Cele mai bune ultrabook-uri

Am modificat articolul ultima data pe: 19.03.24

Cel mai bun ultrabook – Recomandarile noastre pentru 2024

 

S-ar putea sa intampini unele dificultati atunci cand doresti sa cumperi un ultrabook performant, insa nu prea ai cum sa dai gres, optand pentru un dispozitiv de la ASUS, caci aceasta companie asambleaza unele dintre cele mai puternice laptop-uri de pe piata. Iti recomandam, prin urmare, o piesa reprezentativa pentru gama ZenBook, si anume ASUS UX410UQ. Aceasta se bucura de un design slim, elegant, ce iti va permite sa o transporti cu usurinta, atunci cand esti nevoit sa te deplasezi pe distante lungi. Configuratia este, bineinteles, una pe masura, intrucat incorporeaza un procesor Intel Core i7, cu frecventa turbo de 3.5GHz, 8 GB de memorie RAM DDR4 si un SSD rapid, ce iti pune la dispozitie un spatiu de stocare de 256GB. Acest ansamblu garanteaza o viteza de lucru impresionanta, conferindu-ti astfel, posibilitatea de a rula programe cat se poate de sofisticate. Poti opta de asemenea, pentru Lenovo ThinkPad X1 Carbon. Spre deosebire de piesa prezentata anterior, aceasta incorporeaza 16GB de RAM, insa nu mai vine impreuna cu o placa video dedicata, ca cea folosita de echipa taiwaneza la asamblarea laptop-ului lor.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

ASUS UX410UQ

 

Seria de laptop-uri ZenBook este cea care le-a permis celor de la ASUS sa se laude cu unele dintre cele mai bune ultrabook-uri de pe piata . Modelul UX410UQ, spre exemplu, este apreciat de toti cei care cauta o alternativa compacta pentru vechile lor dispozitive. Cantareste doar 1.4 kilograme si are o grosime de aproximativ 19 milimetri, fiind asadar instrumentul perfect pentru voiaj, lucru la birou si deplasari zilnice la scoala sau la facultate.

In ceea ce priveste componentele hardware, echipa taiwaneza ne demonstreaza din nou, ca nu face compromisuri in ceea ce priveste arhitectura produselor sale. La baza configuratiei avem asadar, un procesor Intel Core i7, din generatia Kaby Lake, ce isi va efectua cu succes sarcinile, la o frecventa stabila de 2.7GHz(cu posibilitate de Turbo Boost pana la 3.5GHz). Acesta este insotit de o memorie RAM de 8GB, ce la randul ei, lucreaza la 2133MHz, si de un SSD de 128GB. Impreuna, aceste piese confera sistemului tau, toata viteza de care are nevoie, pentru a-ti permite sa rulezi fara probleme, aplicatiile si soft-urile utile.

De asemenea, ai la dispozitie un hard-disk de 1TB, pentru situatiile in care ramai fara spatiu de stocare pe SSD, si o placa video dedicata nVIDIA GeForce 940MX, care sa iti permita sa instalezi chiar si jocuri pe acest ultrabook performant.

 

Avantaje:
Design compact – cantareste doar 1.4 kg.

Procesor puternic, ce iti va permite sa rulezi chiar si unele produse software complexe.

Confera programelor posibilitatea de a se incarca extrem de rapid, datorita SSD-ului si celor 8GB de RAM.

Include o placa video dedicata, pentru cei ce se ocupa de editare foto-video, si pentru pasionatii de jocuri video.

 

Dezavantaje:
Drive-ul de stocare Solid State are o capacitate destul de redusa(128GB), insa este completat de un hard-disk de un 1TB.

 

 

 

Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen5

 

La fel ca toti competitorii sai, Lenovo este un brand ce incearca sa-si depaseasca limitele cu fiecare produs pe care il lanseaza – lucru ce poate fi remarcat aruncand o scurta privire asupra gamei ThinkPad. Acesta a fost conceputa astfel incat sa nu ridice prea multe probleme in ceea ce priveste transportul si, se pare ca, inginerii firmei chineze au facut o treaba destul de buna, conform spuselor celor care au achizitionat modelul X1 Carbon.

Acesta se bucura de un design atragator, slim, ce il face sa incapa cu usurinta in orice geanta sau rucsac, fara sa te incomodeze. Are o greutate de doar 1.13kg si o grosime ce nu reuseste sa treaca de pragul de 16mm, ceea ce inseamna ca-l vei putea lua cu tine peste tot. Cu adevarat spectaculos este insa, aparatul de identificare al amprentei, ce va tine utilizatorii neautorizati, departe de documentele tale. In ceea ce priveste instalatia hardware, lucrurile sunt la fel de stralucite, caci avem de-a face cu un procesor Intel Core i7, destul de puternic, ce este insotit de 16GB de memorie RAM rapida, de 1866MHz.

La acestea se adauga bineinteles, un drive Solid State cu o capacitate de stocare destul de mare, de 256GB, ce va reusi, impreuna cu celelalte componente mentionate in acest paragraf, sa transforme acest simplu dispozitiv intr-o “masina de curse”.

 

Avantaje:
Este extrem de portabil, avand o greutate de doar 1.13kg. Memoria RAM are o capacitate de 16GB, ceea ce iti va permite sa rulezi fara probleme, orice fel de soft. Are un SSD rapid, de capacitate destul de mare, cu ajutorul caruia, aplicatiile tale se vor incarca intr-un timp mult mai scurt. Dispune de un procesor performant cu 4 nuclee, ce garanteaza o functionare lipsita de interblocaje.

 

Dezavantaje:
Nu vine cu o placa video dedicata.

 

 

 

Asus ZenBook UX360UAK

 

Asa cum iti spuneam, ASUS reuseste sa-si uimeasca intotdeauna clientii fideli cu dispozitivele sale performante, demne de invidiat. Unul dintre acestea este modelul ZenBook UX360UAK, care se bucura de-un design de-a dreptul spectaculos, ce ii permite sa fie transformat, la nevoie, intr-o tableta. Da, ai citit bine! Acest ultrabook beneficiaza de un ecran tactil de 13.3 inch, ce iti va permite sa navighezi mult mai usor, atunci cand stai in pat sau cand calatoresti, de pilda.

La capitolul hardware, nu e nimic de reprosat, intrucat ultrabook-ul incorporeaza de asemenea, toate piesele necesare unei configratii rapide: un procesor cu 4 nuclee, semnat Intel, o memorie RAM generoasa, de 8GB, ce functioneaza cu 1600MHz, si nu in ultimul rand, un SSD de 256GB – considerat de unii, cireasa de pe tort. Toate aceste caracteristici iti vor permite asadar, sa rulezi orice produs software de pe piata, indiferent de complexitatea lui.

Portabilitatea este bineinteles, un alt atu important al acestui produs, caci datorita eforturilor depuse in ultimii ani, de catre dezvotatori, acum ai posibilitatea de a-ti lua laptop-ul cu tine, oriunde ai merge. Masa totala a dispozitivului in cauza, este de doar 1.27kg, ceea ce inseamna ca ii vei putea face loc cu usurinta, printre celelalte obiecte din geanta ta.

 

Avantaje:
Integreaza un SSD de 256GB, ce va elimina aproape in totalitate, timpii de asteptare.

Beneficiaza de un procesor Intel Core i7, datorita caruia te vei bucura de o experienta mult mai placuta, lipsita de intreruperi si blocaje.

Se bucura de un ecran tactil, ce face navigarea mult mai usoara, in unele momente.

Este conceput astfel incat, sa poata fi transportat cu usurinta, cantarind doar 1.27kg.

 

Dezavantaje:
Are doar o placa video integrata, insa aceasta se numara printre cele mai eficiente piese.

 

 

 

Dell Latitude E7470

 

Daca vrei sa achizitionezi un ultrabook la un pret bun, multe recenzii si pareri te vor indruma catre modelul Dell Latitude E7470 – acesta numarandu-se printe cele mai laudate dispozitive fabricate de compania multinationala. Nici nu e de mirare, intrucat poseda toate caracteristicile unui laptop de ultima generatie!

La o prima privire, vei remarca cel mai probabil, designul atragator, ce inspira totodata, durabilitate, insa, asteapta sa-l ai in brate, caci vei fi uimit de greutatea acestuia. Desi incorporeaza unele dintre cele mai bune piese hardware de pe piata, cantareste doar 1.5kg, conferindu-ti astfel posibilitatea de-al transporta cu usurinta, indiferent de destinatie.

Asa cum era de asteptat, vine cu un procesor puternic si rapid Intel Core i7, capabil sa iti proceseze comenzile la o frecventa turbo uimitoare, de 3.4GHz. Prestatia acestuia va fi acompaniata bineinteles, de 16GB de memorie RAM DDR4, si de un dispozitiv de stocare tip Solid State, menit sa ridice randamentul sistemului si sa elimine in totalitate, perioadele lungi de asteptare, blocajele si rateurile.

 

Avantaje:
Este un model extrem de fiabil, intrucat vine cu o memorie RAM DDR4, de 16GB.

Incorporeaza un drive de stocare Solid State foarte generos, de 512GB, ce adauga sistemului un plus de viteza.

Vine cu un procesor Intel Core i7, care iti confera posibilitatea de a te bucura de aproape orice software de pe piata.

Are o greutate si niste dimensiuni foarte reduse, fiind ideal pentru voiaj sau deplasari.

 

Dezavantaje:
Pret usor piperat.

 

 

 

Kruger&Matz Explore 1403

 

In cazul in care bugetul tau este destul de limitat, s-ar putea sa fii interesat de acest ultrabook ieftin si bun, ce iti este pus la dispozitie de cei de la Kruger & Matz. Modelul Explore 1403 reuseste sa pastreze, in ciuda pretului ridicol de mic, designul compact al pieselor din respectiva categorie, precum si o parte din componentele hardware incorporate de acestea.

Conform catorva utilizatori, dispozitivul isi poate gasi locul cu usurinta in orice geanta si in orice rucsac, intrucat cantareste aproximativ 1.3kg, fiind asadar, unul dintre cele mai usoare dispozitive de pe piata. Aproape ca va trece neobservat printre caietele si restul obiectelor tale, caci are o grosime de doar 19mm.

In cazul in care bugetul tau este destul de limitat, s-ar putea sa fii interesat de acest ultrabook ieftin si bun, ce iti este pus la dispozitie de cei de la Kruger & Matz. Modelul Explore 1403 reuseste sa pastreze, in ciuda pretului ridicol de mic, designul compact al pieselor din respectiva categorie, precum si o parte din componentele hardware incorporate de acestea.

Conform catorva utilizatori, dispozitivul isi poate gasi locul cu usurinta in orice geanta si in orice rucsac, intrucat cantareste aproximativ 1.3kg, fiind asadar, unul dintre cele mai usoare dispozitive de pe piata. Aproape ca va trece neobservat printre caietele si restul obiectelor tale, caci are o grosime de doar 19mm.

In ceea ce priveste configuratia insa, parerile sunt impartite. Unii cumparatori afirma ca aparatul isi poate face treaba fara probleme, in timp ce altii l-ar introduce, mai degraba, in categoria tabletelor. Intr-adevar, dispozitivul vine cu un procesor Intel Atom X5, ceva mai limitat, si cu un SSD de doar 32GB – dar, cu toate acestea, reuseste sa satisfaca, fara probleme, nevoile celor care au nevoie de un aparat portabil pentru cursuri sau de o piesa de voiaj, care sa reziste perioade lungi de timp fara sa fie conectata la o sursa de energie electrica.

 

Avantaje:
Se bucura de o autonomie destul de mare, ceea ce il face ideal pentru calatorii.

Are o masa totala de doar 1.3kg, fiind usor de transportat.

Integreaza un SSD, care reuseste sa elimine perioadele lungi de asteptare.

Se bucura de o autonomie destul de mare, ceea ce il face ideal pentru calatorii.

Are o masa totala de doar 1.3kg, fiind usor de transportat.

Integreaza un SSD, care reuseste sa elimine perioadele lungi de asteptare.

Beneficiaza de o memorie RAM de 4GB, care sa confere sistemului ceva mai multa stabilitate.

 

Dezavantaje:
Procesor destul de limitat.

 

 

Cum aleg un ultrabook cu procesor Intel Core i7 bun

 

Ghidul cumparatorului

Daca vechiul tau laptop iti creeaza probleme, e greu de transportat sau pur si simplu, nu mai poate functiona fara sa fie conectat la o sursa de energie electrica, ar fi cazul sa achizitionezi un ultrabook la un pret bun si sa pui capat suferintei. De ce sa optezi pentru dispozitiv din aceasta categorie? Pentru ca se bucura de un design compact, ce il face usor de transportat, pentru ca vine cu o configuratie puternica, ce iti va permite sa rulezi orice produs software aparut in ultimii ani si pentru ca, in general, se bucura de o autonomie destul de mare.

Suna ideal, insa, te sfatuim sa te documentezi corespunzator inainte de a-ti incepe cautarile, caci doar asa vei putea alege cel mai bun ultrabook. Ramai, prin urmare, cu noi pe aceasta pagina si incearca sa acorzi cat se poate de multa atentie informatiilor pe care urmeaza sa ti le prezentam.

 

Configuratie: Desi un procesor Intel Core i7 reprezinta garantia unui sistem stabil, ar trebui sa tii cont de mai multe aspecte atunci cand vrei sa ai parte de performante ridicate. Asigura-te, in primul rand, ca frecventa cu care opreaza acesta este cat mai mare. In acest fel vei avea posibilitatea de a rula aplicatii destul de sofisticate, fara sa intampini prea multe probleme in ceea ce priveste timpii de asteptare. In general, orice CPU ce poate depasi pragul de 2700MHz(2.7GHz), va reusi sa-ti proceseze comenzile aproape instantaneu, asa ca nu face compromisuri in ceea ce priveste acest parametru.

Multe pareri despre cele mai bune ultrabook-uri te vor indemna, de asemenea, sa alegi un dispozitv cu cel putin 4GB de memorie RAM, indicat fiind sa dispuna chiar de un cumul de 8GB, in cazul in care doresti sa achizitionezi un produs ceva mai fiabil. Tot ce intrece aceasta limita este de cele mai multe ori, redundant, si te sfatuim sa nu investesti o suma suplimentara de bani, daca nu esti sigur ca vei avea nevoie de asemenea caracteristici.

La fel ca in cazul procesorului, frecventa joaca un rol important si in ceea ce priveste memoria RAM, poate mai important chiar si decat cel al capacitatii, caci confera sistemului acel plus de viteza pe care il cautam cu totii. De regula, cumparatorii se orienteaza catre modelele ce incorporeaza placute de tip DDR3 sau DDR4, intrucat acestea ating, in marea majoritate a cazurilor, frecvente de peste 1600MHz, asigurand astfel mai multa stabilitate sistemului.

Ca acesta sa fie si mai rapid, specialistii recomanda folosirea unui drive de stocare de ultima generatie, din categoria dispozitivelor Solid State. Acestea se bucura de o rata de transfer a datelor mult mai mare decat a hard-disk-urilor, permitand astfel programelor, jocurilor si diverselor aplicatii folosite de tine, sa se incarce intr-un timp destul de scurt.

Bineinteles, componentele in cauza vor determina o crestere destul de mare a costurilor de achizitie, insa exista solutii si pentru aceasta problema – una fiind sa optezi pentru un SSD ceva mai ieftin, de dimensiuni mici, care sa fie completat de un HDD. Pe cel dintai vei putea instala sistemul de operare si produsele software, in timp ce, cel de-al doilea, va putea fi folosit pentru a depozita toate fisierele si documentele cu caracter personal, de care nu te poti descotorosi.

Placa grafica e o alta componenta hardware destul de importanta – mai ales daca esti pasionat de jocuri video sau daca esti nevoit sa lucrezi cu soft-uri de editare foto-video. Recomandarea noastra e sa te asiguri intotdeauna, ca acesta dispune de o memorie VRAM ofertanta, de cel putin 1.5-2GB, caci in acest fel vei avea parte de o experienta mult mai placuta, intensa. Exista unele cazuri in care te poti baza si pe o placa video integrata, insa in general, pentru sarcini de o asemenea dificultate, sunt preferate modelele dedicate.

 

Design: Asa cum iti spuneam in introducere, ultrabook-urile sunt concepute sa fie cat mai portabile, avand un design slim si o greutate destul de redusa. Cu toate acestea, nu ar fi prea indicat sa faci compromisuri in ceea ce priveste marimea display-ului atunci cand urmeaza sa faci o investitie de asemenea anvergura, intrucat s-ar putea sa regreti fiecare banut cheltuit.

Spre exemplu, modelele de 11-12 inch pot fi ideale pentru un utilizator ce calatoreste in mod frecvent, sau pentru un student care are nevoie de un laptop la cursuri, insa sunt total inadecvate pentru un designer, ce trebuie sa acorde o mai mare atentie detaliilor. Exista, bineinteles, si piese de 13-14 inch, acestea fiind, de fapt, si cele mai populare produse de pe piata.

 

Autonomie: Ca sa poti reduce si mai mult din greutatea bagajului tau, laptop-ul pe care urmeaza sa-l achizitionezi, ar trebui sa reziste cat mai mult fara sa fie conectat la o sursa de energie electrica. In acest fel, vei putea lasa incarcatorul acasa atunci cand esti nevoit sa mergi la birou sau la scoala, facand astfel, spatiu altor obiecte indispensabile.

Din punctul nostru de vedere, dispozitivul perfect beneficiaza de o autonomie de 8 ore, in conditii de lucru moderate insa, unii producatori reusesc sa asambleze ultrabook-uri ce rezista chiar si la 12 ore de functionare continua.

Brand: Industria pare sa fie acaparata de doua mari companii: ASUS si Apple, acestea aflandu-se intr-un proces de inovare neintrerupt. O demonstreaza piesele din gama ZenBook, a brand-ului taiwanez, si celebrele Macbook-uri ale gigantului american, care se bucura de un succes rasunator pe intreg mapamondul.

In ciuda popularitatii celor doua firme, pe piata si-au facut simtita prezenta si alti producatori dornici sa le ofere clientilor lor, niste ultrabook-uri la preturi bune. Printre acestia se numara nume destul de mari, precum: Dell, Acer, Lenovo sau Hewlett-Packard.

Indiferent de preferinte, sfatul nostru este sa iti faci cumparaturile online, caci in acest fel vei avea posibilitatea sa economisesti ceva bani, si nu vei mai fi nevoit sa bati drumul pana la un magazin de electronice. Asa cum ti-am promis, in cele ce urmeaza vom discuta despre cateva dintre modelele care ne-au atras noua atentia, asa ca nu parasi pagina!

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu