Cel mai bun tensiometru de brat

Am modificat articolul ultima data pe: 24.02.20

 

Cum aleg cel mai bune tensiometre de brat

 

Ghidul cumparatorului

Masurarea tensiunii arteriale la domiciliu este un gest important in monitorizarea sanatatii, fie ca vrei sa o faci preventiv sau trebuie, din cauza unei boli ce influenteaza si tensiunea arteriala. Nu este mult timp de cand aparatura medicala specializata a parasit mediul spitalicesc. Din acest motiv, s-ar putea sa-ti fie greu sa gasesti suficiente informatii despre dispozitive medicale precum tensiometrul. Ca sa te ajutam sa gasesti cel mai bun tensiometru de brat, am creat un mic ghid cu cele mai importante caracteristici ce ar trebui sa le incorporeze acest aparat. Astfel, poti face o achizitie informata, care raspunde nevoilor tale si nu unui trend anume printre producatori sau utilizatori.  5.Joycare (4)Tipul: cand vine vorba de tensiometre, prima intrebare trebuie sa fie ce tip: manual (traditional) sau electronic? Tensiometrele traditionale sunt formate din manseta si o pompa, iar ca masurarea sa fie posibile trebuie folosit si un stetoscop. Pentru a  usura acest proces, producatorii au creat tensiometre electronice, automate. Aceste aparate usureaza foarte mult tot procesul, datorita faptului ca totul se desfasoara electronic si automat. Umflarea mansetei, masurarea tensiunii, interpretarea rezultatelor si dezumflarea mansetei se realizeaza prin simpla apasare a unui buton. Dar pe piata exista si tensiometre mai ieftine, semiautomatice, care incorporeaza o pompa, iar manseta trebuie umflata de utilizator. Noi recomandam tensiometrele de brat electronice, datorita avantajelor clare ce le incorporeaza, comparativ cu celelalte tipuri. Alegerea intre un tensiometru de brat si unul de incheietura este dificila. Este adevarat ca cel de incheietura este mai mic si usor de folosit, dar este si mai imprecis decat cel de brat. Asadar, daca ai nevoie de precizie, alege un tensiometru automatic de brat. Dar chiar daca totul este automat, tot tu ca si utilizator trebuie sa iti mentii o evidenta a tensiunii arteriale, pe parcursul a mai multe zile. Tensiunea arteriala trebuie masurata de cel putin doua ori, la o distanta de 15-20 de minute, pentru a avea un rezultat semnificativ din punct de vedere medical.

 

Dimensiunea mansetei: tensiometrele de brat includ si o manseta, iar dimensiunea acesteia este variabila. Producatorii au impartit marimea (lungimea de brat ce o acopera) mansetei in dimensiuni standard S, M si L; teoretic, manseta trebuie sa acopere cam 2/3 din lungimea bratului (masurata de la umar pana la cot). Totodata, circumferinta trebuie sa fie suficienta proportionala cu grosimea bratului. Cele mai utilizate sunt cele mijlocii (M), ce au o circumferinta cuprinsa intre 22 si 32 de centimetri. Pentru masurarea tensiunii arteriale la copii, sau pentru persoanele cu brate mai mici, fii atent la aceasta caracteristica si alege marimea S. Un tensiometru cu o manseta prea mare sau prea mica, va oferi o valoare inexacta a tensiunii sau chiar va face evaluarea imposibila. In acelasi timp, este obligatoriu ca manseta sa se inchida cu scai si sa poata fi reglata in mai mult pozitii.

 

Functii: pe langa masurarea tensiunii, cel mai bun tensiometru de brat poate sa incorporeze si cateva functii speciale. Printre acestea enumeram functia de reminder, care iti aminteste sa iti masori tensiunea pe parcursul zilei, functia de memorare a mai multor masuratori, poate chiar pentru doua persoane si oprirea automata. Este un avantaj major daca produsul poate sa detecteze automat aritmia cardiaca (bataile neregulate ale inimii), o problema frecventa a persoanelor cu boli cardiace. Scalele coloristice simple iti pot arata dintr-o privire daca tensiunea este normala sau nu, lucru ideal pentru batrani, care pot sa nu tina minte valorile tensionale ideale.

 

Afisajul: in marea lor majoritate, tensiometrele electronice incorporeaza un display LCD pe care sunt afisate rezultatele. Optim ar fi ca acel ecran sa aiba dimensiuni relativ mari, cifrele sa fie afisate si ele mare si citet, iar butoanele de activare sa fie usor de accesat. Din cauza ca practic, iti vei masura singur tensiunea, aparatul trebuie sa fie user-friendly din toate punctele de vedere.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Panasonic EW-BU75W800

 

1.Panasonic EW-BU75W800 (5)La intrebarea „care e cel mai bun tensiometru de brat?”, produsul creat de catre cei de la Panasonic poate oferi un raspuns concludent. Testat si validat clinic, tensiometrul masoara tensiunea arteriala cu ajutorul unui senzor ce detecteaza si izoleaza oscilatia pulsului. Astfel, masurarea este foarte precisa, fara a fi nevoie sa strangi excesiv manseta.

Aparatul este complet automat si poate fi conectat si la un PC, unde, cu ajutorul unui software, poti evalua si compara rezultatele pe o perioada de timp mai lunga. In plus, contine si 3 alarme zilnice (dimineata, pranz si seara) ce iti amintesc sa iti masori tensiunea arteriala.

Displayul este de mari dimensiuni, iar pe langa cifrele masuratorii, prezinta si un grafic color, unde pot fi comparate ultimele 7 rezultate. In cazul unor valori crescute, aparatul atentioneaza acest lucru printr-o semnalizare pe ecran. In plus, incorporeaza si o functie ce atentioneaza utilizatorul in cazul unor aritmii cardiace, afectiune asociata deseori cu cei ce au probleme cardiace.

 

 

 

 

 

Laica BM2005

 

3.Laica BM2005 (4)Tensiometrul Laica BM2005 este un dispozitiv usor de utilizat, ce iti poate masura rapid si precis tensiunea arteriala si pulsul. Ecranul LCD mare si cifrele de mari dimensiuni pot fi citite cu usurinta, caracteristica menita sa vina in ajutorul persoanelor in varsta. Umflarea si dezumflarea mansetei se face automat, iar rezultatele pot fi stocate in memoria aparatului.

Aparatul poate sa salveze pana la 120 de masuratori, optiune ce permite evaluarea tensiunii arteriale pe o perioada mai lunga de timp. Aceasta caracteristica este utila, de exemplu, pentru persoanele hipertensive ce urmeaza un tratament nou si vor sa vada efectele acestuia.

Tensiometrul functioneaza cu 4 baterii alcaline de 1.5V, iar pentru a economisi energie, producatorii au inclus in acest aparat si o functie de oprire automata. In plus, ecranul afiseaza ora si data, iar in acest fel poti sa verifici exact daca este momentul sa iti masori tensiunea arteriala.

 

 

 

 

 

Scala SC6800

 

4.Scala SC6800 (4)Tensiometrul SC6800 functioneaza complet automat si incorporeaza un procedeu de masurare oscilometric. Masoara tensiunea arteriala de la 20 pana la 300 mmHG si pulsul de la 40 pana la 200 batai pe minut. Rezultatele sunt afisate pe un ecran LCD de mari dimensiuni, iar valorile sunt interpretate de o scara coloristica amplasata lateral de ecran.

Masuratorile sunt afisate impreuna cu data si ora, iar aparatul poate memora pana la 85 de masuratori diferite. Manseta este de dimensiuni medii si se adapteaza foarte usor bratului utilizatorului.

Tensiometrul necesita 4 baterii alcaline AA pentru a functiona, iar ca sa economiseasca energie, producatorii au inclus si o functie de auto-oprire.  Per total, tensiometrul SC6800 este usor de folosit, masuratorile sunt afise cu cifre mari, iar rezultatele sunt interpretate printr-o scara coloristica, pentru a te orienta rapid daca valoarea este normala sau nu.

 

 

 

 

 

Joycare cu LED Joy

 

5.Joycare (4)Joycare este un tensiometru de brat automat, ce incorporeaza un ecan LCD pe leduri. Valorile masurate ale tensiunii arteriale sunt cuprinse intre 0 si 300 mm HG, iar pulsul intre 40 si 199 batai pe minut. Din acest punct de vedere, impreuna cu oscilatiile foarte mici in interpretarea rezultatelor (plus/ minus 3-6 mmHg), poti spune ca tensiometrul Joycare este foarte precis.

Ca sa evite disconfortul, aparatul incepe masuratorile odata cu umflarea mansetei. Aceasta caracteristica este un avantaj, daca iei in considerare faptul ca, uneori, tensiunea arteriala poate creste si din cauza unei mansete stranse prea tare.

In plus, tensiometrul Joycare poate memora pana la 60 de rezultate, functie benefica atunci cand vrei sa evaluezi tensiunea arteriala pentru o perioada mai lunga de timp.

 

 

 

 

 

Beurer BM 44

 

6.Beurer BM 44 (4)Beurer BM 44 este un tensiometru electronic de brat, foarte usor de folosit si precis, cu o metoda de masurare oscilometrica. Manseta are o circumferinta cuprinsa intre 22 si 30 de centimetri (M), este usor de aplicat si asigurat pentru a incepe masuratoarea.

Aparatul actioneaza independent toate comenzile necesare pentru masurarea tensiunii arteriale si interpreteaza si rezultatele. Masuratorile sun afisate pe un ecran LCD  de mari dimensiuni, iar cifrele sunt usor de citit.

Ca si functii suplimentare, aparatul interpreteaza masuratorile, comparandu-le cu limitele considerate normale. In plus, detecteaza si bataile neregulate ale inimii (aritmia) si anunta utilizatorul de prezenta lor printr-un semnal sonor.

 

 

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

Beurer BM35

 

2.Beurer BM35 (5)Beurer BM35 este un tensiometru de brat electronic si automat de calitate, cu ajutorul caruia poti masura precis si rapid tensiunea arteriala si pulsul. Ecranul LCD va afisa rezultatele masuratorilor cu cifre de mari dimensiuni, usor de citit, caracteristica creata special pentru a veni in ajutorul persoanelor in varsta.

In plus, aparatul poate stoca pana la 60 de masuratori pentru un singur utilizator. Aceasta functie este foarte utila pentru cei ce vor sa urmareasca evolutia  bolii hipertensive sau eficienta tratamentului administrat.

Manseta tensiometrului are dimensiunile cuprinse intre 22 si 30 cm si poate fi adaptata cu usurinta bratelor persoanelor cu varsta peste 15 ani. Ca si functie speciala, tensiometrul incorporeaza si un semnal vizual ce anunta ca aparatul a detectat o aritmie cardiaca.

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status