Cel mai bun adaptor HDD USB

Am modificat articolul ultima data pe: 26.01.20

 

Cum aleg cele mai bune adaptoare HDD USB

 

Ghidul cumparatorului

Adaptoarele USB pentru hard disk-uri si solid state drive-uri va permit sa transferati datele de pe aceste medii de stocare in memoria unui calculator, fara ca sa le conectati la placa de baza. In multe cazuri, adaptoarele de acest gen pot salva datele de pe un drive defect, ceea ce le face foarte importante pentru utilizatorii care lucreaza cu informatii importante, si cauta toate mijloacele de a preveni pierderea acestora, sub orice forma.

Mai jos, veti primi instructiuni despre ce diferentiaza intre modelele de pe piata, pentru a putea face alegerea cea mai buna:

Viteza de transfer este un criteriu de alegere, cand cautati un adaptor HDD USB, la un pret bun. De exemplu, Delock 61882 are o rata de transfer de 6 Gigabiti pe secunda, pe cand E-Sun 11-001-158Y ofera 5 Gigabiti pe secunda, viteza maxima. Insa asta nu inseamna ca veti copia datele de pe Hard-Drive la vitezele acestea.

Rata de transfer depinde de mai multe factori: de viteza drive-urilor, de interfata USB, de ce alte task-uri se mai ruleaza in fundal, si asa mai departe.  Insa este oricand bine sa va orientati catre echipamente care promit cele mai bune viteze.

Orice HDD sau SSD are nevoie de o sursa de energie, cand este folosit. In ceea ce priveste adapoarele, acestea pot lua curent fie prin interfata USB prin care se conecteaza la sistem, fie printr-un alimentator suplimentar, separat, care se va introduce in priza de 220 de volti.

Multe pareri despre cele mai bune adaptoare HDD USB sustin ca produsele cu alimentatoare sunt mai eficiente, in ceea ce priveste tipurile de drive-uri la care se pot conecta (modelele mai mari cer putere externa). Insa, dupa cum era de asteptat, acestea sunt si, de obicei, mai scumpe.

Veti observa, in descrierile produselor din aceasta categorie, ca pot fi mentionate si o serie de sisteme de operare ce ofera suport pentru hardware-ul respectiv. Spre exemplu, Delock 61882 specifica platformele Windows (Vista, 7, Vista-64), platforma Mac Lion versiunea 10.7.4, sau Linux Kernel 2.6.31. Unele adaptoare nu specifica asa ceva, fiind gandite sa fie compatibile cu orice sistem ce suporta interfete USB.

De asemenea, conteaza si versiunile de USB cu care este compatibil produsul, precum si conectorii SATA. Puteti intalni versiuni suportate de USB de la 1.1 la 3.0, iar in ceea ce priveste SATA, conectorii compatibili pot fi SATA, eSATA, ori IDE, in diverse versiuni.

Pentru un plus de protectie a unitatii Hard Disk sau SSD conectate, puteti opta si pentru produse cu casete de protectie, cum este Delock 62742. O astfel de caseta va tine departe praful si impuritatile ce se pot aseza pe conectori, si vor fi utile in caz de accidente precum varsarea cafelei sau altui lichid pe componenta respectiva.

Puteti comanda foarte usor un model de adaptor HDD USB din mediul online. Mai jos, oferim cateva exemple de produse, specificand elementele atractive ale fiecaruia, sau dezavantajele in fata altor modele:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Delock 61882 

 

Modelul de adaptor de la Delock prezentat aici se lauda cu una din cele mai bune viteze de transfer de pe piata, valoarea maxima pentru aceasta fiind de 6 Gigabiti pe secunda. Desigur, viteza la care veti copia va depinde si de capacitatea de citire a interfetei USB, si de vitezele hard disk-urilor sau SSD-urilor conectate.

Este compatibil cu orice unitate de stocare HDD sau HDD de 2.5 sau 3.5 inch, cu conector SATA de 22 de pini. Pentru cele mai bune viteze, conectati-l la o mufa USB 3.0, desi si variantele mai vechi, precum USB 2.0 si 1.1, sunt suportate. In materie de sisteme de operare suportate, puteti utiliza produsul cu Windows Vista, 7 si 8, iar pentru computerele Apple, ofera suport pentru Mac Lion 10.7.4.

Totodata, poate fi utilizat si cu sistemele ce ruleaza pe Linux Kernel 2.6.31. Include un alimentator suplimentar pentru priza, pentru a pune in functiune hard disk-urile de tip SATA 3.5 sau unitatile optice.

 

 

 

E-Sun 11-001-158Y 

 

Produsul pe care il vedeti aici este un adaptor HDD USB, ieftin si bun, ce nu are nevoie de surse externe de energie pentru a pune in functiune hard disk-urile sau SSD-urile conectate, luandu-si puterea direct prin interfata USB. Puteti conecta orice dispozitiv de stocare de 2.5 inch cu acesta, iar interfetele USB compatibile sunt de la 1.1, la 2.0 si 3.0.

In ceea ce priveste vitezele de transfer maxime, puteti beneficia de pana la 5 Gigabiti pe secunda, daca unitatea de stocare este rapida, iar USB-ul computerului este de generatia 3.0 (acestea sunt cele mai rapide). Pentru a monitoriza activitatea de citire si scriere pe hard disk, un LED de control va lumina intermitent in timpul acestor operatiuni.

Un alt avantaj al acestui produs destul de accesibil ca pret este ca firul sau are 50 de centimetri in lungime. Asta inseamna ca veti avea destula mobilitate pentru a plasa Hard Drive-urile in loc stabil, in timp ce sunt conectate la sistemul PC extern.

 

 

 

Delock 62742 

 

Pentru cei dintre dumneavoastra care cauta un adaptor USB pentru hard drive-uri sau solid state drive-uri care sa ofere un plus de protectie, acest produs de la Delock este o solutie potrivita.

Inserand unitatea de stocare in caseta de protectie, veti beneficia de mai multa siguranta, aceasta actionand ca o bariera impotriva prafului sau lichidelor varsate accidental. Orientativ, in ea incape orice componenta cu o grosime mai mica de 9,5 milimetri. Interfata USB 3.0 este oferita, dar produsul se poate conecta si la USB 2.0 sau 1.1 – prin urmare aproape orice carcasa de computer este compatibila cu acesta.

Conectand adaptorul, nu veti avea nevoie de vreun alimentator extern, iar ca viteze suporta pana la 5 Gigabiti pe secunda pentru USB, si 6 GB/s la conectorul SATA. Este compatibil cu WIndows 7, 8 si 10, Mac OS 10.9, sau Linux Mint 17.

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status