Cele mai bune computere/desktopuri All in One

Am modificat articolul ultima data pe: 29.03.24

Cel mai bun computer All in One – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Daca ai nevoie de un computer All in One care sa iti inlocuiasca clasicul sistem monitor-unitate centrala, care sa iti salveze spatiul si sa iti ofere un camp vizual mai mare si clar, dar nu ai timp pentru parcurgerea intregului ghid, iti indicam primele 2 produse din topul celor mai bune. Astfel, prima noastra recomandare este sistemul de la iMac 27, cu o diagonala de 68 cm. Ecranul de tip Retina, cu un numar de pixeli peste 14 milioane, ofera imagini ultra-realiste, ca si cum n-ar exista vreo bariera intre tine si natura. Cei 8 Gb RAM si 2 Tb de stocare interna, sunt alte atuuri importante ale acestui dispozitiv. Daca pretul ti se pare un inconvenient, atunci iti propunem modelul ASUS All-in-One ZN241ICUK-RA005D, cu o diagonala de 61 cm si un display cu 2 milioane pixeli. Acesta detine 16 Gb RAM si 2 sloturi pentru stocarea interna, respectiv un Hard Disk de 1 Tb si un Solid- State- Drive de 128 Gb. Ambele produse aduc beneficiul posibilitatii editarii fotografiilor in cele mai mici detalii si utilizarii programelor grafice de ultima generatie.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

iMac 27

 

Acesta este unul din cele mai bune computere All in One, de la Apple, potrivit pentru birou sau pentru utilizarea sa de acasa, avand dimensiuni reduse, de 65 cm lungime, 51 cm inaltime si 20 cm latime. Displayul este de 27“, adica are o diagonala de 68 cm, avantajul fiind ca ofera un spectru larg de vizualizare a imaginilor din pozitia obisnuita de stat pe scaun. Ecranul tip Retina, specific celor de Apple te ajuta sa vizulizezi imaginile apropiat de cele percepute in mod natural. Tehnologia displayului este cea “Ultra-Clear”, ce reprezinta un pas inaintea renumitei calitati “4K”. Generic, este denumita 5K, avand pixelii pe lungime in numar de 5120. Inaltimea ecranului dispune de 2880 pixeli, rezultand rezolutia finala de 5120 x 2880; in total, pixelii sunt in numar de 14 milioane, monitorul fiind din acest punct de vedere, cel mai avansat pana in prezent. Cu acest sistem, vei avea parte de experienta vizualizarii cu aceeasi acuratete din orice punct al camerei, fara a se modifica in vreun fel culorile.

Procesorul face parte din clasa Intel Core I5, fiind dotat cu 4 nuclee, ce fac posibil multi-taskingul, fara o incetinire a prelucrarii informatiilor. Fiecare nucleu activeaza cu o viteza de 3330 Mhz/ 3,3 Ghz, de aceea calculatorul ti se va deschide si va deveni total functional in circa 20 de secunde. Are in dotare functia Turbo-Boost, ajungand pana la o frecventa de 3,9 Ghz, ce se activeaza in mod automat atunci cand sistemul integrat simte ca are nevoie de randament maxim. Avantajul este ca aceasta tehnologie impiedica supraincalzirea placii de baza si suprasolicitarea circuitelor prin lucrul concomitent in mai multe programe.

Placuta RAM este de tipul DDR3, penultima ca tehnologie, ce are o frecventa de 1,8 Ghz. Aceasta iti poate mari timpii de asteptare pana la deschiderea unui folder sau unui program. Capacitatea sa este de 8 Gb, avand posibilitatea de suplimentare, prin adaugarea altor unitati compatibile, pana la 32 Gb. Oricum, valoarea de plecare e suficienta pentru sistemul de operare, ce ocupa 1 Gb din RAM, si restul programelor. Stocarea interna se realizeaza pe un Hard-Disk, cu capacitate de 2 TB, utili pentru oricat de multe date vrei sa pastrezi. Placa video este dedicata, din gama AMD Radeon, cu o memorie dedicata GPU de 2 GB. Avantajul este ca imaginea va fi bine calibrata, nu vor exista tremuraturi a ecranului ori efecte de incetinire. Consolele XBox si Play Station sunt configurate pentru acest tip de placa video, astfel jocurile proiectate pe acest monitor vor fi foarte detaliate.

 

Avantaje:

Displayul este cel mai performant la momentul actual, avand tehnologia 5K, cu peste 14 milioane pixeli.

Cei 2 TB iti sunt indeajunsi pentru stocarea pozelor de calitate ridicata, filmuletelor, dar si programelor de editare foto-video.

Procesorul I5, cu o frecventa maxima de 3,9 Ghz prelucreaza cu rapiditate informatiile.

Placa video este dedicata, putand fi usor inlocuita cu una mai performanta.

 

Dezavantaje:

Pretul nu este accesibil oricarei persoane.

 

 

 

ASUS ZN241ICUK-RA005D

 

Acest sistem are integrata unitatea centrala intr-un ecran de 23,8 inch, adica cu o diagonala de 60 cm. Displayul este de tip LCD-LED, ce ofera o claritate deosebita a imaginilor, dar si culori dintr-un spectru larg de lumina. Tehnologia IPS face ca, din orice unghi ai privi, contrastul ramane acelasi. Ecranul este de tip Full HD, avand o rezolutie de 1920 x 1080p. Numarul total de pixeli este de 2 milioane pixeli, fiind mediu din punct de vedere calitativ, ca redare a detaliilor imaginilor.

Procesorul este de ultima generatie, modelul fiind Intel I7. Nucleele sunt in numar de 4, de aceea poti utiliza mai multe aplicatii in acelasi timp, fiecare fiind distribuita catre unul din ele. Viteza per nucleu este de 2,7 Ghz, iar gratie functiei Turbo Boost, aceasta poate fi ridicata pana la 3,5 Ghz in cazul solicitarii pe timp indelungat.

Placutele RAM sunt de tipul DDR4, fiind performante si cu o viteza de 2,1 Ghz, de aceea fiecare atingere a ecranului va deschide instantaneu folderele. Capacitatea memoriei este de 16 Gb, fiind una din cele mai incapatoare de pe piata. Stocarea fotografiilor, documentelor, filmelor, jocurilor se realizeaza atat pe un Hard Disk de 1 Tb, cat si pe un Solid State Drive de 128 Gb. Avantajul folosirii ambelor tipuri de memorii interne o reprezinta siguranta contra pierderii datelor foarte importante. Dimensiunile sunt 58,5 cm lungime, 43,4 cm inaltime si 5 cm in grosime, greutatea este de circa 7 kg, de aceea, sistemul este adaptabil si usor de utilizat atat la birou, cat si acasa.

 

Avantaje:

Procesorul este performant, Intel Core I7, de aceea nu vor exista timpi de asteptare indiferent de activitate.

Memoria RAM de 16 GB, este foarte incapatoare pentru cele mai solicitante programe.

Utilizarea atat a HDD-ului, cat si a SSD-ului iti ofera un plus de siguranta pentru cele mai importante date.

Ecranul ofera capacitate de vizualizare din orice unghi, datorita tehnologiei IPS.

 

Dezavantaje:

Imaginile nu sunt foarte calitative, pixelii fiind insuficienti pentru marimea displayului.

 

 

 

Dell OptiPlex 3050

 

Acest computer All in One, ieftin si bun, este un model mic, cu ecran de 48 cm lungime, 38 cm inaltime, 6 cm grosime si usor, de doar 3,6 kg, fiind util si usor de integrat intr-un birou. Ecranul este de tip WLED, ce foloseste o lumina alba de iluminare in spatele sau. Diagonala de 19,5”, adica de 49 cm, este putin mai mare decat monitorul unui laptop obisnuit de 16”. Rezolutia este High Definition, de 1600 x 900, cu un numar total de 1,4 milioane pixeli(calitate medie de afisare a detaliilor din imagini).

Procesorul este din clasa celor de la Intel, modelul fiind I5, cu 4 nuclee active, oferind avantajul rapiditatii prelucrarii informatiilor si trecerii lor din memoria interna in cea RAM. Frecventa normala la care functioneaza 1 nucleu este de 2,7 Ghz, iar datorita functiei Turbo-Boost, aceasta poate ajunge la maxim 3,3 Ghz. Aceasta tehnologie creste performanta calculatorului, indiferent daca lucrezi intr-un singur program, sau in mai multe. Ea se activeaza in mod automat atunci cand procesorul vrea sa “preia” din sistemul de operare maximul de eficienta.

Memoria RAM are o capacitate de 4 Gb si o viteza de 2,4 Ghz, sistemul fiind astfel incadrat in clasa medie de performanta. Stocarea se realizeaza pe un Hard-Disk, cu un spatiu de 500 GB, ce se umple foarte repede, daca esti adeptul pastrarii tuturor fotografiilor in calculator. Din punct de vedere al performantei, acest sistem All in One poate fi comparat cu un laptop, desi pretul este clar superior.

 

Avantaje:

Procesorul I5 include 4 nuclee ce permit utilizarea concomitenta a mai multor programe performante.

Detine functia Turbo-Boost pentru un randament maxim atunci cand ai nevoie de o viteza mai buna de procesare.

Hard-Diskul iti ofera indeajuns spatiu pentru sistemul de operare (20 Gb), echipamentul Office ( 3Gb) si alte programe importante.

Este foarte usor de manevrat, cantarind doar 3.6 Kg.

 

Dezavantaje:

Numar de pixeli, de 1,4 milioane nu ofera o claritate perfecta a imaginilor, comparativ cu alte tehnologii de ultima ora.

 

 

Lenovo IdeaCentre 910-27ISH

 

Acest model de computer All in One de la Lenovo, are un display tip Touchscreen, ce permite atingeri multiple, pentru marire si rotire a imaginilor, deschidere a folderelor cu o simpla atingere, derulare in sus/jos cu un deget. Ecranul face parte din clasa LED-urilor, cu imagini clare si realiste. Rezolutia este de tipul Ultra HD, de 3820 x 2160, adica cu un numar total de pixeli de peste 8 milioane. Acestia sunt distribuiti pe monitorul cu diagonala de 68,5 cm si rezulta o imagine foarte clara si de calitate.

Procesorul este de la Intel, modelul fiind I5, deci nu cea mai recenta versiune, dar nici una slaba. Viteza este de 2,4 Ghz, iar cu ajutorul functiei Turbo-Boost, poate ajunge pana la 3 Ghz. Impreuna cu cele 4 nuclee din dotare, procesorul asigura astfel prelucrarea datelor cu timpi foarte mici de asteptare si fara blocari ale sistemului, oricat de multe programe ai avea deschise in acelasi timp.

Memoria RAM, de 8 Gb, si cu frecventa sa de 2,4 Ghz, iti permite rularea celor mai noi jocuri, din sezonul 2017-2018, ce au solicitari specifice din aceasta privinta. Stocarea interna se realizeaza pe Hard Diskul de 1 Tb si pe un SSD de 128 Gb; de aceea, cele mai importante documente si fotografii le poti tine pe al doilea tip, ce ofera o siguranta mai mare, gratie rezistentei la uzura.

Placa video este una dedicata, deci e oricum mai performanta decat una integrata si poate fi inlocuita, cu timpul, pentru a face update-ul sistemului. Ea este produsa de Gigabyte, are o capacitate de memorie de 2 Gb si permite montajul video, prelucrarile de grafice 3D, si accesarea unor jocuri din cele mai noi.

 

Avantaje:

Sistemul Touchscreen iti permite o utilizare mai usoara si precisa.

Placa video dedicata, cu RAM de 2 Gb, este potrivita pentru cele mai performante jocuri.

Cele 2 tipuri de stocare interna(HDD/SSD) ofera o siguranta si o copie de rezerva pentru datele cele mai importante.

Cei 8 Gb RAM iti permit instalarea programelor performante : Final Cut Pro, Microsoft Office si altele.

 

Dezavantaje:

Rezolutia este relativ scazuta, in raport cu marimea ecranului, imaginile nu sunt foarte clare iar negrul pare un gri din anumite unghiuri.

 

 

 

Acer Aspire Z3-705

 

Acest computer All in One, la un pret bun, are un ecran de 21,5 inch, adica, o diagonala de 54 cm. Displayul e tactil si permite atingerea multipla, asigurand comenzi instant, ca pe tableta sau smartfon. Rezolutia este Full HD, de 1920 x 1080, pixelii fiind in numar de 2 milioane, pentru a asigura utilizatorul ca imaginile redate se vor vedea la calitate buna. Afisajul are incorporata o noua tehnologie, Blue-Light-Shield, ce filtreaza lumina albastra, cu efect asupra sanatatii si calitatii vietii. Astfel, ochii nu-ti vor mai fi obositi, iar tu vei putea folosi sistemul si inainte de somn. Inclinarea de la 5, la 30° iti permite vizualizarea unui film intins in pat sau fotoliu, cu ajustarea de rigoare.

Procesorul este de tipul Intel I3, cu 2 nuclee, fiecare cu o viteza de 2 Ghz, aspecte considerate suficient de performante pentru utilizatorii conventionali, ce folosesc calculatorul pentru vizualizarea filmelor online, Facebook sau lucrul in programele Office.

Memoria RAM are o capacitate de 4 Gb, ocupand un singur Slot, insa aceasta poate fi marita pana la 16 Gb, avand disponibila inca o deschizatura pentru placuta. Frecventa memoriei este de 1600 Mhz, iar astfel timpii de asteptare pana la deschiderea programelor pot fi mariti. Stocarea interna se face pe un Hard Disk de 1 TB, in care poti salva filme BluRay de 5-8 Gb, poze format Raw de 28 Mb fiecare, muzica descarcata de pe internet de 7-8 Mb, dar si alte programe si jocuri de ultima generatie.

 

Avantaje:

Functia de TouchScreen iti usureaza utilizarea calculatorului.

Tehnologia ecranului, ce elimina lumina albastra te pregateste pentru somn, odihnindu-ti ochii.

Cantareste 6 kg si este usor de manevrat.

Memoria RAM poate fi imbunatatita, prin adaugarea altei placute.

 

Dezavantaje:

Viteza procesorului, a memoriei RAM si cele 2 nuclee fac ca cele mai performante programe sa se blocheze, in cazul solicitarii mai intense.

 

Cum alegi un desktop All in One bun

 

Ghidul cumparatorului

Un desktop All in One are inglobat in oferta, ca intr-o cutie cu surprize, toate elementele unui sistem complet, gata de utilizare. Astfel, nu trebuie sa te mai preocupi sa cumperi separat periferice si monitor, si nu vei mai avea grija compatibilitatii dintre componentele integrate configuratiei, ele fiind preselectate de brandurile ofertante.

Un astfel de sistem poate veni cu posibilitatea conectarii mai multor monitoare la acelasi computer, pentru o experienta placuta a jocurilor in cuplu. In plus, cele mai multe modele au ecranul tactil, usurandu-ti, spre exemplu, editarea fotografiilor.

Dezavantajul principal al acestui sistem integrat, este ca, daca se defecteaza cititorul de carduri sau un port USB, nu il poti repara singur, pentru ca astfel ai scoate din garantie intregul produs. Singura solutie ar fi trimiterea completa spre service, iar astfel vei ramane o perioada mai indelungata fara calculator.

Daca esti dispus sa te informezi intens, mai mult decat sa citesti pareri despre cele mai bune desktopuri All in One, ghidul nostru iti va fi de ajutor.

Display: Display-ul ar trebui sa fie principala caracteristica pe care sa o iei in considerare. Degeaba ai un spatiu de stocare a informatiilor considerabil si o viteza “sonica”, daca imaginea lasa de dorit; avand in vedere ca printre motivele cumpararii unui astfel de sistem se numara editarea cu precizie a imaginilor, vizualizarea filmelor 4K si 3D, jocurile Virtual Reality, programe ce au nevoie de o claritate naturala si puritate maxima. Monitorul se alege in functie de diagonala ( in inch )/ dimensiuni ( in cm ), tipul de display ( LED, LCD, TFT, IPS, OLED, AMOLED, RETINA ) , rezolutie ( numarul de pixeli ).

Sistemele AiO au ecranele masurate in inch ( ″ ), unitate care are 2,54 centimetri. Majoritatea au 21,5″, corespondentul unei diagonale de 54 cm, fiind potrivite pentru toti userii care necesita browsing si chiar vizializare de filme. Cele din clasa superioara de calitate, masoara 27- 28 inch, adica au o diagonala de 69- 71 cm, fiind potrivite pentru streaming de clipuri online si jocuri.

Piesele de 54 cm sunt, in general, lungi de 50 cm si inalte de 35 cm ( cu tot cu suport ), iar modelele de 70 cm in diagonala, au lungimea de 71 cm si inaltimea de 44 cm, fiind potrivite pentru cei ce lucreaza cu randari, harti, programe de animatie 3D si prefera frecvent sa-si petreaca timpul in jocuri pe computer.

Tipul de display a evoluat, variind de la binecunoscutele LED-uri si LCD-uri, pana la tehnologiile Retina si Amoled. Acestea se diferentiaza prin calitatea vizualizarii din orice unghi, contrastul culorilor si multitudinea de pixeli.

LED-urile ( diode emitatoare de lumina ) si LCD-urile ( display cu cristale lichide ) au ca avantaj o reproducere exacta a culorilor naturale si ca principal dezavantaj limitarea unghiurilor de vizualizare. Diferenta dintre ele este, pe langa modul de iluminare, respectiv tuburi fluorescente si circuite emitatoare de lumina, ca LED-urile sunt mai subtiri si consuma mai putin curent.

TFT ( Thin film transistor ), reprezinta o varianta imbunatatita a LCD-urilor, prin care contrastul este mai bun, deoarece negrul este clar definit.

TN ( Twisted Nematic), reprezinta o tehnologie veche, utilizata in principal pentru ecranele de gaming, datorita timpilor buni de raspuns.

IPS ( In Plane Switching ), un tip pe care, in orice directie l-ai inclina sau din orice unghi ai privi, claritatea si contrastul raman aceleasi.

AMOLED, tehnologie creeata pe baza ledurilor organice, ofera contrast puternic, negrul nu mai este un gri ca in cazul Led-ului, iar vizualizarea poate fi facuta din orice unghi.

RETINA, cel mai avansat tip de display, specific celor de la Apple, foloseste un impresionant numar de pixeli, de la 5 milioane, pana la 14 milioane, iar de la o distanta obisnuita de privire nu vei distinge niciun punct. Astfel, imaginile sunt redate in cel mai mic detaliu, ca si cum le-ai privi direct in natura.

Rezolutia se calculeaza dupa numarul de pixeli regasiti pe lungime inmultit cu cei de pe latimea ecranului. Astfel, ecranele pot fi HD Ready, Full HD, Ultra-HD (4k), Ultra-Clear (5k). Cele HD Ready au rezolutia de 720 x 1280, adica un numar de 900 de mii pixeli, iar cel mai bun desktop All in One, detine noua tehnologie, 5k- 5120 x 2880, cu pixeli in numar de peste 14 milioane.

 

Procesor: Daca esti in cautarea unor computere All in One la preturi bune, trebuie sa ai in vedere viteza/frecventa cu care prelucreaza informatiile, aceasta fiind data de procesor. Totodata, numarul de nuclee determina accesarea simultana a mai multor programe, fara a incetini sistemul, evitandu-se supraincalzirea, mersul in reluare ori rateurile.

Cele mai cunoscute procesoare sunt cele de la AMD si INTEL, fiind intr-o continua lupta pentru suprematia pe piata. Deosebirile dintre acestea sunt multe, astfel ca, Intelul, produs in fabricile proprii, are viteze de procesare si conservare a energiei mai mari. De aici, si pretul acestui model va fi mai ridicat. Procesorul de la AMD obtine performante grafice calitative, avand randament ridicat la jocurile performante. Acesta apeleaza la parteneri pentru producerea in serie a procesoarelor.

Daca nu stii pe care sa il alegi, noi iti recomandam tipul AMD, daca te incadrezi in grupa studentilor ce au nevoie de un calculator pentru proiecte, jocuri si vizualizarea de filme online. Daca, in schimb, doresti sa lucrezi in programe performante de editare grafica, desen tehnic, atunci cel Intel este alegerea potrivita. El ofera o viteza mai mare si o grafica mai detaliata.

Nucleele pentru aceste produse pot fi in numar de la 1, pana la 4, iar cu cat sunt mai multe, cu atat mai bine, deoarece nu se reduce viteza sistemului. Doar un nucleu prelucreaza singur mai multe programe deschise concomitent, rezultatul fiind un delay, adica ramanerea in urma, spre exemplu, a imaginii fata de redarea sunetului.

Doua nuclee sunt recomandate userilor conventionali, ce folosesc un computer All in One pentru muzica pe internet si lucrul intr-un program ca Word sau Excel, astfel incat acestea sa nu concureze pentru prioritate in ceea ce priveste procesarea comenzilor.

Tehnologia Quad-Core, cu 4 nuclee, prelucreaza separat programele, fiecare le o viteza maxima, fiind potrivit pentru descarcarea unui film, in acelasi timp cu vorbitul pe Skype, jocul in retea, si editarea unor fotografii.

Viteza, denumita formal frecventa, este masurata in Ghz ori MHz. O cifra mai mare reprezinta o mare rapiditate de prelucrare a datelor. Cele mai “incete” sisteme au o frecventa de 1,5 Ghz, care iti este indeajunsa pentru vizualizarea de filme online.

Majoritatea jocurilor in retea sunt conditionate de existenta unei viteze de 2,4 Ghz. Editarile fotografice si desenele grafice sunt optime la o viteza de 3 Ghz, iar pentru procesarea hartilor la scari mari si proiectarea 3D, ai nevoie de 4-5 Ghz, astfel incat programele sa lucreze in acelasi timp cu tine.

 

Memoria RAM: Aceasta este “creierasul” calculatorului, in care se desfasoara principalele procese de “gandire”. Mai exact, aici are loc deschiderea si functionarea sistemului de operare, programelor sau jocurilor, desi ele sunt salvate in Hard-Disk sau Solid-State-Drive.

Degeaba ai o memorie interna de mare capacitate, daca cea RAM este mica, de 1-2 GB, care se poate ocupa in totalitate de functionarea unui sistem de operare performant, precum Windows 8. Ocuparea memoriei RAM iti blocheaza practic calculatorul, neavand posibilitatea sa mai instalezi sau deschizi vreun program nou. In prezent, computerele All in One obisnuite au adesea 8 GB, indeajuns pentru Windows 10, Adobe Premiere CC Pro, Fifa 2024 sau Assassins Creed. Un computer All in One, la un pret bun, ar trebui sa iti ofere minim 4GB.

Placuta RAM poate fi regasita sub denumirea de DDR ( Double Data Rate ), subdivizata cu numere de la 1 la 4. Variantele de tipul 4 sunt bineinteles mai noi si sustin o viteza mai mare, de 3333 Mhz.

 

Memoria interna: Aceasta poate fi regasita sub 2 denumiri, fie Hard-Disk, fie Solid-State-Drive. Diferenta dintre cele doua este ca, primul model, clasicul HardDisk, poate avea o capacitate de stocare de pana la 4 TB, iar cel SSD in prezent a ajuns doar pana la 1 TB. Desi mediul de salvare este amplu, HDD-ul incorporat in acest sistem “toate intr-unul”, poate produce mai multa caldura si este mai zgomotos.

In schimb, a doua tehnologie, inovativa, vine cu avantajul greutatii reduse, dimensiunilor mici si scrierii/citirii cu ajutorul cipurilor, nu benzilor magnetice, de aceea va fi mai putin galagioasa si va lucra mai rapid, cu o viteza de transfer date de 500 Mb/secunda.

Pentru a vedea de ce memorie ai intr-adevar nevoie in functie de dorintele tale, iti dau cateva cifre exacte. Astfel, sistemul de operare, fie el Windows 10, MAC sau Linux, ocupa circa 20 Gb. Alti 3 Gb iti sunt luati de Microsof Office, tot 3 Gb sunt necesari si pentru Photoshop, 4 Gb pentru editarea video – Final Cut Pro.

Deoarece un computer All in One este potrivit pentru editarea fotografiilor, respectand cele mai mici detalii, afla ca doar 500 de poze de calitate RAW iti “mananca” aproximativ 14 Gb. Un singur film HD descarcat de pe internet iti ia 5 GB din memorie, iar unul filmat cu un aparat foto DSLR, circa 20 Gb. Trecand mai departe la jocuri, cele mai noi, precum Assassins Creed, Fifa 2024 iti ocupa cate 50 Gb fiecare.

Placa video: Aceasta este importanta deoarece iti ofera o imagine clara, cu marginile siluetelor bine diferentiate de restul cadrului, culorile fiind redate foarte realist si in toate nuantele posibile. O placa video performanta este capabila sa iti redea jocurile 3D, filmele Virtual Reality. De asemenea, datorita ei poti conecta mai multe monitoare la acelasi sistem.

Memoria unei placi video variaza de la 1 GG( cele mai comune ) pana la 4 GB ( cele mai performante ). Jocurile moderne sunt conditionate de existenta unei placi video cu RAM propriu de cel putin 2 GB.

Atunci cand cauti un computer All in One, vei vedea la specificatii denumirile de “placa video integrata” si “placa video dedicata”. Cea integrata e prezenta in fiecare sistem deoarece fara aceasta nu s-ar vedea nimic pe ecran, nici macar mesajul de intampinare; consuma din RAM-ul total al sistemului. Cea dedicata ofera performante mult mai bune deoarece vine cu RAM propriu.

Daca nu stii ce sa alegi, iti recomandam o placa video integrata, daca nu lucrezi in programe grafice si nu joci jocuri 3D, deoarece este mai ieftina si consuma mai putin curent. In schimb, daca esti adeptul editarilor foto-video, desenelor grafice, vizulizarii filmelor 4K, una dedicata este mai potrivita, oferindu-ti o viteza de prelucrare mai ridicata si o calitate net imbunatatita.

 

Daca ai nevoie de un computer nou pentru biroul tau sau pentru angajati, atunci sistemul All in One este cel mai potrivit, datorita spatiului restrans pe care il ocupa. Avantajul cumpararii unui astfel de dispozitiv din mediul online este ca poti urmari in detaliu fiecare caracteristica pe care o prezinta, te poti informa cu privire la avantajele si dezavantajele sale. In plus, o astfel de comanda te scuteste de drumul pana la service, in cazul unei posibile defectiuni.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu