Cel mai bun amplificator de semnal wi-fi

Am modificat articolul ultima data pe: 31.10.20

Cum aleg cele mai bune amplificatoare de semnal wi-fi

 

Ghidul cumparatorului

Conexiunile wireless la Internet au devenit standardul zilelor noastre, pe cand cele prin cablu pierd din ce in ce mai mult teren in fata acestora. Un dezavantaj in cazul wi-fi-ului, insa, este posibilitatea de a pierde semnalul cand va situati la distante mari de router. Daca aveti parte de aceasta problema, acoperirea poate fi sporita prin intermediul dispozitivelor de amplificare wi-fi, iar in acest ghid Clovis, veti afla cum sa alegeti un model eficient din ce are de oferit piata, in functie de particularitatile lor si modul in care se preteaza nevoilor dumneavoastra.

 

 

Un amplificator de semnal wi-fi, la un pret bun, poate folosi oricare din urmatoarele doua principii de functionare: accentuarea semnalului routerului (aceste dispozitive se numesc boostere), sau re-trimiterea semnalului mai departe (la dispozitivele numite repeatere). Fiecare tehnologie ale avantajele si dezavantajele ei, precum urmeaza:

Daca optati pentru un booster, produsul respectiv se va introduce in router printr-un port USB, iar efectul sau va fi de a creste puterea semnalului, daca routerul nu este foarte performant. Dezavantajul acestor dispozitive este ca nu vor opera eficient pe distante mari mari, si totodata sunt inutile daca doriti sa remediati semnalele ce se intrerup frecvent.

Pe de alta parte, repeaterele preiau semnalul wi-fi venind de la router, si il retransmit mai departe. Acestea se introduc pur si simplu in priza, si sunt foarte eficiente in marirea ariei totale de acoperire a semnalului, acesta ramanand puternic chiar si cand e transmis prin pereti grosi ori prin alte obstacole. Pe de alta parte, viteza si banda nu sunt imbunatatite, deci nu veti scoate performante mai mari dintr-un router slab.    

Multe pareri despre cele mai bune amplificatoare wi-fi sfatuiesc cumparatorii sa analizeze specificatiile individuale ale produselor pentru a face cea mai buna alegere. In aceasta privinta, analizati viteza maxima oferita (spre exemplu: 300 Mbps) pentru a va asigura ca dispozitivul poate suporta vizionarea filmelor HD in live streaming, sau alte aplicatii care necesita viteze mari.

Analizati si frecventa bandei la fiecare model. Daca aveti routere cu banda de 2.4 Ghz, amplificatorul trebuie sa aiba tot aceeasi valoare la frecventa, si acelasi lucru este valabil la benzile de 5 Ghz.

Cand este amplificat semnalul de 2.4 Ghz, veti obtine arii mai mari de acoperire, pe cand, amplificand banda de 5 Ghz, vor rezulta viteze mai mari. Exista si amplificatoare pentru ambele benzi, compatibile cu orice router.

Apoi vin particularitatile unice ale fiecarui model in parte. Exista produse cu doua antene pentru arii acoperite simetric (de exemplu: TP-Link TL-WA820RE) sau produse cu securitate wireless aditionala (ca la Gadget-X 9170).

Exista si dispozitive care analizeaza singure puterea semnalului, ceea ce va va permite sa gasiti amplasarea optima in casa pentru obtinerea celei mai bune acoperiri (Ca la TP-Link WA850RE).

Pentu achizitia optima, vom si descrie in detaliu cateva din aceste produse, prezentarile de mai jos fiind acompaniate si de linkuri prin care veti putea comanda foarte usor modelul dorit:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

TP-Link TL-WA850RE 

 

Modelul de fata este un amplificator de genul repeater, adica se introduce in priza si retransmite semnalul, astfel rezultand o acoperire mai mare pentru routerul dumneavoastra. Viteza sa maxima este de 300 Mbps, prin urmare nu veti avea probleme in streamingul de filme HD ori cand jucati jocuri online.

Frecventa benzii este de 2.4 Ghz, iar dispozitivul poate analiza automat puterea semnalului wireless, aprinzand cele 5 leduri pentru a atentiona utilizatorul unde ar fi pozitia optima pentru a-l pozitiona. Astfel, testand diverse zone ale casei, veti putea afla care priza va permite o raza optima de acoperire catre toate incaperile.

Mai mult, produsul are si slot pentru cablul de retea, pentru conectarea la dispozitivele cu fir precum consolele de gaming, playerele Blu-Ray sau DVR, computerele desktop fara interfata wi-fi, ori televizoarele smart. Tot prin slotul de retea puteti transforma o conexiune cu fir intr-una wireless. Include si encriptare WPA-PSK/WPA2-PSK pentru un plus de securitate.

 

 

 

TP-Link TL-WA820RE 

 

La achizitionarea modelului TP-Link TL-WA820RE veti primi un amplificator de semnal wi-fi ieftin si bun de tipul range extender, deci acesta se va introduce direct in dispozitivul dumneavoastra wi-fi si va extinde puterea semnalului.

Este un produs discret, la fel de mic ca un stick de memorie, dar vitezele oferite sunt pana la 300 Mbps, adecvat pentru nevoi exigente de genul streaming-ului video HD. Cele doua antene sporesc eficienta produsului, iar frecventa benzii este de 2.4 Ghz, prin urmare veti beneficia de o arie mai mare pentru semnalul routerului. Ofera si optiuni de securizare a retelei, de tipul encriptarii WPA-PSK/WPA2-PSK si 64/128 biti WEP.

Folosind beculetul de semnal, veti putea afla si cel mai bun loc de amplasare: albastru inseamna conexiune buna, si rosu inseamna ca va situati la o distanta mult prea mare fata de router. Ca mod de incarcare, poate fi alimentat prin USB, dar si printr-un power bank de smartphone.

 

 

 

Gadget-X 9170 

 

Gadget X 9170 este un wi-fi de tipul repeater, iar modelul este extrem de eficient in casele mari, cu mai mult de doua etaje, sau intr-o sala de birouri de dimensiuni extinse. Viteza de transmisie sustinuta este de pana la 300 Mbps, iar retelele suportate sunt cele de 2.4 Ghz pana la 2.4835 Ghz.

Cele doua antene ceramice asigura performante foarte bune si dispozitivul poate evita conflictele de canal, oferind posibilitatea alegerii canalului pentru a obtine cel mai bun semnal. Include si securitate wireless WEP (128/65), WPA si WPA2 pentru protejarea datelor utilizatorilor.

Introducandu-l intr-o priza, veti putea joca jocuri online, vedea filme live in HD, ori face streaming audio fara probleme, din orice incapere a casei, dispozitivul sporind si viteza dar si acoperirea routerului dumneavoastra. La doar 11 x 6 x 7 centimetri si 98 de grame, este foarte discret, ceea ce este un alt avantaj pentru un produs atat de performant.  

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status