Cele mai bune routere cu SIM

Am modificat articolul ultima data pe: 20.04.24

Cel mai bun router cu SIM – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Stim cu totii cat de inestetice pot fi cablurile intinse peste tot prin birou sau prin casa si tocmai de aceea am vrea sa-ti oferim un ghid complet, care sa te ajute sa faci cea mai buna decizie pentru caminul tau. De asemenea, stim cat de greu e sa-ti desfasori activitatile zilnice cand nu ai o retea Wi-Fi prin preajma, asa ca nu o sa mai lungim discutia. Iti recomandam router-ul cu SIM ASUS 4G AC55U, intrucat acesta iti va conferi o conexiune stabila si rapida, asa cum iti doresti. Produsul se incadreaza in generatia AC a dispozitivelor wireless, operand concomitent cu frecventa de 2.4 GHz si 5 GHz. Te vei putea bucura de streaming online de inalta calitate si de jocurile tale favorite fara sa mai suferi din cauza intreruperilor si a blocajelor, intrucat routerul iti confera o rata de transfer cumulata de 1167 Mbps. Il vei putea lua cu tine oriunde, tot ce trebuie sa faci e sa inserezi o cartela SIM 4G LTE in portul special destinat si vei putea naviga linistit. Al doilea vot il primeste modelul ASUS 4G-N12.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

ASUS 4G-AC55U

 

Cei de la ASUS se pot lauda unul dintre cu unul dintre cele mai bune routere cu SIM de pe piata datorita modelului 4G-AC55U. Acesta se incadreaza in generatia IEEE 802.11ac, functionand concomitentent in benzile de frecventa 2.4 GHz si 5 GHz. Dispozitivul ofera asadar o rata de transfer wireless cumulata de 1167 Mbps.

Pentru cei ce prefera, insa, conexiunea de tip LAN, viteza de transfer merge pana la 10/100/1000 Mbps. Indiferent de preferinte, te vei putea bucura de streaming online de calitate inalta(4K/ Full HD/ HD), de o viteza de download mare si implicit, de jocurile tale video multi-player fara sa te mai confrunti cu intreruperi.

Beneficiezi asadar de un semnal de calitate, conferit de sistemul cu 3 antene si de un sistem de securitate stabil, ce permite utilizarea a multiple protocoale, inclusiv WPA2. La acestea se adauga o functie firewall, ce te va proteja impotriva celor mai comune modalitatii de atac cibernetic.

 

Avantaje:
Produs cu performante ridicate, intrucat se incadreaza in generatia AC.

Rata de transfer wireles cumulata de 1167 Mbps, ca sa te poti bucura de streaming de calitate si de jocurile tale online preferate.

Posibilitatea de a fi securizat cu ajutorul protocolului WPA2 – oferind siguranta si protectie adecvate.

Semnal puternic, garantat prin antene de calitate.

 

Dezavantaje:
Pretul este putin mai mare decat al altor modele de pe piata, insa performantele sunt pe masura;

 

 

 

ASUS 4G-N12

 

Modelul 4G-N12 este un router cu SIM ieftin si bun, ce iti confera o alternativa perfecta pentru situatiile in care nu ai acces la o conexiune prin cablu. Tot ce trebuie sa faci e sa inserezi o cartela SIM, compatibila 4G/LTE, iar modemul integrat al acestui dispozitiv iti va conferi o conexiune wireless rapida si stabila. Mai mult decat atat, acest model beneficiaza de un port Ethernet, cu rol de back-up pentru reteaua 4G.

Produsul se incadreaza, prin urmare, in generatia Wi-Fi N(IEEE 802.11n), functionand cu frecventa de 2.4 GHz. La achizitionarea acestui router te bucuri de o viteza de transfer wireless de pana la 300 Mbps. In cazul in care preferi o conxiune LAN, rata poate merge pana la 10/100 Mbps -deci indiferent de optiune, viteza de lucru va fi intotdeauna optima.

Nu ai de ce sa-ti faci probleme! Vei fi in permanenta protejat impotriva celor mai frecvente atacuri de pe Internet, intrucat pe langa protocolul WPA2, acest router beneficiaza de o functie firewall.

 

Avantaje:
Retea stabila si extrem de sigura, care poate fi securizata confrom protocolul WPA2;.

Functie firewall pentru protectie maxima.

Port Ethernet, cu rol de back-up pentru reteaua 4G.

Usor configurabil datorita interfetei ASUSWRT.

 

Dezavantaje:
Pe piata exista modele ce confera o conexiune ceva mai rapida pentru acest segment de pret, insa rata de transfer de 300 Mbps iti va permite sa te bucuri in continuare de streaming de calitate.

 

 

 

TP-LINK M7350

 

Iti propunem in cele ce urmeaza un router cu SIM la un pret bun, fabricat de TP-LINK, o firma dedicata echipamentelor de retea Wi-Fi ce activeaza in domeniu de mai bine de 20 de ani. Modelul M7350 surprinde in primul rand prin designul sau compact, de buzunar, ce iti va permite sa il porti cu tine oriunde vei dori.

Tot ce trebuie sa faci e sa inserezi cartela ta SIM si te vei bucura instant de o retea 4G rapida, ce poate atinge uimitoarea viteza de download de 150 Mbps. Conexiunea poate fi partajata simultan cu pana la 15 dispozitive, iar datorita bateriei de 2550 mAh, aceasta va putea sustine activitatile tale si ale prietenilor timp de aproximativ 10 ore.

Router-ul dispune si de un ecran TFT ce iti va permite sa verifici in permanenta starea dispozitivului, a semnalului, respectiv a bateriei. Intrucat face parte din generatia 802.11n acesta poate utiliza 2 frecvente si anume: 2.4 GHz si 5 GHz, conferindu-ti o conexiune stabila si mai ales sigura, caci permite utilizarea protocolului de securitate WPA2.

 

Avantaje:
Design compact, ce face dispozitivul extrem de portabil.

Ecran TFT, ca sa poti verifica oricand starea dispozitivului.

Bateri de 2550 mAh, cu autonomie de 10 ore.

Conexiune sigura, datorata protocolului WPA2.

 

Dezavantaje:
Nu beneficiaza de port Ethernet pentru conexiune LAN.

 

 

 

TP-LINK M5250

 

Daca esti mereu pe fuga, cel mai probabil vei indragi acest router extrem de portabil conceput de cei de la TP-LINK pentru deplasari si calatorii. Este foarte simplu! Ai nevoie doar de o cartela SIM 3G, care odata inserata in acest router, iti va conferi o conexiune Wi-Fi stabila.

Acest dispozitiv poate fi utilizat simultan de 10 utilizatori, ce se vor bucura de o viteza de download de pana la 21.6 Mbps si viteze de upload de 5.76 Mbps, atunci cand se afla intr-o zona cu acoperire 3G, bineinteles!

Desi designul este de-a dreptul miniatural, acest router beneficiaza de un acumulator puternic de 2000 mAh, ce iti va permite sa iti derulezi activitatile zilnice de pe internet, fara sa necesite incarcare, ore in sir. Ba mai mult decat atat, produsul se incadreaza, cum era si de asteptat, in generatia 802.11n, putand fi securizat prin protoculul WPA2. Prin urmare, vei putea naviga linistit oriunde si oricand.

 

Avantaje:
Poate fi utilizat simultan de 10 utilizatori.

Acumulator de 2000 mAh, cu autonomie mare.

Portabilitate mare datorita dimensiunilor reduse.

Poate fi securizat prin procolul WPA2 – considerat performant din punct de vedere al sigurantei.

 

Dezavantaje:
Pretul este putin mai mare decat al altor modele de pe piata, insa performantele sunt pe masura;

 

 

 

TP-Link TL-MR6400

 

Asa cum iti spuneam,TP-LiInk are o istorie mai bine de 20 de ani, oferind clientilor unele dintre cele mai bune dispozitive wireless de pe piata, la preturi inegalabile. Tocmai de aceea, iti prezentam modelul MR6400. Este un router performant, compatibil cu standardele wireless 802.11 b/g/n, operand doar pe frecventa de 2.4 GHz. Rata de transfer poate atinge pragul de 300 Mbps, insa banda maxima disponibila atunci cand se utilizeaza o cartela SIM 4G LTE este de 150 Mbps.

Beneficiezi de 4 porturi porturi de retea, pentru cablu Ethernet(1xWAN si 3xLAN), ceea ce este foarte avantajos atunci cand doresti sa te poti bucura de o conexiune LAN stabila si rapida, cu o rata de transfer de 10/100 Mbps.

Mai mult decat atat, oriunde te vei afla vei fi protejat, intrucat acest dispozitiv poate fi securizat prin protocolul WPA2. Singurul dezavantaj pare sa fie faptul ca nu ofera suport gigabit.

 

Avantaje:
Rata de transfer poate atinge 300 Mbps si 150 Mbps(atunci cand este utilizata o cartela SIM 4G LTE) ceea ce iti va permite sa te bucuri de o conexiune rapida.

4 porturi de retea, pentru o conexiune LAN cu rata de transfer de 10/100 Mbps.

Protectie prin protocolul WPA2.

Compatibilitate cu standardele 802.11 b/g/n.

 

Dezavantaje:
Pretul este putin mai mare decat al altor modele de pe piata, insa performantele sunt pe masura;

 

 

 

Cum aleg cel mai bun router cu SIM

 

Ghidul cumparatorului

Te-ai saturat de cablurile inestetice intinse peste tot prin apartamentul tau? Ei bine, afla ca poti beneficia in continuare de o conexiune stabila si sigura cu ajutorul unui router cu SIM la un pret bun. Aceste dispozitive au aparut ca un raspuns la nevoia individului modern de a fi conectat in permanenta- acasa, la birou, atunci cand calatoreste; conferindu-i acestuia un transfer de date rapid si sigur ce are la baza tehnologia 4G/LTE. Bineinteles, majoritatea modelelor iti vor permite sa le utilizezi in continuare cu un cablu de tip Ethernet, atunci cand acest lucru iti permite.

Intrucat alegerea unui asemenea produs poate ridica dificultati unui utilizator neexperimentat, am alcatuit un ghid complex care sa te ajute sa achizitionezi cel mai bun router cu SIM, care sa se incadreze in bugetul tau. La final, iti vom prezenta o lista cu recomandarile noastre, in speranta ca iti vom usura si mai tare misiunea.

 

Standard Wi-Fi: Acest parametru se numara cu siguranta printre cele mai importante aspecte ale unui router. Daca doresti o conexiune rapida, noi iti recomandam sa alegi un dispozitiv care sa se incadreze in noul standard Wi-Fi, si anume 802.11ac. Aceasta tehnologie mai este denumita 5G WiFi (pentru ca este a cincea generaţie de reţea Wi-Fi), iar principiul ei de functionare este asemanator cu cel al generatiei anterioare- 802.11n, intrucat utilizeaza o banda de 5 GHz.

Te intrebi probabil care sunt totusi avantajele conferite de tehnologia 802.11ac. Nimic mai simplu: aceasta poate fi si de 3 ori mai rapida decat predecesoarea sa, avand posibilitatea de a atinge o viteza maxima de transfer de 6.93 Gbps. Serviciile multimedia vor fi cele mai favorizate, intrucat un router ce se bucura de aceasta tehnologie poate face streaming catre mai multi utilizatori in acelasi timp, conferind continut de inalta calitate. Acest lucru este avantajos, caci iti va permite sa te bucuri de noul format 4K fara sa te mai confrunti cu intreruperi.

Prin urmare, un produs calitativ, ar trebui sa dispuna cel putin de o conexiune 802.11n, ca sa te poti bucura de o viteza cat mai mare si stabilitate. Modelele mai vechi ce functioneaza pe 802.11b sau 802.11g nu sunt la fel de performante, fiind considerate chiar depasite de unii utilizatori si experti in domeniu. In continuare, iti vom explica si de ce.

 

Frecventa: Indiferent de produsul ales si de generatia din care acesta face parte, va utiliza 2 frecvente: 2.4 GHz si 5 GHz. Routerele IEEE 802.11b si IEEE 802.11g sunt denumite generic- single band, intrucat utilizeaza exclusiv frecventa de 2.4 GHz, in timp ce modelele IEEE 802.11n functioneaza fie cu frecventa de 2.4 GHz, fie cu cea de 5 GHz.

Ce se intampla in cazul routere-lor de ultima generatie (802.11ac) ? Ei bine, acestea folosesc doar frecventa de 5 GHz. Acest lucru le face ideale pentru utilizare intensiva, permitandu-ti sa te bucuri de streaming online sau de jocuri video de tipul multi-player fara sa mai suferi din cauza intreruperilor sau a blocajelor. Dezavantajul este insa, ca aria de acoperire a acesteia este ceva mai mica decat a frecventei de 2.4 GHz, astfel incat vei fi nevoit sa acorzi mai multa atentie locului unde vei aseza router-ul.

Unele routere din generatia AC se bucura, dupa spusele producatorilor, de un mod de lucru tri-band. In realitate, acestea functioneaza tot cu frecventele de 2.4 GHz si 5 GHz, si nu imbunatatesc cu nimic viteza de transfer a utilizatorului. Avantajul real al modelelor in cauza este ca ajuta la decongestionarea retelei, atunci cand aceasta este suprasolicitata, creand doua retele de tipul 802.11ac, in loc de una.

 

Antene: Desi routerele cu antena interna devin din ce in ce mai cautate, majoritatea modelelor de pe piata vor beneficia de cel putin o antena pentru propagarea semnalului. Bineinteles, poti opta pentru dispozitive ce dispun de 2, 4 sau chiar 6 astfel de transmitatoare.

Performantele antenei se afla in stransa legatura cu semnalul pe care il va furniza router-ul tau. Cele standard, cu care este prevazut produsul, sunt, de obicei, omnidirectionale, adica vor transmite semnalul in toate directiile din jurul acestuia. Prin urmare, ca sa te bucuri de un semnal puternic trebuie sa amplasezi router-ul cat mai central sau sa achizitionezi o antenta dedicata(pentru acele produse care-ti permit sa inlocuiesti antena).

Stim la ce te gandesti! Ca o asemenea achizitie atrage costuri aditionale, insa asa cum ti-am promis, iti vom prezenta cateva routere cu SIM la preturi bune, care sa lase loc in bugetul tau si pentru un dispozitiv de trasmisie dedicat, atunci cand este cazul.

Securitate: Daca nu-ti doresti ca routerul tau sa fie accesat de utilizatori neautorizati, sau chiar mai rau, sa devii prada a unui atac cibernetic de tip ransomware, atunci trebuie sa fii foarte atent ce produs urmeaza sa achizitionezi. Spatiul virtual nu e atat de sigur pe cat iti imaginezi, sau mai bine zis, nu toti utilizatorii sunt atat de binevoitori. Ca sa-ti protejezi datele cu caracter personal si ca sa tii departe acei indivizi ce vor sa-ti acceseze reteau fara permisiunea ta, trebuie sa achizitionezi un router cu un sistem de securitate puternic.

Iti recomandam acele modele ce beneficiaza de protoculul WPA2 cu criptare AES, intrucat ofera cea mai buna protectie dintre toate produsele comercializate in acest moment. Puteti folosi de asemenea WPA sau combinatia WPA/WPA2, insa incercati sa va feriti cat mai mult de dispozitivele care inca folosesc protocolul de securitate WEP, intrucat va puteti expune unor riscuri majore.

Acum ca am trecut in revista toate aceste criterii de selectie, ramane doar sa alegi un model care sa se potriveasca necesitatilor tale si care sa se incadreze in buget. Internetul dispune de cea mai variata gama de produse, astfel incat va fi imposibil sa nu descoperi un dispozitiv care sa-ti satisfaca toate nevoile. Intrucat vrem sa-ti oferim un punct de plecare, mai jos gasesti cateva pareri despre cele mai bune routere cu SIM de pe piata.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu