n n
n
n
▷ Tensiometre digitale. Analiza comparativa

Cel mai bun tensiometru digital

Am modificat articolul ultima data pe: 22.11.19

 

Cum aleg cele mai bune tensiometre digitale

 

Ghidul cumparatorului

In ultima perioada, tot mai multi medici recomanda achizitionarea aparatelor medicale cu uz domestic, in special a tensiometrelor. Luand in considerare posibilitatea diagnosticarii unei boli cardiovasculare incipiente cu ajutorul acestui aparat, poti spune ca prezenta unui tensiometru este aproape esentiala in cadrul unei familii. Dar cresterea in popularitate a acestui produs inseamna ca pe piata sunt disponibile foarte multe tipuri si modele de tensiometre. Astfel incat, poate fi dificil sa il gasesti pe cel mai bun. Ca sa iti venim in ajutor, iti prezentam mai jos cateva caracteristici importante ale acestor dispozitive:

 

A. Tensiometre digitale

 

Tipul: pe piata exista doua tipuri de tensiometre: mecanice (manuale) si electronice. Cele electronice sunt impartite si ele la randul lor in tensiometre automatice si semi-automatice. Tensiometrele automatice functioneaza prin simpla atingere a unui buton, unde manseta este umflata si dezumflata automat, iar masuratorile si rezultatele sunt interpretate de software-ul aparatului. Comparativ, tensiometrele semi-automatice cer umflarea mansetei de catre utilizator. Din punct de vedere al pozitionarii pe mana, tensiometrele pot fi de brat sau de incheietura. Cele mai utilizate sunt cele de brat, datorita faptului ca sunt mai precise in masuratori. Tensiometrele de incheietura sunt recomandate in principal sportivilor, datorita avantajelor practice, precum masurarea tensiunii arteriale si a pulsului in timpul unui efort fizic. Din punctul nostru de vedere, ar trebui sa uiti cu totul de tensiometrele mecanice si sa te orientezi spre unul automatic. Avantajele incorporate de un astfel de produs iti vor usura cu siguranta momentul masurarii tensiunii arteriale, in special daca o vei face de mai multe ori pe zi.

 

Functii: pe langa masurarea tensiunii arteriale si a pulsului, tensiometrele mai pot incorpora si cateva optiuni suplimentare. Una dintre acestea este functia de memorare a masuratorilor, iar unele tensiometre ofera chiar posibilitatea memorarii rezultatelor pentru mai multi utilizatori. Aceasta functie este foarte utila daca, de exemplu, vrei sa urmaresti beneficiile unui tratament specific pentru hipertensiune arteriala. O alta functie importanta este indicatorul aritmiilor, care emite un semnal sonor atunci cand apare o tulburare de ritm cardiac.

 

Dimensiunea mansetei: desi un detaliu secundar, manseta are si ea o importanta in designul general si functional al tensiometrului. Standardizata pe trei marini (S, M si L), este important ca manseta sa inconjoare in totalitate bratul. O manseta prea mica va da false citiri de hipertensiune arteriala, iar una prea mare nu va fi precisa in masuratori. Similar, inaltimea mansetei trebuie sa acopere circa 2/3 din lungimea bratului (de la umar si pana la cot). In principiu, mansetele S sunt pentru copii, cele M pentru adulti ( +15 ani), iar cele L pentru persoanele ce au bratele deosebit de mari.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Healthy Line SHL-898XT

 

1. Healthy Line SHL-898XTHealthy Line SHL-898XT este un tensiometru electronic automat de ultima generatie, ce se aplica la nivelul bratului si foloseste o metoda de masurare oscilometrica. Tensiometrul asigura rezultate precise, iar plaja de masurare este cuprinsa intre 0 si 300 de mmHg.

Rezultatele sunt afisate pe un display de mari dimensiuni, iar cifrele ies in evidenta datorita fundalului alb si pot fi citite cu usurinta chiar si de persoanele mai in varsta. Pe langa rezultat, ecranul mai afiseaza data si ora la care s-a efectuat masuratoarea. Aceste informatii suplimentare sunt utile, luand in considerare faptul ca, de obicei, masurarea tensiunii arteriale trebuie facuta de mai multe ori pe zi.

Din punct de vedere al functiilor suplimentare, tensiometrul poate memora pana la 40 de valori, pentru 3 utilizatori diferiti. Aceasta optiune este utila pentru cei ce vor sa urmareasca evolutia bolii sau a unui tratament nou. In plus, aparatul are incorporat si un indicator pentru evaluarea frecventei cardiace si a aritmiilor. Cea din urma este o optiune foarte importanta, tinand cont ca aritmiile sunt o afectiune grava a bolilor cardiovasculare. Per total, Healthy Line SHL-898XT este unul dintre cele mai bune tensiometre digitale datorita preciziei, fiabilitatii si a simplitatii in utilizare, chiar si de catre persoanele in varsta.

 

 

 

 

 

Panasonic EW-BU15W800

 

2. Panasonic EW-BU15W800Produsul de fata este realizat de catre unul dintre cei mai de succes producatori de dispozitive electronice, Panasonic. Acest aparat incorporeaza o tehnologie de masurare a tensiunii arteriale cu ajutorul unui senzor, ce izoleaza oscilatia pulsului. In felul acesta, producatorii garanteaza precizia tensiometrului pe o perioada mare de utilizare.

Aparatul este complet automat, iar asta inseamna ca utilizatorul trebuie doar sa apese un singur buton, iar de acolo tensiometrul preia toate comenzile: umfla si dezumfla manseta, masoara tensiunea arteriala si pulsul si afiseaza rezultatele pe ecran. Displayul este de mari dimensiuni comparativ cu corpul aparatului, iar cifrele afisate sunt usor de citit.

Ca si functii speciale, tensiometrul prezinta optiunea de memorare a 90 de masuratori, impreuna cu data si ora la care au fost efectuate testarile. Aceste informatii pot fi date mai departe spre un medic specialist pentru interpretare. Manseta are o circumferinta cuprinsa intre 20 si 34 de centimetri, dimensiune specifica adultilor si copiilor de peste 15 ani. Ca si concluzie, Panasonic EW-BU15W800 este un aparat de masurat tensiunea bun si precis, ce incorporeaza functii speciale utile pentru utilizator, totul la un pret accesibil.

 

 

 

 

 

Beurer BM 90

 

Beurer BM 90 este un tensiometru digital de brat ce functioneaza automat, fiind precis in masuratori si foarte performant, comparativ cu alte produse de acest gen. Manseta are o circumferinta cuprinsa intre 22 si 42 de centimetri, dimensiune specifica adultilor si copiilor de peste 15 ani.

Dupa efectuarea masuratorilor, rezultatele sunt afisate pe un ecran orizontal si inregistrate, impreuna cu data si ora la care au fost efectuate. In plus, aparatul incorporeaza indicatorul pentru aritmie, iar odata detectata, tensiometrul afiseaza un semnal vizual ce atrage atentia utilizatorului. Aceasta atentionare apare si atunci cand pulsul nu se incadreaza in limitele normale oferite de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Una dintre functiile suplimentare ale acestui produs este tehnologia wireless, o optiune ce permite sincronizarea aparatului cu un laptop si conectarea sa la internet. Odata conectat, poti accesa o pagina speciala de web creata de producatorul Beurer, unde compari valorile obtinute cu cele considerate normale. In acelasi timp, rezultatele pot fi trimise spre un medic specialist pentru a fi interpretate. In plus, tensiometrul poate memora si pana la 60 de valori diferite,  pentru un singur utilizator. Aceasta optiune este utila atunci cand vrei sa urmaresti evolutia bolii sau beneficiile unui tratament. In final, daca ai in vedere caracteristicile incorporate de acest produs, poti spune ca ai in fata un tensiometru Beurer bun si precis, ce incorporeaza tehnologii sofisticate.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (28 voturi, media: 4.85 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status