Cel mai bun router 5GHz

Am modificat articolul ultima data pe: 17.10.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Care sunt cele mai bune routere pe 5GHz

 

Ghidul cumparatorului

Traim in era informatiei, asta e clar! Si din ce in ce mai multe locuinte si gospodarii sunt conectate la Internet. Astfel poti interactiona cu prietenii, cu rudele de departe, te poti juca, poti citi stiri online si poti face cumparaturi din confortul propriei locuinte. Pentru ca navigarea sa fie insa relaxanta, e nevoie sa beneficiezi de o conexiune de calitate, care sa ofere un trafic satisfacator. O viteza buna iti va permite sa deschizi paginile repede, fara sa trebuiasca sa astepti secunde bune ca sa se incarce fiecare dintre ele. Un router bun este nu necesar, ci obligatoriu intr-o astfel de situatie, si multi utilizatori se orienteaza catre un model care functioneaza pe frecventa de 5 Ghz. Inainte de a se interesa unde gasesc router 5 Ghz la un pret bun, cumparatorii se informeaza de obicei care sunt avantajele folosirii unui astfel de dispozitiv si la ce ar trebui sa fie atenti inainte de a achizitiona.

A.1-Router-5Ghz

Mai putine interferente: Cel mai mare avantaj al unui router care functioneaza pe frecventa de 5 Ghz este ca, spre deosebire de modelele anterioare, care functionau pe 2.4 Ghz, nu este susceptibil la interferente provenite de la nenumaratele dispozitive wireless care ne inconjoara. Telefoanele mobile mai vechi, telefoanele fixe fara fir, dispozitivele Bluetooth, cuptoarele cu microunde, monitoarele pentru bebelusi, sistemele de alarma, boxele wireless si multe alte dispozitive care emit semnale pe frecventa 2.4 Ghz pot interfera cu reteaua Wi-Fi care functioneaza pe aceeasi frecventa. Pe de alta parte, daca routerul tau functioneaza pe freventa de 5 Ghz, este practic protejat impotriva acestor interferente.

 

Evitarea supraincarcarii: O retea pe frecventa de 5 Ghz evita problema suprapunerii retelelor wireless care coexista in imediata proximitate – problema frecventa in cazul modelelor mai vechi, care functioneaza pe 2.4 Ghz – deoarece ofera intre 8 si 23 de canale independente, fara nici o interferenta intre ele. Prin urmare este posibila setarea mai multor retele care sa nu se suprapuna.

 

Poti beneficia de doua retele in locul uneia singure: Avand in vedere compatibilitatea limitata a routerelor care functioneaza pe 5 Ghz cu dispozitivele mai vechi, e posibil sa nu le poti upgrada la un pret avantajos. Totusi, chiar daca doar o parte dintre dispozitivele tale care acceseaza internetul pot fi conectate la o retea pe 5 Ghz, efortul este unul meritat. Cu cat sunt conectate mai multe dispozitive la retea, cu atat latimea de banda disponibila pentru fiecare este mai mica. Prin urmare, mutand cateva dintre dispozitive pe frecventa de 5 Ghz, cele ramase pe vechea frecventa de 2.4 Ghz vor beneficia de o latime de banda superioara. In plus, ai optiunea de a cumpara un router dual-band, care sa suporte ambele frecvente simultan.

Accesand mai multe pareri despre ele mai bune routere 5 Ghz, am realizat o lista de 3 dispozitive competitive, pe care ti le recomandam calduros si pe care nu vei regreta daca le achizitionezi.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

ASUS AC1200G Plus

 

1.ASUS AC1200G PlusAcest model de la ASUS este evaluat ca cel mai bun router 5 Ghz disponibil pe piata la ora actuala, la un pret care spulbera orice concurenta. Este un router dual-band care iti va permite sa folosesti chiar si vechiul tau notebook, pentru care nu merita sa investesti suplimentar ca sa il upgradezi, dar de care nu vrei sa te desparti.

Standardul Wi-Fi pe care functioneaza este 802.11ac si este dotat cu 4 porturi LAN RJ-45 si un port WAN RJ-45. Din punct de vedere al securitatii, acest model fucntioneaza pe urmatoarele protocoale: WEP 64/128 bit, WPA-PSK/WPA2-PSK, WPA/WPA2-Enterprise si WPS support. Fiind un router dual-band suporta atat frecventa de 2.4 cat si pe cea de 5 Ghz, rata de transfer Wi-Fi fiind de 300+867 Mbps.

Acest dispozitiv este dotat cu 4 antene externe de 5 dBi . optiunea de printserver face ca acest aparat sa fie de asemenea potrivit pentru un birou. Luand in calcul aceste optiuni, consideram ca modelul este unul care merita toata atentia unui potential cumparator.

 

button 2

 

 

 

 

TP-Link Archer C20 AC750

 

2.TP-Link Archer C20 AC750Exemplu perfect de router AC 5 Ghz ieftin si bun, Archer C20 fabricat de TP-Link aduce standardul Wi-Fi 802.11ac dar suporta si mai vechiul 802.11n. utilizandu-l, poti crea o retea casnica multimedia rapida si sigura. Viteza wireless este de 433 Mbps in frecventa de 5 Ghz si de 300 Mbps in frecventa 2.4 Ghz. Daca il alegi, vei putea folosi practic doua retele cu performante wireless superioare.

Dispozitivul are doua antene exterioare fixe care garanteaza un semnal stabil in toate directiile si pe o distanta mai mare. Prin intermediul portului USB poti folosi routerul pentru a partaja imprimante, documente si fisiere fie in reteaua locala de la tine de la birou, fie la distanta prin intermediul serverului FTP.

Dispozitivul aduce cu sine o functie noua, inspirat denumita Guest Network, care ofera conexiuni securizate pentru clientii temporari, care vor putea astfel sa foloseasca reteaua fara a expune datele personale. Functia de control parental permite administratorului de retea sa stabileasca restrictii pentru copii sau, daca e necesar, pentru angajati.

 

button 1

 

 

 

 

D-Link DIR-818LW AC750

 

3.D-Link DIR-818LW AC750Cea de-a treia varianta pe care ti-o propunem este un router performant care foloseste tehnologia AC pentru a transmite pe ambele benzi, de 2.4 si 5 Ghz simultan. Motorul Quality of Service pe care il are incorporat ofera optiunea de prioritizare a traficului. Reteaua poate fi permanent controlata prin intermediul iPad-ului, iPhone-ului sau a telefoanelor si tabletelor Android gratie facilitatii mydlink.

Acest router cu functie cloud e o alegere buna pentr a bloca accesul persoanelor neautorizate, despre ale caror incercari de conectare vei fi informat prin intermediul emailului. Aplicatia SharePort permite conectarea prin USB la DIR-818LW, astfel ca vei putea share-ui documente cu dispozitivele mobile. Utilizatorii apreciaza posibilitatea de a face media stream pe mai multe dispozitive simultan.

Protocoalele de securitate suportate sunt WPA, WPA2 si 64/128 bits WEP. O alta aplicatie practica este aceea care iti permite sa ai mereu control asupra accesului la internet al copiilor, chiar si atunci cand sunt singuri acasa. Punand cap la cap toate aceste informatii, consideram ca dispozitivul este unul care merita investitia, mai ales pentru cei care au nevoie de un control strict al retelei.

 

button 2

 

 

 

Lasa un comentariu

2 COMMENTS

Frincu Adrian-Ioan

July 11, 2018 at 11:42 pm

Intrebare, de curand am cumparat un router wifi de la TP-Link modelul Archer C5 V4.0 si dupa montare si teste de asezare a antenelor la o inaltime aprox. 20 cm de la sol si 2.00m, mia iesit ca semnalul de 2,4 Ghz are o arie de acoperire mai mare decat cea de 5 Ghz este normal?
Mai exact testul a fost facut intre 2 apartamente, semnalul de 2,4 ajungand la vreo aproximativ 13-14 m prin 5-6 pereti , iar cel de 5 Ghz la nici jumatate dupa 3 pereti se pierde complet.

Raspuns
Team Clovis.ro

July 12, 2018 at 7:33 am

Buna, Adrian,

Din cele povestite, rezulta ca e perfect normal sa se intample asa.

Banda de 2.4 Ghz are o viteza mai scazuta si o arie de acoperire mai extinsa, in timp ce 5 Ghz ofera viteze mari, dar are arie de acoperire limitata.

Plus de asta, cea de 5 Ghz nu poate penetra obiecte solide, ziduri la fel de bine ca 2.4 Ghz.

https://www.howtogeek.com/222249/whats-the-difference-between-2.4-ghz-and-5-ghz-wi-fi-and-which-should-you-use/

Toate cele bune!

Echipa Clovis.ro

Raspuns
DMCA.com Protection Status