Cel mai bun router wireless TP-Link

Am modificat articolul ultima data pe: 15.07.20

 

Cum aleg cele mai bune routere wireless TP-Link

 

Ghidul cumparatorului

Accesul la internet a devenit un lucru esential in viata de zi cu zi. Pentru a te putea conecta simultan de pe mai multe device-uri, ai nevoie de un dispozitiv cu tehnologie wireless. Cei de la Tp Link iti ofera o gama variata de routere. Inainte de a te hotari asupra unui model, te invitam sa citesti acest ghid, pentru a afla caracteristicile esentiale ale acestui produs.

TP Link este un brand care realizeaza produse si accesorii de retea, performante si accesibile, care sa faciliteze comunicarea. Compania a luat nastere in 1996 si pana in acest moment a devenit cunoscuta in peste 120 de tari. In portofoliul de produse, pe langa routere, se mai regasesc si switch-uri, camere IP, servere de imprimare, convertoare media sau adaptoare de retea.

Routerele wireless TP Link se pot diviza in modele ADLS, Ethernet sau 3G.

Cele din prima categorie se conecteaza prin intermediul unei linii telefonice. In general, aceasta modalitate de conexiune la internet se intalneste in zonele rurale in care nu este acces la internet prin cablu (TD-W8960N, Archer VR900 sunt cateva exemple de acest gen).

Dispozitivele Ethernet functioneaza pe baza unei conexiuni prin cablu. Acestea sunt cel mai des intalnite, deoarece majoritatea operatorilor de internet folosesc aceasta modalitate de furnizare a serviciului (Archer C20, Archer C5, Archer C9).

Un router wireless 3G este o varianta optima pentru momentele in care singura modalitate de acces la internet este o cartela SIM. Dupa introducerea acesteia in dispozitiv, te vei putea conecta la internet de pe mai multe device-uri (Archer VR900, TL-MR3420, M7300).

In oferta celor de la TP Link vei intalni modele care folosesc diferite standarde wireless. Acestea indica viteza de transfer a datelor.

Daca vei asculta parerile despre cele mai bune routere wireless TP-Link vei constata ca cei mai multi utilizatori spun ca, un model echipat cu standardul 802.11ac se afla printre preferinte. El transmite datele cu o rapiditate de cel mult 1 Gigabit, ceea ce inseamna ca viteza de functionare este cu mult imbunatatita.

De asemenea, unele modele au implementata o tehnologie ce implica incorporarea mai multor antene (MIMO-multiple-input multiple-output). Cu ajutorul lor, poti transfera informatiile cu o viteza de patru ori mai mare fata de cea a standardului wireless folosit (Archer C3150 Archer C2300). Pentru spatiile locuibile poti folosi si un dispozitiv care functioneaza pe baza standardului 802.11n. Acesta transfera datele cu cel mult 600MB (TL-WR1043N, TL-WR940N). Anterior celor doua standarde au mai fost utilizate si 802.11a, 802.11b sau 802.11g.

Pentru transmiterea undelor se utilizeaza benzi de frecventa. Cei de la TP Link comercializeaza modele care functioneaza pe o banda sau pe doua.

Transmiterea undelor se realizeaza in mod obisnuit pe frecventa 2.4GHz. Aceasta se caracterizeaza printr-o zona de acoperire mare si compatibilitate cu dispozitivele mai vechi. Insa momentele de transmitere lenta a datelor sunt tot mai dese, din cauza suprasolicitarii (Archer C5400, TL-WR841N, TL-WR840N).

De aceea, in gama oferita de acest brand vei gasi si modele dual band. Pe langa frecventa mentionata anterior, acestea o mai folosesc si pe cea de 5GHz. Este recomandata pentru cei care obisnuiesc sa faca streaming cu rezolutii Full HD sau 4K. Reteaua este mai putin congestionata, deoarece nu toate dispozitivele utilizatoare de wireless sunt compatibile. Raza de acoperire este mai mica, fiind un dezavantaj pentru spatiile mari ( Archer C9, Archer C2, Archer C5).

Pana nu de mult, majoritatea routerelor erau alimentate la retea. Acestea au avantajul ca timpul de functionare nu este limitat. Astfel de modele se utilizeaza de obicei in spatii locuibile sau birouri (MR200, Archer VR600).

Producatorul pune la dispozitia utilizatorului si modele mobile care functioneaza pe baza unui acumulator. Acestea sunt o varianta potrivita pentru cei care nu au in permanenta o sursa de energie electrica din cauza calatoriilor dese (M7310, TL-MR3020, TL-WR802N).

In oferta de produse oferita de TP Link vei intalni si modele echipate cu port USB  (iti permite sa partajezi cu mai multi utilizatori continutul existent pe diferitele dispozitive de stocare). Tehnologia Beamforming ajuta routerele sa focalizeze semnalul. Undele se vor indrepta in zonele in care exista dispozitive conectate, nu in spatii goale, astfel viteza transmiterii informatiilor va creste (Archer C9, Archer C7).

Pentru a te ajuta si mai mult, iti spunem ca poti gasi un router wireless TP-Link (la un pret bun) pe internet. Astfel, nu vei mai fi nevoit sa te deplasezi in magazinele de specialitate.

 

 

Modele recomandate 2020

 

 

TP-Link Archer C7

 

Iata un produs care iti poate oferi conexiune fara fir la viteze de transfer care pot ajunge la 1700 mbps, deoarece utilizeaza standardul wireless 802.11ac. Chiar daca vei vizualiza continut ultra HD sau 4k, rularea nu va fi intrerupta, pentru ca dispozitivul utilizeaza ambele benzi de frecventa. Cea de 2.4 GHz este utilizata pentru sarcini elementare, cum ar fi transmiterea de mailuri sau navigare pe internet, iar cea de 5GHz este utilizata in general pentru continut video.

Routerul vine echipat cu trei antene, astfel semnalul va fi de foarte buna calitate indiferent in ce colt al casei te afli.

Produsul functioneaza pe baza de cablu de alimentare, de aceea nu poate fi utilizat in momentele in care nu ai prin preajma o sursa de curent. Avand in vedere ca dispozitivul vine echipat cu port USB, vei putea sa vizualizezi cu toti cei conectati in retea continutul de pe stick sau alte dispozitive de stocare.

 

button 2

 

 

 

 

TP-Link TL-WR1043N

 

Daca iti doresti un produs care sa iti ofere o acoperire in orice camera te afli, atunci acest model care functioneaza pe o banda de 2.4 ghz iti poate oferi semnalul de care ai nevoie. Avand in vedere ca frecventa este utilizata inca de la inceputul producerii acestor dispozitive, nu va trebui sa verifici compatibilitatea.

Pe de alta parte, exista posibilitatea ca in unele momente transferul de date sa fie mai lent, deoarece banda este una aglomerata. Dispozitivul are 5 porturi Ethernet, astfel va putea furniza internet fara fir pentru orice dispozitiv, chiar si pentru console sau smart TV-uri. Modelul este recomandat pentru ca cele 3 antene sunt dotate cu tehnologia MiMo, astfel incat semnalul va fi mai puternic indiferent unde te afli.

Viteza de transfer poate ajunge si pana la 450 mbps. Dar acest aspect este deseori influentat si de locul in care este amplasat routerul, deoarece zidurile din beton armat, cuptorul cu microunde sau alte dispozitive de acest gen impiedica transmiterea undelor.

 

button 2

 

 

 

 

TP-Link TL-WR841N

 

Acest router wireless TP-Link, ieftin si bun, poate fi utilizat fara probleme in spatii locative sau birouri de mici dimensiuni, deoarece are o rata de transfer WiFi de 300Mbps. Aceasta performanta se datoreaza standardului wireless 802.11n.

Produsul utilizeaza o frecventa de 2.4GHz, ceea ce inseamna ca, in momentul in care functioneaza concomitent mai multe dispozitive, exista posibilitatea sa se realizeze mai lent transferul de date. Pe de alta parte, dispozitivul va fi compatibil cu orice device care permite conectarea la wireless. Datorita standardului de securitate WPA/WPA2, incluziunile exterioare sunt limitate, astfel vecini nu vor beneficia de semnalul tau, daca te decizi sa parolezi dispozitivul.

Dispune de 4 porturi de tip LAN, insemnand ca vei putea conecta concomitent mai multe dispozitive care au nevoie de conectarea la internet. Produsul nu are o durata de functionare limitata, deoarece functioneaza pe baza de curent electric.

 

button 2

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status