Cel mai bun router portabil

Am modificat articolul ultima data pe: 01.10.20

 

Cum aleg cele mai bune routere portabile

 

Ghidul cumparatorului

In ziua de astazi, cand activitatea profesionala, dar si cea din timpul liber depinde pentru multi dintre noi de existenta unei conexiuni stabile la internet, achizitionarea unui router portabil este o investitie extrem de inspirata. Acest tip de router creeaza un hotspot prin conectarea la o retea de telefonie mobila, transmitand semnal wireless catre unul sau mai multe dispozitive mobile. Un astfel de dispozitiv ofera marele avantaj al unei conexiuni stabile, astfel incat veti putea sa lucrati in orice locatie, fara a depinde de calitatea retelei wireless existente in zona respectiva.

Inainte de a va intreba “unde gasesc router portabil la un pret bun?”, trebuie sa aveti in vedere care sunt caracteristicile produsului optim pentru dumneavoastra. In acest sens, va sfatuim sa luati in considerare tipul de router portabil, standardul de retea wireless si securitatea datelor.

A.1-Router-portabil

Tipul de router: atunci cand va ganditi ce fel de dispozitiv sa alegeti, trebuie sa aveti in vedere doua caracteristici, respectiv modul de conectare si generatia. In ceea ce priveste modul de conectare la reteaua de telefonie mobila, acest lucru se poate realiza cu ajutorul unui modem usb/card de date sau cu ajutorul unei cartele sim. Alegerea va fi facuta in functie de modemul pentru internet mobil oferit de furnizorul dumneavoastra, astfel incat cele doua unitati sa fie compatibile. Cele mai simple modele sunt cele de tip usb, care sunt prevazute cu un port in care va fi introdus modemul. Lucrurile se complica un pic in cazul celor cu sim, deoarece produsul trebuie sa aiba o configuratie speciala sau sa includa o cartela interna compatibila, asadar acest tip ar trebui achiztionat doar de la firma de telefonie mobila care v-a oferit si pachetul de date mobile.

In ceea ce priveste generatia, aveti posibilitatea de a alege intre routere 3G sau 4G. Ambele tipuri utilizeaza o retea wireless pentru a trimite si a primi informatii, diferenta dintre cele doua fiind viteza cu care acest schimb se realizeaza, un model de tip 3G fiind capabil sa atinga un maxim de 3.1 Mbps, in timp ce 4G poate depasi aceasta viteza de pana la 10 ori. Alegerea trebuie facuta in functie de generatia dispozitivelor pe care doriti sa le conectati la acest router. Asadar, trebuie sa aveti in vedere faptul ca un laptop, tableta sau telefon mobil ceva mai vechi ar putea sa nu receptioneze semnalul wireless emis de un router 4G. Un tip special de router este modelul 3G/4G, cu ajutorul caruia va puteti conecta la o retea 3G prin semnal 4G.

Standardul de retea wireless: ne indica frecventa benzii de semnal pe care functioneaza routerul, precum si viteza de transfer de care este capabil acesta. Un router de calitate trebuie sa fie compatibil cu majoritatea tipurilor de retea dinsponibile la ora actuala. In cazul routerelor de tip wireless, acestea sunt IEEE 802.11b(11Mbps) si IEEE 802.11g(54Mbps), ce folosesc banda de frecventa de 2,4 GHz.

 

Securitatea datelor: este o alta problema importanta, mai ales atunci cand creezi un hotspot intr-o zona unde nu este o retea wireless disponibila si exista persoane care vor dori sa se conecteze la aceasta. Pentru ca toate informatiile dumneavoastra sa fie protejate, alegeti un router prevazut cu toate standardele de securitate, respectiv WEP, WPA si WPA2.

Odata ce ati luat in considerare toate aceste aspecte, este momentul sa achizitionati dispozitivul dorit. Pentru aceasta, va sfatuim sa consultati oferta magazinelor online, care va pun la dispozitie o gama variata de produse, precum si pareri despre cele mai bune routere portabile.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Tenda 4G300

 

1.Tenda 4G300Daca sunteti in cautarea unui echipament modil de conectare la internet, cel mai bun router portabil pentru dumneavoastra poate fi Tenda 4G300. Acesta este un model wireless de tip 3G/4G, adica va puteti conecta ra o retea 3G cu viteze de tip 4G. Produsul se conecteaza la dispozitivul dumneavoastra prin intermediul unui port USB si se transforma intr-un hot spot wifi, la care veti putea conecta toate dispozitivele compatibile si care ofera o viteza maxima de transfer a datelor de 300 Mbps.

De asemenea, in cazul in care nu va puteti conecta prin USB sau wireless, acest router este prevazut si cu port Ethernet, astfel incat se poate realiza accesarea internetului prin cablu. Pe langa aceasta, produsul este dotat cu un acumulator intern de tip Li-Ion cu o capacitate de 2600 mAh, care ofera un timp de navigare pe internet de maxim 8 ore.

De asemenea, poate indeplini rol de incarcator mobil pentru laptopul sau telefonul dumneavoastra. Routerul utilizeaza standardele 802.11 b, g, n si 802.3 u.

 

button 2

 

 

 

 

TP-Link TL-MR3020

 

2.TP-LINK TL-MR3020Pentru aceia dintre dumneavoastra care doriti un router portabil ieftin si bun, un model de calitate va este oferit de TP-LINK. Acesta este un model de tip USB, care poate crea un hot spot care permite partajarea de informatii cu ajutorul unei conexiuni mobile de tip 3G/3.75G, oriunde ati fi.

De asemenea, TL-MR3020 este prevazut cu un port mini-USB, prin care se realizeaza alimentarea routerului, pentru ca acesta sa functioneze o perioada indelungata. Acesta utilizeaza standardul de internet 802.11 n, care ofera o rata de transfer de 150 Mbps. De asemenea, este prevazut cu port WAN de tip RJ-45, care ofera o viteza a conexiunii de 10/100 Mbps.

Produsul dispune de functia IP QoS, care permite optimizarea utilizarii latimii de banda, atunci ca partajati conexiunea intre mai multi utilizatori. Pe langa toate aceasta, modelul mai este dotat si cu buton pentru configurarea setarilor de siguranta, care permite comutarea intre doua tipuri de conexiuni, respectiv intre WPA si WEP, astfel incat datele dumneavoastra sa fie in siguranta oriunde ati fi.

 

button 1

 

 

 

 

TP-Link M5350

 

3.TP-LINK M5350In cazul in care doriti sa achizitionati un router mobil cu sim, TP-LINK va pune la dispozitie modelul M5350. Acesta este un router de generatie 3G, prin care puteti stabili instantaneu propria retea wireless, astfel incat sa puteti beneficia de abonamentul dumneavoastra de internet mobil de pe toate dispozitivele dumneavoastra, indiferent de locul in care va aflati.

Acesta ofera posibilitatea partajarii cu maxim 10 utilizatori simultan, generand o viteza maxima de download de pana la 21,6 Mbps si de upload in valoare maxima de 5,76 Mbps. Modelul contine si un acumulator de 2000 mAh, care ofera o functionare indelungata, iar sistemul de afisare OLED va afisat nivelul bateriei, puterea semnalului, tipul retelei, modul de conexiune si starea traficului.

De asemenea, router mai este prevazut si cu un slot pentru card microSD, care suporta un card de stocare date cu o capacitate de pana la 32 Gb. Alimentarea dispozitivului se realizeaza prin intermediul unui port microUSB. Modelul utilizeaza standardele de retea 802.11 b, g si n, precum si protocoalele de securitate WPA si WPA2.

 

button 2

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status