Cel mai bun router 3G

Am modificat articolul ultima data pe: 09.07.20

 

Cum aleg cele mai bune routere 3G

 

Ghidul cumparatorului

Caracteristicile standard ale routerului clasic Wi-Fi includ faptul ca se conecteaza la Internet folosind o conexiune Ethernet prin fir si apoi gestioneaza wireless o retea interna. Spre deosebire de acesta, un router 3G Wi-Fi include de asemeni conexiune wireless pentru Internet. Semnalul utilizat este cel 3G al retelelor de telefonie mobila, in acelasi mod in care smartfonurile se conecteaza la internet. Cel mai important aspect pe care il putem sublinia ca avantaj la un astfel de dispozitiv este portabilitatea. Practic, poti crea o retea oriunde prinzi semnal 3G, iar asta e extrem de util cand vrei sa fii conectat usor oriunde calatoresti.

Daca e util sa afli unde gasesc router 3G la un pret bun si alti potentiali utilizatori ca tine, poti parcurge foarte rapid acest mini-ghid de cumparare, ce te va ajuta sa selectezi device-ul perfect pentru tine si corespunzator preferintelor tale de conexiune. Iata ce vei lua in considerare:

 

A

 

3G sau 4G: Diferenta dintre aceste doua concepte este una de generatie. Practic, ambele tipuri de routere vor folosi semnal wireless pentru conectare la Internet, insa informatia poate fi transmisa si receptionata mai rapid in cazul unui router 4G, din simplul motiv ca reprezinta ultima inovatie in materie de semnal(a patra generatie). Daca la un model 3G beneficiezi de o viteza de 0.2 – 1.4 Mbps(cu un maxim de 3.1Mbps), pentru unul 4G se specifica faptul ca valoarea poate fi si de 10 ori mai mare.

La unele produse vei gasi specificata si denumirea de router 3G/4G, dovada a faptului ca te poti conecta prin semnal 4G si la retele 3G, daca exista semnal specific disponibil. Aceste aparate mai sunt numite si routere Mi-Fi si au devenit destul de populare in ultima vreme. Dezavantajul e ca vei cheltui destul de mult pe cele din a patra generatie, iar tine cont ca asta e valabil chiar in prezent, cand variantele 3G sunt, la randul lor, costisitoare in raport cu routerele Wi-Fi clasice.

 

Modul de conectare: poti alege un item care se conecteaza prin modem USB 3G(deseori sub forma de stick) sau un router 3G cu SIM. Atunci cand achizitionezi separat produsul, trebuie sa vezi ce optiuni iti poate oferi providerul de retea, adica, in cazul nostru, compania de telefonie cu care ai contract. Daca alegi varianta SIM, dispozitivul trebuie sa fie specific configurat sau sa includa o cartela interna din fabricatie. Cele utilizabile impreuna cu modem ofera un port USB in care poate fi simplu introdus stickul.

 

Alte caracteristici: Printre acestea enumeram modul de alimentare, protocolul de securitate si numarul de porturi disponibile. Trei modalitati de alimentare sunt cunoscute: la priza, direct de la device-ul conectat, prin USB(laptop de exemplu) sau pe baza de baterii. E firesc faptul ca cel mai bun exemplu de router 3G portabil va fi cel alimentat cu baterii, pentru ca nici macar nu depinzi de o sursa constanta de energie, trebuind doar sa-ti faci provizii de acumulatori. Cele mai importante protocoale de securitate de care trebuie sa te asiguri ca dispune produsul ales sunt WEP, WPA, WPA2 si, daca situatia o cere, filtrare in regim wireless pentru MAC. Cand vorbim de un router 3G industrial, va trebui sa identifici cel putin 2 porturi de 10Mbit/s, Ethernet, RJ-45(pentru computere conectate la retele locale in regim LAN) si cel pentru alimentare la priza. In cazul celor ultra-portabile, nu beneficiezi de conexiune WAN/LAN, deci sa nu te mire daca lipseste.

Cunoscand aceste pareri despre cele mai bune routere 3G, acum poti analiza si oferta disponibila online, intrucat dispozitivele comercializate pe Internet au tendinta de a fi mai ieftine. Selectia noastra care urmeaza a fost facuta luandu-se in calcul atat performantele produselor, cat si investitia necesara.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

TP-Link TL-MR3020

 

1.TP-LINK TL-MR3020

Cel mai bun router 3G pe care il poti cumpara cu bani relativ putini poate fi considerat acest model TP-Link. Este atat de mic, incat il poti lua cu tine oriunde, mai ales ca nu se alimenteaza numai la priza, ci si direct de la laptopul la care il conectezi.

Conexiunea se va face prin modem, iar producatorii s-au asigurat ca dispozitivul este compatibil cu mai bine de 120 de modele de modemuri 3G USB folosite in mod curent de companiile de telefonie mobila pentru a oferi semnal 3G abonatilor. Foarte multe dispozitive configurate Wi-Fi pot fi conectate, iar printre ele putem mentiona: tablete Kindle, iPad-uri, smartfonuri pe Android etc. Protocolul de securitate se configureaza rapid, prin apasarea tastei WPS, conexiunea securizata realizandu-se instant in regim WPA.

Prin intermediul acestei solutii, nici macar nu ai nevoie sa iti memorezi parola de acces la retea. Functioneaza cu o latime de banda limitata, iar utilizatorul poate decide personal cum sa o partajeze. Cu o rata de transfer Wi-Fi de 150 Mbps, viteza oferita va fi considerata foarte buna. Se livreaza cu un cablu Ethernet, transformator pentru alimentare la priza, cablu USB, un CD cu mai multe resurse incluse si un ghid pentru instalarea optima.

button 1

 

 

 

 

TP-Link TL-MR3420

 

2.Tp-Link TL-MR3420Acest model 3G/4G se comercializeaza chiar mai putin costisitor decat se intampla in cazul unor modele conventionale, drept pentru care va putea fi considerat un router 3G ieftin si bun. Lucreaza in principal cu modemuri tip stick, obtinand automat hotspoturi unde multiple dispozitive vor avea acces la internet, wireless.

Avantajul mare este ca a fost confectionat pentru a manifesta compatibilitate extinsa cu multiple tipuri de modem(USB 3G/3.75G UMTS/HSPA/EVDO), iar viteza, cu semnal 4G, poate atinge valori de 300Mbps. Se recomanda utilizarea in incaperi mici si mijlocii ca suprafata, unde semnalul sa nu fie bruiat de  pereti cu fier beton. Fiind indeajuns de mic, se poate transporta usor in concedii/vacante. Se alimenteaza la priza, incluzand si un transformator 12VDC in pachet.

Este prevazut cu 2 antene de cate 5dBi, pentru a asigura semnal de calitate electronicelor conectate simultan in retea. Pentru securitate utilizeaza WEP, WPA, WPA2, firewall si protocol de filtrare MAC, fiind deci foarte bine protejat si la acest capitol. Cele 4 porturi LAN si 1 port WAN permit utilizare foarte versatila.

button 2

 

 

 

 

Tenda 3G185

 

a-tendaPentru portabilitatea sa excelenta, nu puteam omite din acest top un router Tenda cotat foarte bine de catre un numar impresionant de utilizatori. Este echipat cu modem 3G incorporat si functioneaza pe baza de SIM, putand obtine un hotspot in acest mod. Se poate conecta si prin semnal 4G si foloseste un standard Wi-Fi conventional, 802.11 n.

E chiar ultra-portabil, deoarece foloseste o baterie interna pentru alimentare, care ofera pana la 6 ore de autonomie. Protocoalele de securitate utilizate sunt multiple, folosind WPS, WPA2-PKS, WPA-PKS, WPA/WPA2 si WEP, iar protejarea retelei se face instant, datorita unei simple apasari de buton. Un buton de reset iti permite revenirea la setari standard, atunci cand vrei sa inchizi si sa redeschizi rapid conexiunea.

Cu dimensiuni de 100 x 50 x 15.5mm si o greutate de 90g, il vei confunda usor cu un telefon mobil. Display-ul electronic este un adaos elegant si util, afisand starea semnalului, conexiunea in regim 3G si chiar nivelul de baterie ramasa.

button 1

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status