Cel mai bun amplificator semnal wi-fi pe laptop

Am modificat articolul ultima data pe: 25.10.20

 

Cum aleg cele mai bune amplificatoare de semnal wi-fi pe laptop

 

Ghidul cumparatorului

Portabilitatea laptopurilor, principalul avantaj al acestora, poate insemna sacrificii in alte aspecte ale performantelor. Nu numai ca miniaturizarea componentelor duce la preturi mai mari pentru acestea (mai ales daca doriti viteze si capacitati bune), dar si conectivitatea are de suferit, atunci cand mutati laptopul din loc in loc. Prin urmare, amplificatoarele de semnal wi-fi au aparut ca o solutie la aceasta problema.

Ghidul nostru o sa va ofere informatii esentiale in alegerea unui amplificator semnal wi-fi pe laptop, la un pret bun, in randurile ce urmeaza:

 

Standardul de wi-fi reprezinta generatia tehnologica la care conexiunile wireless au ajuns. Momentan, cel mai avansat este 802.11ac, care ofera viteze de pana la de 3 ori cele ale standardului 802.11n. De ce este important acest factor? Daca routerul dumneavoastra nu emite pe un standard compatibil cu amplificatorul de wi-fi pentru laptop pe care il cumparati, nu il veti putea folosi. Vestea buna este ca cele mai multe modele de amplificatoare ofera standarde multiple, pentru a se potrivi chiar si cu routere mai vechi, obtinand cele mai bune viteze.

Iar daca vorbim de viteza, verificati rata de transfer, care explica cat de multi Megabiti pe secunda suporta produsul. Un amplificator semnal wi-fi pe laptop ar trebui sa ofere cel putin 300 Mbps, in special daca sunteti un fan al jocurilor sau al vizionarii de filme HD in live streaming.

Banda de viteza este un alt element important. Routerele au doua benzi de viteza: una de 5 Ghz, pentru capacitati mari, si una de 2.4 Ghz, pentru viteze mai mici, dar acoperire mai mare. Lucrurile stau la fel si cu amplificatoarele wi-fi, si puteti gasi modele doar pe banda de 2.4 Ghz (mai ieftine, precum Tenda U6) dar si unele care ofera ambele benzi, care ofera si viteze bune, dar si acoperire optima (acestea sunt, de regula, mai scume, precum TP-Link Archer T2U).

Nu uitati sa fiti atenti si la ce interfata USB e suportata de modelul ales. Marea majoritate sunt pe USB 2.0, deci sunt compatibile cu aceste sloturi, care sunt mai raspandite decat versiunea 3.0. Aceasta ultima versiune este mai rar suportata de amplificatoarele wi-fi de pe piata.  

Este, de asemenea, important ca produsul sa aiba cat mai multe standarde de securitate, potrivit diverselor pareri despre cele mai bune amplificatoare semnal wi-fi pe laptop. Astfel, ele vor fi compatibile cu routerul de la care porneste semnalul wireless, iar datele dumneavoastra vor fi in siguranta. In zilele noastre, standardele sunt WPA2+AES (cel mai nou si mai bun), urmat de WPA+AES, WPA+TKIP/AES, WPA+TKIP si WEP (cel mai slab).

Nu in ultimul rand, analizati si designul, mai precis cat de compact este modelul dorit. Exista amplificatoare mai mici, discrete, cu antene incorporate, dar si altele care au antene lungi, ce pot incomoda utilizatorul (desi ele promit acoperire mai buna). Insa, in cele mai multe cazuri, cele cu antene lungi permit utilizatorului sa roteasca antena pentru a-i nu sta in cale.

In paragrafele ce urmeaza, va descriem mai detaliat cateva astfel de dispozitive, ce va pot ajuta sa aveti viteze si acoperiri mai bune la semnalul wireless pentru laptopul dumneavoastra. Pentru cei ce doresc sa comande, vom atasa si linkuri de trimitere la paginile unde puteti achizitiona modelul dorit:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

TP-LINK TL-WN823N 

 

Cu un design compact si cu o greutate mica (39 x 18 x 8 mm si 73 de grame), aparatul prezentat aici este un amplificator semnal wi-fi pe laptop, ieftin si bun, potrivit pentru clientii ce cauta un echilibru intre performante si pret. Interfata sa este USB 2.0, iar antena este interna.

Ofera suport pentru standardele 802.11b, 802.11g si 802.11n, iar viteza maxima de transfer specificata este de 300 Megabiti/secunda. Ca securitate, este compatibil cu standardele WPA-PSK, WPA2-PSK, 64/128-bit WEP si WPA/WPA2. Toate acestea il fac potrivit pentru cei ce doresc performante mai bune in redarea video sau cu voce live, sau cei ce adora jocurile online.

In pachet, primiti adaptorul in sine, un cablu cu extensie pentru USB, si un ghid pentru instalare rapida. Produsul opereaza pe banda de 2.4 Ghz, axandu-se pe marirea razei de acoperire a semnalului wi-fi.

 

 

 

TP-LINK Archer T2U 

 

TP-LINK Archer T2U ofera un set de performante destul de impresionant, mai ales daca ne gandim la pretul acestui amplificator de semnal wireless pentru laptop. Ca standarde wi-fi, include 802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g si 802.11n, deci este compatibil chiar si cu cele mai noi si mai performante routere.

Rata de transfer este, de asemenea, foarte buna, la 433 Mb/s. Interfata este USB 2.0, iar ca securitate, utilizeaza protocoalele WPA-PSK si WPA2-PSK, acestea fiind cel mai des utilizate in retelele de acasa.

Operand atat pe banda de 2.4 Ghz, cat si pe cea de 5 Ghz, amplificatorul Archer T2U o sa va permita sa beneficiati atat de viteze bune, cat si de acoperire mai mare, indiferent daca jucati online un joc, vizionati filme Full HD in streaming, sau doar navigati pe site-uri simple. Ca design, este foarte mic si discret: masoara doar 41 x 19.5 x 8.7 milimetri.

 

 

 

Tenda U6 N300 

 

Primul lucru pe care il veti observa la amplificatorul de wi-fi pentru laptop Tenda U6 este antena lunga, insa nu trebuie sa va temeti ca o sa va stea in cale: ea poate fi rabatata in orice directie, pentru a nu va incomoda.

Ca standarde, aparatul opereaza pe 802.11 b/g/n, iar viteza maxima de transfer de 300 MBps este adecvata pentru produsele din gama sa de preturi. Ca frecventa, utilizeaza banda de 2.4 pana la 2.483 Ghz, fiind calibrat in special pentru a mari razele de acoperire pentru semnalele wireless. In ceea ce priveste securitatea, include standardele WPA, WEP pe 64 si 120 biti, WPA-PSK, WPA2-PSK si WPA2, o gama foarte buna pentru operarea in retelele de acasa sub protectie adecvata.

Ca dimensiuni, masoara 48 x 20 x 8 milimetri. Produsul poate fi folosit si pentru a transforma un PC cu conexiune prin cablu intr-un hotspot wi-fi pentru ca si cei cu sisteme wireless sa se poata conecta la retea.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status