fbpx

Cele mai bune siropuri de artar

Am modificat articolul ultima data pe: 16.07.19

 

Cel mai bun sirop de artar  – Recomandarile noastre pentru 2019

 

Folosit de mii de ani in Canada, siropul de artar incepe sa fie preferat si de romani, fiind o alternativa mult mai sanatoasa la zahar, cu multiple efecte benefice asupra organismului. Chiar daca in prezent pretul este ceva mai ridicat, ai la dispozitie o gama larga si poti gasi oferte la un cost decent. Daca ai ajuns la concluzia ca vrei sa inlocuiesti in mare parte zaharul cu siropul de artar, pentru a indulci bauturile, ca toping pe diferite alimente sau chiar adaugat in retetele preferate, este bine sa alegi o cantitate mai mare de produs, iar Kirkland Signature OC-01, prima varianta din lista noastra, poate fi ceea ce iti trebuie. Are o cantitate de 1l si te vei bucura de el o perioada mai mare de timp. De asemenea, este un produs bio, cu gust autentic, bogat, fara alte arome. Daca vrei doar sa incerci, poti opta pentru o cantitate mai mica, la un pret mai decent, si anume a doua varianta din lista: Rapunzel RPZ1400035.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Kirkland Signature OC-01
Click aici pentru pret!

Importat din Canada, acest sirop de artar 100% pur, iti ofera posibilitatea de a consuma produse dulci si cu un gust placut, cu efecte benefice asupra sanatatii tale, avand antioxidanti si vitamina B2 compusi vitali pentru buna functionare a organismului, ce poate fi consumat de adulti si copii deopotriva, iar cantitatea de 1l iti asigura necesarul pentru o perioada mai indelungata.

Avand o cantitate mare de produs si fiind organic, are si un pret ceva mai ridicat decat alte produse prezentate.

O buna alternativa pentru zahar, cu o cantitate mare de produs, bio, ce are grija de sanatatea ta.

A 2-A OPTIUNE!

Rapunzel RPZ1400035
Click aici pentru pret!

Acest sirop este incadrat in clasa C, fiind recoltat catre mijlocul sezonului, cu o culoare mai inchisa si o aroma puternica, pronuntata, cu aport mic caloric (269 kcal) si de zaharuri (60 g), fiind din culturi certificate ecologic, cu o cantitate de 375 ml, ambalat in recipiente din sticla, inchise ermetic, cu maner pentru o manipulare facila.

Fiind un produs bio, dupa deschidere trebuie pastrat la frigider, asa cum recomanda producatorul, pentru a nu se altera.

Avand un raport cantitate - pret bun, o calitate ridicata, merita sa il achizitionezi pentru a inlocui zaharul din deserturile preferate.

Solaris Bio SOB26399
Click aici pentru pret!

Daca nu esti convins ca iti place gustul, poti achizitiona acest sirop de artar la un pret bun si cu o cantitate mica de produs pentru a-l testa, il poti folosi ca inlocuitor pentru zahar, pentru diferite bauturi, in retete de deserturi, pentru iaurt, clatite, vafe etc., avand un gust echilibrat, deoarece este din clasa B, recoltat in perioada de inceput - mijloc.

Daca consumi mult sirop de artar, este bine sa te indrepti spre un alt produs, acest avand o cantitate mica, de 187 ml.

Pret bun, produs ecologic, pur, sunt cateva motive pentru care iti recomandam acest sirop de artar.

 

 

Cum alegi un  sirop de artar bun

 

Ghidul cumparatorului

Dat fiind ca in ultima perioada tot mai mult se vorbeste despre efectele nocive ale zaharului asupra organismului, este bine sa cauti si alte alternative pentru a te putea bucura in continuare de deserturile preferate, iar noi iti recomandam siropul de artar.

Bine cunoscut in Canada si SUA, acesta patrunde si in Romania, devenind tot mai accesibil ca pret, astfel poti gasi siropuri de artar, ieftine si bune in magazinele de specialitate, care au oferte tot mai generoase din acest produs.

Totusi, pentru a nu lua un produs contrafacut, trebuie sa citesti cu atentie eticheta si, in continuare, in acest ghid iti prezentam cateva clasificari si informatii relevante, pentru a putea face o alegere in cunostinta de cauza.

 

 

Modul de extractie: Desi nu influenteaza in mod clar gustul si aroma produsului, sunt mai multe tipuri de a extrage seva din arborii de artar. Aceasta se recolteaza in lunile aprilie – mai, avand nevoie de zile insorite si cu temperaturi pozitive, si nopti reci, cu temperaturi sub 0 grade.

Pentru a obtine 1 litru de sirop sunt necesare 40 de litri de seva, care prin fierbere, elimina apa. Produsul rezultat este cu un continut bogat in antioxidanti, vitamine si minerale, printre care mangan si zinc, doua elemente puternice pentru cresterea imunitatii organismului.

Recoltarea se poate face prin metode traditionale atunci cand ai un numar restrans de copaci, si se face prin introducerea unui tub in tulpina arborelui, cu grija. Seva fabricata de arborele de artar pe timpul iernii pentru a se proteja, se scurge prin tub, colectandu-se in galeti. Produsul rezultat se fierbe pentru a obtine siropul concentrat.

Prin metoda industriala, arborii sunt legati intre ei prin tubulaturi, ce sunt conectate la masini ce extrag in mod automat seva. Procesul nu afecteaza artarii. Se foloseste pentru paduri extinse, si are o productivitate mult mai mare. Dupa colectare, seva se fierbe.

 

Categorii de sirop de artar dupa culoare: O clasificare pe care o practica des Canada, este dupa perioada de recoltare a sevei, ce are o influenta puternica asupra culorii produsului si aromei. Astfel pot fi:

Clasa 1 ce contine 3 subcategorii: Light Extra (ce mai poate fi intalnita si ca AA), Light (A) si Medium (B), se extrage in prima parte a sezonului, luna aprilie. Seva recoltata in aceasta perioada este mai clara, mai limpede, deschisa la culoare, cu un gust mai usor. Din acest motiv este mai indicata pentru indulcirea bauturilor, poate fi consumat ca atare diluat cu apa, sau ca toping pentru clatite.

Clasa 2 Amber sau C: se recolteaza in perioada de mijloc a sezonului, sfarsit de aprilie si inceput de mai, are o culoare maro – chihlimbar si un gust echilibrat. Se poate folosi in loc de indulcitor pentru diferite bauturi calde sau reci, sau pentru deserturi de tip clatite, vafe, iaurt, cereale etc.

Clasa 3 Dark sau D: este siropul obtinut din seva recoltata spre sfarsitul perioadei, are o culoare mult mai puternica, inchisa la culoare si cu o aroma mult caramelizata. Avand un gust mult mai intens de artar, siropul se poate folosi in retetele de prajituri care necesita coacere si inlocuieste cu succes zaharul pe care il folosesti de obicei.

Arome: In ceea ce priveste aroma siropului de artar, producatorii canadieni au detaliat peste 90 de arome unice care se pot regasi in produsul final, care au fost impartite in cateva categorii importante.

Asa cum la noi in tara se practica degustarea de vin, in Canada sunt operatiuni similare prin care se degusta diferite categorii de siropuri de artar, pentru a recunoaste diferite arome, cum ar fi: de vanilie, de lapte, alune, cafea, de fructe, de flori, de cereale, usor picante, acrisor etc.

 

Cantitate: Acum gasesti si pe piata romaneasca o gama larga de produse din acest tip, si te poti orienta spre siropuri de artar la preturi bune si in cantitatea de care ai nevoie.

Daca inca nu esti familiarizat cu gustul poti alege produse in cantitati mici, 150 – 200 ml, pentru a te putea hotara care este pe placul tau.

De asemenea, poti merge pe cantitati medii de 300 – 500 ml, atat de siropuri de artar pentru a indulci bauturile si deserturile consumate, cat si pentru a prepara retete ce necesita pregatire prin coacere, in care sa inlocuiesti zaharul.

Daca stii deja ce iti place si folosesti cantitati importante este mai bine sa mergi pe cantitati mari, de 1l, deoarece chiar daca investitia este mai mare pretul raportat la cantitate este mult mai bun.

 

Ambalaj: Pentru a nu se altera la depozitare, este mai bine sa alegi siropuri ambalate in recipiente din sticla, inchise la culoare, ce protejeaza cel mai bine produsul si nu ii schimba gustul. De asemenea, poti merge pe recipiente din plastic biodegradabile pentru a avea grija de mediu.

Daca ambalajul este transparent, dupa deschidere este mai bine sa il pastrezi in frigider, pentru a nu se altera. Orienteaza-te spre ambalaje inchise ermetic, si care au maner pentru a fi mai usor sa pui cantitatea dorita.

 

 

 

Pret: Este de la sine inteles ca iti doresti cel mai bun sirop de artar si de aceea trebuie sa fii atent la produsul dorit. Fiind importat din Canada sau SUA, si avand nevoie de 40 litri de seva pentru un litru de sirop, nu este un produs ieftin.

Pentru a nu te lasa pacalit de produsele contrafacute, in primul rand fii atent la locul de provenienta, la gradul de puritate. Siropul de artar nu contine zahar sau alte ingrediente si nu trebuie confundat cu siropurile cu aroma de artar sau pentru clatite.

In general, 1l de sirop il gasesti la preturi de peste 150 lei, o cantitate de 300 – 500 ml este intre 50 – 90 lei, iar cantitati mai mici de 150 ml au un cost de peste 30 de lei.  

Daca te-ai hotarat si vrei sa achizitionezi sirop de artar, cel mai bine este sa iti faci cumparaturile online, din magazinele virtuale de specialitate, unde gasesti preturi mai bune si in diferite cantitati. Tot in mediul online poti gasi usor pareri despre cele mai bune siropuri de artar, diferite retete precum si raportul de inlocuire a zaharului din diverse prajituri. Mai jos, ai si o lista cu cateva produse alese de noi dupa popularitate si avand garantia calitatii.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Kirkland Signature OC-01 

 

In caz ca iti doresti unul dintre cele mai bune siropuri de artar, te poti indrepta spre acest produs. Este un sirop de artar organic, fara a avea alte adaosuri sau substante chimice, asa ca il poti folosi fara grija pentru a indulci diferite bauturi, sau in caz ca suferi de diabet, pentru a inlocui cu succes zaharul din deserturile preferate.

Are proprietati antioxidante ce ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, iar vitamina B2 prezenta in cantitati mari are rol in reglarea respiratiei la nivel celular, ajutand la producerea de celule rosii in sange. Este de un real ajutor pentru perioadele de stres si surmenare, dar si in sarcina si alaptare.

Siropul este ambalat in recipiente de plastic, mate, ce nu permit razelor solare sa afecteze lichidul din interior si este inchis ermetic. In partea superioara are un mic maner care te ajuta sa manipulezi cu usurinta sticla. Prezinta o cantitate mare de sirop, de 1l.

Avantaje

Este un produs bio, natural, fiind cotat printre cele mai bune siropuri de artar.

Are proprietati anitioxidante si contine o cantitate mare de vitamina B2, fiind benefic pentru organism.

Are o cantitate mare de produs (1l) si iti ajunge un timp mai indelungat.

Ambalajul este mat, si prezinta maner pentru o manipulare cat mai facila.

Dezavantaje

Pretul este mai ridicat decat al altor produse prezentate.

button 1

 

 

 

 

Rapunzel RPZ1400035 

 

Pentru o persoana care a decis sa aiba un stil de viata mai sanatos, fie ca esti la dieta, fie ca ai glicemia ridicata, acest sirop de artar este o alegere buna pentru tine si pentru familia ta. Combinat cu clatite, budinca, iaurt, salata de fructe, va oferi un gust deosebit, cu un aport scazut de calorii (268 kcal) si zaharuri (60 g).

Siropul este incadrat in grupa C, fiind dintr-o recolta mai de mijloc, ceea ce ii confera o culoare mai inchisa, brun roscat, si o aroma mai intensa. Este un produs bio, din culturi certificate si nu contine substante chimice pentru conservare, alte arome sau zahar.

Este ambalat in sticle transparente, cu un design dragut. Se inchide ermetic cu capac prin rasucire. Pentru a putea fi manipulat cu usurinta, are un mic maner in partea de sus. Contine o cantitate de 375 ml.

Avantaje

Siropul este bio, fiind din culturi certificate ecologic.

Poate fi consumat la orice varsta, pentru a indulci bauturile sau pentru deserturi.

Are o aroma puternica, fiind din clasa C.

Sticla in care este ambalat are un mic maner in partea de sus, pentru a fi usor de manipulat.

Dezavantaje

Dupa deschidere, este recomandat a se pastra la frigider.

button 1

 

 

 

 

Solaris Bio SOB26399 

 

Daca vrei un sirop de artar la un pret bun, te poti indrepta cu incredere spre acest produs, 100% natural, ce provine din culturi ecologice, fiind certificat. Il poti folosi la o gama larga de preparate in casa, inlocuind cu succes zaharul, pentru indulcirea diferitelor bauturi precum ceai, cafea, sau ca toping pe clatite, inghetata, iaurt, cereale etc.

Siropul provine din recoltarea de la mijlocul perioadei (sfarsit de aprilie – inceput de mai), fiind incadrat in clasa B, ce are o culoare maro – chihlimbar si un gust echilibrat, fara alte arome sau substante chimice.

Este ambalat in recipiente de culoare inchisa pentru a nu se altera in timp, ambalaj biodegradabil pentru a avea grija de mediul inconjurator. Sticla se inchide ermetic, cu capac, prin insurubare. Pentru a putea fi manevrata cu usurinta, are un mic maner in partea superioara. Contine o cantitate de 187 ml produs.

Avantaje

Este un sirop de artar bio, fara alte arome sau conservanti.

Gustul este echilibrat, fiind incadrat in clasa B.

Poate fi consumat de toti membrii familiei, ca o alternativa mai sanatoasa la zahar.

Ambalajul este biodegradabil.

Dezavantaje

Are o cantitate mica de produs (187 ml).

button 1

 

 

 

 

Zieler ZL117AH 

 

Pentru cei care vor sa isi inlocuiasca zaharul cu o alternativa mai sanatoasa, pentru a indulci diferite bauturi precum ceai, cafea, suc de fructe etc. acest produs este o optiune buna. Are un indice glicemic redus asa ca poate fi consumat cu incredere.

Siropul de artar este din clasa A, light, recoltat in prima perioada, la inceput de aprilie, fiind cu o culoare deschisa, limpede, si un gust mai usor. Este potrivit si pentru persoanele care vor sa incerce produsul care inca nu sunt obisnuite cu gustul de artar.

Cu un continut ridicat de antioxidanti, nutrienti, aminoacizi, minerale, va avea si o actiune pozitiva asupra organismului, ajutand si la cresterea imunitatii. Siropul este ambalat in sticle transparente cu un design placut. Se inchide ermetic cu dop prin insurubare. Pentru o manipulare usoara, sticla are un mic maner in partea superioara. Contine 330 g produs.

Avantaje

Este un sirop de artar, potrivit pentru indulcirea diferitelor bauturi.

Are un gust usor si culoare deschisa, fiind recoltata la inceputul perioadei.

Ajuta organismul printr-un aport bogat in substante benefice.

Sticla este dotata cu maner pentru o manipulare usoara.

Dezavantaje

Fiind din clasa A, nu este indicat pentru retete de deserturi ce au nevoie de coacere.

button 1

 

 

 

 

Green Organic GRN06 

 

Importat direct din Canada, este un sirop de artar, la pret bun, fiind o alternativa mai buna la zahar. Poate fi folosit la diverse retete, ca si toping pentru deserturi gen clatite americane, vafe, inghetata, iaurt, salata de fructe, dar si pentru a indulci natural diferite bauturi precum ceai, cafea, lapte etc.

Se incadreaza in clasa C, amber, fiind recoltat la mijlocul perioadei, sfarsit de aprilie – inceput de mai, cu o culoare brun roscat inchisa si un gust echilibrat, de artar. Este un sirop natural, avand certificat ecologic. Pentru a fi facil de manevrat sticla are un mic maner in partea superioara.

Ambalajul este din sticla, transparenta si contine 250 ml de produs. Se inchide ermetic cu dop prin insurubare. Avand un continut ridicat in substante benefice organismului, este potrivit ca si indulcitor natural atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Avantaje

Este un sirop de artar, 100% natural, la un pret bun.

Gust si culoarea sunt mai intense, fiind incadrat in clasa C.

Avand maner, sticla poate fi manevrata cu usurinta.

Poate fi consumat la orice varsta, aducand un aport important de substante benefice pentru organism.

Dezavantaje

Daca sunteti mai multi membrii ce consumati in mod regulat, cauta o cantitate mai mare, acest produs avand 250 ml.

button 1

 

 

 

 

Maple Heart Syrup MHS1 

 

Desi este distribuit de o firma din Romania, siropul de artar provine din culturi certificate ecologic din Canada, fiind 100% natural, fara coloranti sau alti aditivi. Poate fi consumat la orice varsta, fiind o buna alternativa la zahar sau miere. Se preteaza pentru a indulci bauturile sau ca toping pe diferite deserturi.

Incadrat in clasa A, este un sirop cu o frumoasa culoare de chihlimbar si un gust usor de artar. Se recolteaza in prima perioada, in luna aprilie. Indicele glicemic este de 54, mai mic decat al mierii naturale 58 sau al zaharului de masa care are un indice de 65.

Fiind ambalat in sticle deschise la culoare, transparente se recomanda depozitarea in spatii intunecoase si la racoare. Ambalajul se inchide ermetic cu dop prin insurubare. Consumat zilnic aduce un aport important de nutrienti, antioxidanti si minerale, precum si vitamina B2, benefice organismului.

Avantaje

Este un produs premium, ce provine din culturi controlate din Canada.

Fiind 100% natural, poate fi consumat la orice varsta.

Are o culoare deschisa si un gust usor, fiind incadrat in clasa A.

Eticheta contine toate informatiile necesare in limba romana.

Dezavantaje

Recipientul nu este dotat cu maner pentru a fi mai usor de manipulat.

button 1

 

 

 

 

Cadeau du Quebec RomPelet-01 

 

Daca vrei un sirop de artar, ieftin si bun, cu calitate garantata, te poti opri cu incredere la acest produs. Tara de provenienta este Canada, fiind un sirop pur si cu un gust placut. Poate fi folosit pentru a indulci diferite bauturi calde sau reci, dar si pentru a completa gustul deserturilor preferate precum clatite americate, vafe, inghetata etc.

Siropul are o culoare frumoasa, rosiatica si contine la o portie de 60 de ml: carbohidrati (53 g) , zahar (46 g), sare (8 mg), fara grasimi si acizi grasi saturati. De asemenea, are 210 kcal la o portie de 60 ml.

Produsul nu contine conservanti sau aditivi, asa ca poate fi consumat si de persoane mai sensibile, care dezvolta usor alergii. Este ambalat in sticle transparente, ce au un maner mic util pentru a putea pune usor siropul pe mancare. Contine o cantitate de 189 ml produs.

Avantaje

Este un produs pur, cu o culoare rosiatica.

Are un numar mic de calorii si poate fi consumat chiar si in diete (210 kcal la 60 ml).

Nu contine aditivi si conservanti.

Are un pret bun.

Dezavantaje

Cantitatea oferita este mica, de numai 189 ml.

button 1

 

 

 

 

Sirop de artar – Beneficii, proprietati si alte informatii

 

Facand parte din identitatea Canadei, frunza de artar este un simbol pentru acestia, fiind intalnita atat pe steag, cat si pe monedele acestei tari. Arborii de artar sunt intalniti pe tot cuprinsul Canadei, precum si in Yucon si Alaska. Siropul se obtine prin fierberea sevei de artar, care este foarte limpede, aproape fara gust si cu un continut redus de zahar (2 – 3 % atunci cand este proaspata).

Prin procesul de fierbere se evapora apa continuta, astfel creste procentajul de zahar (cu aproximativ 60%), aroma devine mai pronuntata si isi schimba culoarea. Este o traditie veche de la 1700, preluata de la amerindieni.

 

 

Sirop de artar proprietati: una dintre cele mai importante proprietati este nivelul scazut de zahar, astfel avem indice glicemic sirop de artar aproximativ 54 in comparatie cu zaharul obtinut din trestie, cu un indice glicemic de aproximativ 65. Din acest motiv, siropul de artar influenteaza mai putin nivelul zaharului din sange, fiind mai sanatos.

Contine o substanta cu un efect puternic antioxidant, si anume: quebecol, care impreuna cu mineralele asigura un nivel crescut al imunitatii organismului.

Contine in cantitate mare zinc si mangan (la 2 lingurite, aproximativ 13 g sirop de artar, ai 3,6 % din necesarul zilnic de zinc si 22% din necesarul zilnic de mangan) ce intaresc sistemul imunitar.

Manganul diminueaza inflamatia, ajutand la vindecare si este catalizator pentru sinteza de acizi grasi si colesterol. Zincul este important pentru barbatii care au probleme cu prostata, ajutand la diminuarea acesteia, dar ajuta si in problemele legate de arteroscleroza.

Siropul de artar ajuta in curele de detoxifiere a organismului in combinatie cu ardei iute, lamaie si apa.

 

Sirop artar beneficii: Printre cele mai importante beneficii pe care le ofera consumul de sirop de artar sunt: calitatea de indulcitor natural, fiind un mod mult mai sanatos pentru organism si putem inlocui cu usurinta zaharul, zaharina, aspartamul etc. consumate; prezinta o sursa importanta de mangan si zinc, ce ajuta organismul sa isi creasca imunitatea pentru a lupta impotriva virusilor si radicalilor liberi din atmosfera.

Asigura o buna functionare a inimii si, de asemenea, protectie impotriva imbatranirii tot datorita continutului bogat in zinc; ajuta la pastrarea unui nivel optim de colesterol in sange; ajuta in procesul de digestie, deoarece diminueaza balonarea si gazele intestinale provocate de consumul de zahar.

 

 

Studii efectuate recent, de catre diverse institute de profil din America, au aratat ca siropul de artar consumat regulat ajuta la combaterea diabetului, datorita anumitor antioxidanti fenolici continuti, ce inhiba enzimele care hidrolizeaza carbohidratii (mai ales pentru debutul diabetului de tip II).

Are un efect neutroprotector ce poate reduce riscul de boala Alzheimer sau alte afectiuni neurologice; si studii realizate pe animale in laborator au aratat ca substantele continute de siropul de artar ar putea impiedica dezvoltarea celulelor canceroase.

Astfel, daca optezi pentru a consuma acest produs, cel mai bun sirop de artar te va ajuta sa iti pastrezi un organism mai sanatos fara a te lipsi de un gust placut al mancarii sau bauturilor.

 

 

 

Sirop de artar – Reteta

 

Avand in vedere ca nutritionistii afirma la unison ca cel mai sanatos indulcitor natural descoperit si studiat pana la ora actuala este siropul de artar, va prezentam in continuare cateva retete care pot sa contina acest ingredient miraculos.

Desi la noi este mult mai utilizata mierea de albine, daca e sa facem o comparatie: sirop de artar calorii 261 la o suta de grame, miere de albine calorii 325 la o suta de grame, dupa cum arata anumite studii; iar siropul de artar contine o cantitate mare de minerale (seleniu, potasiu, zinc, fosfor, mangan, magneziu, fier cupru, crom, calciu) comparativ cu cele continute de miere, cu calciu in concentratie de 15 ori mai mare si cu un continut de 90% mai mic la sodiu.

Daca esti convins ca e mai bine sa folosesti sirop de artar, pretul fiind comparativ cu cel al mierii, iata ce poti prepara:

 

 

Reteta simpla de sirop de artar, de preparat acasa: Ai nevoie de doar 4 ingrediente si putin timp. Astfel, se pune la fiert 200 ml apa cu o cana de zahar alb si o cana de zahar brun. Se lasa totul la foc mare si se amesteca incontinuu pana se topeste tot zaharul.

Apoi se reduce focul la minim se adauga o lingurita de esenta de artar si se mai fierbe circa 3 minute pana vei obtine un amestec vascos, lipicios. Siropul este gata de consum. Daca vrei sa aiba o culoare mai inchisa, poti folosi doar zahar brun – 2 cani. Se mai poate imbunatati cu o lingurita de scortisoara.

 

Clatite cu sirop de artar: arata delicios in filme si se pot prepara cu usurinta acasa. Clatitele americane sunt mai groase si mai pufoase, constituind un mic dejun delicios. Clatitele se prepara din faina (100 g), zahar pudra (50 g), o lingurita de scortisoara, amestecate cu un ou, lapte (120 ml).

Dupa ce incorporezi si amesteci aceste ingrediente, se adauga si un mar ras. Din aceasta compozitie poti prepara circa 8 portii. Se pune cu lingura continutul intr-o tigaie de teflon (pentru a nu se lipi) incalzita si se intorc pe ambele fete. Cand clatitele sunt gata, se prepara un sos din sirop de artar (2 lingurite) si unt topit (45 g). Se toarna sosul peste clatite si se pot servi cu diferite fructe.

De asemenea, siropul de artar il poti folosi si la prepararea altor dulciuri in casa, precum negresa de post, biscuiti, inghetata, sau alte prajituri pe baza de zahar, pe care il poti inlocui cu un raport de 100 g zahar, 90 ml sirop de artar. Merge foarte bine si pentru a indulci diferite bauturi, calde sau reci, ceai, cafea etc., dar si pentru iaurt, salate de fructe.

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status