Cel mai bun computer all-in-one ASUS

Am modificat articolul ultima data pe: 06.07.20

 

Cum aleg cele mai bune computere all-in-one Asus

 

Ghidul cumparatorului

Avantajele unui computer all-in-one tin de plusurile unui sistem desktop (ecran mare) si spatiul redus ocupat, intrucat aceste computere incorporeaza toate elementele intr-o singura carcasa, fiind absenta o unitate centrala mare care sa ocupe mult loc la birou. O serie de astfel de produse va fi prezentata in ghidul acesta, din care veti putea afla cum sa alegeti un computer all-in-one Asus, la un pret bun din gama actuala a producatorului taiwanez, pe care sa il si comandati de pe site-urile partenere care le comercializeaza.Cate ceva despre compania Asus, in cazul in care nu sunteti familiari cu activitatile sale: momentan, unul din cei mai mari producatori de componente IT din lume, brandul si-a inceput activitatea in 1990, treptat cucerind piata internationala. In acest moment, produsele sale sunt cunoscute ca alternative redutabile la ofertele gigantilor precum Dell, Acer si Hewlett-Packard, ceilalti mari producatori IT din lume. Aproape orice componenta ori tip de sistem PC poate fi intalnit in paleta Asus, in fiecare an aceasta fiind imbogatita cu noi dispozitive.

Potrivit multor pareri despre cele mai bune computere all-in-one Asus, unul din primele componente de evaluat este procesorul. Cand analizati acest aspect, luati in considerare cate nuclee de procesare sunt prezente. Acesta este cel mai important factor de performanta, urmat de frecventa si de memoria cache. De exemplu, un Intel i5 cu 2 nuclee la o frecventa de 2.5 Ghz (cum e la ASUS V221ICUK-BA013D) va fi superior unui Intel i3 cu 2 nuclee la frecvente de 2000 Mhz (de ex. la ASUS V221ICUK-BA08IT). Procesoarele cu valori mai mari pentru frecventa si cache vor oferi viteze mai ridicate la sarcinile usoare, insa pentru sarcinile dificile (de ex. randarea 3D, ori jocuri foarte performante), numarul de nuclee conteaza destul de mult.

Lucrurile stau destul de simplu la memoria RAM. Aici, dimensiunile de evaluat sunt capacitatea (in MB) si viteza (in Mhz). Capacitatea va permite rularea unor aplicatii care necesita cantitati mari de memorie (de exemplu, randarea proiectelor 3D), iar viteza dicteaza cat de rapid este fluxul de date in modulul de memorie – si, implicit, cat de rapid va fi computerul ales. Un modul de 4 GB de RAM va fi suficient la un computer all-in-one ASUS folosit pentru editare text, navigarea pe internet, sau alte aplicatii de birou. In cazul in care aveti nevoi mai exigente, orientati-va catre un sistem ASUS cu cel putin 8 GB de RAM echipati (de ex. ASUS V221ICUK-BA013D).

Unitatea de hard disk sau solid-state drive este locul unde va veti stoca datele in computer. Hard diskul (HDD) ofera, in prezent, foarte mult spatiu (de exemplu, valori de 1 Terabit nu sunt rare), dar la viteze mici (150-200 Megabiti pe secunda ca viteza de citire). La solid-state drive-uri (SDD), lucrurile stau invers: spatiul este comparativ mai mic decat la HDD, insa vitezele sunt foarte mari (pot ajunge pana la 500 MB/secunda). Alegerea dumneavoastra trebuie facuta in functie de cate documente aveti nevoie sa stocati. In plus, exista si posibilitatea sa vi le stocati pe un hard-disk extern, daca veti dori sa optati pentru un SSD redus ca spatiu, la sistemul cumparat.

Dimensiunile si rezolutia ecranului conteaza mult daca doriti imagini clare si placute. La display-urile ASUS, nu prea veti gasi rezolutii sub standardul HD-Ready (1366 x 768p), iar cu cat rezolutia este mai mare, cu atat va fi mai clara imaginea, insa si produsul ar putea fi mai scump. Analizati si acest aspect la alegerea sistemului dorit, dar si eventual echiparea acestuia cu o placa video dedicata, daca doriti sa jucati si jocuri pe el. In caz contrar, placile video incorporate vor fi suficiente pentru aplicatiile de birou.

Luand in considerare scopul pentru care doriti sa folositi computerele Asus all-in-one, si evaluand performantele lor, veti putea face o alegere. Citind randurile de mai jos, alegerea o sa va fie mai usoara, intrucat puteti afla specificatiile exacte a catorva modele de pe piata actuala:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

ASUS V221ICUK-BA013D 

 

Un sistem destinat utilizarii la birouri, acest computer all-in-one se bazeaza pe un procesor Intel de generatie i5, model 7200 U, cu doua nuclee la o frecventa de 2500 Mhz si un cache de 3 MB. Unitatea de procesare este pusa foarte bine in valoare de cei 8 GB de memorie DDR4 la 2133 Mhz, un modul de o marime si o viteza foarte buna pentru orice aplicatie de birou.

Interfata sa video este integrata, deci nu va asteptati la performante semnificative in jocuri, iar ca mediu de stocare, accentul este pus pe viteza, mai degraba decat pe capacitate: unitatea sa SSD are 256 GB, si ofera viteze de citire de peste 400 Mb/secunda.

Pretul mai ridicat al modelului (comparativ cu alte sisteme ASUS) este explicat si de display-ul Full HD de 21.5 inch, care ofera un contrast extrem de bun si un unghi de vizibilitate foarte generos, de 178 de grade, deci veti vedea imaginea foarte bine si din lateralele ecranului. In plus, sistemul de sonorizare spatiala asigura o spatialitate impresionanta in timpul filmelor vizionate.

 

 

 

ASUS V241ICUK-BA039D 

 

In cazul in care sunteti un cumparator dornic sa gaseasca un computer all-in-one ASUS, ieftin si bun, atunci veti fi cu siguranta atras/a de modelul prezentat aici. Ca performante, este un sistem entry-level, iar asta inseamna ca se adreseaza sarcinilor de birou care nu necesita performante extreme (de ex. aplicatii Excel, navigare pe Internet, etc.).

Unitatea de procesare este Intel Pentium dual-core la 2100 Mhz si 4 MB de cache, iar cei 4 GB de memorie RAM la 2133 Mhz sunt suficient de rapizi pentru a pune in valoare viteza procesorului.

Mediul de stocare a datelor este un hard disk de 1 Terabit, ceea ce inseamna ca o sa aveti foarte mult spatiu pentru documente, comparativ cu modulele SSD. Ecranul are 23.8 inch, destul de mare printre produsele ASUS all-in-one, iar rezolutia este Full HD (1920 x 1080), optima pentru un display de astel de dimensiuni.

 

 

 

ASUS V221ICUK-BA08IT 

 

La acest sistem all-in-one, procesorul dual core Intel i3 la 2000 MHz si 3 MB de cache este unul din cele mai bune, pentru gama respectiva de preturi. Cei 4 GB de memorie DDRAM4, insa, ar putea fi insuficienti pentru taskurile mai exigente, prin urmare computerul va face fata mai greu la jocuri ori editare 3D, spre exemplu.

Insa, daca aveti nevoie de mult spatiu de stocare, veti fi incantati sa aflati ca veti dispune de 1 Terabit pe unitatea Hard Disk inclusa, desi vitezele de citire vor fi relativ reduse, date fiind cele doar 5400 de rotatii pe minut ale unitatii.

In ceea ce priveste display-ul, rezolutia Full HD (1920 x 1080 pixeli) ofera imagini clare si placute prin diagonala de 21.5 inch a computerului. Un beneficiu foarte binevenit este si faptul ca acest sistem se livreaza cu sistemul de operare Windows 10 instalat, impreuna cu pachetul Office 365.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status