Cel mai bun adaptor HDD ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 23.01.20

 

Cum aleg cele mai bune adaptoare HDD ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Avand in vedere ca exista diverse tipuri de unitati de stocare a informatiei, nu toate vor fi compatibile cu computerul dumneavoastra, eventual nu vor avea loc in carcasa sistemului. Pentru a rezolva aceste probleme, piata prezinta numeroase modele de adaptoare HDD, de diverse feluri. In caz de nu stiti care ar fi adecvat nevoilor proprii, ghidul acesta o sa va puna pe drumul cel bun catre cumpararea adaptoarelor cele mai utile:Mai intai de toate, va trebui sa decideti ce tip de adaptor va trebuie: unul care sa acomodeze un hard disk in interiorul laptopului, unul care sa acomodeze mai multe hard disk-uri in interiorul unei carcase mari de desktop, sau unul care doar sa permita conectarea unui HDD sau SSD prin USB, fara ca acesta sa fie inserat in carcasa calculatorului?

In cazul celor din prima categorie, acestea permit inserarea unitatii aditionale de stocare a datelor in locul in care, in mod normal, vine unitatea DVD a laptopului. Astfel, veti beneficia de doua drive-uri in sistemul dumneavoastra, pe cand in mod normal carcasa computerelor laptop este gandita doar pentru un singur drive HDD sau SSD de 2.5 inch. Un exemplu de adaptor HDD, ieftin, la un pret bun, de acest gen este Hope R CAD951216HPR.

In cazul celor din a doua categorie mentionata, acestea permit instalarea a mai multe drive-uri mici, de tip laptop (2.5 inch) intr-o carcasa de sistem desktop, acestea fiind dotate cu bay de 3.5 inch. Avand in vedere ca, in computerele desktop, este adesea destul de mult loc, unele produse, precum Orico AC325-4X-NK, pot acomoda pana la 4 drive-uri, unul peste altul.

A treia categorie include si modele compatibile cu orice drive, indiferent de marime, atata timp daca au o mufa SATA. Unitatea de stocare a datelor va putea fi utilizata fara a fi fixata in computer, iar accesul la informatii se face prin intermediul interfetei USB. E-Sun 11-001-158Y e un exemplu de astfel de dispozitiv.

Dupa cum am mentionat, avantajul acestui din urma tip este ca, la multe modele, nu conteaza marimea drive-ului (2.5 sau 3.5 inch), produsele doar facilitand transferul de la conectorul SATA la un conector USB 3.0, 2.0 sau 1.1. Celelalte tipuri sunt gandite doar pentru hard-urile de laptop, de 2.5 inch.

Viteza de transfer a datelor este mentionata ca element de alegere, potrivit unui numar mare de pareri despre cele mai bune adaptoare HDD ieftine. Vorbim aici despre modelele ce au proprii conectori, precum cele pentru laptop, sau cele SATA-USB. Daca optati pentru un produs ce promite 6 Gb/secunda, sa nu va asteptati ca aceasta viteza sa fie media, ci valoarea maxima permisa.

Exista multi factori care influenteaza capacitatea de transmitere a datelor, de la hard drive la memoria RAM a computerului, prin urmare aceste valori sunt permise daca restul factorilor permit performante ridicate in copiere sau citire.

Mai jos, am selectat cateva modele, petru a vi le descrie cu detalii si exemple. Astfel, veti putea decide ce tip de adaptor va raspunde nevoilor dumneavoastra, si il veti putea si comanda online, accesand linkurile de cumparare:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Hope R CAD951216HPR 

 

Produsul prezentat aici se adreseaza posesorilor de sisteme laptop care au nevoie de memorie aditionala pentru stocarea datelor. Principiul prin care se utilizeaza este urmatorul: in adaptor se introduce un HDD sau SSD de 2.5 inch cu conector SATA cu 13 pini, dupa care acesta se va introduce in spatiul destinat, in mod normal, unitatii optice a sistemului (unitatea DVD, scoasa in prealabil).

Adaptorul are conector propriu SATA, si viteza maxima permisa de aceasta este de 6 Gigabiti pe secunda. Montarea este mult mai usoara decat pare, trebuie doar sa va pricepeti sa desurubati unitatea optica, si sa conectati mufa SATA pe noul Hard Disk sau Solid State Drive.

Un dezavantaj al acestui produs este ca nu il veti putea utiliza daca aveti un computer laptop de tip nou, ne-echipat cu unitate optica. In cazul acesta, produsele ce pot conecta drive-uri externe sunt pentru dumneavoastra.

 

 

 

E-Sun 11-001-158Y 

 

Tipul acesta de adaptoare este unul din cele mai cautate, intrucat nu e nevoie sa deschideti carcasa computerului pentru a-l folosi. Modul de utilizare este urmatorul: aveti doua capete, unul cu un conector SATA (care vine in hard disk-ul sau SSD-ul de 2.5 inch pe care doriti sa il conectati) si unul USB (care vine in computerul dumneavoastra).

Este compatibil cu interfetele USB 3.0 (noi), dar si cu cele 2.0 sau 1.1 (mai vechi), prin urmare poate fi utilizat cu orice computer, laptop ori desktop. Odata conectat, LED-ul mic si albastru va indica activitatea adaptorului in timpul scrierii sau citirii datelor, iar in ceea ce priveste vitezele de transfer, valorile maxime posibile sunt de 5 Gigabiti pe secunda, daca aveti USB versiunea 3.0 si unitati de stocare a datelor cu capacitati ridicate de citire/scriere.

Produsul nu necesita alimentare suplimentara, intrucat isi preia energia ceruta de HDD sau SSD direct prin interfata USB. Lungimea cablului sau este de 50 cm.

 

 

 

Orico AC325-4S-BK 

 

Cei ce cauta un adaptor HDD, ieftin si bun, de tipul celor care permit instalarea unor unitati de date aditionale in carcasele spatioase ale sistemelor desktop, vor fi incantati de acest model.

Nu are conectori, fiind doar o bucata de metal ce permite atasarea hard drive-urilor sau unitatilor SSD pentru laptop-uri (2.5 inch) in bay-urile mari de sisteme desktop (proiectate pentru unitati de 3.5 inch). In total, puteti potrivi pana la patru astfel de drive-uri in produs, prinse cu suruburile ce sunt incluse in pachetul de livrare al adaptorului. Produsul este foarte rezistent, fiind din aluminiu.

Intrucat nu are conectori, nu se poate pune problema de vreo restrictie in viteza transferurilor de date. Daca aveti nevoie, este posibil sa montati si un cooler in partea de jos a adaptorului, cu ajutorul suruburilor. Un astfel de cooler va raci drive-urile instalate, reducand sansele de supraincalzire cauzata de utilizarea intensiva a acestora.

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status