ro

Raspuns
DMCA.com Protection Status