Cel mai bun termometru ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 27.01.20

 

Cum aleg cele mai bune termometre ieftine

 

Ghidul cumparatorului

In era dispozitivelor digitale, sa ai la dispozitie un termometru de calitate a devenit ceva firesc. Totusi, atunci cand vrei sa cheltui o suma minima pentru a-ti cumpara asa ceva se cuvine sa te documentezi putin. Pana nu demult exista preconceptia ca produsele ieftine sunt de proasta calitate, insa daca inveti sa analizezi prealabil cateva coordonate, ai toate sansele sa nu cazi in vreo capcana comerciala.

Cei care sunt gata sa descopere unde gasesc termometru ieftin, la un pret bun, si care sunt coordonatele de selectie sunt invitati sa citeasca in continuare.

Unul va fi termometrul de camera si altul este cel medical, pentru citirea temperaturii corporale. La fel, diferenta poate fi facuta intre modele de utilizat in interior si produse pentru exterior(mai rezistente la intemperii) sau chiar modele imersive, pentru citirea temepraturii lichidelor. Amintim ca acuratetea fiecarui dispozitiv depinde direct de conditiile in care este folosit, asa ca fiecare model va fi judecat in functie de utilitate.

Tehnologia de functionare trebuie bine inteleasa, pentru ca exista modele digitale simple si produse cu citire in infrarosu. Prima categorie ofera o acuratete de citire foarte mare, afiseaza direct pe un ecran electronic valorile, iar raportul cost calitate este unul avantajos.

Pentru modelele cu infrarosu, cel mai mare avantaj este posibilitatea de citire fara contact, deci neinvaziva. Se citesc radiatiile infrarosii in 9-11µm lungime de unda, specifice corpului uman. Nu prezinta riscuri de toxicitate si ofera acuratete mare. Se comercializeaza la preturi ceva mai ridicate.

Durata masuratorilor intereseaza pe orice utilizator. Daca cele de camera prezinta valorile in mod constant, cu o anumita frecventa de refresh, cele corporale vor oferi intre 10 secunde si 1.5minute timp de prezentare a datelor. Daca vei folosi produsul pentru bebelusi sau animale(uz veterinar), e important ca citirea sa se realizeze cat mai rapid, intre 10 si 20 de secunde.

Precizia rezulta si de modul in care este citita temperatura. Cele medicale pentru copii pot prelua datele plasate intra-rectal, in ureche sau la nivelul fruntii. Pentru un maxim de confort si siguranta, dispozitivele cu infrarosu si citire pe frunte sunt principalele recomandate de catre pareri despre cele mai bune termometre ieftine.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Omrom Flex Temp Smart

 

Consideram ca cel mai bun termometru ieftin, care nu ar trebui sa lipseasca din nicio locuinta este acest produs Omrom. Se va dovedi un real ajutor cand vrei sa afli temperatura corporala, intrucat se foloseste axilar sau la nivel rectal, oferind rezultatele in maxim 10 – 25 de secunde. Produsul este unul clasic digital si incorporeaza tehologie de citire rapida.

Va afisa valorile dorite atat in grade Celsius, cat si in grade Fahrenheit, iar la pornire si la finalizarea analizei emite un semnal acustic care iti spune ca rezultatele sunt gata de citire. Datele sunt afisate pe un display electronic, usor de interpretat. Amintim ca precizia este de ± 0.1°C, deci una foarte mare.

Prezinta avantajul ca se poate igieniza usor, prin stergere cu alcool, iar functia de memorie pastreaza intotdeauna masuratoarea efectuata precedent, pentru a permite o minima evidenta. O baterie este suficienta pentru 1000 de masuratori, iar sistemul de inchidere automata(la 30 de secunde de inactivitate) contribuie la economia de energie.

 

 

 

 

 

Omrom Ecotemp Basic

 

Acest termometru ieftin si bun din categoria digitala este foarte recomandat pentru uz casnic, permitand citirea temperaturii corporale in diferite moduri: oral, axilar, rectal. Are nevoie de ceva timp de analiza a datelor, necesitand intre 60 de secunde si 2 minute ca sa preia in mod corespunzator temperaturile(rectal vs axilar).

Cu o precizie de ± 0.1°C in gama de temperaturi indicate pentru coprul uman, dispozitivul se inscrie in lista accesoriilor obligatorii in orice gospodarie. Ca sa iti formezi o idee clara si sa tii evidenta valorilor inregistrate, o functie simpla cu memorie iti arata ultima valoare preluata.

Daca uiti sa il icnhizi, dupa 30 de minute de la utilizare se opreste automat, iar in caz de inactivitate, dupa doar 3 minute. Ai la dispozitie un ecran electronic pe care vezi usor cifrele, iar optiunea de semnalizare acustica te ajuta sa stii cand este gata de lucru si cand a interpretat corect temperatura. Afiseaza valori in intervalul 10°C si 40°C.

 

 

 

 

 

Laica TH4007

 

Printre cele mai ieftine termometre de baie care ii vor incanta ca forma pe cei mici se numara si aceasta piesa broscuta, produsa de brandul Laica. Va monitoriza temperatura apei, iar asta in timp real, detectand in mod automat valorile respective. Daca se inregistreaza mai mult de 39° C, o lumina rosie, de avertizare, iti va indica acest lucru.

Nu trebuie sa te ingrijorezi de confortul celui mic in timpul baitei, pentru ca, pe baza acestui dispozitiv, vei reusi sa potrivesti apa la temperatura perfecta. Vor fi afisate valorile pe un ecran digital, dupa preferinte, Celsius sau Fahrenheit. Dupa 30 de minute de la activare, dispozitivul se opreste automat, pentru a economisi energia bateriei.

Porneste la contactul cu apa sau prin atingere. La o utilizare medie de cate 1h pe zi, producatorul indica o durata de viata de 2-3ani, intrucat, din pacate, bateria nu poate fi inlocuita.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status