n n
n
n
▷ Laptopuri cu SSD, - Ghid, Clasament si Recenzii

Cele mai bune laptopuri cu SSD

Am modificat articolul ultima data pe: 12.12.19

 

Cel mai bun laptop cu SSD – Recomandarile noastre pentru 2019

 

Daca esti un impatimit al jocurilor, al filmuletelor Virtual Reality, ori pur si simplu vrei ca programele de contabilitate, desen tehnic, cadastru, editare auto-video sa se deschida mai repede, sa lucreze in acelasi timp cu tine, fara flash-backuri, adica mersuri in reluare, noi iti recomandam laptopul performant cu SSD, Apple MacBook Pro15. Este ideal pentru design, grafica si programare, datorita procesorului cu 4 nuclee, de ultima generatie, Intel-Core i7 si a memoriei RAM de 16 GB, care iti ofera loc pentru instalarea celor mai competitive programe. Capacitatea de stocare a informatiilor este de 256 GB si se realizeaza pe un SSD care va incarca mai rapid programele si va actualiza in acelasi timp cu tine modificarile facute, de exemplu intr-un program de editare video, cu o frecventa de 1600 MHz. Daca ai exclus prima varianta din cauza costului, iti recomandam ceva la indemana oricui: laptopul Asus VivoBook MAX. Unitatea de stocare este tot de tipul SSD in marime de 256 GB, iar produsul il poate egala cu usurinta pe cel anterior datorita frecventei cu care citeste informatiile, de 2133 MHz, dintr-o memorie interna de 4 GB.

 

 

Cum alegi un laptop cu SSD bun

 

Ghidul cumparatorului

Un laptop cu SSD va da rezultate mai bune, clar diferentiate de cel cu un Hard Disk, in primul rand datorita vitezei sale de scriere si citirire a informatiei. Spre exemplu, daca un model a carui inmagazinare a informatiilor se face intr-un Hard Disk Drive, incarcat cu diverse programe greoaie ori jocuri, necesita chiar si 2 minute pentru deschidere, un SSD nu numai ca il va deschide, dar il va face si utilizabil in circa 20 secunde. Un alt avantaj al utilizarii SSD-ului in detrimentul clasicului HHD este rezistenta la socurile mecanice, adica daca ai scapat laptopul din greseala jos, nu trebuie sa iti faci probleme ca vei putea pierde toate pozele stocate in acesta.

Deoarece este compus din microcipuri, un SSD este total silentios, fata de clasicul Hard Disk care este compus din platane ce se invart la o anumita viteza(rotatii per minut). Un Solid-State Drive nu se incalzeste, caci nu contine benzi magnetice care sunt implicate in depozitarea ori accesarea informatiilor. Utilitatea unui laptop cu SSD la un pret bun reiese din faptul ca vei lucra mult mai rapid si nu vei avea parte de rateuri ale memoriei.

 

Procesorul: Precum ii spune si denumirea, procesorul sau CPU asigura prelucrarea semnalelor, datelor stocate si a informatiilor din interiorul sistemului.

Frecventa ori viteza procesorului se exprima in MHz sau GHz si reprezinta vibratiile electromagnetice pe care laptopul le poate citi intr-o secunda. Mai pe intelesul tuturor, cu cat aceasta frecventa este mai mare, cu atat datele vor fi prelucrate mai repede din sistem. Astfel, pentru vizualizarea filmelor online, iti sunt indeajunsi 1,5 GHz pana la maxim 2 GHz, pentru jocuri in retea, ai nevoie de minim 2,4 GHz, pentru proiectare 3D si editare foto/video, procesorul ar trebui sa aiba 3 GHz, iar pentru functii mai complexe precum lucrul cu hartile la scari mari sunt necesari 4-5 GHz.

Denumirea procesorului este un factor important, deoarece te ajuta sa intelegi generatia din care face parte, adica daca laptopul este unul vechi sau are integrata o tehnologie mai noua. Astfel, modelele vechi erau de tipul Intel 80486, Intel Pentium, AMD Athlon, Intel Pentium Pro, Intel P7, Intel Core Solo sau Duo, iar cele din prezent sunt din familia Intel Core I3 ( cu 2 nuclee) , Intel Core I5 si I7 ( cu 4 nuclee ) , Intel ATOM, AMD Seria A, AMD Fx. Cu cat sunt mai noi, cu atat mai bine deoarece le-au fost imbunatatite si caracteristicile, in special viteza. La momentul actual cel mai rapid procesor pecare il gasesti in laptopuri este cel Intel Core I7, dotat si cu functia Turbo Boost, care se activeaza cand laptopul are nevoie de randament maxim. Desi procesoarele Intel si AMD sunt intr-o concurenta stransa, exista diferente intre cele doua. Astfel, modelele de la Intel sunt produse in fabricile proprii, in schimb ce AMD-ul nu este specializat in acest sens, apeland la parteneri pentru construirea procesoarelor. AMD-ul detine integrata o grafica mai buna, dar Intel-ul atinge performante mai mari, de aici si pretul mai ridicat al celui din urma.

O explicatie scurta a numarului de nuclee este ca la procesarea simultana a mai multor programe de catre acelasi nucleu, se reduce viteza laptopului. Daca procesorul detine mai multe nuclee active, fiecare dintre acestea va prelucra cate un program separat la viteza maxima. Spre exemplu, daca faci parte din categoria utilizatorilor conventionali si folosesti concomitent un program de Tv online si unul de editare grafica, iti recomandam un laptop cu 2 nuclee/ Dual Core, pentru ca cele doua sa nu interfereze. Tehnologia cu 4 nuclee sau Quad Core imbunatateste capacitatea de taskuri multiple, putand simultan sa te joci in retea, sa asculti muzica, sa descarci un film de pe internet si sa folosesti mesageria, fara ca laptopul sa mearga in reluare.

In final, procesorul preia datele de pe SSD si le plaseaza in memoria RAM.

 

Memoria RAM: Memoria RAM(Random Acces Memory) reprezinta spatiul in care se desfasoara sistemul de operare, programele, video-urile, jocurile. Daca efectiv acestea sunt stocate in memoria interna a unui SSD sau HDD, ele se deschid si functioneaza doar in memoria RAM. O astfel de memorie mare iti permite sa deschizi multe foldere, imagini, pagini de Web deodata, fara a ingreuna procesarea informatiilor.

Capacitatea RAM se masoara in GB. Aceasta poate fi de 2,4,8 GB, iar cel mai bun laptop cu SSD ajunge sa aiba 32 GB. In prezent, majoritatea produselor vin la pachet cu o memorie de 4 GB, care iti este indeajunsa pentru functionarea unui sistem de operare bun, chiar si Windows 10 PRO si a altor activitati curente: vizionare de filme online, stat pe facebook. In schimb, daca doresti fie sa lucrezi in Adobe Premiere Pro CC, fie sa joci FIFA `18 si Assassins Creed, cerintele acestora sunt de 8 GB pentru functionarea corespunzatoare.

La fel ca in cazul procesorului, si placuta RAM are o frecventa proprie de pana la 4000 Mhz, in functie de categoria din care face parte si anume DDR( Double Data Rate)1,2,3 sau 4. DDR 1 ofera minimul per placuta, de 1 GB si viteza de 400 MHz, iar cea mai performanta placuta DDR 4 ofera 8 GB si o frecventa de 3333 Mhz.Tipologia actuala este DDR 3, cu o frecventa de 2133 Mhz.

 

Memoria interna: Capacitatea de stocare a laptopurilor cu SSD la preturi bune poate ajunge pana la maxim 1 TB, spre deosebire de HDD, care in prezent au ajuns sa fie fabricate pana la 4 TB. Totusi, avantajele memoriei interne de tipul SSD sunt multe. In primul rand, viteza de transfer a datelor ajunge la 500 Mb/secunda, fata de clasica metoda de stocare de doar 150 Mb/s. Consumul unui astfel de dispozitiv este redus, de 2-3 wati, de aceea poti sta nonstop cu laptopul in priza, astfel conservandu-i bateria proprie.

Cele mai comune laptopuri au un SSD de 256 GB. Luand exemplul dispozitivul portabil Mac Book Pro, iti spunem ca acest spatiu iti va ajunge pentru tot ce ai nevoie. Acesta vine proaspat iesit din cutie cu sistem de operare preinstalat de 20 GB. De altfel si Windows 10 Pro ori Linux Mint au nevoie de acelasi spatiu de 20 GB pentru instalare. Programele Office ( iWork/ Microsoft Office ) iti ocupa 3 GB si cate 1 GB programul de editare a fotografiilor ( iPhoto ), respectiv iMovie pentru editare filmulete. Astfel, cele mai importante programe si aplicatii iti vor lua doar 26 GB din cei 256 viabili. Chiar daca doresti sa il folosesti in scopuri mai profesionale, memoria disponibila va scadea foarte putin, avand in vedere ca programele Aperture/Lightroom + Photoshop au 3 GB si Final Cut Pro pentru editarea video, 4 GB.

Analizand continutul media din privinta spatiului unui SSD, iti dam cateva exemple concrete: 500 de melodii de calitate ridicata ( 320 Kbps ) iti vor “manca” circa 3,5 GB din memorie, 500 de fotografii HD format obisnuit JPG 1,5 GB, iar acelasi numar de poze, dar in format profesional RAW facute cu ajutorul unui DSLR vor avea nevoie de 14 GB liberi. Media unui film descarcat in calitate HD ( rezolutie 1080p ) este de 5 GB, iar o simpla filmare cu un aparat DSLR iti poate ocupa si 20 GB. De aceea, daca esti o persoana careia ii place sa isi pastreze toate amintirile aproape, iti recomandam un Solid-State-Drive de 500 GB.

Un SSD de 1 TB, are un pret pe masura spatiului de stocare si este recomandat pentru impatimitii de jocuri. De exemplu, Ace Combat 7 si Need For Speed Payback au nevoie fiecare de 30 GB, Assassins Creed si Fifa 2019 de cate 50 GB, Call of Duty si Star Wars 2019 de 55 GB in parte.

Utilitatea detinerii unui laptop cu o astfel de memorie creste de la an la an, odata cu aparitia filmelor 4K, jocurilor 3D, filmuletelor VR, ce necesita vizionare fara intrerupere pentru un efect cat mai realist.

 

Placa video: Daca ai ales un laptop cu SSD in favoarea celui traditional, cu siguranta a fost pentru ca ai avut nevoie de un randament ridicat al jocurilor, filmelor ori programelor de editare grafica si audio-video. Degeaba ai cele mai ridicate viteze ale procesorului, cele mai mari capacitati de stocare daca nu ai si o placa video performanta, care sa ofere o imagine clara, fara purici, cu siluete bine diferentiate, cu contraste puternice si care sa se adapteze in primul rand functiilor 3D si VR. Si capacitatea placii video se masoara in MegaBiti sau GygaBaiti.

Cele mai comune au 1 GB, iar cele mai performante pot ajunge pana la 4 GB, cele dintai nepermitand rularea jocurilor noi existente pe piata. In acest consens se diferentiaza clar placa video integrata(pe care orice laptop o are) fata de cea dedicata( care nu este incorporata in placa de baza, ci e de sine statatoare, se poate schimba, detasa ). Aceste 2 placi video difera si din punctul de vedere al vitezei de citire, cea dedicata fiind mai rapida. Atunci cand rulezi un film, automat va fi rulat de catre placa dedicata, avantajul vizionarii mai de calitate vine impreuna cu dezavantajul consumului mai ridicat de curent.

 

Autonomia: Atunci cand achizitionezi un laptop SSD, avand si un pret destul de ridicat fata de cele clasice, este bine sa ai in vedere cat anume te tine bateria atunci cand nu ai prin preajma vreo sursa de curent. Pentru a sti de la bun inceput acest lucru, s-a dezvoltat o aplicatie care iti masoara pe loc timpul estimat de rezistenta fara incarcare electrica continua. Aceasta independenta fata de curentul electric depinde de numarul de celule ale bateriei. Odata cu un numar de celule mai mare creste bineinteles si capacitatea de inmagazinare a energiei, insa creste proportional si greutatea laptopului, iar daca il cari zi de zi dupa tine acest lucru poate fi un dezavantaj mare. Bateria tipica are 6 celule, iar cea mai mare 12 celule. Daca laptopul detine o baterie cu 6 celule, il poti utiliza fara a-l conecta la priza circa 4-6 ore, cea mai performanta, de 12 celule desi este foarte grea si nu mai confera statut plan laptopului te poate tine si 12 ore.

Caractere suplimentare: Displayul unui laptop poate fi de tip LED, LCD, TFT, IPS, OLED, AMOLED, RETINA, fiecare difera in functie de contrastul de culori oferit, numarul de pixeli, implicit calitatea imaginii si de functia de vizualizare calitativa din orice directie.

Dimensiunea unui laptop este exprimata de obicei in inch si este in concordanta directa cu greutatea. Astfel, regasim dispozitive UltraBook/ ChromeBook de 13,5″ ( diagonala de 34 cm ) cu o greutate de 1,36 kg, Ultraportable- 13″ si 0,9-2,26 kg, Thin and Light- 15″ si 1,36-2,72 kg, Inlocuitoare de Desktop >15″ ( adica mai mult de 38 cm in diagonala ) ce cantaresc circa 3 kg.

Daca este momentul sa iti schimbi laptopul, iti recomandam unul cu Solid-Stade Drive, datorita tuturor beneficiilor prezentate. Avantajul cumpararii unui laptop din mediul online, consta in principal in alegerea dintr-o multitudine de produse a celui mai bun, fara a mai fi nevoie sa te deplasezi ori sa iti pui intrebari de genul “ce inseamna asta caracteristica?”. In mediul online fiecare insusire a componentelor laptopurilor este pe indelete explicata, in plus, unele site-uri iti ofera si posibilitatea de a compara produsele si de a citi pareri despre cele mai bune laptopuri cu SSD, urmarind foarte clar de ce un produs este mai bun decat altul.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Apple MacBook Pro 15 Retina

 

Acest laptop cu SSD si I7 este unul din cele mai bune laptopuri cu SSD de la Apple. Dispozitivul iti confera posibilitatea de stocare interna a fisierelor, pozelor, programelor in cei 256 GB. Procesorul, Intel Core I7 este de ultima generatie, activand in 4 nuclee. Acesta are o viteza per nucleu de 2200 Mhz/ 2,2 GHz. Datorita functiei Turbo Boost, procesorul creste automat frecventa citirii atunci cand considera ca este necesar, adica atunci cand il soliciti mai tare, viteza maxima pentru performanta cu acest laptop ajungand la 3400 Mhz. Nucleele sunt distantate la 14 nanometri, ceea ce reduce aproape total pierderile de electricitate si totodata se va raci mai usor.

Designul laptopului are integrat un display tip retina, care foloseste foarte multi pixeli, peste 5 milioane ( rezolutie de 2880 x 1800 ) asa incat de la o distanta normala de vizualizare sa nu observi niciunul. Acest display te ajuta sa percepi imaginile in cel mai mic detaliu si face ca textele sa apara ca si cum ar fi tiparite. Totodata, ecranul reduce reflexiile, iar din orice unghi vei privi, culorile vor ramane la fel de vii.

Memoria RAM este de 16 GB. Placa video e una integrata, de 2 GB, iar tehnologia Intel Iris Pro Graphics ofera atat grafica 3D minunata, suport performant pentru editarea grafica foto-video, dar si setarea pentru vizionare Ultra HD – 4K. Sistemul de operare este specific firmei Apple, OS x Yosemite fiind ultima actualizare a acesteia.

Laptopul ofera o autonomie a bateriei de pana la 9 ore, de aceea il poti exploata la maxim si in restaurant, pe tren ori in sala de asteptare.

Versiunea portului este cea 3.0, iar cea a Bluetooth-ului de 4.0 de aceea poti transfera foarte rapid fisierele. Este fabricat din aluminiu, de doar 2 kg in total, de aceea este foarte usor de purtat peste tot. Camera este Full HD sonorul stereo, ceea ce iti ofera o frumoasa experienta a vorbitului de la distanta.

 

Avantaje:
Detine un SSD generos, de 256 GB.

Procesorul de ultima generatie, I7, cu 4 nuclee prelucreaza rapid informatiile.

Memoria RAM de 16 GB este una din cele mai incapatoare.

Are ecran tip Retina, cu cea mai buna rezolutie a pixelilor existenta pe piata ( 2880×1800 ).

 

Dezavantaje:
Pretul nu este accesibil oricui.

 

 

 

Asus VivoBook MAX A541UA-DM1946

 

Asus VivoBook MAX este un laptop cu SSD la un pret bun, cu un procesor din clasa Intel Core I3, cu 2 nuclee active. De aceea, poti utiliza mai multe aplicatii simultan, fiecare fiind impartita intre cele 2 nuclee, astfel viteza va ramane maxima. Frecventa procesorului, adica viteza de rulare a datelor, este de 2,4 GHz, iar toate clickurile date de tine se vor deschide instantaneu fisierele ori programele.

Displayul este de tip LCD-LED, ceea ce confera o gama de culori mult mai larga, dar si o claritate imbunatatita. Functia Anti-Glare face ecranul sa apara mat si totodata nu reflecta lumina, de aceea nu te vor deranja umbrele vizualizate fara sa vrei in monitorul laptopului. Cele 2 milioane de pixeli , alaturi de tehnologia Intel HD Graphics 620 si placa video integrata iti ofera o imagine realista.

Memoria RAM este de tipul DDR 4, de ultima generatie, cu un spatiu de executie de 4 GB, fiind din acest punct de vedere incapatoare pentru multe programele si jocuri. Cei 2133 MHz, reprezinta viteza cu care datele sunt preluate din memoria interna. SSD-ul, adica memoria interna este de 256 GB, in care iti poti stoca cele mai importante amintiri.

Ca si caractere suplimentare, iti spunem ca bateria tine 5 ore.Tehnologia Asus Smart Gesture permite utilizarea TouchPad-ului in diferite moduri: scroll, marire/micsorare, rotire, iar cursa de apasare a tastelor este de 1,2 mm, de aceea poti scrie mai usor si rapid.

 

Avantaje:
Procesorul face partea din familia Intel, fiind de tipul Core I3, cu cea mai recenta versiune actualizata.

Memoria RAM este cea mai performanta, DDR4 cu viteze mari de preluare a datelor.

Display-ul Anti-Glare nu reflecta lumina.

Cantareste 2 kg si este usor de manipulat.

 

Dezavantaje:
Ecranul mat se murdareste usor si se curata greu.

 

 

 

HP 250 G5

 

Acest laptop cu SSD, ieftin si bun, de la HP are un procesor din gama celor de la Intel, de aceasta data fiind vorba de Intel Celeron, cu un numar de 2 nuclee si cu viteza de procesare a informatiilor de 1,6 Ghz. Detine functia Turbo Boost care va ridica randamentul nucleelor la maximum, anume la 2480 MHz, nedepasind limita la care exista riscul unui scurt-circuit in sistem, beneficiul fiind ca poti lucra concomitent in mai multe programe, fiecare la viteza cea mai mare, astfel ele nu se suprapun si nu isi “mananca” din viteza.

Capacitatea memoriei RAM este de 4 GB, insa viteza de 1,6 GHz ii confera putina greutate de preluare a datelor din memoria interna, de aceea vei astepta mai mult pana un folder este deschis. Stocarea interna este de tipul Solid State Drive si se realizeaza in cei 128 GB disponibili, de aceea vei avea spatiu suficient pentru un sistem de operare de ultima generatie, Windows 10 sau Linux care ocupa circa 20 GB, pentru Microsoft Office 2016 de 3 GB, un antivirus de 320 MB plus inca 100 GB liberi pentru orice altceva iti doresti.

Placa video de la Intel este integrata si se poate supraincalzi in lipsa unui Cooler. Displayul este HD si utilizeaza 1 milion de pixeli pentru redarea imaginii, reiesind astfel rezolutia de 1366 x 768. Ecranul este Anti-Glare, nu va straluci, nu va reflecta soarele in ochi si vei putea vedea in ecran chiar si la o lumina ambientala puternica. Este confectionat din plastic si este relativ usor, de 1,9 kg, iar bateria se consuma in 5 ore.

Ca si caractere suplimentare, laptopul are functia HP Noise Reduction te ajuta sa limitezi galagia produsa atunci cand apesi tastatura. Detine slot pentru montarea suplimentara a unei placi grafice de tipul AMD RADEON de pana la 2 GB. Variantele de wireless 802, Bluetooth 4.2 si USB 3.0 ofera schimb rapid de date intre diverse dispozitive.

 

Avantaje:
Procesorul Intel Celeron detine 2 nuclee, de aceea poti utiliza mai multe programe “grele” in acelasi timp.

SSD-ul de 128 GB iti ofera loc de stocare pentru sistem de operare, setul Microsoft Office 2016, antivirus, jocuri si cele mai importante fotografii.

Placii video integrate de 1 GB i se poate alatura o placa dedicata de 2 GB, avand astfel calitate sporita a jocurilor.

Bateria are o autonomie de 5 ore.

 

Dezavantaje:
Viteza de 1,6 Ghz atat a procesorului, dar si a memoriei RAM incetinesc laptopul.

 

 

 

Dell Inspiron 5567

 

Procesorul acestui laptop cu SSD DEll este de ultima generatie – Intel Core I7. Acesta are 2 nuclee active si o frecventa nominala de 2700 MHz, iar cu ajutorul functiei Turbo Boost, ea poate fi ridicata pana la 3500 MHz, fara a deteriora piesele interioare ale laptopului prin suprasolicitari ale circuitelor. Beneficiul acestei frecvente marite inseamna bineinteles, o viteza mai mare, timp de asteptare mai redus si fara mersuri in reluare a programelor, jocurilor.

Memoria RAM este de 8 GB, fiind din acest punct de vedere suficient de incapator pentru rularea mai multor programe simultan. Fisierele, programele sunt stocate pe cei 256 GB disponibili ai SSD-ului, fiind din acest punct de vedere incapator si pentru fotografii, filme HD, programe de editare video-foto, jocuri performante s.a.

Displayul este de tip TN, putin cam vechi, insa cu un raspuns foarte bun in materie de gaming. Placa video este dedicata, de aceea, in cazul arderii din cauza solicitarii excesive se poate schimba cu usurinta, fara a mai fi nevoie sa inlocuiesti toata placa de baza, precum in cazul placilor video integrate. Producatorul placii video este AMD(model Radeon), iar memoria sa este de 4 GB, avantajul fiind o claritate foarte buna a jocurilor si a imaginilor in general. De asemenea, placa video are adaptare pentru functiile 3D si 4K.

Ca si trasaturi suplimentare, laptopul are o autonomie de 8 ore, taste fiabile ce rezista pana la 40.000 de apasari si un design elegant.

 

Avantaje:
Memoria mare a placii video, de 4GB iti permite sa utilizezi cele mai performante programe in materie de desen grafic.

Sistemul Anti-Glare al ecranului nu iti deranjeaza ochii chiar si in conditiile utilizarii direct la Soare.

Memoria de 8 GB iti permite rularea celor mai noi jocuri ( 2019/2018) ce au cerinte clare in acest sens.

Cei 256 GB ai SSD-ului iti permit o stocare mare a fisierelor.

Viteza mare a procesorului, maxim 3500 Mhz elimina orice “mers in reluare”.

 

Dezavantaje:
Ecranul TN ofera un unghi redus de vizibilitate, luminozitatea este relativ mica iar uneori culorile nu sunt redate cu exactitate.

Bateria nu se poate scoate.

 

 

 

Lenovo Yoga 910-13IKB

 

Acest laptop cu SSD de la Lenovo imbina 2 tehnologii intr-un singur dispozitiv si anume atat utilizarea ca un laptop normal prin utilizarea tastaturii alfabetice si vizualizare pe ecran, dar si functia inovatoare de tastare direct pe ecran, ca pe o tableta, acesta avand functia de Touchscreen.

Denumirea laptopului de YOGA provine din faptul ca se poate indoi in orice directie vrei: fie vrei sa il utilizezi ca pe un laptop normal, fie vrei sa il faci perfect plan, fie ca il indoi la maxim , luand forma unei tablete. Balamaua cu care este prins ecranul de tastatura este de tipul banda de ceas, foarte flexibila.

Procesorul este de tip Intel Core I5, cu 4 nuclee functionale la o frecventa de 2,5 GHz, de aceea va avea o viteza foarte buna, sistemul de operare se va deschide fara timp de asteptare, programele de editare grafica vor “desena” in acelasi timp cu tine. Ecranul este mai mic decat unul obisnuit, masurand 13,9 inch, dar formatul este Full HD, cu pixeli in numar de peste 2 milioane, ceea ce ofera o imagina foarte clara in raport cu dimensiunea ecranului. Memoria RAM este de 8GB, iar cea interna, a SSD-ului de 512 GB, produsul fiind din acest punct de vedere foarte incapator si adaptat la cerintele celor mai performante programe si jocuri.

Ca si informatii suplimentare despre acest laptop, iti spunem ca are cititor de amprenta pentru protejarea suplimentara a datelor, bateria rezista pana la 9 ore, vine la pachet cu sistemul de operare Microsoft Windows 10 si cantareste 1,38 kg, de aceea este usor de manipulat.

 

Avantaje:
SSD de dimensiuni mari, 512 GB iti ofera un spatiu generos de stocare.

Memoria RAM de 8 GB indeplineste cerintele cerute de programele ultra-performante de editare audio/ foto-video, jocurile pentru 2019.

Ecranul de 13,9″ ( 35 cm in diagonala ) ii confera un design mai elegant, greutatea mica de 1,38 kg fiind in concordanta cu marimea laptopului.

Iti usureaza utilizarea datorita functiei de Touchscreen.

 

Dezavantaje:
Ecranul IPS nu confera un contrast puternic al culorilor.

Nu detine tastatura numerica.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status