Cea mai buna placuta de memorie RAM DDR2

 

Cum aleg cele mai bune placute de memorie RAM DDR2

 

Ghidul cumparatorului

Vei fi pus foarte des in situatia de a upgrada memoria RAM a calculatorului sau a laptop-ului tau, pe masura ce industria IT evolueaza si programele de care te folosesti in mod frecvent necesita din ce in ce mai multe resurse. Chiar daca sistemul folosit de tine este ceva mai vechi, vei putea face acest lucru achizitionand una sau mai multe placute de memorie RAM DDR2, la un pret bun. Este extrem de avantajos! Mai ales daca nu vrei sa investesti intr-o configuratie noua sau pur si simplu, bugetul nu iti permite sa faci o asemenea cheltuiala.

Pentru inceput, trebuie sa intelegi ca pe piata exista placute de tip DIMM(Dual In-Line Memory Module), pe care le vei putea monta cu usurinta la desktop-ul tau, si SODIMM(Small Outline Dual In-Line Memory Module), care sunt folosite pe laptop-uri, datorita dimensiunilor lor reduse.

Imediat ce ai luat aceasta hotarare, poti incepea cautarea produsului potrivit pentru tine, insa nu investi niciun ban inainte de a verifica compatibilitatea modelului ales cu sistemul de care te folosesti in momentul de fata. Pot aparea probleme destul de mari atunci cand voltajul si frecventa cu care lucreaza placutele existente este diferita de cea a dispozitivelor achizitionate ulterior, asa ca iti sugeram sa acorzi foarte multa importanta acestui aspect.

Multi cumparatori urmaresc ca placutele de memorie RAM pe care le achizitioneaza sa aiba o capacitate cat mai mare. Acest lucru nu reprezinta un dezavantaj, insa sunt alti parametri esentiali, carora ar trebui sa le acorzi mai multa atentie. In general, vei putea achizitiona modele de 1GB sau de 2GB, spre deosebire de dispozitivele din generatia DDR3 sau DDR4 care se pot bucura chiar si de 32 GB.

Indicat ar fi sa acorzi mai multa atentie frecventei cu care ruleaza memoria. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat programele si aplicatiile utilizate de tine se vor incarca mai repede. Aici nu trebui sa existe divergente cu placutele incorporate deja de sistemul tau, intrucat chiar daca adaugi una noua, cu frecventa mai mare, aceasta va rula cu aceeasi valoare ca cele vechi. Iti sugeram prin urmare, sa renunti la memoria din dotare si achizitionezi un set de doua dispozitive noi, de la acelasi producator, cu acceasi capacitate si aceeasi frecventa.

Intrucat pe Internet vei identifica o gama variata de produse de acest tip, iti recomandam sa verifici imediat oferta magazinelor virtuale. Ca sa iti usuram misiunea, iata cateva dintre recomandarile noastre, precum si o lista cu scurte pareri despre cele mai bune placute de memorie RAM DDR2.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Kingston 2GB DDR2-800 PC6400 CL6 ValueRam

 

Cei de la Kingston sunt cunoscuti pentru faptul ca ridica standardele de calitateasa ca, nici nu e de mirare ca produsele lor se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare pe piata romaneasca, intrucat acestea au sansa de a satisface pana si nevoile celor mai exigenti utilizatori. Daca nu ne crezi pe cuvant, upgradeaza-ti sistemul cu una din aceste placute de memorie RAM DDR2.

Noi ti le recomandam cu incredere, datorita frecventei de 800MHz, intrucat acesta este maximul pe care il poate atinge un dispozitiv din aceasta generatie. Mai mult decat atat, te bucuri de garantia durabilitatii, deoarece fiecare prototip produs de catre acest brand este supus unei serii de teste, menite sa asigure dispozitivului fiabilitate si o rezistenta crescuta la utilizarea intensa.

Acest model va putea fi, prin urmare, montat cu usurinta pe aproape orice sistem de tip desktop, intrucat se incadreaza in tipologia DIMM. Inainte de toate, verifica daca este compatibil cu placa de baza si daca frecventa si voltajul (1.8V) celorlalte placute din dotare coincid.

 

 

 

Corsair 2048MB DDR2

 

Iata o placuta de memorie RAM DDR2, ieftina si buna. Nu suntem noi cei care afirma acest lucru, ci sutele de utilizatori multumiti din intreaga lume. Avem de-a face, prin urmare, cu un dispozitiv extrem de fiabil, de tip DIMM, ce isi va gasi, cel mai probabil, locul si in configuratia desktop-ului tau.

Pentru inceput, verifica daca placa de baza iti va permite sa instalezi acest model si daca dispui de slot-uri disponibile. Dupa ce ai facut acest lucru, arunca o privire si peste caracteristicile celorlalte module de memorie RAM incorporate de sistemul tau. Voltajul acestora ar trebui sa atinga o valoare de 1.8V, iar frecventa nici mai mult, nici mai putin, de 667MHz.

Cu o capacitate de 2GB, acest produs poate contribui destul de mult la ridicarea performantelor calculatorului tau. Pentru a obtine un randament cat mai bun, noi iti sugeram sa achizitionezi chiar si doua astfel de placute pe care sa le folosesti simultan. Acest lucru iti va permite sa rulezi chiar si cele mai solicitante soft-uri pe un dispozitiv considerat de unii deja invechit.

 

 

 

Zeppelin ZE-DDR2- 2G800-KIT

 

Trebuie sa intelegi ca nu te poti bucura de o frecventa mai mare de 800Mhz atunci cand urmeaza sa achizitionezi o placuta de memorie RAM DDR2, intrucat acesta este maximul suportat de generatia in cauza. Tocmai de aceea iti recomandam acest kit cu doua module, fabricate de cei de la Zeppelin.

Ruland cu o frecventa stabila de 800 MHz, acestea se pot incadra cu usurinta, printre cele mai bune produse de acest tip comercializate la momentul actual. Nu va mai trebui sa-ti faci nicio grija in privinta compatibilitatii cu celalalte placute, intrucat vei putea sa le inlocuiesti cu setul performant de care tocmai ti-am vorbit.

Daca ti e pare insuficienta capacitatea de doar 2GB si vrei totusi sa pastrezi si celelalte module, iti recomandam sa verifici daca voltajul acestora coincide cu valoarea de 1.8V. De asemenea, n-ar trebui sa renunti la frecventa de 800 MHz, doar pentru inca 1-2 GB in plus. Poti eventual, sa achizitionezi doua astfel de kit-uri, daca numarul slot-urilor de care dispune placa ta de baza iti permite acest lucru.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status