Cel mai bun termometru higrometru

Am modificat articolul ultima data pe: 20.01.20

 

Cum aleg cele mai bune termometre higrometre

 

Ghidul cumparatorului

Ca sa poti analiza in mod corespunzator indicatorii din mediul ambiant, nu vei avea nevoie doar de un termometru, ci si de o modalitate de a sti care este nivelul de umiditate. In acest scop sunt recomandate produsele cu higrometru incorporat. Utilizand un dispozitiv de acest tip vei sti daca e nevoie sa apelezi la un umidificator sau dezumidificator pentru a inbunatati conditiile in care locuiesti. Pentru toti potentialii utilizatori care doresc sa stie mai multe, implicit unde gasesc termometru higrometru la un pret bun, iata ce sfaturi avem:

Se analizeaza gradul de protectie al dispozitivului, pentru a sti daca acesta se foloseste doar in interiorul locuintelor sau si in exterior. Daca te intereseaza exclusiv ce se intampla intern, gasesti usor modele de perete sau de pozitionat pe mobila. Cele cu eticheta “outdoor” se pot monta in aer liber si au o rezistenta ridicata la intemperii.

Trebuie sa hotarasti daca optezi pentru varanta digitala sau analogica. Un termohigrometru digital prezinta si un afisaj electronic pe care iti arata valorile de temperatura si umiditate inregistrate, pe baza unor senzori din polimer. Citirea se face cu acuratete, de multe ori mentionata ca marja de eroare(plus/minus unitate).

Aparatele clasice sunt cele cu display analogic, seamana cu niste ceasuri(au valori pe cadran indicate prin ace mobile), iar in cazul acestora umiditatea este masurata prin contractia si extensia unui fir sintetic. Sunt apreciate pentru designul clasic, iar precizia oferita este, de asemenea, buna.

Cateva pareri despre cele mai bune termometre higrometre te vor sfatui sa verifici precizia de masurare, prin amplitudinea de valori citite si rezolutie(cea mai mica unitate considerata). Amplitudinea de citire la produsele recomandate in utilizare casnica va fi de la -10 la +50°C pentru temperatura(mai restranse la piesele de interior) si pana la 100% pentru umiditate. La modelele analogice intalnesti valori redate in diviziuni de 1°C si rezolutie de umiditate de 1-5%, in timp ce pentru piesele digitale, acestea pot fi si mai mici(0. 1°C si 1%).

Functii suplimentare care iti arata valorile considerate confortabile pentru om sunt de preferat. Umiditatea normala pentru zona noastra continentala va fi de 40-60%, evitand incurajarea aparitiei virozelor respiratorii(prea uscat) sau formarea mucegaiului(prea umed). Temperatura adecvata pentru sufragerie va fi de 19-22°C.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

TFA 30.5027.02

 

Pentru ca orice cumparator cu pretentii isi doreste cel mai bun termometru higrometru, consideram ca acest produs TFA ofera capabilitatile de rigoare la un pret cat se poate de accesibil. Este un model de interior si functioneaza cu tehnologie digitala, afisand toate datele pe un ecran extra-plat mare(74x53mm). Cifrele vor fi usor lizibile.

Va monitoriza climatul intern, memorand minimele si maximele pentru temperatura si umiditate pe parcursul a cate 24 de ore. Valorile ce pot fi inregistrate se extind in intervalul 0 si 50 °C pentru temperatura si 20 si 95% pentru umiditate, acoperind plaja posibila pentru spatii interioare.

Are o rezolutie de 0.1°C/F si de 5%, iar pentru a indica mai usor confortul sau disconfortul, afiseaza si interpreteaza cifrele, mentionand cand umiditatea e prea scazuta, cand este in limite normale(40-70%) sau cand depaseste indicele de confort conventional.

 

 

 

 

 

HTC-1

 

Pentru orice locuinta, acest termohigrometru de interior cu design simplu si elegant va fi un ajutor de nadejde in depistarea valorilor anormale. Este un produs digital, deci garanteaza, prin senzori foarte sensibili, acuratetea datelor preluate. Are o marja de citire de +/- 1°C (1.8°F) pentru temperatura si de +/- 5% umiditate relativa.

Ca intervale masurate, asigura analiza temperaturii intre valori de -50°C ~ +70°C si pe cea a umiditatii de la 10% la ~ 99%, un indicfator clar al posibilitatilor de observare pentru indicele de confort conventional, atat interior, cat si exterior. In plus, permite memorarea minimelor si maximelor inregistrate, pentru a oferi repere suplimentare.

Ca functionalitate, remarcam alarma, beep-ul la orele fixe, afisajul datei calendaristice. Beneficiaza de un display mare, cu cifre ce pot fi facil interpretate, si de un suport de sprijin pentru plasarea pe suprafete orizontale. Drept concluzie, mai putem afirma ca este un termometru higrometru ieftin si bun.

 

 

 

 

 

Koch 12549

 

Koch iti propune un dispozitiv digital proiectat pentru analiza temperaturilor si umiditatii ambientale in interior. Are in componenta un ecran electronic care se poate lumina pe timp de noapte, oferind mereu valori usor de citit si de interpretat. Optiunea se activeaza usor, prin apasarea tastei Light.

Ca plaja de citire, dispozitivul analizeaza temperaturile in intervalul 0 si 50 de grade Celsius, iar umiditatea pana la o limita superioara de 90% valori relative(RH). Aceste date corespund cifrelor ce pot fi inregistrate in spatii inchise, insa pentru exterior, stim ca temperaturile pot sa scada mult mai mult.

Are si functii suplimentare, ceasul fiind cea mai importanta. Il poti seta sa te trezeasca, intrucat are si alarma. De alimentat, se alimenteaza cu o baterie AA, iar garantia pentru acest model este una de conformitate, pana la 2 ani.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status