Cele mai bune ceaiuri pentru ficat

Am modificat articolul ultima data pe: 18.04.24

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

Cum alegi un ceai pentru ficat bun

 

Ghidul cumparatorului

Cea mai la indemana si eficienta terapie pentru detoxifierea ficatului, cu potential de protectie al activitatii acestuia, de regenerare si reglare a metabolismului celulei hepatice, este ceaiul din plante. Altfel spus, avand in vedere ca aceasta bautura a devenit o resursa naturala cu beneficii uimitoare pentru sanatatea organismului, comercializandu-se totodata la un pret accesibil oricui, tot mai multi utilizatori incearca sa profite, mai ales ca o criza de ficat poate fi extrem de dureroasa.

Totusi, pentru a obtine rezultatele dorite, recomandat este sa te informezi despre efectele pe care unele plante le au asupra organismului si in ce conditii de preparare si consum acestea se dovedesc a fi cel mai eficiente in tratarea organului tinta. Asadar, daca vrei sa faci alegerea cea mai buna pentru tine si sa afli unde gasesc ceaiuri pentru ficat, la preturi bune, ceilalti suferinzi, te invitam sa lecturezi ghidul de fata.

 

Plante recomandate: Unul dintre punctele cheie din orice cura de curatare a ficatului consta intr-o combinatie de plante atent selectionate, al caror rol este acela de a-ti incuraja corpul sa vindece celulele hepatice deteriorate, imbunatatind capacitatea organului tinta de a furniza functiile vitale si de a elimina toxinele acumulate. Printre cele mai bune si cunoscute ingrediente pentru ficat se numara: anghinarea, galbenelele, frunzele de maslin, papadia, rostopasca si sunatoarea.

Anghinarea este o planta ierboasa de origine mediteraneana, cu proprietati hepatoprotectoare, care, datorita continutului bogat in didepside, acizi clorogenici (cinarina) si flavonoide, stimuleaza puternic procesul de functionare a bilei, ajuta la regenerarea tesutului hepatic si la reducerea colesterolului, drept care este recomandata in tratarea insuficientelor biliare, colecistitelor si hepatitelor subacute sau cronice.

In ceea ce priveste galbenelele, nu mai este o noutate pentru nimieni ca ele pot fi utilizate atat intern, cat si extern, insa ceea probabil stiu prea putin utilizatorii este ca acestea contin substante active precum: betacaroten, vitamina C, steroli, flavonoide, tanini, saponine, substante tri-terpenice si ulei volatil, astfel explicandu-se proprietatile lor antioxidante, antiinflamatorii, antimicrobine, antiseptice, cicatrizante si antiparazitare.

Altfel spus, pe langa faptul ca amelioreaza simptomele afectiunilor gastrointestinale, florile de galbenele se dovedesc eficiente si in tratarea unor forme de cancer, a vanatailor, a ranilor, a eczemelor, a bolilor pielii, a hemoroizilor, arsurilor si chiar in stimularea sistemului imunitar.

Atat frunzele de maslin, cat si papadia, au un puternic efect de detoxifiere, printre beneficiile pentru sanatate deja cunoscute pe care le promit, numarandu-se si scaderea nivelului de colesterol din sange. Practic, acestea sunt niste plante excelente pentru tratarea ficatului, oferind astfel solutii optime pentru iesirea organismului din starea de oboseala continua.

Rostopasca reprezinta unul dintre cele mai bune remedii pentru dischinezia biliara, intrucat, multumita compusilor activi pe care ii contine (alcaloizi, chelidonina, saponozide, enzime, rezine, acid nicotinic, ascorbic si carotenoizi), are actiune antiseptica, antibacteriana, regeneranta, cicatrizanta si antitumorala. Cu toate acestea, pe cat de benefica se dovedeste a fi in cazul in care se respecta cantitatile recomandate, pe atat de toxica va fi daca depasesti doza zlinica recomandata.

Nu in ultimul rand, este bine sa stii ca sunatoarea, acea planta clasica pe care o gasesti pe pasuni, prin gradini sau la marginea drumurilor, are, de asemenea, capacitatea de a preveni dischinezia biliara si colecistita, ea fiind bogata in substante precum colina, hipericina, saponine, ulei volatil etc.

Ca atare, numeroase pareri despre cele mai bune ceaiuri pentru ficat recomanda ca produsul naturist achizitionat sa se bazeze pe cel putin una sau doua dintre aceste plante medicinale, deoarece ele reprezinta o sursa sigura si la indemana pentru detoxifierea organului avut in vedere si pentru stagnarea evolutiei bolii. Ba mai mult, atunci cand achizitionezi produsul preferat, asigura-te ca printre ingrediente nu se numara si aditivi sau arome speciale, caci acestea pot reduce din efectele pozitive ale amestecului de plante.

 

 

Instructiuni de preparare si mod de administrare: Reprezinta alte aspecte ce trebuie luate in considerare, deoarece eficienta ceaiului depinde intr-o mare masura de modul de preparare, de momentul in care il consumi si de cantitatea administrata. Cu alte cuvinte, vei observa ca nu toate produsele naturiste se pregatesc la fel, timpul de infuzare variind si el in functie de plantele folosite.

De cele mai multe ori, modul de preparare al bauturii este recomandat pe cutia/punga in care se gaseste acesta, insa, uneori, indicatiile date pot fi doar cu scop orientativ, fara a se fi tinut cont cu adevarat de specificul licorii. Tocmai de aceea, este bine sa stii ca specialistii nu recomanda ca apa clocotita sa se rastoarne imediat peste combinatia de plante, intrucat exista riscul de a distruge enzimele si elementele nutritive ale acestora. Altfel spus, dupa ce apa fierbe, las-o sa se raceasca pret de 3 – 4 minute, dupa care o poti adauga peste amestecul cu pricina.

Totodata, tinem sa specificam ca perioada de infuzare este foarte importanta, aceasta depasind arareori 10 – 15 minute, interval suficient pentru ca bautura sa se raceasca. Cu toate astea, nu este indicat sa lasi ceaiul acoperit o perioada mai lunga de timp decat cea specificata in instructiuni, deoarece exista posibilitatea sa capete un gust amar. Nu in ultima instanta, incearca sa nu consumi bautura fierbinte, ci calda, caci altfel risti sa-ti pui in pericol mucoasa gatului (predispunere la cancer esofagian) sau sanatatea aparatului digestiv.

Vasul in care prepari ceaiul este, de asemenea, important, el putand influenta considerabil aroma acestuia. O solutie optima in acest sens o reprezinta cel din argila semiporoasa, din portelan sau sticla.

Cat despre modul de administrare, incearca sa respecti ad litteram instructiunile de pe cutie/punga, intrucat tratamentul hepatic, in special cel bazat pe remedii naturale, este unul de durata, rezultatele facandu-se resimtite abia dupa cel putin 1 – 2 luni de tratament.

Contraindicatii si reactii adverse: Sunt alte caracteristici care ar trebui sa-ti atraga atentia inainte de a te intreba unde gasesc ceai pentru ficat, la un pret bun, ceilalti utilizatori, pentru ca, in ciuda multiplelor beneficii pe care le are pentru sanatate, un tratament naturist poate avea un rezultat contrar celui scontat daca nu sunt respectate regulile de administrare.

Spre exemplu, florile de galbenele nu sunt recomandate femeilor insarcinate sau care alapteaza, caci nu se cunosc efectele pe care le pot avea, o cantitate prea mare de astfel de plante nefiind indicata nici persoanelor hipersensibile, drept care daca te numeri printre utilizatorii anterior amintiti, mai bine te-ai orienta catre un alt tip de ceai. Rostopasca in doze mari este, de asemenea, toxica, astfel ca produsele naturiste care contin aceasta planta nu trebuie lasate la indemana copiilor si nici consumate pe perioada sarcinii.

 

Acum ca am ajuns la sfarsitul articolului, tinem sa-ti mai sugeram un singur lucru: alege remediul preferat direct de pe Internet, intrucat, dincolo de faptul ca vei putea economisi timp si beneficia de cele mai noi reduceri si promotii, ai posibilitatea de a consulta inclusiv opiniile celorlalti consumatori prin review-urile lasate de acestia in sectiunea “comentarii”, ceea ce inseamna ca va fi mult mai simplu sa gasesti cel mai bun ceai pentru ficat pentru nevoile tale.

 

 

Produse recomandate in 2024

 

 

Sonnentor Bio Toate-s Bune!

 

Pentru a-ti trata corpul cu respectul cuvenit, ai nevoie de unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru ficat, iar acest remediu naturist pare sa aiba toate caracteristicile necesare pentru a fi considerat un astfel de produs. Prezentandu-se sub forma de pliculete si bazandu-se pe plante precum: menta creata, coada soricelului, papadie, fenicul, lemongrass, galbenele si chimen, aceasta bautura este ideala pentru detoxifierea organismului, principalul sau rol fiind acela de a curata vezica biliara si ficatul.

Tinem sa mentionam totodata ca nu ai de ce sa te ingrijorezi ca ceaiul nu este vrac, intrucat pliculetele si folia sunt realizate din materii prime regenerabile, ceea ce inseamna ca sanatatea nu-ti va fi pusa in pericol.

Ca atare, bucura-te din plin de modul simplu si timpul scurt de preparare: apa fierbinte se toarna intr-o cana peste pliculetul cu plante, dupa care se asteapta 5 – 10 minute inainte de a-l consuma. Se recomanda ca produsul naturist sa fie pastrat intr-un loc uscat si racoros.

 

Avantaje:

Contine o multime de plante benefice pentru sanatate, printre care papadie si galbenele, garantand imbunatatirea secretiei biliare.

Este foarte simplu de preparat, caci ceaiul se prezinta sub forma de pliculete.

Atat folia, cat si pliculetele sunt 100% biodegradabile, astfel ca nu exista riscul eliberarii substantelor periculoase in ceai la contactul cu apa fierbinte.

Produsul nu prezinta contraindicatii, astfel ca poate fi consumat de orice pacient.

 

Dezavantaje:

Are un gramaj de 27 g, considerat insuficient de catre multi utilizatori nevoiti sa urmeze o cura de 1 – 2 luni.

 

 

 

 

Farmanat Poieni Ficat usurat si Bila Harnica

 

Probabil stii deja ca este foarte important ca ficatul sa aiba o buna functionare din moment ce are un rol fundamental in detoxifierea substantelor intrate in organism, asa ca daca vrei sa previi imbolnavirea acestui organ sau sa tratezi o afectiune existenta a acestiua, acest remediu 100% natural iti sta la dispozitie.

Ceaiul se bazeaza pe un amestec din 19 plante medicinale, printre care se numara inclusiv sunatoarea, rostopasca, anghinarea si papadia, scopul combinatiei de ingrediente fiind acela de a interveni in producerea proteinelor din sange, de a ajuta ficatul la depozitarea fierului in organism si de a contribui la producerea lichidului biliar, la reglarea schimbului de grasimi si la asigurarea detoxifierii organismului, drept care este recomandat in cazul tuturor afectiunilor hepato-biliare.

Se recomanda administrarea a 3 cani/zi cu jumatate de ora inaintea meselor principale si dupa odihna timp de 15 – 20 minute, in pozitie culcat pe partea dreapta. Durata unei cure obisnuite poate fi de 2 – 4 luni sau de 6 – 8 luni, in functie de gravitatea simptomelor.

 

Avantaje:

Contine 19 plante medicinale, printre care si rostopasca, anghinarea, papadia si galbenelele, fiind un remediu eficient pentru neplacerile provocate de afectiunile biliare.

Nu contine conservanti sau coloranti artificiali, riscul de a avea efecte negative asupra ficatului fiind unul redus.

Se prepara simplu si rapid, nefiind necesar un timp de asteptare mai mare de 15 minute.

Nu se cunosc efecte secundare si interactiuni la dozele recomandate, fiind un remediu natural sigur.

 

Dezavantaje:

Ceaiul este contraindicat femeilor insarcinate, mamelor care alapteaza sau utilizatorilor alergici la unul dintre ingrediente.

 

 

 

 

Dacia Plant Sanatatea Ficatului

 

O alta combinatie unica de plante care promite eficienta maxima in sustinerea functiilor hepatice este aceasta. Produsul poarta semnatura celebrului fitoterapeut Acad. Dr. Fam. Ovidiu Bojor si este realizat din ingrediente 100% naturale, precum: astrangulus, brusture, papadie, ganoderma si iarba-mare, garantand, pe langa protejarea celulelor hepatice, functionarea normala a sistemului imunitar sau detoxifierea organismului, si un gust optim.

Ceaiul poate fi preparat in 3 moduri diferite, in functie de varsta pacientului. Spre exemplu, in cazul adultilor si copiilor peste 14 ani, bautura poate fi consumata astfel: sub forma de pulbere cu administrare sublinguala (3 ori/zi, pe stomacul gol), decoct sau macerare la rece (3 cani/zi, cu 30 de min. inainte de mese).

In ceea ce-i priveste pe cei mici de 7 – 13 ani, acesta se pregateste doar sub forma de decoct, fiind recomandata administrarea a ½  – 1 cana cu ceai de 3 ori/zi, cu jumatate de ora inainte de a manca. O cura obisnuita dureaza 3 luni, urmate obligatoriu de o pauza de 30 de zile.

 

Avantaje:

Ceaiul este realizat dupa niste retete testate de catre Acad. Prof. Dr. Fam. Ovidiu Bujor, fapt care ofera un plus de incredere cumparatorilor.

Nu contine coloranti, conservanti, arome sau indulcitori artificiali, bautura fiind conforma cu standardele de calitate europene.

Este un bun stimulent al functiei hepatice, datorita ingredientelor 100% naturale din compozitie, ca: brusture, papadie etc.

Poate fi preparat si administrat in functie de preferintele utilizatorului, fiind mai usor pentru acesta sa-l accepte astfel.

 

Dezavantaje:

Din pacate nu poate fi folosit de catre gravide sau de mamele care alapteaza.

 

 

 

 

Alevia Ceai Medicinal Hepatic

 

Iata un ceai pentru ficat, ieftin si bun, care promite a fi un tratament de incredere daca se intampla sa te confrunti cu hepatita acuta si cronica, ori cu dischinezia biliara. Daca iti vine greu a crede, tot ce trebuie sa faci este sa analizezi cu atentie ingredientele care stau la baza bauturii, printre acestea numarandu-se cele mai apreciate si cunoscute plante in acest sens: rostopasca, armurariu si galbenele, toate avand actiune de reconstructie a celulei hepatice si de stimulare a activitatii vezicii biliare.

Se prezinta sub forma de plicuri, ceea ce inseamna ca ceaiul este foarte simplu si usor de preparat, fiind suficienta o singura punguta la 200 ml de apa clocotita. Amestecul se lasa timp de 10 minute acoperit.

Cat despre modul de administrare, mentionam ca sunt suficiente 2 – 3 cani/zi, conditia fiind ca bautura sa se consume neindulcita cu zahar (miere de preferat,) pentru a putea obtine rezultate optime. Durata unei cure variaza intre 6 – 8 saptamani, cu o pauza egala timpului alocat tratamentului.

 

Avantaje:

Contine plante precum rostopasca, armirariu si galbenele, astfel ca are actiune regeneratoare si protectoare hepatica, favorizand inclusiv functia vezicii biliare.

Daca nu-ti place gustul in mod deosebit, este permit sa-l indulcesti cu miere, fapt care-l face lesne de administrat si copiilor.

Timpii de preparare si asteptare sunt redusi, ceaiul prezentandu-se sub forma de pliculete.

Pretul produsului se pliaza pe buzunarele oricarui client.

 

Dezavantaje:

Daca esti insarcinata sau alaptezi, va trebui sa cauti un alt tratament pentru ficat, intrucat acesta nu-ti este recomandat.

 

 

 

 

Fares Hepatocol

 

Cauti un ceai pentru ficat, la un pret bun? Cumpara Fares Hepatocol! Prezentandu-se sub forma unui amestec de frunze de boldo, rostopasca, fructe de armurariu, menta, sunatoare, radacina de cicoare, flori de galbenele si sulfina, remediul naturist are efect hepatoprotector si coleric-colagog (stimuleaza activitatea bilei si provoaca eliminarea ei in intestin), astfel ca promite rezultate optime in tratarea hepatitei acute si cronice, dischineziei biliare si intoxicatiilor hepatice cauzate, de pilda, de consumul excesiv de alcool.

Este ambalat in plicuri, drept care nu necesita un timp prea mare de preparare sau asteptare, acesta din urma limitandu-se doar la 10 minute, iar doza de administrare recomandata este de 3 – 4 cani cu ceai/zi. Durata unei cure obisnuite se poate extinde, de regula, pana la 2 – 3 luni, insa exista posibilitatea ca la recomandarea medicului aceasta sa fie mai mica sau mai mare.

Desi nu se cunosc contraindicatii la cantitatile indicate, ceaiul nu se adreseaza copiilor sub 12 ani, femeilor insarcinate sau mamelor care alapteaza.

 

Avantaje:

Stimuleaza potentarea regenerativa a ficatului si formarea de noi hepatocite, caci se bazeaza pe plante ca: rostopasca, fructe de armurariu, sunatoare, galbenele etc.

Amestecul de ingrediente este ambalat in plicuri, fiind lesne de preparat.

La dozele recomandate nu se cunosc efecte adverse, drept care il poti consuma cu incredere.

Prezinta un excelent raport calitate – pret.

 

Dezavantaje:

Este interzis copiilor sub 12 ani, gravidelor si mamelor care alapteaza, pentru acesti pacienti fiind necesar un alt remediu.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status