Cele mai bune laptopuri cu SSD

Am modificat articolul ultima data pe: 28.09.20

 

Cel mai bun laptop cu SSD – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Daca esti un impatimit al jocurilor, al filmuletelor Virtual Reality, ori pur si simplu vrei ca programele de contabilitate, desen tehnic, cadastru, editare auto-video sa se deschida mai repede, sa lucreze in acelasi timp cu tine, fara flash-backuri, adica mersuri in reluare, noi iti recomandam laptopul performant cu SSD, Apple MacBook Pro15. Este ideal pentru design, grafica si programare, datorita procesorului cu 4 nuclee, de ultima generatie, Intel-Core i7 si a memoriei RAM de 16 GB, care iti ofera loc pentru instalarea celor mai competitive programe. Capacitatea de stocare a informatiilor este de 256 GB si se realizeaza pe un SSD care va incarca mai rapid programele si va actualiza in acelasi timp cu tine modificarile facute, de exemplu intr-un program de editare video, cu o frecventa de 1600 MHz. Daca ai exclus prima varianta din cauza costului, iti recomandam ceva la indemana oricui: laptopul Asus VivoBook MAX. Unitatea de stocare este tot de tipul SSD in marime de 256 GB, iar produsul il poate egala cu usurinta pe cel anterior datorita frecventei cu care citeste informatiile, de 2133 MHz, dintr-o memorie interna de 4 GB.

 

 

Cum alegi un laptop cu SSD bun

 

Ghidul cumparatorului

Un laptop cu SSD va da rezultate mai bune, clar diferentiate de cel cu un Hard Disk, in primul rand datorita vitezei sale de scriere si citirire a informatiei. Spre exemplu, daca un model a carui inmagazinare a informatiilor se face intr-un Hard Disk Drive, incarcat cu diverse programe greoaie ori jocuri, necesita chiar si 2 minute pentru deschidere, un SSD nu numai ca il va deschide, dar il va face si utilizabil in circa 20 secunde. Un alt avantaj al utilizarii SSD-ului in detrimentul clasicului HHD este rezistenta la socurile mecanice, adica daca ai scapat laptopul din greseala jos, nu trebuie sa iti faci probleme ca vei putea pierde toate pozele stocate in acesta.

Deoarece este compus din microcipuri, un SSD este total silentios, fata de clasicul Hard Disk care este compus din platane ce se invart la o anumita viteza(rotatii per minut). Un Solid-State Drive nu se incalzeste, caci nu contine benzi magnetice care sunt implicate in depozitarea ori accesarea informatiilor. Utilitatea unui laptop cu SSD la un pret bun reiese din faptul ca vei lucra mult mai rapid si nu vei avea parte de rateuri ale memoriei.

 

Procesorul: Precum ii spune si denumirea, procesorul sau CPU asigura prelucrarea semnalelor, datelor stocate si a informatiilor din interiorul sistemului.

Frecventa ori viteza procesorului se exprima in MHz sau GHz si reprezinta vibratiile electromagnetice pe care laptopul le poate citi intr-o secunda. Mai pe intelesul tuturor, cu cat aceasta frecventa este mai mare, cu atat datele vor fi prelucrate mai repede din sistem. Astfel, pentru vizualizarea filmelor online, iti sunt indeajunsi 1,5 GHz pana la maxim 2 GHz, pentru jocuri in retea, ai nevoie de minim 2,4 GHz, pentru proiectare 3D si editare foto/video, procesorul ar trebui sa aiba 3 GHz, iar pentru functii mai complexe precum lucrul cu hartile la scari mari sunt necesari 4-5 GHz.

Denumirea procesorului este un factor important, deoarece te ajuta sa intelegi generatia din care face parte, adica daca laptopul este unul vechi sau are integrata o tehnologie mai noua. Astfel, modelele vechi erau de tipul Intel 80486, Intel Pentium, AMD Athlon, Intel Pentium Pro, Intel P7, Intel Core Solo sau Duo, iar cele din prezent sunt din familia Intel Core I3 ( cu 2 nuclee) , Intel Core I5 si I7 ( cu 4 nuclee ) , Intel ATOM, AMD Seria A, AMD Fx. Cu cat sunt mai noi, cu atat mai bine deoarece le-au fost imbunatatite si caracteristicile, in special viteza. La momentul actual cel mai rapid procesor pecare il gasesti in laptopuri este cel Intel Core I7, dotat si cu functia Turbo Boost, care se activeaza cand laptopul are nevoie de randament maxim. Desi procesoarele Intel si AMD sunt intr-o concurenta stransa, exista diferente intre cele doua. Astfel, modelele de la Intel sunt produse in fabricile proprii, in schimb ce AMD-ul nu este specializat in acest sens, apeland la parteneri pentru construirea procesoarelor. AMD-ul detine integrata o grafica mai buna, dar Intel-ul atinge performante mai mari, de aici si pretul mai ridicat al celui din urma.

O explicatie scurta a numarului de nuclee este ca la procesarea simultana a mai multor programe de catre acelasi nucleu, se reduce viteza laptopului. Daca procesorul detine mai multe nuclee active, fiecare dintre acestea va prelucra cate un program separat la viteza maxima. Spre exemplu, daca faci parte din categoria utilizatorilor conventionali si folosesti concomitent un program de Tv online si unul de editare grafica, iti recomandam un laptop cu 2 nuclee/ Dual Core, pentru ca cele doua sa nu interfereze. Tehnologia cu 4 nuclee sau Quad Core imbunatateste capacitatea de taskuri multiple, putand simultan sa te joci in retea, sa asculti muzica, sa descarci un film de pe internet si sa folosesti mesageria, fara ca laptopul sa mearga in reluare.

In final, procesorul preia datele de pe SSD si le plaseaza in memoria RAM.

 

Memoria RAM: Memoria RAM(Random Acces Memory) reprezinta spatiul in care se desfasoara sistemul de operare, programele, video-urile, jocurile. Daca efectiv acestea sunt stocate in memoria interna a unui SSD sau HDD, ele se deschid si functioneaza doar in memoria RAM. O astfel de memorie mare iti permite sa deschizi multe foldere, imagini, pagini de Web deodata, fara a ingreuna procesarea informatiilor.

Capacitatea RAM se masoara in GB. Aceasta poate fi de 2,4,8 GB, iar cel mai bun laptop cu SSD ajunge sa aiba 32 GB. In prezent, majoritatea produselor vin la pachet cu o memorie de 4 GB, care iti este indeajunsa pentru functionarea unui sistem de operare bun, chiar si Windows 10 PRO si a altor activitati curente: vizionare de filme online, stat pe facebook. In schimb, daca doresti fie sa lucrezi in Adobe Premiere Pro CC, fie sa joci FIFA `18 si Assassins Creed, cerintele acestora sunt de 8 GB pentru functionarea corespunzatoare.

La fel ca in cazul procesorului, si placuta RAM are o frecventa proprie de pana la 4000 Mhz, in functie de categoria din care face parte si anume DDR( Double Data Rate)1,2,3 sau 4. DDR 1 ofera minimul per placuta, de 1 GB si viteza de 400 MHz, iar cea mai performanta placuta DDR 4 ofera 8 GB si o frecventa de 3333 Mhz.Tipologia actuala este DDR 3, cu o frecventa de 2133 Mhz.

 

Memoria interna: Capacitatea de stocare a laptopurilor cu SSD la preturi bune poate ajunge pana la maxim 1 TB, spre deosebire de HDD, care in prezent au ajuns sa fie fabricate pana la 4 TB. Totusi, avantajele memoriei interne de tipul SSD sunt multe. In primul rand, viteza de transfer a datelor ajunge la 500 Mb/secunda, fata de clasica metoda de stocare de doar 150 Mb/s. Consumul unui astfel de dispozitiv este redus, de 2-3 wati, de aceea poti sta nonstop cu laptopul in priza, astfel conservandu-i bateria proprie.

Cele mai comune laptopuri au un SSD de 256 GB. Luand exemplul dispozitivul portabil Mac Book Pro, iti spunem ca acest spatiu iti va ajunge pentru tot ce ai nevoie. Acesta vine proaspat iesit din cutie cu sistem de operare preinstalat de 20 GB. De altfel si Windows 10 Pro ori Linux Mint au nevoie de acelasi spatiu de 20 GB pentru instalare. Programele Office ( iWork/ Microsoft Office ) iti ocupa 3 GB si cate 1 GB programul de editare a fotografiilor ( iPhoto ), respectiv iMovie pentru editare filmulete. Astfel, cele mai importante programe si aplicatii iti vor lua doar 26 GB din cei 256 viabili. Chiar daca doresti sa il folosesti in scopuri mai profesionale, memoria disponibila va scadea foarte putin, avand in vedere ca programele Aperture/Lightroom + Photoshop au 3 GB si Final Cut Pro pentru editarea video, 4 GB.

Analizand continutul media din privinta spatiului unui SSD, iti dam cateva exemple concrete: 500 de melodii de calitate ridicata ( 320 Kbps ) iti vor “manca” circa 3,5 GB din memorie, 500 de fotografii HD format obisnuit JPG 1,5 GB, iar acelasi numar de poze, dar in format profesional RAW facute cu ajutorul unui DSLR vor avea nevoie de 14 GB liberi. Media unui film descarcat in calitate HD ( rezolutie 1080p ) este de 5 GB, iar o simpla filmare cu un aparat DSLR iti poate ocupa si 20 GB. De aceea, daca esti o persoana careia ii place sa isi pastreze toate amintirile aproape, iti recomandam un Solid-State-Drive de 500 GB.

Un SSD de 1 TB, are un pret pe masura spatiului de stocare si este recomandat pentru impatimitii de jocuri. De exemplu, Ace Combat 7 si Need For Speed Payback au nevoie fiecare de 30 GB, Assassins Creed si Fifa 2020 de cate 50 GB, Call of Duty si Star Wars 2020 de 55 GB in parte.

Utilitatea detinerii unui laptop cu o astfel de memorie creste de la an la an, odata cu aparitia filmelor 4K, jocurilor 3D, filmuletelor VR, ce necesita vizionare fara intrerupere pentru un efect cat mai realist.

 

Placa video: Daca ai ales un laptop cu SSD in favoarea celui traditional, cu siguranta a fost pentru ca ai avut nevoie de un randament ridicat al jocurilor, filmelor ori programelor de editare grafica si audio-video. Degeaba ai cele mai ridicate viteze ale procesorului, cele mai mari capacitati de stocare daca nu ai si o placa video performanta, care sa ofere o imagine clara, fara purici, cu siluete bine diferentiate, cu contraste puternice si care sa se adapteze in primul rand functiilor 3D si VR. Si capacitatea placii video se masoara in MegaBiti sau GygaBaiti.

Cele mai comune au 1 GB, iar cele mai performante pot ajunge pana la 4 GB, cele dintai nepermitand rularea jocurilor noi existente pe piata. In acest consens se diferentiaza clar placa video integrata(pe care orice laptop o are) fata de cea dedicata( care nu este incorporata in placa de baza, ci e de sine statatoare, se poate schimba, detasa ). Aceste 2 placi video difera si din punctul de vedere al vitezei de citire, cea dedicata fiind mai rapida. Atunci cand rulezi un film, automat va fi rulat de catre placa dedicata, avantajul vizionarii mai de calitate vine impreuna cu dezavantajul consumului mai ridicat de curent.

 

Autonomia: Atunci cand achizitionezi un laptop SSD, avand si un pret destul de ridicat fata de cele clasice, este bine sa ai in vedere cat anume te tine bateria atunci cand nu ai prin preajma vreo sursa de curent. Pentru a sti de la bun inceput acest lucru, s-a dezvoltat o aplicatie care iti masoara pe loc timpul estimat de rezistenta fara incarcare electrica continua. Aceasta independenta fata de curentul electric depinde de numarul de celule ale bateriei. Odata cu un numar de celule mai mare creste bineinteles si capacitatea de inmagazinare a energiei, insa creste proportional si greutatea laptopului, iar daca il cari zi de zi dupa tine acest lucru poate fi un dezavantaj mare. Bateria tipica are 6 celule, iar cea mai mare 12 celule. Daca laptopul detine o baterie cu 6 celule, il poti utiliza fara a-l conecta la priza circa 4-6 ore, cea mai performanta, de 12 celule desi este foarte grea si nu mai confera statut plan laptopului te poate tine si 12 ore.

Caractere suplimentare: Displayul unui laptop poate fi de tip LED, LCD, TFT, IPS, OLED, AMOLED, RETINA, fiecare difera in functie de contrastul de culori oferit, numarul de pixeli, implicit calitatea imaginii si de functia de vizualizare calitativa din orice directie.

Dimensiunea unui laptop este exprimata de obicei in inch si este in concordanta directa cu greutatea. Astfel, regasim dispozitive UltraBook/ ChromeBook de 13,5″ ( diagonala de 34 cm ) cu o greutate de 1,36 kg, Ultraportable- 13″ si 0,9-2,26 kg, Thin and Light- 15″ si 1,36-2,72 kg, Inlocuitoare de Desktop >15″ ( adica mai mult de 38 cm in diagonala ) ce cantaresc circa 3 kg.

Daca este momentul sa iti schimbi laptopul, iti recomandam unul cu Solid-Stade Drive, datorita tuturor beneficiilor prezentate. Avantajul cumpararii unui laptop din mediul online, consta in principal in alegerea dintr-o multitudine de produse a celui mai bun, fara a mai fi nevoie sa te deplasezi ori sa iti pui intrebari de genul “ce inseamna asta caracteristica?”. In mediul online fiecare insusire a componentelor laptopurilor este pe indelete explicata, in plus, unele site-uri iti ofera si posibilitatea de a compara produsele si de a citi pareri despre cele mai bune laptopuri cu SSD, urmarind foarte clar de ce un produs este mai bun decat altul.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Apple MacBook Pro 15 Retina

 

Acest laptop cu SSD si I7 este unul din cele mai bune laptopuri cu SSD de la Apple. Dispozitivul iti confera posibilitatea de stocare interna a fisierelor, pozelor, programelor in cei 256 GB. Procesorul, Intel Core I7 este de ultima generatie, activand in 4 nuclee. Acesta are o viteza per nucleu de 2200 Mhz/ 2,2 GHz. Datorita functiei Turbo Boost, procesorul creste automat frecventa citirii atunci cand considera ca este necesar, adica atunci cand il soliciti mai tare, viteza maxima pentru performanta cu acest laptop ajungand la 3400 Mhz. Nucleele sunt distantate la 14 nanometri, ceea ce reduce aproape total pierderile de electricitate si totodata se va raci mai usor.

Designul laptopului are integrat un display tip retina, care foloseste foarte multi pixeli, peste 5 milioane ( rezolutie de 2880 x 1800 ) asa incat de la o distanta normala de vizualizare sa nu observi niciunul. Acest display te ajuta sa percepi imaginile in cel mai mic detaliu si face ca textele sa apara ca si cum ar fi tiparite. Totodata, ecranul reduce reflexiile, iar din orice unghi vei privi, culorile vor ramane la fel de vii.

Memoria RAM este de 16 GB. Placa video e una integrata, de 2 GB, iar tehnologia Intel Iris Pro Graphics ofera atat grafica 3D minunata, suport performant pentru editarea grafica foto-video, dar si setarea pentru vizionare Ultra HD – 4K. Sistemul de operare este specific firmei Apple, OS x Yosemite fiind ultima actualizare a acesteia.

Laptopul ofera o autonomie a bateriei de pana la 9 ore, de aceea il poti exploata la maxim si in restaurant, pe tren ori in sala de asteptare.

Versiunea portului este cea 3.0, iar cea a Bluetooth-ului de 4.0 de aceea poti transfera foarte rapid fisierele. Este fabricat din aluminiu, de doar 2 kg in total, de aceea este foarte usor de purtat peste tot. Camera este Full HD sonorul stereo, ceea ce iti ofera o frumoasa experienta a vorbitului de la distanta.

 

Avantaje:
Detine un SSD generos, de 256 GB.

Procesorul de ultima generatie, I7, cu 4 nuclee prelucreaza rapid informatiile.

Memoria RAM de 16 GB este una din cele mai incapatoare.

Are ecran tip Retina, cu cea mai buna rezolutie a pixelilor existenta pe piata ( 2880×1800 ).

 

Dezavantaje:
Pretul nu este accesibil oricui.

 

 

 

Asus VivoBook MAX A541UA-DM1946

 

Asus VivoBook MAX este un laptop cu SSD la un pret bun, cu un procesor din clasa Intel Core I3, cu 2 nuclee active. De aceea, poti utiliza mai multe aplicatii simultan, fiecare fiind impartita intre cele 2 nuclee, astfel viteza va ramane maxima. Frecventa procesorului, adica viteza de rulare a datelor, este de 2,4 GHz, iar toate clickurile date de tine se vor deschide instantaneu fisierele ori programele.

Displayul este de tip LCD-LED, ceea ce confera o gama de culori mult mai larga, dar si o claritate imbunatatita. Functia Anti-Glare face ecranul sa apara mat si totodata nu reflecta lumina, de aceea nu te vor deranja umbrele vizualizate fara sa vrei in monitorul laptopului. Cele 2 milioane de pixeli , alaturi de tehnologia Intel HD Graphics 620 si placa video integrata iti ofera o imagine realista.

Memoria RAM este de tipul DDR 4, de ultima generatie, cu un spatiu de executie de 4 GB, fiind din acest punct de vedere incapatoare pentru multe programele si jocuri. Cei 2133 MHz, reprezinta viteza cu care datele sunt preluate din memoria interna. SSD-ul, adica memoria interna este de 256 GB, in care iti poti stoca cele mai importante amintiri.

Ca si caractere suplimentare, iti spunem ca bateria tine 5 ore.Tehnologia Asus Smart Gesture permite utilizarea TouchPad-ului in diferite moduri: scroll, marire/micsorare, rotire, iar cursa de apasare a tastelor este de 1,2 mm, de aceea poti scrie mai usor si rapid.

 

Avantaje:
Procesorul face partea din familia Intel, fiind de tipul Core I3, cu cea mai recenta versiune actualizata.

Memoria RAM este cea mai performanta, DDR4 cu viteze mari de preluare a datelor.

Display-ul Anti-Glare nu reflecta lumina.

Cantareste 2 kg si este usor de manipulat.

 

Dezavantaje:
Ecranul mat se murdareste usor si se curata greu.

 

 

 

HP 250 G5

 

Acest laptop cu SSD, ieftin si bun, de la HP are un procesor din gama celor de la Intel, de aceasta data fiind vorba de Intel Celeron, cu un numar de 2 nuclee si cu viteza de procesare a informatiilor de 1,6 Ghz. Detine functia Turbo Boost care va ridica randamentul nucleelor la maximum, anume la 2480 MHz, nedepasind limita la care exista riscul unui scurt-circuit in sistem, beneficiul fiind ca poti lucra concomitent in mai multe programe, fiecare la viteza cea mai mare, astfel ele nu se suprapun si nu isi “mananca” din viteza.

Capacitatea memoriei RAM este de 4 GB, insa viteza de 1,6 GHz ii confera putina greutate de preluare a datelor din memoria interna, de aceea vei astepta mai mult pana un folder este deschis. Stocarea interna este de tipul Solid State Drive si se realizeaza in cei 128 GB disponibili, de aceea vei avea spatiu suficient pentru un sistem de operare de ultima generatie, Windows 10 sau Linux care ocupa circa 20 GB, pentru Microsoft Office 2016 de 3 GB, un antivirus de 320 MB plus inca 100 GB liberi pentru orice altceva iti doresti.

Placa video de la Intel este integrata si se poate supraincalzi in lipsa unui Cooler. Displayul este HD si utilizeaza 1 milion de pixeli pentru redarea imaginii, reiesind astfel rezolutia de 1366 x 768. Ecranul este Anti-Glare, nu va straluci, nu va reflecta soarele in ochi si vei putea vedea in ecran chiar si la o lumina ambientala puternica. Este confectionat din plastic si este relativ usor, de 1,9 kg, iar bateria se consuma in 5 ore.

Ca si caractere suplimentare, laptopul are functia HP Noise Reduction te ajuta sa limitezi galagia produsa atunci cand apesi tastatura. Detine slot pentru montarea suplimentara a unei placi grafice de tipul AMD RADEON de pana la 2 GB. Variantele de wireless 802, Bluetooth 4.2 si USB 3.0 ofera schimb rapid de date intre diverse dispozitive.

 

Avantaje:
Procesorul Intel Celeron detine 2 nuclee, de aceea poti utiliza mai multe programe “grele” in acelasi timp.

SSD-ul de 128 GB iti ofera loc de stocare pentru sistem de operare, setul Microsoft Office 2016, antivirus, jocuri si cele mai importante fotografii.

Placii video integrate de 1 GB i se poate alatura o placa dedicata de 2 GB, avand astfel calitate sporita a jocurilor.

Bateria are o autonomie de 5 ore.

 

Dezavantaje:
Viteza de 1,6 Ghz atat a procesorului, dar si a memoriei RAM incetinesc laptopul.

 

 

 

Dell Inspiron 5567

 

Procesorul acestui laptop cu SSD DEll este de ultima generatie – Intel Core I7. Acesta are 2 nuclee active si o frecventa nominala de 2700 MHz, iar cu ajutorul functiei Turbo Boost, ea poate fi ridicata pana la 3500 MHz, fara a deteriora piesele interioare ale laptopului prin suprasolicitari ale circuitelor. Beneficiul acestei frecvente marite inseamna bineinteles, o viteza mai mare, timp de asteptare mai redus si fara mersuri in reluare a programelor, jocurilor.

Memoria RAM este de 8 GB, fiind din acest punct de vedere suficient de incapator pentru rularea mai multor programe simultan. Fisierele, programele sunt stocate pe cei 256 GB disponibili ai SSD-ului, fiind din acest punct de vedere incapator si pentru fotografii, filme HD, programe de editare video-foto, jocuri performante s.a.

Displayul este de tip TN, putin cam vechi, insa cu un raspuns foarte bun in materie de gaming. Placa video este dedicata, de aceea, in cazul arderii din cauza solicitarii excesive se poate schimba cu usurinta, fara a mai fi nevoie sa inlocuiesti toata placa de baza, precum in cazul placilor video integrate. Producatorul placii video este AMD(model Radeon), iar memoria sa este de 4 GB, avantajul fiind o claritate foarte buna a jocurilor si a imaginilor in general. De asemenea, placa video are adaptare pentru functiile 3D si 4K.

Ca si trasaturi suplimentare, laptopul are o autonomie de 8 ore, taste fiabile ce rezista pana la 40.000 de apasari si un design elegant.

 

Avantaje:
Memoria mare a placii video, de 4GB iti permite sa utilizezi cele mai performante programe in materie de desen grafic.

Sistemul Anti-Glare al ecranului nu iti deranjeaza ochii chiar si in conditiile utilizarii direct la Soare.

Memoria de 8 GB iti permite rularea celor mai noi jocuri ( 2020/2018) ce au cerinte clare in acest sens.

Cei 256 GB ai SSD-ului iti permit o stocare mare a fisierelor.

Viteza mare a procesorului, maxim 3500 Mhz elimina orice “mers in reluare”.

 

Dezavantaje:
Ecranul TN ofera un unghi redus de vizibilitate, luminozitatea este relativ mica iar uneori culorile nu sunt redate cu exactitate.

Bateria nu se poate scoate.

 

 

 

Lenovo Yoga 910-13IKB

 

Acest laptop cu SSD de la Lenovo imbina 2 tehnologii intr-un singur dispozitiv si anume atat utilizarea ca un laptop normal prin utilizarea tastaturii alfabetice si vizualizare pe ecran, dar si functia inovatoare de tastare direct pe ecran, ca pe o tableta, acesta avand functia de Touchscreen.

Denumirea laptopului de YOGA provine din faptul ca se poate indoi in orice directie vrei: fie vrei sa il utilizezi ca pe un laptop normal, fie vrei sa il faci perfect plan, fie ca il indoi la maxim , luand forma unei tablete. Balamaua cu care este prins ecranul de tastatura este de tipul banda de ceas, foarte flexibila.

Procesorul este de tip Intel Core I5, cu 4 nuclee functionale la o frecventa de 2,5 GHz, de aceea va avea o viteza foarte buna, sistemul de operare se va deschide fara timp de asteptare, programele de editare grafica vor “desena” in acelasi timp cu tine. Ecranul este mai mic decat unul obisnuit, masurand 13,9 inch, dar formatul este Full HD, cu pixeli in numar de peste 2 milioane, ceea ce ofera o imagina foarte clara in raport cu dimensiunea ecranului. Memoria RAM este de 8GB, iar cea interna, a SSD-ului de 512 GB, produsul fiind din acest punct de vedere foarte incapator si adaptat la cerintele celor mai performante programe si jocuri.

Ca si informatii suplimentare despre acest laptop, iti spunem ca are cititor de amprenta pentru protejarea suplimentara a datelor, bateria rezista pana la 9 ore, vine la pachet cu sistemul de operare Microsoft Windows 10 si cantareste 1,38 kg, de aceea este usor de manipulat.

 

Avantaje:
SSD de dimensiuni mari, 512 GB iti ofera un spatiu generos de stocare.

Memoria RAM de 8 GB indeplineste cerintele cerute de programele ultra-performante de editare audio/ foto-video, jocurile pentru 2020.

Ecranul de 13,9″ ( 35 cm in diagonala ) ii confera un design mai elegant, greutatea mica de 1,38 kg fiind in concordanta cu marimea laptopului.

Iti usureaza utilizarea datorita functiei de Touchscreen.

 

Dezavantaje:
Ecranul IPS nu confera un contrast puternic al culorilor.

Nu detine tastatura numerica.

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Cum aleg cele mai bune laptop-uri cu SSD, pentru gaming

 

Laptopurile cu SSD sunt urmatorul pas pe lista fiecarui gamer care vrea sa aiba la dispozitie cele mai bune conditii pentru competitie. Viteza mai buna de procesare, functionarea silentioasa si consumul redus de energie pe care le ofera aceasta tehnologie vin insa la pachet cu un pret semnificativ mai ridicat. Inainte de a achizitiona un astfel de produs, iti recomandam asadar sa mai treci o data in revista cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le iei in considerare pentru a identifica cel mai bun model.In ceea ce priveste memoria, pentru a face cu adevarat diferenta si a-ti fi util pentru gaming, ai nevoie de un SSD de 256Gb sau 521GB care sa faca fata solicitarilor. Daca iti permite bugetul, tine cont si de varianta de a achizitiona un model combinat SSD/HHD care se comporta mai bine la volume mari de date.

Desi o interfata SATA iti asigura deja o viteza de pana la 4 ori mai mare decat cea obtinuta in cazul unui HDD, aceasta are o limita de 550Mbs care poate fi depasita daca alegi una dintre variantele cu PCIe NVMe care sunt de 1.5 pana la 5 ori mai rapide. Iti atragem insa atentia ca acest avantaj vine si cu un adaos considerabil de pret.

Pentru a te bucura pe deplin de ultimele versiuni de jocuri ai nevoie de un laptop cu SSD de gaming, la un pret bun, cu placa video cu memorie dedicata de cel putin 4GB. Versiunile nVidia mainstream destinate bugetelor limitate includ nVidia GeForge GTX 1050/1050Ti si respectiv 1060.

Pentru cei care isi pot permite o investitie mai substantiala si vor sa aiba parte de cele mai bune experiente video recomandam orientarea catre optiunile cu NvidiaGeForge GTX1070, 1080 sau mai sus. Daca optezi pentru o placa video AMD vei avea de ales intre seria Radeon RX 500 (versiunile 550, 560, 570 si 580) cu viteza semnificativ mai mare decat seria 400 si consum redus de energie si noua lansata gama Radeon RX Vega destinata consumatorilor premium.

Majoritatea modelelor pentru gaming au inclus procesor Intel si mai rar AMD. Din prima serie te sfatuim sa consideri ca nivel minim de performanta generatia 6, cu cel putin Core i5 si de preferat cu 4 nuclee. Daca ai de ales intre doua versiuni quad core iti recomandam sa optezi pentru cea cu mentiunea HK care este mai performanta decat cele HQ. In ceea ce priveste memoria RAM, 8GB sunt suficienti pentru solicitarile specifice acestui domeniu.

Vei mai avea nevoie de un ecran care sa tina pasul cu noile efecte dinamice din Battlefield 4, Assasins Creed 4 si alte versiuni proaspat lansate. Cele mai multe pareri despre cele mai bune laptop-uri cu SSD de gaming considera ca standard inseamna in acest caz un minim de 1920 x 1080pixeli.

Pentru pasionatii care doresc experiente incomparabile recomandam 2560 x 1440 si 4k (3840 x 2160) cu optiunea de a atinge aproape perfectiunea prin noile tehnologii G-Sync (nVidia) si Free-Sync (AMD) care rezolva fenomenul de ghosting aparut la monitoare de rezolutie mare in cazul miscarilor rapide.

Ia, de asemenea, in considerarea si sistemul de operare care trage de multe ori la pret. Celor care au economisit pentru a-si achizitiona un model performant si sunt familiarizati cu gestionarea programelor, le recomandam sa opteze pentru modele cu Free DOS sau Linux care aduc calitati hardware superioare fata de o versiune cu acelasi cost care are inclus o varianta recenta de Windows, mai ales daca au un kit pe care il pot instala.  

Pentru ca produsele comercializate pe Internet sunt insotite de specificatii tehnice detaliate, te sfatuim sa incepi cautarile in magazinele online pentru ca iti vor oferi libertatea de a analiza linistit ofertele inainte de a lua o decizie. Pentru a-ti antrena abilitatile de evaluare, am ales pentru tine cateva exemple care credem ca acopera cele mai importante categorii de necesitati.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Dell Inspirion 7567 Intel® Core™ i7-7700HQ

 

Este un model perfect pentru cei care doresc sa achizitioneze un laptop cu o versiune recenta de Windows gata instalata, in acest caz Windows 10 Home Edition. La aceasta caracteristica premium se adauga si capacitatea de stocare SSD de 521GB care iti permite sa rulezi cam to ce exista pe piata in categoria de jocuri video.

Si nu se termina aici, pentru ca pe lista dotarilor care iti vor incanta ochii si mintea se adauga procesorul Intel Corel i-7 7700HQ, din generatia a 7-a, cu patru nuclee si frecventa de lucru de 2800Mhz care poate fi dusa pana la 3800Mhz prin Turbo Boost facand fata fara probleme la elemente de grafica de dinamica complexa.

Display-ul este o bijuterie concentrand in cei 15.6inch o rezolutie Ultra HD/4k (3840 x 2160pixeli) cu tehnologie IPs care asigura vizibilitate perfecta din unghiuri diverse si sistem Anti-Glare pentru ca razele de lumina care anunta venirea diminetii sa nu iti influenteze concentrarea. Calitatea experienei vizuale este garantata de placa video dedicata nVidia Geforce GTX 1050Ti cu memorie de 4GB, care este probabil singurul element tehnic care nu se afla in topul categoriei sale.

 

 

 

HP OMEN 15-ce011nq 

 

Este un model cu SSD de 256GB si memorie RAM de 8GB cu o frecventa de operare de 2400MHz, caracteristici suficiente pentru operarea celor mai multe dintre jocurile la moda in prezent. Include procesor Intel Core i7 – 7700HQ, din generatia a 7-a, cea mai populara pe piata din categoria si are patru nuclee oferind viteza crescuta de procesare.

Generarea imaginii catre display este asigurata de o placa video dedicata, de tip nVidia GeForce GTX 1050Ti, versiune mainstreem, cu 4GB VRAM, nivel de memorie considerat standard pentru sistemele de gaming, care fata cu brio efectelor vizuale si iti permite sa rulezi jocuri in cele mai bune conditii.

Display-ul are o diagonala de 15.6inch, destul de redusa pentru acest tip de laptop, dar oferind avantajul portabilitatii ridicate. Formatul este unul Full HD cu rezolutie de 1920 x 1080pixeli si finisaj anti-glare care reduce reflexia razelor de lumina, oferindu-ti confort vizual ridicat chiar si in aer liber.

 

 

 

Acer Aspire Nitro 5 

 

Pentru cei care doresc sa achizitioneze un laptop cu SSD, de gaming, ieftin si bun, recomandam ca optiune modelul Acer Aspire Nitro 5, cu placa video AMD Radeon RX 550 si memorie dedicata de 4GB (disponibila la putine versiuni), conceputa special pentru gamerii e-sport (Counter Strike, Fifa, League of Legends) si cei care sunt pasionati de filme redate la calitate foarte buna.  

Intregul sistem este pus in miscare de procesorul AMD Quad-Core FX 7th Generation, cu patru nuclee si frecventa nominala de lucru de 3000MHz, comparabil ca performante cu o parte din versiunile Intel din seria 7, care iti va oferi resursele necesare pentru rulari video de foarte buna calitate. Memoria este de 8GB, nivel recomandat pentru un astfel de calculator, iar spatiul de stocare de tip SSD este de 256GB.

Iti pune la dispozitie un ecran cu diagonala de 15.6inch si rezolutie de 1920 x 1080pixeli (Full HD) cu tehnologi anti-glare care asigura o vizibilitate buna a detaliilor chiar si in exterior prin prevenirea reflexiei razelor de lumina.   

 

 

 

Cum aleg cele mai bune laptop-uri cu SSD, ieftine

 

Fie ca vrei sa iti schimbi laptop-ul vechi sau sa cumperi unul nou, vei vedea ca exista o mare varietate de modele dintre care poti alege in functie de activitatile si preferintele tale. Totusi, daca stii sigur ca nu iti doresti unul cu o capacitate de stocare prea mare (maxim 516 Gb), dar performanta si cu o viteza mai mare la transferul de date decat altele, poti incerca varianta cu SSD (solid state drive), in loc de HDD (hard disk drive). Iata ce alte caracteristici iti mai pot influenta decizia.Procesorul cu care este echipat laptopul ales va influenta mult performantele, dar si costul acestuia. Cele mai populare sunt cele de la Intel si aici discutam despre mai multe categorii.

In primul rand, gama Intel Core este considerata a fi cea mai buna, fie ca face parte din a 7-a sau a 8-a generatie (cu 40% mai multa rapiditate in procesarea comenzilor pentru aproape toate modelele, fata de cea anterioara), iar daca ar fi sa le asezam in ordinea performantei i9 ar fi primul (pentru un utilizator obisnuit investitia nu prea merita af facuta), apoi ar urma i7 (pentru editare foto-video in format 4k, randare, animatii), i5 (pentru jocuri performante) si i3 (pentru activitati Office, browsing).

Imediat dupa acestea si uneori chiar cu caracteristici asemanatoare, vin gamele Pentium si Celeron, ele fiind optiuni convenabile pentru un buget mic (potrivite pentru activitati obisnuite cum ar fi browsing, editare texte, vizionare filme) si care se diferentiaza in principal prin viteza de lucru (primele sunt mai rapide in raspuns).

Daca esti un gamer profesionist si folosesti doar jocurile nou lansate sau daca faci randari 3D si animatii toata ziua, atunci iti vei dori un procesor de top si nu vei gasi ceva mai bun (sau mai scump) ca seria Intel Xeon.

O alta categorie sunt procesoarele AMD, care se axeaza de cele mai multe ori pe acele nise ramase inca libere si anume pe un compromis eficienta-pret, potrivit celor care lucreaza pe calculator activitati curente, fac putin multitasking (dar nimic complicat), mai editeaza cate o fotografie din cand in cand si vizioneaza un film HD cand se plictisesc.

O a doua caracteristica importanta, atunci cand alegi un laptop cu SSD, ieftin, la un pret bun, este display-ul. Dimensiunea acestuia va influenta pe de-o parte portabilitatea dispozitivului, iar pe de alta parte confortul vizionarii.

Daca vrei un obiect pe care sa il poti lua cu tine oriunde, atunci vei prefera o diagonala de 13.3-14 inch (33.5-35.5 cm), insa daca tii mai mult la cum poti vedea mai bine filmele tale preferate, atunci vei alege ceva mai apropiat de 15-17 inch (38-43 cm, cu riscul ca o fie mai mare si mai scump).

Pentru cei care isi doresc si un unghi de vizibilitate cat mai mare (178o) de la ecranul lor, exista acum tehnologia IPS ce ofera de culori mai vii si plus un contrast constant, indiferent din ce parte privesti.

Rezolutia este de multe ori chiar mai importata decat dimensiunea la acest capitol si ea poate fi HD, Full HD sau 4K. Daca intr-adevar stii ca vei lucra des cu fotografii si clipuri in format mare (editare, animatii, randare), atunci merita sa investesti in ultima varianta, dar pentru filmele obisnuite primele doua iti vor fi mai mult decat suficiente.

Atunci cand vei cauta pe internet pareri despre cele mai bune laptop-uri cu SSD, ieftine, vei vedea ca ai posibilitatea sa alegi intre mai multe capacitati de stocare, in functie si de ce doresti tu sa pastrezi, de la 32 sau 64 Gb, pana la 512 Gb sau chiar 1 Tb.

Acestea din urma combina de obicei un SSD mai mic (128 Gb) pentru datele sistemului de operare, cu un HDD de 1 TB, pentru fisierele tale si este destinat celor care au intr-adevar nevoie sa stocheze un volum mare de date (randare, animatii, editare foto-video 4K).

Primele sunt intalnite mai mult la dispozitivele foarte portabile, eventual si convertibile, tocmai pentru ca nu vor ocupa mult spatiu. In general, un utilizator obisnuit se va multumi cu 256 Gb pentru documente, poze si filme.

Nu in ultimul rand, ar trebui sa te asiguri ca laptop-ul ales este dotat cu cat mai multe posibilitati de conectare si eventual, cu cele mai noi variante in acest sens. Ne referim aici in principal la porturile USB 3.0 ce ofera o viteza de transfer de 10 ori mai mare fata de versiunea 2.0 si la porturile USB 3.1 tip C, utilizate si pentru alimentare.

Nu trebuie sa lipseasca standardul wireless 802.11 ac, pentru conectarea la retelele dual band, mai libere si cu o viteza mai mare a traficului de date si chiar functia Bluetooth 4.2, ce are o raza mai mare a semnalului (fata de 4.0) si asigura rapiditate atunci cand vrei sa faci schimb de informatii cu un alt dispozitiv.

Pentru cei care nu s-au orientat inca inspre un model, oferim si cateva descrieri de produs in ideea ca astfel vor gasi configuratia potrivita pentru ei.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Aspire Nitro 5

 

Daca iti doresti un laptop cu SSD, ieftin si bun, pe care sa-l folosesti pentru jocurile tale preferate, acest model de la Acer s-ar putea sa fie alegerea ideala pentru tine. Este echipat cu un procesor aparut in 2016, de la AMD, FX 9830P, quad core, apropiat ca performante de cele dual core de la Intel (i3, i5) si potrivit pentru activitati in Office, browsing, jocuri normale, dar nu si peformante. Arhitectura Bristol Ridge pe 28 nm s-ar putea sa iti dea emotii deoarece dispozitivul are tendinta sa se incalzeasca, daca este suprasolicitat.

Display-ul de 15.7 inch (aproape 40 cm) este suficient de mare pentru a permite o vizionare comoda, iar rezolutia Full HD te va lasa sa observi toate detaliile importante. Tehnologia IPS iti ofera posibilitatea de a putea imparti experienta ta si cu prietenii care stau in lateral, astfel incat si acestia sa poata vedea aceeasi calitate a imaginii. Finisajul AntiGlare inseamna ca poti folosi laptop-ul inclusiv in plina lumina a zilei, fara sa fii deranjat de reflexii suparatoare.

Pentru stocare ai la dispozitie 256 Gb pe un SSD, iar in ceea ce priveste conectivitatea, optiunile sunt aproape complete, dar nu intotdeauna cele mai recente: 1 USB 3.0, 1 USB 2.0, 1 USB 3.1 C (si pentru alimentare), o intrare HDMI (pentru monitoare), un cititor de carduri SD, compatibilitate cu retele wireless 802.11 ac (dual band) si bluetooth 4.0.

 

 

 

ASUS S406UA-BM029T       

 

Daca vrei sa incerci un laptop cu SSD accesibil ca pret, dar cu un procesor Intel din generatia a 8-a (i5-8250U), poti alege acest model de la ASUS. Acest miez quad core este cu 40% mai performant decat predecesorul sau din generatia trecuta si este gandit pentru a functiona cu un consum redus si fara sa se incalzeasca. Iti va fi util pentru cele mai multe jocuri (nu si cele foarte performante) sau multitasking.

Dispozitivul are un display elegant, de 14 inch (35.5 cm), cu rezolutie Full HD, pe care vei putea viziona filme si edita poze, chiar si in plina zi (finisaj AntiGlare). Chiar daca ecranul este mare dispozitivul reuseste sa fie unul foarte portabil (1.2 kg, 328×14.8×226.5 mm). Din pacate, nu este inclusa si o unitate optica, deci toate fisierele tale mobile vor trebui sa fie salvate pe un suport tip USB.

Spatiul de stocare de 256 Gb este suficient pentru a pastra documente, fotografii si filme, atata timp cat acestea nu au dimensiuni sau rezolutii mari. Ai la dispozitie doua intrari USB 3.0 (ce ofera o viteza mare la transferul de date), un USB 2.0 (versiunea veche), un USB 3.1 C (utilizabil si pentru alimentare), un cititor de carduri SD (pentru fotografii), wireless 802.11 ac (cea mai noua versiune) si bluetooth 4.1 (transfer rapid de date si raza mare de acoperire).

 

 

 

HP ProBook 430 G4

 

Daca vrei sa gasesti combinatia performanta-accesibilitate intr-un laptop cu SSD, poti incerca acest model HP, care functioneaza cu un procesor Intel Core i7-7500U (generatia a 7-a), dual core, pe o frecventa de 2.7 GHz. Chiar daca este mai vechi, acesta este potrivit pentru majoritatea tipurilor de jocuri, editare foto-video sau vizionare filme (la rezolutie HD, la fel cu a display-ului).

Diagonala de 13.3 inch (33.7 cm) face ca acest dispozitiv sa fie unul foarte portabil (1.5 kg, 330×19.8×233.5 mm). Rezolutia de 1366×768 px ar fi putut fi mai buna, dar ar fi determinat si un cost mai mare, insa finisajul AntiGlare te va ajuta atunci cand vrei sa lucrezi in aer liber (antireflexie).

Pentru a pastra documentele tale preferate dispui de 256 Gb pe un SSD, care se va dovedi suficient si pentru filme si poze in format HD. Nu vei avea o unitate optica, dar ai in schimb o intrare USB 2.0 si una USB 3.0 de pe care poti rula fisiere, una USB 3.0 C (si pentru alimentare), un port HDMI si unul VGA (pentru monitoare si proiectoare), un cititor de carduri compatibil cu formatele SD, SDHC, SDHX, wireless 802.11 ac (pentru retele dual band) si ultimul tip de bluetooth (4.2).

 

 

 

Cum aleg cele mai bune laptop-uri cu SSD HP

 

Daca vrei sa cumperi un laptop performant, HP poate reprezenta un bun reper pentru inceperea cautarilor, intrucat brandul se numara printre cele mai cunoscute in domeniul IT. Printre caracteristicile importante la care trebuie sa fii atent, atunci cand alegi un astfel de dispozitiv, este unitatea de stocare, deoarece acolo iti vei pastra toate datele, amintirile si fisierele preferate (pdf-uri, filme, fotografii, documente, jocuri).

De aceea este bine sa alegi una care sa fie stabila, dar care sa te si ajute atunci cand vrei sa le accesezi, asa cum este un SSD (Solid State Drive). Acesta ofera o viteza mare la transferul de date, dar costul pentru 1GB este mult mai mare, decat in cazul HDD, ceea ce inseamna ca la acelasi pret vei primi o capacitate mai redusa (pana in 512 GB), in ideea de a face produsul final cat mai accesibil.

 

Compania HP este una dintre cele mai mari la nivel mondial, nu numai atunci cand este vorba de calculatoare. Ei sunt numarul 1 in domeniul PC-urilor portabile si sistemelor desktop, dar si numarul 2 pentru variantele de buzunar. Sunt printre cei mai apreciati si atunci cand este vorba de software sau servicii IT. Deci, atunci cand alegi un laptop facut de ei, nu mai ramane decat sa gasesti configuratia potrivita nevoilor tale.

Procesoarele utilizate de ei sunt din mai multe categorii. Vei gasi variante de laptop-uri cu Intel Core generatia a 6-a, a 7-a sau chiar a 8-a, acestea fiind ultimele aparute si cele mai rapide, fiind deci recomandate activitatilor ce necesita un maxim de performanta (randare, animatie, editare video, 4K). In ceea ce priveste modelele, acestea sunt impartite in trei mari categorii cu caracteristici similare, dar si foarte diferite, subdivizate la randul lor. Ca sa iti fie mai usor atunci cand vrei sa traduci o denumire este suficient sa o urmaresti astfel: Intel Core este producatorul, I3,5,7 – modificator brand (indica puterea de obicei), seria numerica a modelului incepe cu generatia din care face parte (6700 – generatia a 6-a, 7500 – a 7-a), la final se gaseste sufixul liniei de produs care iti poate da informatii suplimentare despre destinatia acestuia (U – consum foarte redus, HQ – performanta grafica, quad core).

Cele  i3 (un astfel de procesor se gaseste in ProBook 430 G5) sunt de obicei integrate in modelele cu consum mic si cost accesibil, destinate activitatilor obisnuite: browsing, verificare mesaje, utilizare softuri simple.

Alternativele i5 (cum e cel integrat si in EliteBook 840 G4) au o performanta medie, sunt mai rapide decat precedentele si mai potrivite pentru sarcini ceva mai solicitante, da ce pilda vizionare Full HD, streaming online, lucrul cu suita Office sau chiar cu programe mai complicate si editare imagini.

Nu in ultimul rand, variantele i7 (cum include si EliteBook 850 G4) sunt cele mai performante dupa i9(ultimul model lansat, care deocamdata e costisitor si nu extrem de popular), fiind potrivite celor care sunt amatori de multitasking, editare video, randare, realizare de animatii.

Tot la acest capitol, vei gasi si produse care au integrat un Intel Celeron sau Pentium. Primul se axeaza in principal pe un consum redus si este recomandat task-urilor simple (editare texte, Office).  Al doilea este recomandat si pentru jocuri online performante (poate nu chiar de ultima generatie) sau editare foto-video. Pana in 2006, aceasta serie a inclus unele din cele mai performante procesoare de la Intel.

Cei de la HP au insa si cateva laptop-uri mai speciale, si anume cele dotate cu un procesor Intel Xeon (ZBook Studio G3), care reprezinta capul de serie in performanta si viteza. Nu vei avea insa nevoie sa investesti in asa ceva (costurile sunt foarte mari) decat daca vrei sa devii un programator profesionist si ai nevoie un instrument care sa tina intr-adevar pasul cu tine.

O alta varianta ar fi procesoarele AMD (cum include si HP 255 G6) care permit un pret mai mic pentru produsul final, dar au si rezultate mai scazute decat cele de la Intel. Recent insa, acestea au inceput sa compenseze acest neajuns prin cresterea numarului de nuclee, ceea ce inseamna ca vei putea economisi, primind aceeasi performanta.

Un laptop cu SSD HP, la un pret bun, ar trebui sa aiba fie un display generos, de 15.6 (HP 250 G6) sau chiar 17.3 inch (ProBook 470 G4), care sa iti ofere o experienta placuta in timpul vizionarii unui film, fie unul care sa-i creasca portabilitatea, de 12 (HP 12” Pro x2 612 G2), cel mult 14 inch (Spectre 13-v001nq – 13.3”).

Rezolutia poate fi HD (1366×768 px, HP 250 G6) sau Full HD (1920×1080 px, HP Probook 440 G4), ultima oferind o imagine mai clara si cu mai multe detalii decat prima amintita. Tehnologia de realizare a display-ului poate fi LED (HP 250 G6), LCD (HP EliteBook 840 G4) sau IPS (HP OMEN 15-ce011nq), ultimul fiind de preferat, deoarece ofera culori mai clare si un unghi larg de vizibilitate (178o). Bineinteles ca tot acesta va fi si cel mai scump, dar si cel mai recomandat pentru editare foto, randare, gaming online, filme 4K.

Daca vei cere pareri despre cel mai bun laptop cu SSD HP, vei vedea ca acestea depind, inevitabil, si de capacitatea de stocare. Chiar daca un Solid State Drive nu permite (din cauza costurilor mari) decat sa cumperi un maxim de 512 GB (HP EliteBook 850 G4), exista variante care au combinat un HDD de 1 TB, cu un SSD mai slab, destinat datelor pentru sistemul de operare (ca de exemplu HP ProBook 450 G4). Este o combinatie intre eficienta si spatiu, pentru un plus la pret. Bineinteles ca daca desfasori activitati gen Office iti vor fi suficienti 128-256 GB, dar pentru fotografii, filme sau jocuri cu rezolutie mare vei avea nevoie de mai mult.

Daca nu esti inca hotarat, poti citi si descrierile noastre in care analizam principalele caracteristici ale unor modele.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

HP ProBook 470 G4 

 

Acesta este un laptop recomandat celor pasionati de jocuri online de ultima generatie sau de vizionarea filmelor in format 4K. Este echipat cu un procesor Intel i7-7500 U, destul de rapid pentru cei care desfasoara activitati in paralel (2.7 GHz). Cu un RAM de 8 GB (unul dintre cele mai mari) si un cache de 4 MB, va putea rezolva rapid toate solicitarile.

Display-ul de 17.3 inch (44 cm) este excelent pentru vizionarea clipurilor video, dar nu pledeaza si pentru portabilitate. Rezolutia Full HD (1920×1080 px) va transforma intr-o experienta placuta orice film, iar finisajul AntiGlare iti va permite sa-l folosesti chiar si afara, in timpul zilei, vizializand eficient, indiferent de directia din care vine lumina.

Ai la dipozitie un SSD de 256 GB (suficient pentru stocarea documentelor, pozelor si filmelor preferate). In ceea ce priveste conectivitatea, acest laptop dispune de un port HDMI (pentru monitoare si proiectoare), unul VGA (acelasi rol ca si precedentul), un USB 3.0 (varianta noua, cu viteza mare de transfer de date), un USB 2.0, un cititor de card SD (pentru poze). De asemenea, ai posibilitatea sa te conectezi la retele wireless 802.11 ac (dual band) si poti avea viteze de pana la 1 Gigabit prin LAN. Bluetooth-ul incorporat este si el de ultima generatie (4.2), fiind mai rapid si cu o arie de acoperire mare decat versiunile precedente.

 

 

 

HP Probook 440 G4 

 

Pentru cei care vor sa aiba un laptop bun, dar nu intentioneaza sa aiba activitati prea sofisticate sau care necesita un volum mare de date, recomandam acest model, mai accesibil. Functioneaza cu un procesor Intel I5-7200U, destul de rapid pentru majoritatea operatiunilor (2.5 GHz) si chiar pentru un film cu rezolutie mare. Memoria de 4 GB iti va fi suficienta, daca nu te intereseaza jocurile complicate sau randarile.

Display-ul are 14 inch (35.5 cm) si impreuna cu greutatea redusa (1.64 kg) a dispozitivului, il face foarte portabil. Este Full HD (va oferi o calitate buna a imaginii atat la clipurile video cat si la fotografii), iar finisajul AntiGlare face posibila utilizarea lui chiar si in plina zi, fara grija reflexiilor sacaitoare. Pentru stocarea datelor dispui de 128 GB pe un SSD (suficienti pentru documente si poze, eventual si cateva filme).

Un minus identificat de utilizatori a fost lipsa unei unitati optice, ceea ce face ca orice fisier audio-video sa trebuiasca sa treaca prin porturile USB: unul 3.0, unul 2.0 si unul tip C. Acesta din urma permite, pe langa o viteza mare la transferul de date si posibilitatea alimentarii aparatului. Mai ai la dispozitie un port HDMI si unul VGA (pentru monitoare), un RJ-45 (pentru internet) si o iesire audio. Dispozitivul este compatibil cu retelele wireless 802.11 ac (dual band) si are incorporata ultima versiune de bluetooth, 4.2.

 

 

 

HP 250 G6 

 

Acesta este un laptop cu SSD HP, ieftin si bun, ideal pentru cei care vor sa il utilizeze doar pentru activitati in Office, datorita procesorului Intel Celeron N3060 (varianta mai putin performanta decat cele Pentium sau Core). Acesta functioneaza pe o frecventa de baza de 1.6 GHz (nu va fi prea rapid, dar va raspunde bine la comenzi simple), recomandata pentru activitati conventionale(editare texte, browsing). Faptul ca are 4 nuclee compenseaza mult prin distribuirea sarcinilor de lucru si obtinerea unor raspunsuri rapide.

SSD-ul are o capacitate de stocare de 128 GB (incapatoare pentru documente). Este echipat cu un display de 15.6 inch (aproape 40 cm), HD (nu cea mai buna, dar acceptabila pentru un film cu rezolutie asemanatoare) si finisaj AntiGlare (nu va reflecta lumina si il vei putea folosi afara). Aceste caracteristici nu il fac potrivit pentru solicitari prea complexe gen editare fotografii sau randare.

In ceea ce priveste conectivitatea, vei avea cam toate porturile necesare (un HDMI, un VGA, un USB 2.0, o iesire audio) si unele destul de noi (doua USB 3.1), un cititor de carduri compatibil cu SD, SDHC, SDXC. De asemenea, ai posibilitatea de a te conecta la retele 802.11 ac (cele mai noi, dual band), iar bluetooth-ul integrat este cel mai rapid (4.2) si cu cea mai mare arie de acoperire.

 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status