n n
n
n
▷ Routere Cisco - Analiza comparativa

Cel mai bun Router Cisco

Am modificat articolul ultima data pe: 19.11.19

 

Cum aleg cele mai bune routere Cisco

 

Ghidul cumparatorului

Cei care doresc sa aiba Internet in propria locuinta sau pentru biroul in care lucreaza trebuie sa se orienteze sa cumpere un router de calitate, care sa garanteze ca nu-i va dezamagi in situatii importante. Pentru niste capabilitati iesite din comun, merita sa investesti o suma mai mare, insa numai atunci cand vrei sa obtii performante notabile pe orice device conectat la routerul ales si sa sustii foarte multe conexiuni, ca de exemplu in biroul de la firma. Cunoscute pentru posibilitatile de a suporta uneori pana la 50 de clienti, routerele Cisco sunt fabricate de o firma care detine monopolul pe acest segment de piata la nivel international. Celor care nu stiu unde gasesc router Cisco la un pret bun le putem explica rapid in ce mod pot identifica, selecta si cumpara un astfel de aparat. Iata parametrii ce trebuie notati:

A.1-Router-Cisco

 

Cisco Systems a fost fondata in 1984 in California si in prezent este cea mai de incredere companie multinationala care se axeaza pe productia de echipament pentru networking. Produsele oferite se caracterizeaza prin securitate avansata a conexiunilor sustinute, optimizare a porturilor WAN si accelerare a vitezei de transfer pentru acestea si LAN switching, procedeu prin care traficul este mai eficient dirijat. Brandul tine mereu pasul cu inovatiile in domeniul tehnologic, adaptand piesele fabricate in conformitate cu explozia dispozitiveor mobile si a definitivarii tehnologiei de stocare In Cloud. De aceea, desi routerele oferite sunt, la origini, considerate ca preferate pentru locul de munca, unde pot fi conectati simultan foarte multi useri, in ultima vreme aceste modele au devenit utile all-purpose, adica sunt intrebuintate si in mod conventional, la domiciliul clientilor.

 

Modelul: Din aceasta perspectiva trebuie sa consideri neaparat ce obiceiuri de accesare a Internetului ai si cam care va fi utilitatea piesei pe care o cauti. Daca vrei numai sa accesezi site-uri din orice colt al locuintei, e suficient sa cumperi un router Cisco wireless, adica o varianta de baza, cu o singura banda, clar destinata pentru utilizare acasa. Cand vrei sa ai acces mai de calitate si sa te inregistrezi in sesiuni de gaming via Wi-Fi, e destul de logic ca o sa-ti trebuiasca un model mai puternic, dual band. In acest mod eviti interferente si performante scazute de receptie, prin faptul ca ai retele separate dedicate pentru multimedia si gaming. Pentru un mic birou, trebuie sa te asiguri ca piesa ofera 4 porturi Ethernet, utile la legarea PC-urilor in retea sau pentru a adauga alte dispozitive, cum ar fi imprimante sau puncte aditionale de acces wireless la internet. Pentru mai mult de 12 device-uri conectate la router, prima ta grija tebuie sa fie protocolul de securitate, dar din aceatsa privinta orice item Cisco este foarte bine pus la punct.

 

Alti parametri: Latimea de banda este esentiala cand cumperi orice tip de dispozitiv, nu numai cand te intereseaza un router Cisco IP. Tine minte ca frecventa de 2.4GHz este una foarte aglomerata, ceea ce inseamna ca piesele single band nu pot obtine cele mai inalte performante, dar pot fi utile cand vorbim de un buget limitat. Consulta viteza wireless si distanta la care se poate aceasta obtine. De pilda, mai aproape de aparat poti obtine valori maxime, insa dupa 30 de metri aceasta poate sa scada cu pana la 30%. Nu e nevoie sa-ti faci griji pentru protocolul de securitate, dar nu strica sa verifici ca cele minim cerute sa fie prezente(WPA, WPA2, WEP etc). Nu in ultimul rand, asigura-te ca raza de transmisie a piesei alese este indeajuns de mare pentru spatiul in care o vei integra, iar interfata e corect echipata  cu porturi LAN Gigabit(1000Mbps). Pentru conectare prin modem wireless, dispozitivul trebuie sa fie configurat 3G/4G.

Dupa analiza acestor pareri despre cele mai bune routere Cisco, mai putem sa iti aratam de unde poti procura un astfel de item – de pe Internet. Avand in vedere ca te costa mai putin o comanda online, iti prezentam si cateva oferte notabile.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Cisco RV042G

 

1.Cisco RV042GFiind proiectat pentru retele specifice unor mici firme, deci foarte bun de cumparat pentru un birou, acest model dual band poate fi apreciat ca fiind cel mai bun router Cisco oferit cu un pret de achizitie moderat. Va suporta viteze Ethernet din gama Gigabit pentru conexiunile prin fir, avand integrate 4 astfel de sloturi. Transferul de fisiere mari si un numar considerabil de useri  ce pot fi conectati garanteaza utilitate optima la locul de munca.

Transferul de date poate ajunge pana la viteza de 800Mbps, asigurand bune performante pe acest segment. Multiple protocoale vor fi suportate, iar securitatea este excelent pusa la punct. In aceasta privinta, amintim posibilitatile de setare pentru control parental, utile si cand se doreste limitarea accesului angajatilor la anumite site-uri. In plus, un sistem presetat blocheaza cookies si aplicatii java.

Managementul securizarii se realizeaza prin username si parola, cu posibilitati de decizie asupra complexitatii acesteia. O multitudine de posibile atacuri cibernetice vor fi respinse de firewallul puternic, bine configurat(e-mail hacking, flood, land attack etc). Cu o garantie de 60 de luni , acest produs confirma o durabilitate foarte buna.

 

button 2

 

 

 

 

Cisco SPA122

 

2.Cisco SPA122Atunci cand se pune problema sa gasesti un router Cisco ieftin si bun, pentru utilizare in special cu telefoane analogice conectate, modelul SPA122 isi face treaba destul de bine. Este conceput pentru a fi intrebuitat in retele IP pentru legarea statiilor telefonice analogice sau a faxurilor, dar include si doua porturi Ethernet pentru conectare WAN si LAN.

Pentru fiecare linie telefonica se pot face setari personalizate, iar accesul online este posibil prin conexiune broadband. Cu cele doua porturi pentru telefon, va sustine eficient munca de secretariat si in conditii de siguranta pentru protectia informatiilor. Protocolul de securitate include majoritatea masurilor ce limiteaza atacurile externe, cu posibilitate de setare  a parolei si limitare a accesului pentru userii conectati.

E adevarat ca utilitatea acestui dispozitiv este limitata la folosirea intr-un birou unde tii neaparat sa conectezi eficient faxul si mai putin sa apelezi la servicii de Internet, insa consideram ca pretul scazut permite adoptarea de solutii suplimentare in acest sens.

 

button 1

 

 

 

 

Cisco RV320-K9-G5 Dual WAN

 

3.Cisco RV320-K9-G5 Dual WANAcest router cu 6 porturi ofera acces securizat la Internet pentru firmele care doresc sa asigure angajatilor proprii o conexiune stabila si eficienta online. Principalul aspect care il defineste sunt porturile WAN Dual Gigabit, ce asigura transfer rapid al fisierelor de dimensiuni mari, oferind servicii pentru multipli useri.

Pe baza porturlui USB inclus, se poate conecta la un modem 3G sau 4G, beneficiind astfel de viteza asigurata in retelele de telefonie mobila, atat de utila pentru smartfonuri. Orice amenintare externa va putea fi eliminata facil, prin intermediul unor protocoale de securitate bine puse la punct, cu criptare hardware si prin firewall. Utilizatorii vor fi protejati de atacuri malware online, in momentul in care acceseaza site-uri periculoase in acest sens.

Traficul nedorit poate fi limitat sau complet eliminat, routerul detectand adresele de Internet compromise. Se pot folosi doi provideri de servicii de Internet simultan, pe baza interfetei atat de diversificate. In privinta costurilor, putem spune ca pretul rivalizeaza cu al altor modele mai limitate, fapt util in comparatiile pe care potentialii clienti doresc sa le faca.

 

button 2

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19 voturi, media: 4.95 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status