Cele mai bune ceaiuri pentru hemoroizi

Am modificat articolul ultima data pe: 29.03.24

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cel mai bun ceai pentru hemoroizi – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Fiind o afectiune des intalnita, mai ales la persoanele adulte indiferent de sex, este bine sa previi si sa tratezi din timp hemoroizii, pentru a nu fi nevoie de o interventie chirurgicala. Astfel, poti apela la diferite ceaiuri dedicate pentru aceasta afectiune. In caz ca nu ai timp sa studiezi cu atentie oferta, te poti baza pe primul produs din lista noastra, Fares Coada Calului. Este un ceai cu actiune interna si externa, cu extract natural din plante. Avand in vedere continutul bogat in: minerale – reface si tonifica tesutul; flavonoide – antioxidant si diuretic; acid salicilic, vitamina C etc., previne si trateaza hemoroizii. Compresele aplicate local, precum si baile la sezut, stimuleaza circulatia sangvina din zona, reducand inflamatiile si iritatiile locale. In caz ca te confrunti si cu probleme legate de constipatie, poti alege al doilea produs din lista, Fares Hemorlax, un amestec din plante ce are si efect diuretic.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Fares Coada Calului
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Contine extract natural de coada calului, ceai extrem de eficient in tratarea hemoroizilor, fara aditivi chimici, cu efect hemostatic, anti-inflamator, antiseptic, ce stimuleaza circulatia sangvina la nivel local, ce poate fi folosit intern, dar si extern prin bai la sezut sau aplicare de comprese pe zona afectata. Coda calului are un continut bogat in minerale (siliciu), flavonoide, acid salicilic, vitamina C, saruri de potatiu.

Este bine sa testezi in prealabil produsul, daca nu l-ai mai utilizat, unele persoane putand fi alergice la acest ceai.

Usor de administrat, atat intern, cat si extern, este un tratament comod impotriva hemoroizilor.

A 2-A OPTIUNE!

Fares Hemorlax
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un amestec natural din plante, ce cotribuie la stimularea tranzitului intestinal, util si in combaterea costipatiei datorita efectului usor laxativ, cu proprietati hemostatice ce ajuta la oprirea sangerarilor, dar si la refacerea tesutului, antiseptic si anti-inflamator, ce poate fi consumat pe cale orala sau utilizat pentru bai la sezut sau comprese.

Contine doar 20 de plicuri, iar pentru un tratament mai indelungat, cu 3 - 4 cani pe zi, ai nevoie de mai multe cutii.

Pret atractiv, plicuri usor de folosit, ce poate fi administrat oral sau extern, este un ceai ce te ajuta in caz ca ai hemoroizi.

A 3-a Optiune!

Fares Cretisoara
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest ceai este un remediu naturist pentru mai multe tipuri de afectiuni printre care: durerile menstruale, hemoragii uterine, enterocolite, stomatite, cistite hemoragice, rani, hemoroizi etc. Datorita actiunilor: hemostatice, antiseptice, anti-inflamatoare, astringente, cicatrizante, opreste sangerarile, reface tesutul afectat, reduce disconfortul si ajuta la refacerea tonusului tesutului, putand fi folosit pentru bai locale sau comprese, sau pe cale orala.

Produsul nu este recomandat persoanelor gravide sau care alapteaza, si, de asemenea, celor care sunt alergice la cretisoara.

Fiind util pentru o paleta mai larga de afectiuni, este un ceai pe care este bine sa il ai la indemana.

 

 

Sortimente recomandate in 2024

 

 

Fares Coada Calului

 

Daca vrei unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru hemoroizi, este bine sa mizezi pe extractul natural de coada calului (planta Equisetum Arvense), ale carei proprietati o fac unul din cele mai utilizate remedii pentru diferite afectiuni. Cu o formula naturala, fara aditivi chimici, este recomandat atat pentru uz intern, cat si extern. Singura contraindicatie o reprezinta posibila sensibilitate la planta (si necesitatea respectarii dozei recomandate).

Coada calului este o planta extrem de bogata in minerale (precum siliciul), care au proprietati de refacere si tonifiere a tesutului. De asemenea, contine flavonoide, ce sunt antioxidante si diuretice, acid salicilic, vitamina C, saruri de potasiu. Are si actiuni antiseptice, reducand dezvoltarea bacteriilor si cicatrizante.

In acelasi timp, ceaiul este hemostatic, oprind sangerarea, anti-inflamator, tratand cu succes umflaturile si iritatiile cauzate de hemoroizi si stimuleaza circulatia sangvina locala. Astfel, acest ceai este indicat pentru tratarea unei serii de afectiuni, fiind ideal pentru baile de sezut sau compresele aplicate extern pe hemoroizi, eczeme, leziuni.

Avantaje

Planta coada calului este una din cele mai eficiente pentru tratamentul hemoroizilor si altor leziuni ale tesutului.

Stimuleaza si incurajeaza un tranzit intestinal normal.

Are efect antiseptic, oprind dezvoltarea bacteriilor.

Este indicat pentru uz intern (pentru artrita, reumatism, guta) si extern (hemoroizi, rani).

Dezavantaje

Unele persoane sunt hipersensibile la coada calului, prezentand reactii alergice.

 

 

 

 

Fares Hemorlax

 

Acest ceai pentru hemoroizi de la Fares reprezinta un optim remediu naturist, avand o formula pe baza de extracte de urzica, coada soricelului, sulfina, frunze de gingko biloba, senna, flori de musetel si de galbenele (in ordinea concentratiei). Este asadar un mix de ingrediente recunoscute pentru eficienta lor in combaterea hemoroizilor interni si externi.

Contribuie la stimularea tranzitului intenstinal, avand un usor efect laxativ, fiind indicat si pentru combaterea constipatiei. De asemenea, mentine tonusul vascular si integritatea venelor din zona recto-anala, avand si proprietati de hemostatic, oprind sangerarile si grabind procesul de cicatrizare a tesutului.

Este un bun antiseptic, ajutand la mentinerea unei bune igiene (daca e folosit inclusiv la spalaturi locale) si anti-inflamator, diminuand umflarea vaselor de sange. Se poate administra pe cale orala, dar si extern, pentru bai de sezut. In schimb, nu se recomanda copiilor mai mici de 10 ani si nici femeilor insarcinate si care alapteaza. Modul de preparare este clasica infuzie (doza recomandata fiind de 3-4 cani zilnic).

Avantaje

Formula este bazata pe extracte de plante recunoscute pentru eficienta lor in tratarea hemoroizilor.

Accelereaza tranzitul intestinal, fiind eficient si pentru simpla constipatie.

Poate fi administrat oral, dar si local, pentru bai de sezut.

Reduce inflamarea, opreste sangerarea si mentine tonusul vascular.

Dezavantaje

Se recomanda 3-4 cani zilnic, iar pachetul contine doar 20 pliculete (totusi, are un pret atractiv).

 

 

 

 

Fares Cretisoara

 

Ceaiul de cretisoara de la Fares este un bun tratament naturist cu multiple indicatii terapeutice, ameliorand, printre altele, durerile resimtite in timpul menstruatiei, diminuand sangerarile interne si externe, tonifiind tesutul conjunctiv si ajutand vindecarea sa. Are proprietati astringente si anti-inflamatorii, antidiareice si cicatrizante.

Ceaiul poate fi asadar utilizat in cazul unor hemoragii uterine, a unor enterocolite, stomatite, cistite hemoragice, rani, hemoroizi cu sau fara sangerare, dar si pentru dureri menstruale sau tulburari legate de menopauza (cretisoara a fost folosita dintodeauna pentru echilibrarea organismului feminin). Ceaiul ajuta la reducerea disconfortului, stoparea sangerarilor si refacerea tesuturilor inflamate sau lezate.

Poate fi administrat oral, ca infuzie, doza zilnica recomandata adultilor fiind de 3-4 cani, dar si local, pentru bai de sezut, ameliorand simptomele cauzate de catre hemoroizi sau alte leziuni din zona rectala. Este un ceai pentru hemoroizi la un pret bun, nu cauzeaza reactii adverse, nefiind insa indicat pentru femeile insarcinate. Cutia are gramaj de 50 g.

Avantaje

Este un ceai medicinal natural, pe baza de extract de cretisoara.

Cretisoara este un tratament util pentru oprirea sangerarilor.

Planta este recunoscuta ca remediu pentru tulburari legate de menopauza si dureri menstruale.

Poate fi utilizat si pentru bai de sezut sau comprese locale in zona problematica.

Dezavantaje

Nu poate fi folosit in sarcina, in timpul alaptarii sau in cazul unei hipersensibilitati la cretisoara.

 

 

 

 

Stef Mar Anghinare

 

Daca vrei un ceai pentru hemoroizi ieftin si bun, poti incerca acest produs 100% natural de la Stef Mar, cu o formula bazata pe extract de frunze de anghinare (cynara scolymus). Aceasta planta are cunoscute proprietati curative, fiind indicata in cadrul curelor de detoxifiere, dar si ca remediu pentru afectiuni digestive, hepatice, renale.

Anghinarea este bogata in vitamine si minerale, actionand ca diuretic, fiind apreciata pentru proprietatea de a proteja ficatul, de a reduce nivelul de colesterol, dar si de a trata cu succes diferite probleme gastrointestinale (greata si voma, indigestie, constipatie, balonare, dureri si arsuri stomacale).

E de asemenea un remediu pentru hemoroizi, cu efect antibacterian, antiinflamator si antioxidant. Planta e utilizata inclusiv pentru reglarea tensiunii arteriale si stimularea functiilor metabolice. O cura are astfel multiple efecte benefice, doza recomandata pentru adulti fiind de 3 cani pe zi. Nu este indicat insa ceaiul din anghinare celor cu anumite afectiuni ale rinichilor (obstructia de duct biliar sau calculi biliari).

Avantaje

Este un ceai natural ideal pentru curele de detoxifiere.

Stimuleaza tranzitul intestinal, reducand diverse probleme digestive (constipatii, indigestii, dureri etc.).

Are efecte antibacteriene si antiinflamatorii, fiind indicat si ca remediu pentru hemoroizi.

Reduce colesterolul si regleaza tensiunea arteriala.

Dezavantaje

Unii sunt alergici la anghinare (in special cei care stiu deja ca au o hipersensibilitate la alte plante, precum musetel ori papadie).

 

 

 

 

Cum alegi un ceai bun, pentru hemoroizi

 

Ghidul cumparatorului

Hemoroizii afecteaza mai multe persoane decat am crede, diferite statistici indicand o proportie cuprinsa intre 60 si 80% din populatia de varsta adulta. Cauzele acestora sunt diverse, de la inaintarea in varsta, alimentatie inadecvata, constipatie, la sarcina si sedentarism.

Hemoroizii pot fi externi (adesea asimptomatici, pana ce se inflameaza si devin sensibili) si interni (cauzeaza prurit, sangerari, dureri). Din fericire, interventiile chirurgicale nu sunt de multe ori necesare, tratamentele naturiste fiind o cale eficienta de a combate neplacutele simptome.

Printre acestea, ceaiurile pentru hemoroizi sunt considerate solutii optime, multi preferandu-le in detrimentul unguentelor si supozitoarelor, pentru ca nu cauzeaza disconfort si sunt simplu de utilizat. Ele sunt recomandate atat pentru prevenirea complicatiilor, cat si pentru tratarea simptomelor.

Astazi poti gasi o varietate de ceaiuri in farmacii, insa nu e simplu sa alegi cel mai indicat produs. Citeste in continuare si vei afla cum optezi pentru o formula anume si unde se gasesc ceaiuri pentru hemoroizi, la preturi bune.

 

 

Formula si proprietati: Ceaiurile antihemoroidale au formule naturale, pe baza de extracte din plante medicinale. Poate fi coplesitor sa citesti intreaga lista cu plante a caror actiune este recomandata in tratamentul simptomelor, iar noi iti vom oferi doar cele mai cunoscute ingrediente.

Astfel, tataneasa, pelinul, coada calului, coada soricelului, urzica, marul lupului, galbenelele, cretisoara, anghinarea, crusinul, roinitia, castanele, papadia, lemnul dulce, lumanarica, sunt doar cateva dintre ingredientele benefice pe care le contin aceste ceaiuri.

Insa fiecare produs va avea o formula in diverse combinatii de extracte, de aceea ce te intereseaza in primul rand sunt proprietatile intregii formule, mai exact, efectele sale. Ele combat iritatia, sangerarea (efect hemostatic), imbunatatesc tonusul venos, sunt anti-inflamatoare, au efect astringent si cicatrizant, ajutand refacerea tesutului. In general, contribuie la un tranzit intestinal normal.

Pentru ca o cauza a hemorozilor e constipatia, multe au efecte diuretice, dar si laxative; nu este o idee buna sa exagerezi cu astfel de ceaiuri, avand in vedere ca si diareea va irita zona vizata (asadar, daca efectul de laxativ este unul intens, trebuie sa reduci doza sau sa schimbi ceaiul).

Printre alte efecte, se mai pot mentiona cele antiseptice (combat dezvoltarea bacteriilor),  antispasmodice si calmante (diminueaza durerile). Majoritatea acestor ceaiuri sunt destinate tratarii mai multor afectiuni, inclusiv a fisurilor anale.

Verifica daca formula contine doar substante din extracte naturale, fara aditivi care ar putea cauza efecte adverse. De asemenea, exista mereu un anume risc sa prezinti alergii la unele plante, asa ca la orice reactie neplacuta, opreste tratamentul.

 

Tratament oral sau local: Ceaiurile pentru hemoroizi pot fi administrate oral, sub forma de infuzie, sau pot fi utilizate local, pentru spalaturi ori chiar aplicarea de comprese.

Citeste intotdeauna recomandarile, caci unele sunt destinate exclusiv tratamentului local. Totusi, majoritatea plantelor, precum marul lupului, coada soricelului, galbenelele, pot fi utilizate atat intern, cat si extern.

Este intotdeauna benefic sa combini aceste doua tipuri de administrare, deoarece ceaiurile de hemoroizi pentru bai de sezut sunt foarte eficiente, contribuind la o buna igiena si avand proprietati antiinflamatoare, antiseptice, cicatrizante, calmante. De asemenea, poti combina baile de sezut caldute cu aplicarea de comprese reci cu ceaiuri (sau cu unguente).

 

 

Mod de prezentare si preparare: Vei gasi ceaiuri infuzie, sub forma de amestecuri din frunze, muguri, scoarta, in bucati mai mari, sau ceaiuri la plic, umplute cu partile moi ale plantei, foarte maruntite.

Asa cum arata si unele pareri despre cele mai bune ceaiuri pentru hemoroizi, desi plicurile sunt oarecum mai simplu de utilizat, in timp pierd din calitate si in plus, unele pot contine aditivi pentru a imbunatati gustul sau culoarea. Daca preferi totusi pliculetele, alege un producator recunoscut pentru produsele naturale (verifica lista cu ingrediente).

In ceea ce priveste modul de preparare, se poate vorbi despre infuzie sau decoct. O infuzie se prepara din partile moi, aeriene ale plantelor (flori, frunze), in timp ce decoctul din cele mai tari (scoarta, radacini, fructe).

Diferenta consta in felul cum le prepari, iar din acest punct de vedere va trebui sa respecti intotdeauna instructiunile de pe ambalaj. Decoctul este recomandat deoarece se extrag mai eficient substantele din plante, fiind uneori preferat pentru spalaturi.

 

Durata tratament si contraindicatii: Este esential sa respecti atat instructiunile de preparare, in special cele cu privire la cantitatea de plante si de apa si la doza zilnica recomandata, cat si durata prescrisa a tratamentului. In general, atat ceaiurile pentru administrare orala, cat si cele pentru bai de sezut trebuie utilizate zilnic, pe o anumita perioada. Aceasta va fi in general de minim o luna sau doua.

In plus, eficienta lor este data de urmarea cu strictete a curei: va trebui sa bei 2-3 cani zilnic si sa faci o baie de sezut de aproximativ 15 minute in fiecare zi, insa toate acestea variaza (in timpul unei crize hemoroidale, se vor inmulti baile). Aproape nici un tratament naturist nu va avea rezultate imediate si trebuie mentinut, desi unele, precum ceaiul de coada calului, va avea doar in cateva zile efecte de stopare a sangerarilor si de refacere a fisurilor anale.

Citeste cu atentie contraindicatiile, deoarece unele ceaiuri pentru hemoroizii interni sau externi pot prezenta anumite riscuri in unele situatii. De exemplu, exista formule care sunt interzise femeilor insarcinate, persoanelor cu hipertensiune, cu tulburari de coagulare s.a.m.d.

Alte recomandari: Chiar si cel mai bun ceai pentru hemoroizi trebuie insotit de catre alte cai de combatere a simptomelor. De aceea, este extrem de important sa mentii un stil de viata sanatos, cu un regim alimentar echilibrat si bogat in fibre (ce stimuleaza tranzitul intestinal), cu un program regulat de miscare fizica.

Evita sedentarismul, deshidratarea si constipatia si combina ceaiurile cu unguente. Avand in vedere ca hemoroizii se pot complica, nu omite controlul medical, specialistul fiind cel in masura sa-ti prescrie cel mai bun tratament la domiciliu.

Daca acum iti pui intrebarea: “unde gasesc ceaiuri pentru hemoroizi, la un pret bun, altii?”, noi iti sugeram o scurta cautare in magazinele de profil online, unde ai posibilitatea sa descoperi produse diverse si ai la dispozitie toate informatile ce te pot ajuta sa alegi cea mai potrivita formula. Astfel, vei economisi atat timp, cat si bani.

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status