Cel mai bun UPS ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 21.01.20

 

Cum aleg cele mai bune UPS-uri ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Caderile dese de curent si fluctuatiile de tensiune vor afecta, in cele din urma, nu doar buna functionare, dar si viata electronicelor din casa sau de la serviciu. Le poti proteja folosind un UPS (Uninterruptible Power Supply). Acesta functioneaza ca o sursa de curent de siguranta, care iti poate alimenta dispozitivele, pentru cateva minute, timp in care poti salva datele si inchide corespunzator aparatele.

In continuare, gasesti mai multe pareri despre cele mai bune UPS-uri, ce te vor ajuta sa cumperi intelept.

Puterea pe care are capacitatea sa o ofere e primul aspect pe care vrei sa-l verifici, asa incat sa stii ce si cate aparate poti alimenta la UPS. Pentru calculatoare, routere, modemuri si alte consumabile usoare sunt suficienti pana la 500W, orice depaseste aceasta valoare fiind mai scump. E necesar sa te gandesti ce electronice vei conecta, dupa care poti alege o sursa care sa fie cu cel putin 10% -15% mai puternica decat puterea insumata a aparatelor alimentate.

Cat timp vei avea la dispozitie, pentru a inchide aparatele, in cazul unei intreruperi de curent, depinde de autonomia acumulatorului incorporat, ce poate varia de la cateva secunde (la sarcina maxima) la cateva minute (la 50%-25% incarcare). Asadar, UPS-ul mai poate functiona 5 minute, la 500W, pana la 10 minute, la 250W, si tot asa.

Parametrii de lucru (functionarea pe curent/baterie, nivelul de incarcare si energia ramasa, tensiunea de intrare si iesire, etc.) vor fi vizualizati pe panoul de control, reprezentat de un ecran LCD.

Un UPS bun, chiar si unul mai accesibil, are alarma sonora (se declanseaza la descarcarea acumulatorului, la supratensiune, detectare defectiuni etc.), un timp scurt de incarcare, functioneaza silentios, se preteaza la conditii de umezeala si temperatura inalta, poate fi controlat de la distanta, prin intermediul unui software inclus, si are cel putin 2 conectori Schuko si slot pentru USB, mufa de telefon fix, Internet sau cablu TV.

In final, pentru a afla unde gasesc UPS ieftin, la un pret bun, ceilalti utilizatori prevazatori, e suficient sa dai o cautare pe Internet. Iata ce oferte avantajoase poti intalni:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

nJoy Isis 850L 

 

Cel mai bun UPS ieftin, conform cumparatorilor care l-au achizitionat deja, nJoy Isis 850L iti poate oferi protectia pe care ti-o doresti pentru electronicele de acasa sau de la birou. Are capacitatea de-a alimenta aparate care insumeaza sub 480W, carora le va oferi o tensiune de iesire de 230V. Incorporeaza o baterie de tip 9Ah / 12V, care necesita in jur de 4-6 ore de incarcare, pentru a atinge 90% din capacitate.

In caz de pana de curent, timpul mediu de functionare e de 1 minut, la 100% din putere, si poti profita de pana la 22 de minute, cand e consumata doar 25% din sarcina. Are optiune de management, prin care poti administra UPS-ul de la distanta. De asemenea, vei primi informatii complete privind starea intregului sistem.

Are ecran LCD, care te ajuta sa fii la curent cu parametrii de functionare si emite alarma in caz de se descarca bateria sau trebuie inlocuita complet, supraincarcare sau detecteaza o componenta defecta. Lucreaza si in conditii de temperatura intre 0 – 40°C si umiditate de pana la 90% (fara condens).

 

 

 

 

 

Mustek PowerMust 848EG 

 

Fie ca vrei sa-ti protejezi televizorul smart, un laptop, playstation sau alte electronice scumpe, pe care e necesar sa le feresti de efectele unei tensiuni instabile, produsele de la Mustek sunt deseori o alegere inteleapta.

PowerMust 848EG are capacitatea de a suporta consumabile care au impreuna sub 480W, astfel ca vei putea conecta multe din aparatele usoare din locuinta. Are o constructie fiabila, avand microprocesor de control. Va regla automat tensiunea primita (distorsiuni voltaj de +/- 10%) si va furniza dispozitivelor legate o tensiune de 220 – 240 V. Pe interfata se gasesc doi conectori Schuko (prize conventionale cu impamantare).

E echipat cu o baterie 12V/9Ah, care are un timp mediu de incarcare de 4 ore, iar alimentarea se poate face si cu UPS-ul inchis. Folosit la sarcina maxima, va putea furniza putere timp de 2 secunde (destul cat sa salvezi documentul pe care il scriai pe calculator) si pana la 6 minute (50% incarcare).

 

 

 

 

 

Cyber Power BU600E 

 

Iata un UPS ieftin si bun, perfect pentru a feri de fluctuatii de tensiune si pana de curent orice obiect electric important din casa, care consuma mai putin de 360W. E capabil sa ofere un grad inalt de protectie, iar multumita carcasei din plastic ignifug, are rezistenta crescuta la foc.

Beneficiaza de o tehnologie de management a bateriei, ce lungeste durata de viata a acesteia. De asemenea, are alarma configurabila, prin care poti opri sau porni sunetul, atunci cand UPS-ul functioneaza pe baterie, evitand in felul acesta orice tip de perturbari.

Va regla automat tensiunea care intra in el, furnizand aparatelor 220V, exact cat trebuie pentru a asigura o functionare normala, la parametrii optimi. Necesita un timp mai lung de incarcare, de pana la 8 ore, are panou de control cu LED si trei conectori Schuko. De metionat ca poate functiona normal si in conditii vitrege, la temperaturi de 0-40 °C, umiditate de 0-90% si altitudine de 0 – 3000m.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status