Cel mai bun ondulator

Am modificat articolul ultima data pe: 17.04.24

 

Ondulatoare – Opinii si Recenzii in 2024

 

Vrei sa incerci noi stiluri de coafat, dar iti lipsesc instrumentele necesare? Un ondulator se poate gasi in trusa oricarei iubitoare a cosmeticelor si ingrijirii, si in acest articol vei afla cate ceva despre acest tip de produs, precum ca ADP Profesional Salon Perfect Ceramic Bucle Afro se afla printre preferintele romancelor. Aceasta varianta clasica, ce are invelis de ceramica si care se poate intrebuinta si in saloane, are o clama pentru a ajuta la mentinerea parului in pozitie in momentul incalzirii, dispunand de sase setari de temperatura, pentru siguranta oricarui tip de par. Pentru bucle mai largi este util un aparat precum Remington Ci95

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

ADP Profesional Salon Perfect Ceramic Bucle Afro
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru bucle stranse si subtiri poate fi incercata o astfel de metoda clasica, ce dispune de un tambur subtire, de 9 mm, care se va incinge usor, pentru ca utilizatoarea sa nu astepte prea mult, putandu-se alege din sase trepte de temperatura, astfel incat grosimea firului de par sa fie luata in considerare si protejata.

Versiunile de acest tip se gasesc foarte rar in magazine, asa ca si stocurile din cele online pot sa dispara repede, motiv pentru care multe doritoare pot ramane cu ochii in soare.

Reprezinta o alegere inspirata pentru persoanele care doresc sa pastreze acele bucle stranse, produsul dispunand de un cost de achizitie accesibil pentru acasa sau salon.

A 2-A OPTIUNE!

Remington Ci95
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Optiunea aceasta se adreseaza celor ce doresc bucle naturale, mai largi spre radacini si mai stranse spre varfuri, dispunand de protectie pentru degete la varf si avand o incalzire rapida, putand creste temperatura de lucru de la 130 la 210 grade Celsius, invelisul din ceramica protejand firele de eventuale arsuri sau topiri.

Persoanele care au parul mai lung pot fi nemultumite de rezultatele pe care le poate produce acest model, avand in vedere ca bagheta este conica si nu foarte lunga.

Brandul apreciat scoate pe piata o varianta pentru rezultate cu aspect natural, la un pret accesibil maselor, de aceea se gaseste printre preferintele doamnelor si domnisoarelor.

A 3-a Optiune!

Babyliss Curling Iron C425E
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru a bucla intr-un stil normal parul, aceasta ustensila de la un brand apreciat pe nisa ofera calitate la un pret bun, dispunand de un tambur cilindric de 25 mm, cu trei setari de temperatura si invelis ceramic, spre a apara structura foliculilor pilosi, pentru asezarea articolului atunci cand se pregateste parul existand un pad termic ce nu transfera caldura pe mobilier.

Clema de sustinere a parului este foarte scurta, ceea ce poate afecta directia din care se foloseste aparatul, producand dificultati pentru incepatoare.

Este o optiune aratoasa si accesibila pentru majoritatea doritoarelor de a-si schimba look-ul zi de zi, gasindu-se printre preferintele cumparatoarelor romance care au grija de ele.

 

 

Pareri despre cele mai bune ondulatoare

 

Vrei bucle frumoase, stranse sau elastice ori relaxate? Afla cum le poti obtine folosind unul din cele mai cumparate ondulatoare de pe nisa de piata romaneasca, din care fac parte urmatoarele. 

 

 

Ondulator afro

 

ADP Profesional Salon Perfect Ceramic Bucle Afro 

 

Cu un ondulator afro se obtin cele mai stranse bucle, motiv pentru care se va recomanda, mai intai, firelor groase si rezistente, de preferinta neprocesate chimic. Din fericire, si femeile cu firul mai subtire pot incerca produsul deoarece acesta dispune de setari de temperatura in numar de 6, pornind de la 50 de grade si pana la 230 de grade Celsius. 

Acest ondulator de bucle afro are o forma clasica, de bagheta simpla, si o clama care ajuta la mentinerea firelor in pozitie in timpul procesarii termice, invelisul ceramic fiind de ajutor in mentinerea volumului si a stralucirii, dar si a netezimii pletelor. Astfel, nu te vei trezi cu mici firicele razlete sau un aspect tern. 

Ca si dimensiune, e vorba despre un ondulator de 9 mm pe care il gasesti mult mai rar in magazinele obisnuite, care se incalzeste in 30 de secunde, dupa care poate fi folosit asa cum se doreste. 

 

 

 

Ondulator conic

 

Remington Ci95

 

Printre cele mai populare aparate se afla acest ondulator Remington Ci95 care se bucura de un cost de achizitie economic, motiv pentru care este si cumparat des de catre romance. Se incalzeste repede, in 30 de secunde, pentru a nu astepta prea mult sa il folosesti, si poti seta caldura emanata intre 130 de grade si 210 grade Celsius, folosind butoanele de pe bagheta. 

Ca si forma, e un ondulator conic, asadar cu el vei obtine bucle cu un finisaj mai natural, usor mai lejere, pentru siguranta utilizatoarei cablul fiind pivotant, iar din cutie nu lipseste o manusa. Alaturi de aceasta se afla si husa de transportare. O ultima masura de siguranta este oprirea dispozitivului dupa 60 de minute, pentru a micsora, pe cat posibil, riscurile. 

Tamburul are un invelis de ceramica, imbogatit cu extract de perle, pentru ca un ondulator Remington de calitate sa nu iti arda suvitele atunci cand incerci sa te coafezi acasa. Un motiv de nemultumire pentru utilizatoare este ca nu prezinta clama de fixare pentru par. 

 

 

 

Ondulator Babyliss

 

Babyliss Curling Iron C425E 

 

Iata un ondulator, la pret bun, cu invelis ceramic, pe care il poti folosi pentru a obtine bucle lejere, naturale si frumoase, sau alte coafuri asemanatoare, avand in vedere dimensiunea de 25 mm a baghetei clasice. Pentru ca si incepatoarele sa obtina rezultate frumoase, nu ii lipseste clema de sustinere a suvitelor. 

Bagheta clasica, dotata cu invelis ceramic, va lasa buclele stralucitoare si netede, ajutand la un pret accesibil, si protejeaza firele de par de ardere. Totodata, aparatul este ajutat si de trei setari de temperatura, de la 160 de grade la 200 de grade Celsius, pentru ca orice tip de fir sa fie protejat de ardere. Are un ecran LCD unde vei vedea temperatura afisata si nu lipseste un pad termic pe care poti aseza acest ondulator Babyliss cand sectionezi suvite. 

Pentru siguranta, se opreste automat dupa o perioada de nefolosire, si are un varf din plastic, pentru a proteja mainile in timpul manipularii. 

 

 

 

Ondulator Remington

 

Remington Pro Soft Curl CI6525 

 

Pentru bucle lejere este util acest ondulator, ieftin si bun, de la Remington, pe care il pot folosi si incepatoarele, si stilistele din saloane, cu rezultate la fel de frumoase. Modelului nu ii lipseste clama de protectie si sustinere a suvitelor in timpul procesarii termice, varful mare din plastic ajutand la tinerea in siguranta a mainilor in timpul manipularii. 

Pentru a vedea care este temperatura cilindrului clasic, ai la dispozitie un mic ecran LCD, posibilitatile de manipulare ale acestuia fiind in zece trepte, intre 130 de grade si 220 de grade Celsius, deci este util pentru firul normal si cel gros, in special. Confera volum si elasticitate coafurii, diametrul cilindrului fiind de 25 mm. 

Precum in cazul unui ondulator profesional, are un invelis din ceramica si titan, cu turmalina, si ofera un efect anti-static suvitelor dupa folosire, pentru ca acestea sa nu se prinda, ci sa alunece frumos pe suprafata, in timpul coafarii. Se incalzeste in 30 de secunde si se va opri in 60 de minute, pentru siguranta. 

 

 

 

Ondulator automat

 

Babyliss Curl Secret 2663 

 

Daca esti adepta unui aparat automat, unde sa nu existe riscul arderii mainilor sau a urechilor, de pilda, poti incerca un ondulator Babyliss, brandul cel mai apreciat in acest sens, in tara noastra. Modelul acesta va fi capabil sa ofere bucle naturale sau ondulate, rezultatul final fiind influentat de temperatura la care il folosesti. 

In interior, tamburul are un invelis ceramic, spre a proteja firul de par si a-i da stralucire. Are o lumina LED care se aprinde cand acest ondulator automat este gata de folosire, fiind necesar doar sa introduci suvite de pana la 2 cm latime, si sa-l pornesti, asteptand pret de cinci “bip-uri”, dupa care dai drumul parului si ai bucla gata. 

Efortul este scazut comparativ cu alte dispozitive de acest fel, neimplicand riscuri majore, daca urmezi instructiunile. Are nevoie de 100 de secunde pentru a se incalzi, mai mult decat media optiunilor clasice, si temperatura maxima de care este capabil e de 205 grade Celsius, pentru bucle stranse. Pentru o incepatoare intr-ale coafurilor, acest ondulator Babyliss Curl Secret devine un cadou frumos. 

 

 

 

Ondulator Philips

 

Philips ProCare HPS940/00 

 

Pentru momentele in care doresti un produs de brand, poti alege cu succes un ondulator Philips pe care alte romance il adora. Aceasta optiune automata scoate din ecuatie riscurile arderii pielii in timpul folosirii, deoarece iti “rapeste” suvitele si le modifica la interiorul acelei camere de izolare termica. 

Bara ceramica este realizata din titan, asa ca se va incalzi uniform, repede si va asigura o ondulare rapida, cu suvite lucioase, a caror forma ramane la fel. De aceea, este considerat un ondulator automat, pentru ca nu folosesti mainile pentru a infasura suvitele pe cilindru. 

Dispune de trei setari de temperatura, intre 170 si 210 grade Celsius, la trei setari de timp, intre 8 si 12 secunde, pentru obtinerea unor bucle mai stranse sau mai lejere. Elementul de incalzire ajunge la temperatura optima in 30 de secunde, ceea ce inseamna ca aparatul va putea fi intrebuintat aproape imediat, de la varfuri pana la radacina, pentru volum si o coafura frumoasa. 

 

 

 

Ondulator Rowenta

 

Rowenta CF4132 

 

Iata un ondulator Rowenta CF4132 un model apreciat pentru faptul ca este de tip interschimbabil, prezentand mai multe capete, pentru a avea la tine acasa o mica sala de stilizare, daca doresti. Include trei cilindri de diferite grosimi si o placa pentru intins sau creponat, in functie de modul in care orientezi micile placi ceramice din interior, incluzand si alte accesorii, precum clame de par si husa. 

Fiecare din piesele folosite pe par are invelisul ceramic necesar metinerii protectiei firelor, care ofera coafuri pline de stralucire si netezime. Nu ii lipseste un cilindru de 32 mm pentru bucle foarte lejere si unul de 16 cm, avand si un ondulator conic pentru bucle naturale. Fiecare optiune are si clama de sustinere pentru suvite, care face mai usoara procesarea. 

Temperatura maxima de procesare este de 180 de grade, si nu exista alte trepte de utilizare, din pacate, asa ca ai acest aspect in vedere atunci cand faci o achizitie. 

 

 

 

Ondulator de par pentru bucle mari

 

BaByliss ProLarge C332E 

 

Cu un ondulator de par pentru bucle mari nu petreci prea mult timp in fata oglinzii, deoarece poti obtine un look mai natural, mai repede, iar optiunea aceasta sub forma de bagheta, cu diametrul de 32 mm, te poate ajuta sa obtii cele mai lejere si relaxate coafuri, fie ca o folosesti special pentru bucle sau pentru varfuri si volum. 

Pentru a fi mai usor de folosit si de incepatoare, nu ii lipseste clema de sustinere a parului, cilindrul avand un invelis ceramic de culoare roze, care va contribui la mentinerea sanatatii firelor si la protectia acestora impotriva arderii, lasandu-le stralucitoare si netede. Pentru a se potrivi oricarui tip de par, are 10 setari de temperatura, intre 150 si 180 de grade Celsius. 

Dispune de un varf ventilat, care ajuta la manipularea facila a produsului, spre a nu te arde pe maini sau fata, si pretul de achizitie il transpune in multe topuri cu cel mai bun ondulator pentru acasa. 

 

 

 

Ondulator profesional

 

Babyliss Pro 2275  

 

Printre cele mai bune ondulatoare de ordin profesional si nu numai, din comert, la preturi accesibile, se afla optiunea aceasta de la Babyliss, careia nu ii lipseste ecranul LCD pe care poti vedea usor temperatura la care a ajuns cilindrul de lucru, avand 11 niveluri de temperatura, maximul fiind de 200 de grade Celsius, iar minimul de 130 de grade. 

Tamburul este mare, de 38 mm, fiind indicat celor ce doresc sa obtina bucle lejere, sau acele “beach waves” fara efort, si mai putin pentru coafuri carliontate strans. Pentru protejarea parului, are titan si turmalina, care vor distribui uniform caldura si vor oferi acelasi grad de buclare pe intreaga lungime, eliminand electricitatea statica si imblanzind suvitele rebele. 

Pentru siguranta la utilizare, daca il uiti in priza dupa ce il folosesti, se va inchide singur dupa 60 de minute, pentru a elimina riscul accidentelor. Varful are intaritura din plastic, pentru a-l putea manui fara a te arde. 

 

 

 

Ondulator triplu

 

Profesional Tourmaline Ceramic Black 3 Tuburi 

 

Cu un ondulator triplu de dimensiunea ideala obtii rapid buclele clasice si usor retro pe care le vezi adesea in filmele de epoca. Acest produs arata, mai degraba, precum o placa pe care se afla trei tamburi in care vei introduce parul si unde acesta va fi tratat termic si se va carlionta. Se incalzeste repede, in 30 de secunde, dupa care poate fi folosit. 

Cu o placa ondulator nu prea ai varietate cand vine vorba de dimensiunile buclelor, deoarece, precum in acest caz, diametrul tamburului este fix, de 25 mm, pentru aspectul clasic al coafurii de acest gen, asa cum mentionam mai sus. Se incalzeste intre 80 si 210 grade Celsius, pentru a se preta uzului pe orice tip de par, in siguranta, si are un invelis ceramic, care protejeaza firul de ardere. 

Pe scurt, un ondulator in valuri poate fi mai usor de utilizat decat unul clasic, daca te obisnuiesti cu metoda de manuire. 

 

 

 

Ghid de cumparare 

 

Vrei sa iti faci parul mai des si te intrebi “Ce ondulator sa aleg?” Aceste unelte se folosesc pentru a modifica forma pletelor, in general pentru a le ondula mai mult sau mai putin, astfel incat parul sa dobandeasca mai mult volum si un aspect mai romantic. Unele persoane le folosesc doar la ocazii speciale, iar altele isi aranjeaza podoaba capilara zilnic. 

Si, pentru ca exista varietate in ce priveste modelele existente pe piata, pentru a-l gasi pe cel mai bun ondulator pentru stilul preferat, te invitam sa citesti urmatorul ghid. 

Tipuri: O prima diferenta poate fi facuta in ce priveste aspectul dispozitivului sau modul in care functioneaza, printre cele mai populare aflandu-se “bagheta”, cel interschimbabil, cel automat sau placa. 

Optiunea de tip bagheta este cea clasica, cu un “butoias” mai gros sau mai subtire, in functie de cat de stranse se doresc onduleurile sau cat de lung este parul. Poate avea forma cilindrica, pentru bucle mai largi sau egale, ori poate fi precum un ondulator conic Remington, care ofera bucle mai lejere, subtiri spre varf si largi spre radacina, ori versiuni mai plate sau subtiri, pentru bucle stranse. Se gasesc la variate preturi, de la diferite branduri, cu sau fara clama de sustinere pentru par, gasindu-se o optiune pentru oricare gust. 

Cele cu baghete interschimbabile se vand la set de ondulatoare, ieftine si bune, incluzand in pachet baghete de grosimi si forme variabile, pentru ca utilizatoarea sa aiba la indemana orice stil de coafat doreste. 

Varianta automata a devenit populara deoarece nu mai prezinta riscul arderii pielii, asa cum se intampla in toate celelalte cazuri deja mentionate, deoarece designul acesteia implica introducerea suvitelor in interiorul aparatului, unde se vor ondula. 

Cele de tip placa vor da, de regula, un aspect mai relaxat suvitelor, actionand precum o placa de intins, dar dand fluiditate si onduland. 

 

Materiale: Cel mai important este invelisul care se incalzeste, acesta putand fi din ceramica, turmalina, titan, aur ori metale. 

Ceramica a devenit alegerea clasica pentru ondulatoare, la preturi bune, si are aceleasi proprietati precum turmalina, fiind neteda si incalzindu-se uniform, incluzand generarea de ioni negativi care ajuta la stralucirea parului si la pastrarea neteda a acestuia. 

In schimb, variantele din metale, fara protectie, se incalzesc diferit, putand arde firul, de aceea nu se prea folosesc in prezent, fiind o tehnologie a trecutului. 

Pentru parul des si firul rugos este necesar un ondulator, la un pret bun, placat cu aur, deoarece emite caldura mare, uniforma si formeaza buclele rapid. 

 

Dimensiuni: Sigur ai observat ca gasesti modele cu cilindru mai gros sau mai subtire (precum un ondulator afro) si, probabil, ti-ai dat seama ca acest aspect indica si cat de compacta va fi bucla. 

Pentru onduleuri mai largi sau parul lung iti este suficient un produs intre 30 si 50 mm, obtinand, astfel, un look natural. Drept exemple avem acel aspect “beachy waves” cu bucle mari si naturale, care par a fi obtinute fara efort, unde exista volum la radacini. 

Pentru parul de lungime medie functioneaza un model de 20 – 30 mm, care va conferi onduleuri clasice, unde se poate observa definitia acestora, potrivindu-se si pentru situatii de zi cu zi, si pentru cele mai formale. 

Iar pentru a da bucle pe plete de dimensiuni reduse, un ondulator pentru par scurt va avea un diametru mai mic de 20 cm. Acestea sunt buclele specifice, subtiri si compacte, cu un look vintage si care “sar” in timp ce te misti. 

Pentru onduleuri neregulate poate fi folosit un dispozitiv in forma de clepsidra, iar pentru diferite stiluri e de ajutor cel cu bile, ambele neavand cleste, acel element ce ajuta incepatoarele in a tine mai precis parul. 

 

Controlul temperaturii: Chiar si un model de baza, potrivit unor pareri despre cele mai bune ondulatoare din comert, ar trebui sa aiba cel putin doua sau trei setari de temperatura, deoarece nu toate firele de par sunt la fel. 

De exemplu, pentru suvitele subtiri sau parul tratat chimic, va fi necesara o temperatura mai joasa in timp ce suvitele mai groase, cu fir rugos, nu se vor arde la temperaturi mai ridicate, coafandu-se mai repede. 

Optiunile de ordin profesional ofera un control specific al temperaturii, putand indica valoarea pe un mic ecran de pe bagheta. 

 

Accesorii si siguranta: In unele cutii vei gasi si mici clame de ajutor in momentul coafarii, precum si manusa care sa iti protejeze mainile, alaturi de varful din plastic. Pentru siguranta casei, iti sugeram sa alegi un articol care se opreste singur dupa o perioada de folosire sau de mentinere a caldurii, in caz ca l-ai uitat in priza. 

Branduri: Un aspect ce merita adus in discutie deoarece multe reprezentante ale sexului frumos isi pun increderea in numele de pe cutie, este producatorul. Astfel, printre cele mai apreciate de catre romance, la ora actuala, vei gasi modele de ondulator Rowenta, Philips, Babyliss, Remington, Conair, Ion sau Hot Tools. Asta nu inseamna ca alte branduri nu pot oferi produse de calitate, ci ca publicul se indreapta cel mai des spre acestea. 

 

In concluzie, nu mai este necesar decat sa cauti putin in magazinul online preferat pentru a da peste marimea dorita, dupa care poti face usor o comanda pe care sa o primesti direct la usa, prin curierat si, apoi, te poti apuca de hairstyling!

 

 

 

Cum se foloseste un ondulator

 

Cand doresti sa iti schimbi coafura si sa obtii bucle mai naturale sau mai stranse ori, pur si simplu, sa arati altfel si sa faci o surpriza cuiva drag, iti poti incerca norocul cu un ondulator, care se foloseste simplu, si iti detaliem noi cum in randurile acestea. 

Evident, mai intai pui aparatul in priza si ii dai drumul sa se incalzeasca la temperatura necesara pentru carliontarea parului. Majoritatea modelelor prezinta mai multe optiuni, in functie de tipul parului.

Cu un aparat obisnuit, este necesar sa iei pletele, suvita cu suvita, si sa le infasori manual in jurul tamburului, dupa care le tii pentru cateva zeci de secunde (timpul difera in functie de textura si sanatatea parului – citeste instructiunile cu care vine aparatul) dupa care le desfasori. Poate fi periculos pentru degete deoarece le folosesti in apropierea placii fierbinti, si te poti arde. 

Cand folosesti un ondulator automat Babyliss, de exemplu, nu vei avea aceleasi probleme deoarece acest tip de aparat are un invelis din plastic, de protectie. Vei alege o suvita si o vei introduce in respectivul orificiu, aceasta fiind “aspirata” inauntru de aparat si se va invarti acolo in jurul tamburului, producand o bucla uniforma. In timp ce isi face efectul, dispozitivul poate piui incet iar, cand este timpul sa dai drumul buclei, va scoate niste piu

ituri mai dese. De regula, onduleurile vor avea aceeasi grosime si forma, daca pastrezi grosimea suvitelor. 

Cum sa iti ondulezi parul si fara ondulator

Buclele lejere pot fi realizate cu ajutorul unor sosete, pe care vei rula portiuni ale parului de la varf catre radacina, dupa care innodezi textila si o lasi pentru cateva ore, mai apoi dandu-i drumul si fixand cu spray. 

Pentru acele bucle stranse, asemanatoare cu afro, cand nu folosesti un ondulator subtire, te poti folosi de agrafe pe care iti infasori suvite subtiri, dar ai in vedere ca acest proces este extrem de costisitor cand vine vorba despre timp, si este indicat sa le lasi peste noapte pentru a-si pastra elasticitatea pentru mai mult timp. 

Pentru bucle “de plaja” te poti folosi de o bentita pe care o pui pe cap si in jurul careia vei infasura parul, lasandu-l asa peste noapte, dupa care desfaci si piepteni.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu