fbpx

Cele mai bune produse fara gluten

Am modificat articolul ultima data pe: 17.06.19

 

Cel mai bun produs fara gluten – Recomandarile noastre pentru 2019

 

Fie ca suferi de boala celiaca sau pur si simplu esti vegetarian si doresti sa eviti problemele pe care le poate cauza gutenul inclusiv persoanelor sanatoase, vei descoperi ca acum sunt disponibile nenumarate game de produse care nu contin acest alergen. Daca nu stii inca ce sa cumperi intai, noi iti sugeram Ambrozia Biscuiti Orez si Coacaze, deoarece sunt o gustare excelenta pentru pauza de pranz de la serviciu sau chiar pentru a fi servita la o cafea cu prietenii. Sunt fabricati manual, dintr-un amestec de fainuri de hrisca, orez, naut, iar compozitia lor include must de struguri pentru aportul de antioxidanti, coacaze deshidratate pentru gust si aportul vitamino-mineral, ulei de cocos ca baza grasa, dar si sursa de acizi grasi esentiali si esenta de portocale, pentru aroma. Daca preferi un produs ce poate fi utilizat atat ca atare, cat si pentru produsele de patiserie, atunci pe locul doi iti sugeram Demeter Bauck Hof Corn Flakes.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Ambrozia Biscuiti Orez si Coacaze
Click aici pentru pret!

Acesti biscuiti sunt un produs fara gluten, fabricat manual, doar din ingrediente naturale, cu un continut mare de fibre, datorita prezentei fainei de orez, hrisca si naut in compozitie, cu must de struguri pentru umiditate si gust, coacaze, ulei de cocos si extract de portocale.

Chiar daca este un aliment accesibil ca pret, punguta contine doar 150 de grame de produs, suficient doar pentru o gustare intre mese.

Daca esti vegan sau vegetarian sau poate pur si simplu iti place sa stii exact ce introduci in corpul tau, sub forma de mancare, atunci iti propunem acesti biscuiti ca o alternativa la snacks-urile comerciale.

A 2-A OPTIUNE!

Demeter Bauck Hof Corn Flakes
Click aici pentru pret!

Este un produs fara gluten reprezentat de fulgi de porumb, cu adaos de zahar brut, sirop de orez si sare de mare, facuti din ingrediente naturale si provenite din culturi bio, potrivit pentru orice tip de consumator, ce poate fi servit la micul dejun simplu sau cu sucuri de fructe sau lapte.

Deoarece contine un adaos de zahar din trestie, acest produs poate fi respins de persoanele care au renuntat la acest compus sau de catre diabetici.

Acesta este un aliment fara gluten, potrivit pentru micul dejun, care va reusi sa iti asigure energia necesara pentru cateva ore, din surse naturale si ecologice de carbohidrati, care va fi pe placul oricarui vegetarian sau vegan.

Doves Farm Self Raising White Flour
Click aici pentru pret!

Este o faina fara gluten si cu agent de crestere incorporat, care nu contine grau si alti alergeni asociati cu acesta, preparata dintr-un amestec de tapioca, cartof, porumb, orez si hrisca, echilibrata atat din punct de vedere energetic, cat si proteinic si vitamino-mineral.

Punga contine cantitatea standard de 1 kg, dar este mult mai scumpa decat o faina obisnuita, atat datorita compozitiei si calitatilor, cat si a agentului de crestere inclus.

Daca ai intoleranta la gluten si iti doresti mai mult decat un produs pe care sa il desfaci si sa il mananci, ci mai degraba o solutie cu care sa poti pregati chiar tu diferite preparate delicioase, atunci aceasta faina este ceea ce cauti.

 

 

Cum aleg un produs fara gluten bun

 

Ghidul cumparatorului

De multe ori persoanele care au unele probleme de sanatate ajung sa creada ca vor trebui sa renunte la o multime de alimente si produse, deoarece acestea nu le vor mai fi permise. Acesta este si cazul celor care au intoleranta la gluten sau sindromul de colon iritabil. Totusi, este bine sa stii ca au aparut numeroase variante de mancaruri sau materii prime fara gluten, care au fie acelasi gust ca cele obisnuite, fie sunt chiar mai bune. Iata cam ce poti gasi, daca intri pe site-urile magazinelor online si cum sa alegi ceea ce iti trebuie.

 

 

Aliment/Produs pentru gatit: In primul rand, va trebui sa te hotarasti daca vrei sa iti prepari singur hrana sau daca te intereseaza mai mult produsele gata facute. Vei descoperi cu placere ca exista oferte variate pentru ambele cazuri. Ca alimente predomina dulciurile: biscuiti, crackeri, fulgi, budinci, dulceturi, paine, chifle, batoane, creme si lapte vegetal.

Ca produse fara gluten, la preturi bune, destinate prepararii de mancaruri mentionam uleiurile, fainurile, fulgii, gelatina, pudrele, taratele, pastele, orezul si ovazul, dar si quinoa, chia, hrisca.

 

Eco/Bio: Un alt aspect important la care s-ar putea sa vrei sa fii atent este cel legat de provenienta materiilor prime din care sunt facute aceste produse. Daca nu tii neaparat ca acestea sa fie ecologice sau sa provina din culturi organice, atunci vei economisi niste banuti, dar nu vei avea garantia ca hrana ta va fi cea mai sanatoasa si unele probleme de sanatate pot sa apara in continuare.

Totusi, majoritatea producatorilor de alimente speciale considera ca un produs fara gluten, la un pret bun, ar trebui sa constituie o hrana care sa nu dauneze in nici un fel unui organism deja sensibilizat. Tocmai de aceea, acestia prefera sa investeasca putin mai mult decat o fac deja (unele sortimente trec prin proceduri speciale de extragere a glutenului), pentru a se putea adresa unei game mai largi de consumatori (vegani, vegetarieni, raw-vegani). Cele mai scumpe astfel de produse vor fi cele organice, acestea provenind din plante care nu au fost tratate nici macar cu fertilizatori ecologici si care au fost crescute pe soluri curate.

De asemenea, un alt aspect mai rar mentionat este si modul in care aceste alimente au fost produse, aceasta implicand pe de-o parte tehnologia de fabricare, modalitatea de transport sau chiar o anumita perioada a anului. Daca nu vrei sa contribui in nici un fel la poluarea planetei, atunci poti alege acele produse obtinute prin tehnici de fabricatie care nu produc deseuri si nici gaze toxice sau chiar alimentele realizate manual (biscuiti, paste) si din materii prime crescute in mod natural si culese doar in sezon.

 

Linia de productie: Acest aspect este mai greu de verificat, dar in general, un producator care se respecta si care vrea sa faca un astfel de aliment special, ar trebui sa dispuna de o linie de fabricare si ambalare, complet separata de cea destinata produselor normale. Astfel, se poate obtine cel mai bun produs fara gluten, care nu va contine nici macar urme din acest compus.

 

Lapte: Fie ca vrei doar sa salvezi vacutele si vitelusii sau ai si o intoleranta la lactoza, asociata cu cea la gluten, este bine sa stii ca poti gasi nu doar unul, ci numeroase produse “lactate” care sunt fabricate din diferite tipuri de materii prime. Exista lapte de soia, de alune, de cocos, de orez alb sau brun, de caju, de orez cu nuci, de ovaz, de migdale, de mei, de kamut sau quinoa. Unele varinate vor fi simple, dar cele mai multe au adaosuri de indulcitori naturali (stevie, zahar brut, melasa, sirop de artar) si arome.

 

Alte bauturi: Nu doar laptele poate fi fara gluten, ci aproape orice tip de bautura, inclusiv sucurile, nectarurile si shake-urile de fructe sau chiar berea. Apa de cocos este o alternativa sanatoasa si nutritiva la bauturile comerciale, iar pentru cei care prefera apa simpla, au aparut comprimate cu indulcitori si arome de fructe.

 

Gustari: Multe pareri despre cele mai bune produse fara gluten vor considera ca micile gustari uscate sunt probabil cel mai des intalnite. Aici putem include o foarte mare varietate de biscuiti, crackeri, cipsuri de fructe sau preparati din legume, snacksuri, batoane din fructe sau proteice.

Daca este sa vorbim de dulciuri, atunci trebuie sa stii ca pe langa cele deja mentionate vei gasi si prajiturele, briose, budinci, praline, ciocolata, covrigei, pufuleti, piscoturi, madlene, cornuri pentru inghetata, vafe, turta dulce, grisine, tarte, fursecuri, dropsuri, caramele, jeleuri, creme tartinabile, sticksuri, batoane si altele. De multe ori acestea sunt facute nu doar pentru cei cu intoleranta la gluten, dar si pentru raw-vegani sau diabetici, avand in compozitie doar materii prime deshidratate si surse alternative de glucide.

 

Fainuri: Daca preferi sa iti pregatesti singur, in casa, produsele de patiserie, atunci vei fi bucuros sa afli ca exista o gama larga de fainuri fara gluten pe care le poti achizitiona si combina asa cum doresti. Vei gasi de la clasicele fainuri de orez, hrisca, soia, ovaz, pana la cele de mei, sorg, samburi de caise, migdale, castane, porumb, quinoa, cocos, cartof, tapioca sau naut. De asemenea, vei vedea ca multe magazine propun amestecuri care includ si agenti de crestere sau afanare, precum si variante de drojdie fara gluten.

 

Paste/Orez: Pentru garniturile facute din cereale exista numeroase alternative precum spaghete, fusilli, gnochi sau penne, dar si mai multe tipuri de orez, care pot fi consumate in siguranta ce pacientii cu boala celiaca.

 

Paine: Daca nu esti sigur ca poti sa realizezi singur aluatul potrivit sau poate ai prins gustul unor produse de pe piata, atunci vei fi incantat de numeroasele variante de paine si produse de patiserie care exista si nu contin gluten. Acestea includ de la clasica franzela alba si neagra, pana la painea toast, cea deja prajita, variante taranesti sau turtite, precum si chifle, ciabatte, focaccia sau crutoane.

 

Fulgi: Pe langa fainuri, mai poti gasi si multe tipuri de fulgi de cereale sau seminte (orez, porumb, ovaz, hrisca, cocos, migdale), acestea putand fi consumate ca atare sau incluse in compozitia unor musli-uri sau a unor aluaturi pentru produse de panificatie sau patiserie.

 

Ulei: Chiar si uleiul a fost inclus in listele unor producatori de alimente fara gluten si vei putea gasi inclusiv sortimente mai speciale precum cel extras din alune, susan, soia sau seminte de dovleac.

 

 

Pudre: Acestea sunt obtinute din fructe sau plante (aronia, lucerna, macese, noni, moringa) si sunt utilizate in general la prepararea unor bauturi de tip shake, fiind alese fie datorita continutului ridicat in vitamine, minerale, proteine sau pentru cel in antioxidanti si principii curative.

Daca vrei sa incepi deja sa iti compui cosul de cumparaturi, iti recomandam magazinele online naturiste, dar vei gasi unele produse chiar si in cele obisnuite. In plus, noi continuam prin a-ti descrie pe larg beneficiile unor astfel de alimente.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Ambrozia Biscuiti Orez si Coacaze 

 

Daca inca mai cauti un produs fara gluten, la un pret bun, atunci iti propunem acesti biscuiti din orez si coacaze, care vor constitui o gustare ideala pentru pauzele scurte de la serviciu sau pentru un popas in timpul unei excursii. Sunt fabricati din ingrediente naturale, atent selectionate.

Fiecare biscuite a fost realizat manual, astfel incat forma lor nu va fi niciodata aceeasi. Ambalarea este de asemenea manuala. Acest produs nu contine aditivi alimentari si nici adaos de zahar, altul decat cel continut de ingredientele utilizate.

Baza acestui aluat este faina de naut, cea de orez si cea de hrisca, toate aceste ingrediente constituind un amestec proportionat de carbohidrati, cu eliberare lenta, fibre si proteine. Ca grasime s-a folosit uleiul de cocos, pentru aroma si continut vitaminic s-a optat pentru mustul de struguri si coacazele deshidratate, iar pentru un plus de savoare s-a adaugat ulei esential de portocala si pudra de cacao.

Avantaje

Este un produs ideal pentru vegetarieni si vegani, deoarece nu contine materii prime de origine animala.

Include un amestec de fainuri, cu un continut ridicat de fibre.

La fabricarea acestor biscuiti nu s-a utilizat zahar adaugat.

Sunt facuti manual, de la etapa de amestec, pana la cea de modelare, coacere si ambalare.

Dezavantaje

Cele 150 g s-ar putea sa nu fie suficiente pentru a-ti tine de foame mai mult de cateva ore.

 

 

 

 

Demeter Bauck Hof Corn Flakes 

 

Daca vrei o varianta pentru micul dejun care sa nu contina gluten si sa te ajute sa ai energie pana la masa de pranz, atunci iti propunem acesti fulgi de porumb. Sunt potriviti atat pentru consumatorii obisnuiti, cat si pentru vegani sau vegetarieni.

Pe langa ingredientul principal, acestia mai contin zahar brut din trestie, sirop de orez si sare de mare, provenite din agricultura ecologica si care au rolul de a imbunatati gustul (astfel incat nu vei simti nevoia sa mai adaugi alti indulcitori). Pot fi consumati ca atare, intr-o pauza de rontaiala sau impreuna cu lapte de soia, de vaca, ceai sau suc de fructe.

Punga contine 325 de grame care iti vor suficienti pentru cateva dimineti. Porumbul materie prima este obtinut din culturi biodinamice si bio (care nu au fost tratate cu pesticite si fertilizatori si care nu utilizeaza organisme modificate genetic), care nu saracesc solul de nutrienti si nu distrug ecosistemul.

Avantaje

Este un produs care poate sa fie folosit ca mic dejun.

Ingredientele folosite la fabricarea acestor fulgi provin din culturi bio.

Pot fi consumati si de catre vegetarieni si vegani.

O punguta iti va fi suficienta pentru mai multe zile (325 g).

Dezavantaje

Continutul de zahar, chiar daca este brut, s-ar putea sa nu fie pe placul unor consumatori cu tulburari glicemice.

 

 

 

 

Doves Farm Self Raising White Flour 

 

Acesta este considerat de catre unii utilizatori ca fiind printre cele mai bune produse fara gluten, deoarece din el se poate obtine o gama larga de preparate. Este vorba despre o faina alba, cu agent de crestere inclus.

Nu contine grau, ci este facuta dintr-un amestec de orez, cartofi, tapioca, hrisca si porumb. In ceea ce priveste gustul, majoritatea celor care vor incerca din produsele tale de patiserie, realizate cu acesta faina, nu vor simti nici o diferenta fata de cele obisnuite.

Totusi, la preparare va trebui sa iti amintesti ca s-ar putea sa trebuiasca sa adaugi mai multa apa sau alt lichid, decat este prevazut in reteta si sa excluzi alti aditivi de crestere. Vei putea obtine orice tip de aluat, de la cel pentru paine sau placinte, pana la biscuiti si briose. Punga contine 1 kg de faina, iar pretul s-ar putea sa para usor piperat pentru unii consumatori.

Avantaje

Este un amestec de 5 fainuri (cartof, porumb, orez, tapioca, orez), obtinute din materii prime naturale, de origine vegetala.

Poate fi utilizata pentru prepararea a diferite tipuri de alimente.

Are incorporat un agent de crestere.

Gustul preparatelor obtinute nu va diferi, decat foarte putin, fata de cele facute cu faina de grau.

Dezavantaje

Pretul este cam mare.

 

 

 

 

Rapunzel Reis-Spaghetti 

 

Acestea sunt un tip de paste fara gluten fabricate din orez integral in loc de grau dur. Tocmai de aceea, vei vedea ca au o culoare mai inchisa, bruna si un gust specific, de cereale si nuci, foarte apreciat de vegani si vegetarieni.

Produsul este realizat din grane obtinute din culturi certificate ca fiind bio, netratate cu pesticide sau substante fertilizante si a fost fabricat prin tehnologii care nu afecteaza mediul inconjurator. Chiar si faptul ca aceste paste sunt produse doar vara, in luna mai, sugereaza intentia clara a firmei de minimiza costurile legate de transport si in acest fel, poluarea.

Deoarece sunt obtinute prin forme de bronz, acestea capata proprietatea de a absorbi foarte bine sosurile cu care sunt amestecate, pastrandu-si totusi fermitatea la fierbere. Firma Rapunzel, cu sediu in Germania, are ca domeniu de activitate obtinerea de alimente si produse pentru gatit, ecologice, iar succesul il datoreaza celor 40 de experienta, precum si faptului ca respecta ceea ce eticheta promite.

Avantaje

Sunt un produs ecologic, obtinut din materii prime de foarte buna calitate.

Pentru a exclude glutenul, s-a optat pentru orez integral in locul graului, acesta avand un gust delicios.

Pastele isi vor pastra integritatea in cursul procesului de gatire.

Acestea vor absorbi si se vor combina bine cu sosurile utilizate.

Dezavantaje

Punguta contine doar 250 de grame, suficiente pentru o singura preparare.

 

 

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Sano Vita Fulgi de Hrisca Crispy 

 

Daca vrei un produs fara gluten, ieftin si bun, acesta poate fi cel potrivit. Este reprezentat de fulgi de hrisca, facuti astfel incat sa fie crocanti. Acestia pot fi utilizati in locul celor de porumb, pentru micul dejun sau in combinatie cu mai multe tipuri de cereale, pentru obtinerea unui musli delicios.

De asemenea, ii vei putea include in aluaturile pentru paine, biscuiti dietetici, turte, chifle, saratele sau checuri, precum si pentru clatite. Hrisca este o samanta care contine o concentratie mare de proteine (16.7%), fibre si magneziu, un nivel redus de grasimi si de sodiu.

Intareste peretii capilarelor si asigura un aport crescut de vitamine din grupul B, acid folic, fosfor, potasiu, calciu si zinc. De asemenea, contine acizi grasi esentiali de tipul omega 3 si 6. In plus, gustul acestor fulgi este unul foarte placut, cu note de nuci si poate fi combinat foarte bine cu miere de albine sau iaurt.

 

Avantaje:

Sunt un produs ce poate fi utilizat atat ca atare, cat si la gatit.

Nu contine zahar adaugat, fiind potrivit si pentru diabetici.

Reprezinta o alternativa mai sanatoasa la cerealele obisnuite sau fulgii comerciali.

Asigura un aport mare de proteine, vitamine, minerale si acizi grasi esentiali.

 

Dezavantaje:

Daca formula ar fi fost una care sa combine mai multe cereale sau si nuci si fructe, ar fi reusit sa asigure un aport complet de nutrienti.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status