Cel mai bun router wireless Netgear

 

Cum aleg cele mai bune routere wireless Netgear

 

Ghidul cumparatorului

Se poate spune ca traim intr-o era wireless. Din ce in ce mai putini utilizatori de conexiuni la internet prin fir se gasesc, si conexiunile wi-fi se imbunatatesc an de an. Insa o conexiune buna la internet nu este utila fara hardware performant. In acest ghid, vi se vor prezenta cateva idei de baza pentru a va ajuta in alegerea unui router wi-fi Netgear, pentru cele mai bune rezultate, iar apoi vor fi descrise cateva dispozitive disponibile pe piata la ora actuala.

Netgear e una dintre companiile cele mai bine cotate printre producatorii de routere wi-fi, cu o prezenta internationala si o reputatie solida in domeniu. In paleta de produse a brandului se gasesc diverse modele, cu specificatii diverse si intr-o gama variata de preturi, pentru a se potrivi nevoilor utilizatorilor cat mai bine.

In primul rand, trebuie sa te orientezi dupa standardul wi-fi, acesta fiind trecut drept o combinatie de numere si cifre: 802.11 si a/b/b/n/ac. Cel mai recent si mai performant, care ofera cele mai mari viteze de conexiune este standardul 802.11ac (cu viteze maxime de 800 Mb/secunda), sub care marea majoritate a routerelor Netgear de pe piata sunt lansate. Acest standard va oferi o acoperire optima si o viteza cat mai mare a internetului catre perifericele aflate in raza dispozitivului.

Numarul de benzi este foarte important, acestea referindu-se la frecventa cu care routerul comunica cu celelalte dispozitive. La produsele Netgear, puteti intalni benzi de 2.4 si de 5 Gigahertzi. Cele mai ieftine au o singura banda de 2.4 Ghz (pentru navigare online, verificare mail si alte activitati simple), dar alea mai scumpe ofera si benzi de 5 Ghz (ideale pentru streaming online sau jocuri in retea). Diferenta este ca banda cu frecventa mai mare ofera viteze mai bune, pe cand cea cu frecventa mica are acoperire mai mare.

O viteza maxima mare (exprimata in megabiti pe secunda) nu inseamna neaparat ca, de exemplu, veti descarca mai repede fisiere. De fapt, furnizorul de internet asigura viteza, iar pe masura ce tehnologia a avansat, hardware-ul (inclusiv routerele) au trebuit sa se adapteze. Asadar, cand evaluati acest factor, luati in considerare si conexiunea pe care o aveti, care este principalul factor ce determina ca de repede merge internetul. Momentan, produsele Netgear pot oferi si peste 1300 Mbps.

Verificati si raza, care este determinata de frecventa benzilor (2.4 Ghz ofera o raza mai buna decat 5 Ghz), dar si de amplasare. Multe pareri despre cele mai bune routere wireless Netgear spun ca, daca o sa fie multi pereti intre computer si dispozitiv, semnalul o sa fie mai slab. Incercati sa aveti un drum cat mai liber intre cele doua elemente.

Tot legat de conectivitate este si numarul de antene. Cu cat un produs are mai multe, cu atat se pot stabili mai multe canale virtuale de comunicare. De exemplu, un router cu 4 antene (2 transmitere si 2 primire) va putea stabili doua canale in acelasi timp. Astfel, se ofera o acoperire mai bune in materie de viteze cand aveti mai multe dispozitive conectate, dar nu neaparat vor asigura si o raza mai mare.

Pentru a va ajuta sa gasiti un router wireless Netgear la un pret bun, iata o prezentare a catorva dintre cele mai vandute modele la ora actuala:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

NetGear R8000 Nighthawk X6

 

Cu sase antene si trei benzi de retea, acest router poate oferi o viteza combinata de pana la 3200 Mb/s, ceea ce il face potrivit pentru o locuinta echipata cu un numar mare de dispozitive conectabile la reteaua wi-fi. Banda de 2.4 Ghz ofera viteze de pana la 600 Mb/s, iar cele doua benzi de 5Ghz ofera viteze de pana la 1300 Mb/s fiecare.

Este un router de mare performanta, si este si user-friendly, instalarea fiind foarte usoara, datorita software-ului cu care este echipat. Ca dezavantaje, poate fi considerat un model mare, iar pretul poate fi piperat pentru unii utilizatori, mai ales daca nu au nevoie de performante foarte ridicate.

Insa suprafata de actiune si vitezele oferite il fac un router de dorit pentru posesorii de case de dimensiuni mari, cu dispozitive multiple care necesita o retea wi-fi performanta. In plus, setarile de securitate pot bloca eficient unii clienti si unele site-uri, asigurand protectie eficienta retelei dumneavoastra.

 

 

 

NetGear R7000

 

Acest model ofera viteze de 1300 Mb/s si vine echipat cu 3 antene. Este un dispozitiv optimizat pentru gaming, pentru a minimiza probleme ce pot aparea la jocurile in retea. Ca design, este foarte compact, iar portul USB este amplasat in fata, o pozitie foarte accesibila.

Ca pret, este un router de gama mijlocie, oferind un echilibru intre performante si accesibilitate, fapt ce va atrage un segment amplu de cumparatori. Desigur, alte modele pot fi mai usor de instalat (in cazul modelului de fata, va trebui sa introduceti o parola a routerului si sa rulati un program de instalare).

Totodata, produsele concurente pot avea o suprafata de acoperire mai buna, insa R7000 compenseaza prin vitezele conexiunii, care sunt foarte bune comparativ cu rivalii sai. Ca verdict, este un router de clasa de mijloc, bine cotat, care va fi pe gustul celor mai multi utilizatori de astfel de dispozitive.

 

 

 

NetGear R6220

 

Un router wireless Netgear ieftin si bun, cu performante mai mult decat acceptabile la un pret foarte recomandabil, este modelul R6220. Punerea in functiune are loc intr-un mod fara multe eforturi (se instaleaza usor si repede), si dispozitivul are o greutate mica si un design placut.

Produsul se preteaza nevoilor clientilor care nu cauta performante mari si care nu manifesta inclinatii puternice spre modificarea setarilor. Pe scurt, este un router numai bun pentru familie, si vine echipat cu firewall si cu protectie parentala pentru o securitate adecvata a retelei, respectiv pentru restrictionarea accesului copiilor la internet. Ca viteza si acoperire, este eficient cand este conectat la un numar mic de dispozitive, iar distantele nu sunt prea mari.

La circa 300 MB/s, nu se afla printre cele mai rapide modele, insa trebuie sa tineti minte ca vorbim de un produs proiectat pentru un echilibru intre pret si performanta, ceea ce il face atractiv pe segmentul sau de piata.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status