n n
n
n
▷ Surse PC de 600 W. Analiza comparativa

Cea mai buna sursa PC de 600 W

Am modificat articolul ultima data pe: 16.12.19

 

Cum aleg cele mai bune surse PC de 600 W

 

Ghidul cumparatorului

Daca cunoasteti cat de cat informatii de baza despre modul in care functioneaza un computer personal, inseamna ca stiti ce importanta este sursa, de unde provine puterea pentru celelalte componente. Cei ce cauta o sursa PC de 600 de Wati, la un pret bun, vor fi incantati, asadar, de acest articol, in care ne axam pe alegerea acestei categorie de putere:Mai intai, verificati compatibilitatea cu placa de baza, care poate fi Intel sau AMD, dar totodata, sa aflati si daca se potriveste cu placa grafica, care poate fi ATI Radeon ori nVidia. Este important sa calculati puterea tuturor componentelor, iar aceasta ar trebui sa fie considerabil mai mica decat a sursei.

Chiar daca produsele de aici sunt prezentate ca fiind de 600 de Wati, puterea reala este data de randament: un randament de 80 la suta inseamna ca sursa va avea 480 de Wati in total. Ideal ar fi sa nu fortati sursa, prin urmare trebuie sa cunoasteti bine compatibilitatea cu echipamentele din computer.

In materie de protectii, sunt de dorit cele impotriva scur-circuitelor, variatiilor de tensiune (fie mai mari, fie mai mici decat cea dorita), depasirea puterii, temperaturilor prea inalte, ori alarmarea in cazul conectarii improprii. Cu cat mai multe protectii sunt incluse de catre un produs, cu atat acesta va fi mai sigur, dar si implicit mai scump.

Modularitatea surselor se refera la posibilitatea de a elimina cablurile pe care nu le utilizati, astfel obtinandu-se mai mult spatiu in carcasa computerului, ceea ce contribuie la usurinta in curatare si aerisire.

Stim ca destule pareri despre cele mai bune surse PC de 600 de Wati spun ca sursele modulare (ce permite scoaterea tuturor cablurilor) sunt printre cele mai cautate, insa sunt si destul de scumpe.

Cele ne-modulare sunt accesibile ca pret, iar la mijloc intre aceste categorii sunt cele ne-modulare, ce permit indepartarea doar a unora din cablurile de conectare.

Daca totusi tineti mortis sa cumparati un produs cat mai rezistent si mai eficient cu putinta, nu strica sa luati in calcul si brandul. Ca si in cazul procesoarelor, al placilor video sau a hard drive-urilor si unitatilor SSD, exista cateva nume mari in ceea ce priveste sursele de toate marimile si specificatiile.

Putem enumera Thermaltake, nJoy Titan, Sirtec si Corsair in aceasta privinta, insa asta nu inseamna ca brandurile mai noi sau mai putin cunoscute nu pot lansa modele bune pe piata.

Nu in ultimul rand, in descrierea produselor, vom include si conectorii, pentru a va oferi o idee cat mai clara asupra tipurilor (si numarului) de componente PC pe care le veti putea lega de sursa respectiva.

Asadar, iata care sunt cele mai cautate surse de putere 600 de Wati disponibile in multe magazine online, iar butoanele de comanda online va stau la dispozitie, in caz de doriti sa achizitionati un model pe care il considerati potrivit:

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

nJoy Titan PWPS-060A02T-BU01B 

 

Aceasta sursa PC de 600 W, ieftina si buna, ofera protectii impotriva supra-tensiunilor si sub-tensiunilor, supraincalzirii, scurtcircuitarii si supra-sarcinilor, intregul produs fiind calibrat pentru performanta in jocuri. PFC-ul activ asigura energie constanta transmisa catre toate componentele, iar eficienta intregului produs este de 95 la suta!

Cu un randament de 82 la suta, puterea reala oferita este de aproape 500 de Wati! Nu este o sursa modulara, prin urmare nu ii puteti scoate cablurile individuale, iar in materie de corectori, acestia sunt 5 de tipul SATA, unul de tipul ATX 20+4 pini, un ATX de tipul 4+4 pini, doua de tip PCI-E de 6+2 pini si trei de tip Molex cu 4 pini.

Este compatibila cu orice placa de baza AMD sau Intel, iar ca placi video, suporta si ATI sau Nvidia. Masoara 150 x 86 x 140 de milimetri, iar zgomotul generat este foarte redus, de doar 21 de decibeli.

 

 

 

 

 

Thermalkate SPR-0600N 

 

Fanii jocurilor adesea isi iau sisteme ale caror carcase sunt echipate cu culori vii, in miscare, iar acest produs nu face exceptie, fiind echipat cu un sistem cu LED-uri care isi schimba culoarea, acestea ornand ventilatorul de racire de la spate.

Ventilatorul are, in plus, o memorie proprie, care va pastra setarea de culoare dorita de utilizator. Are o eficienta extrem de ridicata, de pana la 87 la suta, ceea ce ofera o putere reala de aproape 550 de Wati.

Are PFC activ, pentru protectie ridicata impotriva oricaror accidente, iar in materie de conectori, ofera un conector ATX cu 20+4 pini si unul ATX cu 4+4 pini. Include trei rail-uri, de +3,3 Volti si 22 A, unul de 5 Volti si 17 Amperi si unul de 12 Volti si 42 Amperi, ceea ce o face foarte indicata fanilor de jocuri care conecteaza placi video performante la placa de baza.

 

 

 

 

 

Sirtec HPG-600ST-H12S 

 

Sursa aceasta de la producatorul taiwanez Sirtec include un numar mare de conectori: unul de tip ATX cu 20+4 pini, unul ATX cu 4+4 Pini, sase conectori de tip SATA, pentru diverse utilizari, doi de tip Molex si doua de tip PCI-E cu 6+2 pini.

Nu este o sursa modulara, ceea ce inseamna ca nu veti putea scoate cablurile pe care nu le folositi. Are un cooler mare, de 12 centimetri, care asigura o racire eficienta a sursei, iar ca protectii, protejeaza si impotriva scurt-circuitului, dar si impotriva sub-tensiunilor, supra-tensiunilro si supraincalzirii.

Are un randament de 80 la suta, care se traduce intr-o putere reala de circa 500 de Wati. In ceea ce priveste design-ul, acesta este simplu si sobru, iar ca silentiozitate, rareori zgomotul sau va depasi 35 de decibeli, care reprezinta nivelul unei soapte de om.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status