Cea mai buna sursa PC 450 W

Am modificat articolul ultima data pe: 03.04.20

 

Cum aleg cea mai buna sursa PC 450 W

 

Ghidul cumparatorului

Sursele PC sunt componentele care asigura energia si puterea pentru ca intregul sistem sa opereze la parametri optimi. In ghidul pe care il cititi acum, ne vom axa pe cele de o anumita putere – 450 de Wati – potrivite computerelor de birou fara pretentii foarte ridicate. Iata cum sa evaluati modelele achizitionabile din comert:

 

 

In descrierea multor modele de sursa PC 450 W, la un pret bun, s-ar putea sa intalniti si specificarea tipului de placa de baza cu care se potriveste (AMD sau Intel), precum si cu anumite branduri de placi video, cum ar fi ATI Radeon sau nVidia.

Vom specifica aceste indicatii in descrierile tuturor surselor pe care le vom include la sfarsitul acestui articol.

Avand in vedere ca ne axam pe produse de buget, putem spune ca marea majoritate a modelelor sunt universale, prin urmale compatibile cu aproape orice sistem desktop.

Desi am specificat ca ne axam pe surse de 450 de Wati, este important sa mentionam ca aceasta nu este puterea lor reala (neta), ci cea bruta. Puterea reala este data de randament: daca un model are un randament de 85%, puterea reala generata va fi de circa 380 de Wati.

Nu trebuie sa va faceti griji in privinta puterii reale, nete, decat daca intentionati sa incarcati la maximum computerul numai cu componente cu o nevoie mare de energie.

Pe langa eficienta si putere, protectia este un alt aspect esential pentru asigurarea functionarii corecte a computerului.

Putem enumera protejarea impotriva scurt-circuitului, supratensiunii si subtensiunii, depasirea puterii, depasirea temperaturii sursei, conectarea improprie, ori perturbatiile electromagnetice. Fara astfel de elemente de protectie, exista riscul ca unele componente sa fie deteriorate sau distruse complet.

Sursele pot fi modulare sau ne-modulare, primele fiind adesea mai scumpe, daca este sa ne luam dupa diverse pareri despre cele mai bune surse PC 450 W din mediul online.

O sursa modulara permite scoaterea cablurilor de alimentare catre componente. Prin urmare, daca nu aveti anumite componente in carcasa, puteti elimina cablul complet, ceea ce va imbunatati aerisirea in sistem si va reduce incarcarea cu cabluri.

La cele ne-modulare, nu puteti elimina niciunul din cabluri, iar la cele semi-modulare, doar anumite cabluri se pot scoate complet.

Conectorii reprezinta ce tipuri de cabluri si socket-uri sunt prezente la sursa, pentru a putea conecta anumite componente. Cele mai multe modele au conectori ATX (pentru placa de baza), HDD si SATA (pentru unitati de stocare a informatiei), Molex (pentru unitati optice) si PCI-E (pentru placi video).

Dupa cum am mentionat la inceputul acestui articol (si dupa cum v-ati obisnuit), urmeaza cateva scurte prezentari ale unor produse. Veti afla punctele forte si slabe ale fiecaruia, iar daca vreunul va intereseaza, puteti accesa paginile magazinelor online care le comercializeaza, prin intermediul link-urilor pe care le oferim in dreptul fiecarei surse PC de 450 de Wati:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

RPC 4000AB

 

Daca sunteti intr-o situatie in care aveti nevoie urgenta de o sursa PC 450 W, ieftina si buna, va putem indrepta cu incredere catre modelul prezentat aici. Se livreaza impreuna cu un cablu de alimentare de 120 de centimetri, iar protectiile sunt impotriva voltajelor prea mari sau prea mici, suprasolicitarii, supraincalzirii, scurtcircuitului si supracurentului.

Ventilatorul de 12 centimetri in diametru asigura o racire eficient a transformatorului, iar in materie de compatibilitate, lucreaza bine atat cu placile de baza de la AMD, cat si cu cele Intel. In ceea ce priveste conectorii, sunt inclusi doi conectori SATA, unul ATX cu 20+4 pini, unul de tip ATX 12 V si doi de tip Molex cu 4 pini.

Nu ofera alimentare PCI-E cu 6 pini, prin urmare daca aveti o placa video ce necesita alimentare separata, va trebui ori sa alegeti alt model de sursa, ori sa recurgeti la achizitionarea unui adaptor.

 

 

 

 

 

Sirtec ECO II HPE-450-A12S

 

Protectia oferita de sistemul activ PFC inclus in aceasta sursa este unul din punctele sale forte: niciun scurtcircuit, supravoltaj sau subvoltaj nu vor putea afecta sistemul dumneavoastra. Ventilatorul de dimensiuni mari (12 centimetri in diametru) lucreaza eficient in racirea sursei, in acelasi timp fiind si destul de silentios (sub 40 de decibeli).

Sursa nu este modulara, prin urmare nu i se pot scoate cablurile de care nu aveti nevoie. In schimb, beneficiati de foarte multi conectori: unul de tip ATX 20+4 Pini, unul FDD, trei de tip HDD si 3 de tip SATA. Puteti, prin urmare, conecta foarte multe medii de stocare in carcasa sistemului dumneavoastra desktop. Cablurile sunt imbracate (de tip sleeve), ceea ce faciliteaza managementul firelor in interiorul computerului.

Un eventual dezavantaj ar fi faptul ca firul de alimentare (cu patru pini) este relativ scurt, prin urmare daca aveti un sistem a carei carcasa are sursa jos, s-ar putea sa aveti nevoie de un prelungitor pentru acesta.

 

 

 

 

 

Corsair CP-9020170

 

In cazul in care aveti un buget putin mai permisiv pentru sursele de 450 de Wati, nu veti regreta cumpararea acestei surse Corsair cu PFC activ, ce ofera un randament de 85 la suta – printre cele mai ridicate din categoria sa de produse.

Are protectii eficiente impotriva supra- si subvoltajelor, supracurentului, scurtcircuitarii, iar in ceea ce priveste voltajele la care poate opera, acestea sunt intre 100 si 240 de Volti (este un model cu vanzare internationala, compatibil si cu retelele de 110 Volti din tari ca Japonia sau SUA). Are, in paleta sa de conectori, un socket ATX, unul EPS, unul FDD, doua de tip Molex, doua de tip PCI-E si sapte de tip SATA – o gama foarte bogata pentru un produs de acest pret.

Nu este o sursa modulara, asadar cei ce doresc mai putin cabluri prin carcasa s-ar putea sa fie descurajati din aceasta pricina. O alta particularitate foarte atractiva a sa, insa, este faptul ca producatorul o garanteaza sa functioneze fara probleme chiar si 100 de mii de ore non-stop. Asta inseamna ca poate sa dureze 10 ani inainte ca circuitele sale sa cedeze!

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status