Cel mai bun router de 450Mbps

 

Cum aleg cele mai bune routere de 450Mbps

 

Ghidul cumparatorului

Te numeri si tu printre cei ce incearca sa descopere unde gasesc router de 450Mbps la un pret bun? – Daca raspunzi afirmativ, atunci e foarte posibil ca esti interesat sa afli mai intai cum e posibil sa selectezi un dispozitiv adecvat necesitatilor tale de conectare la Internet si avantajos din punct de vedere al costurilor de achizitie.

Cand spui 450Mbps te referi la rata de transfer Wi-Fi, iar dat fiind ca este una moderata, e firesc sa fie vorba despre un router ce functioneaza intr-o singura banda de frecventa: cea de 2.4GHz. Atentie, a nu se confunda acest parametru cu rata de transfer pe cablu, care va fi 10/100Mbps sau 10/100/1000Mbps(Gigabit). Ca sa te edifici in legatura cu ce alti parametri de lucru e util sa verifici, iata-i aici enumerati si prezentati pe scurt:

Router cu 450Mbps

Transferul: include standardul de operare Wi-Fi si cel pentru vehicularea datelor prin cablu.

Exista mai multe standarde Wi-Fi, ca de exemplu 802,11g, 802,11n sau 802,11ac, insa ceea ce te intereseaza pe tine e cat de recente sunt fiecare, ca sa-l alegi pe cel recomandat. Cel mai nou este AC, insa pentru un router cu 450Mbps, viteza data este clar a standardului 802,11n, considerat cel mai bun pana sa apara 802,11ac. Atentie mare cand incerci sa compatibilizezi placa de retea wireless cu standardul routerului, caci exista laptopuri mai vechi ce sunt configurate pentru semnal wireless pe 802,11g, ceea ce inseamna ca nu suporta standardele mai noi, cum este Wireless-N.

Rata de transfer pe cablu poate fi mai lenta sau Gigabit(pana la 1000Mbps). Chiar daca exista si optiunea mai ieftina, cu 10/100Mbps, sfatul nostru e sa alegi intotdeauna 10/100/1000Mbps. In acest mod, ai ocazia sa exploatezi la maxim viteza de conexiune a routerului in retea. Totusi, daca providerul tau de Internet nu ofera viteze foarte mari, atunci nu e vina dispozitivului respectiv.

 

Banda de frecventa: Din modelele pe care le-am analizat si in functie de mai multe pareri despre cele mai bune routere cu 450Mbps, majoritatea acestor dispozitive sunt functionale doar in 2.4GHz. Asta inseamna ca sunt sensibile la interferente, care pot aparea deoarece si telefoanele mobile sau tehnologia Bluetooth folosesc aceasta frecventa. Vestea buna e ca pentru respectiva valoare, gradul de penetrabilitate prin zid este superior, deci si raza de actiune a routerului devine mai extinsa. Daca alegi un router dual, acesta va oferi mai mult decat 450Mbps( ca de exemplu: 300+300Mbps sau 300+800Mbps) si va fi usor mai costisitor.

 

Porturile: Ai intotdeauna porturi WAN si LAN, iar daca alegi un model performant, beneficiezi si de unul sau doua de tip USB. Portul WAN este cel prin care routerul primeste semnal pe cablu de la provider, pentru a-l distribui in locuinta. Doar in cazul dispozitivelor conectabile numai pe 3G/4G acesta poate lipsi uneori, fiind vorba de routere ultra-portabile, dar nu e situatia cand vorbim despre categoria de nisa pe care o tratam aici. Numarul standard de porturi LAN este de 4, si reprezinta numarul maxim de device-uri ce pot fi conectate prin cablu la router(cum ar fi un sistem desktop).  USB-ul este util pentru a stabili conexiuni cu alte dispozitive compatibile in acest sens.

Din moment ce gasesti pe Internet multiple oferte pentru categoria de produse pe care tocmai am analizat-o, e util sa faci si comanda online. Cheltuielile pot fi mai reduse decat in magazine, iar garantia modelelor e identica. Nu am inclus in aceasta selectie produse cu mai mult sau mai putin de 450Mbps rata de trandfer Wi-fi.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

TP-Link TL-WR1043ND

 

1.TP-Link TL-WR1043NDE foarte posibil ca cel mai bun router 450Mbps vine de la TP-Link, intrucat acest brand a produs mai multe modele cu aceste valori de transfer fixe. Itemul utilizeaza pentru functionare standardul 802.11 n si include o rata de transfer Ethernet din gama Gigabit, cu pana la 1000Mbps prin cablu, ceea ce inseamna posibilitatea de a lucra extrem de rapid, mai ales pe sistemele desktop.

Doar frecventa 2.4GHz este folosita, iar pentru semnal de calitate, routerul include trei antene detasabile, ce permit receptie buna in interiorul unei locuinte. Nu include tehnologie 3G/4G, insa ofera o interfata versatila, compusa din port WAN, 4 porturi LAN(toate Gigabit) si un port USB 2.0. Include mai multe protocoale de securitate, care iti garanteaza ca datele vehiculate cu ajutorul sau vor fi in deplina siguranta: SPI Firewall, DoS, WPA si WPA-PSK.

Pentru o administarea facila, piesa ofera butoane personalizate, care indeplinesc deci functii fixe: reset, alimentare. Wi-Fi etc. Garantia 24 de luni, pretul moderat si ratingul bun primit de la peste 300 de utilizatori ne-au convins sa-l includem in top.

 

button 1

 

 

 

 

TP-Link TL-WR941ND

 

2.TP-Link TL-WR941NDPentru amatorii care-si doresc sa schimbe vechiul dispozitiv cu un router 450Mbps ieftin si bun, avem ca sugestie acest model. Foloseste un standard Wi-Fi 802.11 n, care-i asigura rata de transfer fixa, de 450Mbps si una Ethernet pe cablu de tip 10/100Mbps. Exista doritori care ar fi preferat porturi Gigabit pe cablu, insa consideram ca la acest pret, se justifica viteza moderata.

Frecventa utilizata este cea a benzii principale, de 2.5Ghz, routerul receptionand prin intermediul a trei antene ce pot fi detasate si inlocuite cu altele mai performante, daca utilizatorul o doreste. In scopul realizarii conexiunilor prin cablu, ofera un port WAN si 4 din gama LAN, configurate clasic cu socket RJ-45. Pe baza acestora, vei putea atasa multiple dispozitive.

Nu este echipat cu port USB, deci nici optiunea de setare a unui Printserver nu este valabila. Siguranta datelor tale va fi garantata usor, intrucat piesa utilizeaza protocoale ca WEP si WPA, alaturi de sistemul de filtrare pentru adrese MAC si de un Firewall adecvat. Producatorul ofera 24 de luni garantie, iar un numar suficient de utilizatori i-au oferit rating pozitiv.

 

button 1

 

 

 

 

TP-LINK TL-WR940N

 

3.TP-LINK TL-WR940NPreferat de catre utilizatorii cu buget redus de achizitie, acest router TP-Link ofera performante moderate. Este configurat pentru functionare in standard Wireless-N, deci 450Mbps este viteza fixa asigurata de singura banda de frecventa folosita, cea de 2.4GHz. Se conecteaza cu reteaua providerului prin port WAN de tip RJ-45, iar pentru transfer prin cablu ofera viteze de 10/100Mbps.

E cert ca nu ofera optiunea Gigabit, insa fiind un model dedicat utilizatorilor de rutina, nici nu necesita mai mult. Patru porturi LAN distribuie prin fir semnalul, oferind oportunitatea de a conecta in special sisteme desktop. In eventualitatea in care doresti o raza de actiune mai mare, antenele(trei la numar) pot fi detasate si inlocuite cu piese mai performante.

Facand parte din generatia trecuta, nu permite conectare 3G si nici prin port USB, insa e prevazut cu toate sistemele de securizare a datelor necesare: WPA, WEP, firewall si implicit filtrare pe adrese MAC. Garantia specifica acestei oferte este cea standard: 2 ani.

 

button 1

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status