Cele mai bune sampoane fara sulfati

Am modificat articolul ultima data pe: 18.04.24

 

Cel mai bun sampon fara sulfati – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Daca ai incercat diverse produse din comert, insa fara niciun efect asupra parului fragil si fin, iti recomandam sa testezi samponul fara sulfati Wella Professionals Elements cu rol regenerator, care reface Keratina, proteina responsabila de elasticitatea suvitelor. Printre elementele active ale acestui produs se numara: uleiul de argan care repara membrana celulara deteriorata a firului de par si extractul din lemn de frasin ce vindeca scalpul iritat. Preparatul cosmetic contine multi agenti de curatare a particulelor de praf acumulate in par( Sodium Lauroyl Isethionate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Cocoyl Isethionate s.a ) , dar si un agent de stimulare usoara a spumarii(Disodium Cocoamphodiacetate). Daca iti doresti un produs care sa iti hidrateze firele in profunzime si care lupta contra caderii lor, iti recomadam produsul fara sulfati, Brazil Keratin Ayurvedic Eclipta. Acesta are in compozitie 4 extracte din plante naturale, precum: bhringraj(Eclipta alba), urzica(Urtica dioica), aloe si vanilie.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Wella Professionals Elements
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un produs cu un bun efect de curatare, care stimuleaza regenerarea firului de par multumita capacitatii sale de a reface keratina. Are efect de hidratare, combate aparitia matretei, regleaza pH-ul la nivelul scalpului, vindeca pielea iritata, iar aceste efecte benefice se datoreaza celor 6 ingrediente active.

Include si compusi care, in concentratie mare, pot avea efecte nocive, dar care in acest caz au concentratii admise de standardele europene.

Este o alternativa cu ajutorul careia vei beneficia de avantajele puse la dispozitie de un produs profesional, cu ingrediente active partial naturale si cu o reteta atent formulata pentru un maximum de ingrijire.

A 2-A OPTIUNE!

Brazil Keratin Ayurvedic Eclipta
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un produs testat in laboratoare dermatologice si certificat conform standardelor UE, care include o serie de ingrediente naturale cu efecte benefice asupra parului si scalpului, ele stimuland cresterea mai rapida, curatand eficient sebumul, reducand aparitia matretei sau a pruritului.

Produsul include un ingredient care poate deveni periculos, daca produsul este utilizat nerespectand indicatiile producatorului.

Reprezinta o optiune demna de luat in considerare in cazul in care esti interesat de utilizarea unor produse de calitate superioara, cu ingrediente atent certificate si dozate, in asa fel incat sa ofere numai beneficii.

A 3-a Optiune!

Douce Nature
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un produs bio din categoria celor 2 in 1, potrivit pentru toate tipurile de par si de piele, cu un pH delicat care iti ingrijeste cu atentie podoaba capilara. Fiind certificat ECOCERT, iti pune la dispozitie ingrediente naturale atent selectionate: ulei de masline si de lavanda, apa florala de lavanda si nu numai.

Este posibil sa fie nevoie sa il folosesti mai frecvent decat pe alte produse, care realizeaza o curatare mai profunda si mai energica.

Este unul dintre putinele produse care pot fi utilizate chiar si zilnic, fara efecte nocive la nivelul scalpului, oferit consumatorului intr-un ambalaj generos de 1000 ml, suficient pentru o perioada relativ indelungata.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Wella Professionals Elements

 

Acest produs este unul dintre cele mai bune sampoane fara sulfati, de la Wella, datorita capacitatii sale de regenerare, care stimuleaza aparitia a noi fire de par. De asemenea, el ajuta la reconstructia interioara a suvitelor deja crescute, prin capacitatea produsului de a reface Keratina, proteina cu rol in elasticitatea parului.

Produsul este capabil sa indeparteze sebumul, particulele de praf si urmele poluarii acumulate in par, datorita multiplilor agenti de curatare, precum: Sodium Lauroyl Methyl Isethionat ( inlocuieste cu brio sulfatii ), Cocamidopropyl Betaine ( un agent de conditionare si curatare de suprafata, dar si de stimulare a spumei. Totusi, asupra sa planeaza ingrijorari referitoare la o posibila contaminare cu elemente nocive ), Sodium Cocoyl Isethionate ( extras din uleiul de nuca de cocos ). Efectul de hidratare este dat de: Panthenol ( extras din vitamina B5, este utilizat ca hidratant si agent de conditionare. Poate prezenta semne marite de ingrijorare ), Glicerina ( previne uscaciunea si nivelul optim al scalpului ). Cele mai benefice ingrediente sunt, insa: Acidul salicilic ( trateaza afectiunile de uscare exagerata si alte afectiuni cutanate ale capului. Combate matreata, pierderea parului, dermatita seboreica. Trebuie utilizat doar pe scalp si sa se evite atingerea nasului, gurii, ochilor, pentru ca poate produce iritatii. Acesta intra in profunzimea scalpului, deblocheaza porii infundati, astfel vei avea un par mai sanatos ), Lactic acid ( umectant, reglator al ph-ului ), uleiul de argan ( repara membrana celulara deteriorata a firului de par ) si extractul din lemn de frasin ( vindeca scalpul iritat ). Desi nu contine sulfati, produsul este capabil sa faca spuma usoara datorita ingredientului Disodium Cocoamphodiacetate.

Alte ingrediente regasite pe eticheta produsului, insa care prezinta pericole minore sunt: Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Benzyl Salicylate, Sodium Hydroxyde. Aceste elemente se regasesc in concentratii admise de Uniunea Europeana, de aceea, nu trebuie sa le privesti ca pe dezavantaje.

 

 

 

 

Brazil Keratin Ayurvedic Eclipta

Este un sampon fara sulfati, la un pret bun, avand in vedere numarul de ingrediente naturale continute. Prezinta in compozitie 4 astfel de elemente, precum: Eclipta alba, extract de Urzica, suc din frunzele de aloe, extract din fructele de vanilie, toate aducand beneficii parului. Eclipta alba stimuleaza cresterea parului, urzica previne caderea lui, este un element antimatreata si astringent, care curata in profunzime sebumul, aloe repara celulele moarte ale scalpului, previne mancarimea si reduce matreata, iar vanilia iti netezeste parul, avand rol emolient si ii confera un parfum placut.

Efectul de curatare si hidratare este dat de ingrediente precum: Lauryl Glucoside, Caprylyl Glucoside, Coco-Glucoside, keratina hidrolizata si de proteinele hidrolizate din grau. Vascozitatea produsului este reglata prin substante precum: Xanthan si Glycerine. Efectul exfoliant este dat de Lactic Acid, iar cel parfumant de ingredientul Glyceryl Oleate.

Ingredientele mai mult sau mai putin periculoase sunt: Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol , Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone. Samponul este testat in laboratoare dermatologice, ingredientele sunt certificate de Uniunea Europeana, fiind folosite in limite la care nu pot face rau scalpului ori sanatatii.

 

 

 

 

Douce Nature DN4808

 

Produsul este un sampon fabricat in Franta, majoritatea ingredientelor fiind naturale, sau extrase din materie naturala. Cele naturale, active sunt: uleiul de masline, element hranitor si care ofera parfum; extract din floare de lavanda- parfumant, tonic, adica punele sangele scalpului in miscare pentru a stimula cresterea parului; ulei din lavandula-rol calmant al scalpului iritat; ulei de palmier si ulei din seminte de floarea soarelui cu functie emolienta, adica hidrateaza, inmoaie tesuturile aspre si parul uscat; pudra din sucul frunzelor de aloe si proteinele din grau- ajuta la conditionarea pielii scalpului, adica ii refac pH-ul, astfel incat parul sa nu mai fie prea uscat sau prea gras.

Efectul de spumare este dat de ingredientul din nuca de cocos, Coco-Glucoside. Agentii de curatare sunt Potassium Olivate, Potassium Palm Kernelate, Decyl Glucoside, Sodium Cocoyl Glutamate si provin din ingrediente bio. Culoarea samponului este data de caramel, care ofera si un miros placut, dulce, in combinatie cu Limonene

Alte ingrediente utilizate, mai putin benefice sunt: Cocamidopropyl Betaine, Glyceryl Laurate, Sodium Hydroxide.

 

 

 

 

 

Biosilk Volumizing Therapy

 

Acesta este un sampon fara sulfati, produs in America, fabricat pentru a conferi volum parului. Ingredientele naturale folosite sunt: proteina hidrolizata din orez ce este un agent de conditionare a parului, acesta oferind efectul de volum; extract din seminte de gladita si extract din floare de urzica moarta- cu rol exfoliant, astringent, pentru curatarea profunda; extract din radacina de Ginseng- cu functie hidratanta. Tot pentru functia de hidratare intensa, alta substanta benefica este Hydrolyzed Silk, ce face de asemenea parul matasos, stralucitor.

Pentru functia de curatare a parului, ingredientele specifice sunt: Lauryl Glucoside si Glycolic Acid. Agentii umectanti, care mentin in conditii optime umiditatea scalpului sunt: Propylene Glycol si Silicone Quaternium-18. Spumarea este asigurata de Cocamidopropyl Betaine. Parfumul este dat de Capric Glycerides, iar pentru fixarea parului s-a introdus in compozitie Polyquaternium-10.

Alte substante continute, ce prezinta riscuri minore, dar care sunt reglementate de Uniunea Europeana sunt: Pentaerythrityl Tetrastearate, Aminopropyl Dimethicone, Phenoxyethanol, Methylisothiazolinone.

 

 

 

 

Cum alegi un sampon fara sulfati bun

 

Ghidul cumparatorului

Sulfatii reprezinta elemente chimice folosite ca surfactanti in produsele de ingrijire a parului, adica ajuta ingredientele specifice de curatare sa strabata suprafata scalpului, de unde desprind si indeparteaza murdaria din profunzimea acesteia, dar si alte substante care nu se dizolva in apa, precum: rezidurile de fixativ, ceara de par, sprayurile de protectie termica.

Ei se recunosc in general dupa spuma intensa pe care o produc sau dupa orice denumire de pe eticheta care contine denumirea de “Sulfate”. Cel mai adesea se intalnesc sub numele de Sodium Lauryl Sulfate (SLS) si Sodium Laureth Sulfate (SLES).

 

 

Daca te intrebi de ce trebuie indepartati din produsele pentru par desi il curata intens, aceasta este pentru ca ei vin cu dezavantaje considerabile, precum: distrugerea culorii parului, indepartarea efectului tratamentului profesional cu keratina, sensibilizarea scalpul, usucarea pielii in exces si conducerea catre aparitia eczemelor.

De asemenea, principalul motiv de inlaturare a sulfatilor este ca acestia sunt contaminati cu o substanta cancerigena (1,4 Dioxane) si sunt folositi in cantitati mai mari decat limita permisa ( in doze de 279 ppm, limita acceptata fiind de 100 ppm, iar cea la care are loc un pericol imediat este de 500 ppm ) . Acestia produc iritari ale pielii si ochilor- de aceea te ustura ochii la contactul cu samponul iar scalpul sensibil te mananca.

Daca doresti cel mai bun sampon fara sulfati potrivit pentru nevoile tale, vezi care sunt principalele caracteristici pe care acesta le indeplineste.

 

Curatare: Avand in vedere ca sulfatii, care sunt considerati responsabili pentru efectul de curatare sunt indepartati total din aceste produse pentru par, ei sunt inlocuiti de alte ingrediente mai mult sau mai putin dure. Din cauza faptului ca un astfel de sampon nu face spuma, poti avea impresia ca nu curata, ca nu iti acopera bine scalpul, insa, cu un masaj intens, produsul actioneaza la radacina firului de par, indepartand murdaria.

Cele mai comune ingrediente naturale care au efect de curatare si pe care trebuie sa le urmaresti pe eticheta sampoanelor sunt: uleiul din arbore de ceai ( Tea-Tree oil ), uleiul de menta ( Peppermint oil ), cel de eucalipt si extrasul din coaja de salcie alba ( White Willow ) , toate cu efect de ucidere a bacteriilor acumulate la nivelul scalpului.

De asemenea, acidul din fructe precum grapefruit, portocala, lamaie, elimina rezidurile de apa sarata, clor si mineralele din apa dura. Rozmarinul si coaja de sapunarita au efect detoxifiant, contracarand rezultatul poluarii, iar pentru exfoliere cele mai comune ingrediente sunt acidul salicilic si pudra din carbune.

Daca ai un par gras, curatarea sa se va face prin elemente minerale, care absorb sebumul si prin utilizarea ingredientelor acide, folosite in cantitati foarte mici, care regleaza pH-ul, precum: acidul citric sau acidul din mere.

 

Hidratare: Consultand pareri despre cele mai bune sampoane fara sulfati, vei vedea ca aceasta caracteristica a lor presupune, pe langa curatare si “hranirea” firelor de par. Principalele ingrediente ce indeplinesc asta sunt: glicerina, aloe vera, uleiul de avocado si uleiul de jojoba.

Glicerina, extrasa in mod natural din grasimea animalelor, previne uscarea excesiva a scalpului, concomitent cu mentinerea corespunzatoare a umiditatii sale. Daca te intereseaza un produs vegan, cauta formule etichetate ca atare sau in cazul carora glicerina s-a obtinut pe cale sintetica, din propilena.

Aloe vera este un ingredient vegetal, ce transfera substante nutritive firelor, facandu-le mai puternice si prevenind despicarea lor la varfuri, deoarece, cu cat protejezi parul de aceasta despicare, cu atat mai lung il vei avea.

Uleiul de avocado intareste firele de par, imbunatatind atat aspectul, cat si protectia fata de metalele grele din aerul poluat, de razele UV si de efectele tratamentelor termice dure. Acesta pune sangele in miscare de la radacina foliculilor, deblocandu-i pe cei infundati si stimuland absorbtia elementelor active.

Uleiul de jojoba, pe baza de vitamina E si B actioneaza atat prin hidratarea directa, dar si prin capacitatea de a incorpora celelalte uleiuri benefice. Utilizarea sa nu lasa niciun reziduu, nici senzatia de par gras, chiar din contra, ofera un efect de racorire.

 

 

Protejarea culorii si tratamentului parului: Vitamina E este principala modalitate prin care parul este protejat de oxidarea culorii si de decolorarea treptata cauzata de produsele agresive de aranjare a paului, precum fixativ sau spuma.

Si factorul de protectie solara este un element important, avand in vedere ca scalpul atrage cel mai mult soarele. SPF-ul nu este un element necesar a fi prezent doar in cremele pentru ten, ci trebuie sa se regaseasca si in sampoanele fara sulfati, soarele fiind un alt factor de oxidare a culorii sau de ingalbenire. Cei mai importanti factori de protectie solara regasiti in samponul fara sulfati, la preturi bune, sunt extractul din floarea soarelui si cel din musetel.

Pentru contracararea efectului apei din piscine ce contine clor, avand ca rezultat transformarea unui blond frumos intr-un galben-portocaliu, este bine sa neutralizezi aceasta culoare prin substantele albastre, extrase din plante, precum coacaze negre, afine, fasolea fluturelui ( Clitoria Ternatea ) , albastrele ( Centaurea cyanus ) , flori de zambila, mahonie, sofron ( Crocus sativus ) sau petale de iris.

Daca tocmai ai facut tratament cu keratina, tratament de ondulare/ indreptare permanenta a parului, de asemenea, hair-stylistul iti va recomanda sampon fara sulfati, care are ca si ingrediente active colagenul si acidul hialuronic. De asemenea trebuie evitate de pe eticheta solutii precum sarea organica ( Sodium Chloride ), acidul salicilic si lamaia, care indeparteaza mai repede solutia de pe firul de par.

 

Aplicare: Samponul fara sulfati se aplica in cantitate mai mare decat de obicei, pentru a acoperi firele de par in intregime, avand in vedere ca nu face spuma. In cazul lui, inainte de utilizare, parul trebuie sa fie bine umezit cu apa calduta. Arata ca un sampon obisnuit, incolor, insa necesita masaj intens la radacinile de par, ca si cum ai aplica un ser. Daca produsele cu sulfati nu trebuie lasate sa actioneze mult, cele fara sulfati chiar se recomanda sa fie utilizate 5-10 minute, pentru o curatare profunda.

In cazul sampoanelor cu sulfati, trebuie evitata aplicarea de 2-3 ori la o singura spalare. Cele cu Sulfate-Free nu au limita, totusi daca nu ai aplicat produse precum fixativ, spuma, ulei pentru varfuri, este bine sa le folosesti doar o singura data. In general, cele din urma sunt pentru uzul zilnic deoarece nu sunt agresive.

 

 

Tipul de par: Samponul fara sulfati este potrivit pentru toate tipurile de par. Pentru cel colorat, acesta are ca efect rezistenta culorii mai mult timp. Parul subtire si fara volum va fi refacut in maximul o luna. Parul uscat va putea fi hidratat in profunzime gratie actiunii mai blande a ingredientelor active. Parul gras va fi curatat de substante mai putin agresive. Cel fara luciu va deveni matasos si sclipitor.

Daca doresti sa incerci un nou produs pentru ingrijirea parului, mai bland, hranitor, protectiv, atunci in mediul online poti gasi diverse tipuri de sampoane fara sulfati, in functie de nevoile tale, fie pentru curatare si indepartarea matretii, fie pentru volum sau protejarea culorii. Avantajul de achizionare prin aceasta metoda este ca poti foarte usor consulta eticheta cu ingrediente si citi despre ele pe internet toate beneficiile dar mai ales efectele negative.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu