Cel mai bun router Asus

Am modificat articolul ultima data pe: 11.07.20

 

Cum aleg cele mai bune routere Asus

 

Ghidul cumparatorului

La ora actuala, majoritatea dintre noi avem in locuinta cel putin doua dispozitive de conectare la internet, fie ele calculator personal sau laptop si telefonul mobil, fie tableta. De aceea, existenta in locuinta doar a unei conexiuni prin cablu poate fi incomoda, deoarece permite navigarea pe internet doar de pe dispozitivul care este prevazut cu port compatibil pentru cablu. Aceasta problema poate fi rezolvata extrem de simplu, prin montarea unui router wireless, cu ajutorul caruia semnalul de internet este transformat in semnal wifi, receptionat de majoritatea dispozitivelor actuale.

O gama de astfel de produse va este oferita de Asus, o firma cu o indelungata experienta in producerea echipamentelor electronice. Acest brand face parte din topul celor mai bune firme de electronice, avand in portofoliu colaborari cu nume de rezonanta internationala, precum Microsoft, Samsung si Gigabyte Technolegy, oferta sa cuprinzand pe langa routere si sisteme desktop, laptopuri, telefoane, precum si componente pentru calculatoare.

Router Asus

 

Veti gasi multe pareri despre cele mai bune routere Asus, insa nevoile fiecarui utilizator sunt diferite, astfel incat, inainte de a achizitiona un astfel de produs, va sfatuim sa aveti in vedere o serie de caracteristici, precum suprafata acoperita, tipul, standardul de functionare si protocolul de securitate.

 

Suprafata acoperita: daca aveti o locuinta micuta, atunci suprafata acesteia nu va influenta alegerea dumneavoastra. Pe de alta parte, daca aveti o locuinta mare, cu multe camere si mai multe nivele, atunci trebuie sa alegeti un router cu o raza de actiune cat mai mare. Pentru a beneficia de un semnal de cat mai bun in toate colturile cladirii in care il utilizati, atunci incercat sa-l amplasati cat mai central.

 

Tipul: depinde de tehnologia utilizata. Din acest punct de vedere, routerele se inscriu intr-una din trei categorii: ADLS- se conecteaza prin linia telefonica fixa, Ethernet- de tip LAN, conectate prin cablu, si cele de tip wireless 3G. Cele mai populare routere sunt cele de tip LAN, fiind extrem de prietenoase pentru utilizarea la domiciliu.

 

Standardul de functionare: incadreaza routerele in functie de viteza de transfer al pachetelor de date si banda de frecventa in care functioneaza. Astfel, aveti posibilitatea de a alege intre standardul IEEE 802.11, cu o viteza de transfer de 54Mbps si o frecventa de functionare de 5GHz, caracteristica celei de-a doua benzi in cazul routerelor dual band. Daca doriti un aparat care sa aiba o suprafata de acoperire crescuta, atunci puteti opta pentru modele cu standard de functionare IEEE 802.11b (11Mbps) si IEEE 802.11g (54Mbps), care folosesc exclusiv frecvenţa de 2.4 GHz.

 

Protocolul de securitate: are rolul de a va proteja datele personale, impiedicand accesul persoanelor straine la reteaua dumneavoastra fara aprobare. Cele mai utilizate protocoale de securitate sunt WEP, WPA si WPA2. Orice router ar trebui sa suporte cel putin un protocol WPA2, a doua treapta de securitate disponibila, dar pentru ca aceasta sa functioneze, orice dispozitiv conectat la retea trebuie sa fie compatibil cu acest sistem de securitate.

Daca ati ales modelul de router pe care doriti sa il achizitionati si va intrebati “unde gasesc router Asus la un pret bun?”, va recomandam sa analizati oferta magazinelor online, unde veti gasi modelul perfect pentru necesitatile dumneavoastra.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Asus RT-AC68U

 

1) Asus RT-AC68UPersoanelor interesate de cel mai bun router wireless Asus le recomandam modelul RT-AC68U. Acesta este un model dual band, care se lauda a fi cel mai rapid router wi-fi din lume, atingand viteze de pana la 1900 Mbps. Acesta functioneaza concomitent pe benzile de 5 si 2.4 GHz, cu ajutorul unui controller ultra-performant de tip Broadcom TurboQAM si a unui standard de functionare 802.11n.

Modelul este prevazut cu procesor dual core, astfel incat viteza de transfer a datelor va fi accelerata si de o buna calitate chiar si in cazul formatelor HD, iar jocurile in retea sau comunicarile prin programe de tip voice over IP nu vor inregistra perioade de latenta. De asemenea, acest produs este prevazut cu doua porturi USB 2.0, dar si un port USB 3.0, care ofera o viteza de transfer de pana la 10 ori mai mare, usurand astfel partajarea fisierelor.

Totodata, routerul Asus RT-AC68U ofera acces la sistemul AiCloud, o solutie tip cloud de stocare date, pentru transmiterea cat mai usoara catre dispozitivele conectate la aceasta. Mai mult decat atat, acest model se poate sincroniza cu alte routere Asus compatibile.

 

button 2

 

 

 

 

Asus RT-AC51U

 

2) Asus RT-AC51UDaca va intereseaza un router Asus ieftin si bun, atunci modelul RT-AC51U poate fi solutia potrivita. Acesta este un model dual band, functionand concomitent pe benzile de 5 si 2.4 GHz, ca si modelul precedent. Acesta este prevazut cu 4 porturi de tip LAN si unui de tip WAN, RJ-45. Produsul inregistreaza o rata de transfer Ethernet intre 10 si 100 Mbps, in timp de viteza maxima de transfer a pachetelor de date prin wi-fi este de 300+433 Mbps datorita unui standard wi-fi de tip 802.11ac.

De asemenea, acesta este compatibil cu toate protocoalele de securitate a datelor, dintre care mentionam 64-bit WEP, 128-bit WEP, WPA2-PSK, WPA-PSK, WPA-Enterprise, WPA2-Enterprise WPS support, astfel incat informatiile dumneavoastra personale vor fi in deplina siguranta, indiferent de dispozitivul utilizat.

Totodata, routerul Asus RT-AC51U are o suprafata mare de acoperire, fiind dotat cu o antena interna tip PCB si doua antene externe, de 5 dBi. La achizitionarea acestui produs, comerciantul ofera o perioada de garantie de 24 de luni.

 

button 1

 

 

 

 

Asus RT-56U

 

3) Asus RT-56UUn alt produs extrem de performant oferit de cei de la Asus este routerul RT-56U. Acesta imbina utilul cu placutul, astfel incat carcasa cu un design modern, atractiva pentru orice pasionat de tehnologie, gazduieste cea mai noua tehnologie wireless. Modelul este un router de tip dual band, care, la fel ca si produsele precedende, transfera simultan in benzile cu lungime de unda de 5 si 2.4 Ghz, astfel incat poate atinge o viteza maxima de transfer de 300 Mbps.

De asemenea, acest este compatibil cu multiple standarde de functionare, precum IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11a. Totodata, acesta utilizeaza sistemul Ai Radar, care creste simtitor raza de acoperire, fara a mari si consumul de energie.

Mai mult decat atat, modelul permite un transfer masiv de date, suportand pana la 300.000 de sesiuni paralele, astfel incat sesiunile dumneavoastra de navigare pe internet nu vor inregistra lag, indiferent de gradul de incarcare al routerului. Asadar, acest router ofera cel mai bun raport calitate/pret pentru un produs atat de performant.

 

button 2

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status