fbpx

Cel mai bun glucometru ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 18.10.19

 

Cum aleg cele mai bune glucometre ieftine

 

Monitorizarea periodica a glicemiei este un pas esential pentru controlul corect al diabetului zaharat, iar pentru persoanele insulino-dependente se poate realiza de multe ori pe zi. Glucometrele pentru domiciliu ofera rapid valori suficient de precise pentru a sti ce sa consumi la urmatoarea masa sau cata insulina sa iti administrezi.

Nu este obligatoriu ca acest dispozitiv sa fie si foarte scump, pe Internet existand numeroase pareri despre cele mai bune glucometre ieftine, incat sa fie facil sa te orientezi catre un produs de calitate. Desigur, nu vei beneficia de functii avansate de tip conectare prin USB la calculator sau platforme online, dar majoritatea utilizatorilor nici nu au nevoie de aceste functii. Iata, in schimb, care sunt capacitatile care pot fi importante pentru un glucometru calitativ.

Acestea masoara sangele cu o specificitate similara, eroarea fiind de circa 1 mg/ml, absolut insignifianta. Totusi, cativa parametri de functionare optima difera intre modele. Primul se refera la viteza de  afisare a rezultatului, cu variatii intre 5 si 15 secunde; un diabetic de tip I sau o persoana cu boala necontrolata va opta, desigur, pentru citirea cat mai rapida, deoarece cateva secunde pot face diferenta intr-o urgenta.

Intervalul hematocritului pentru care citirea este exacta conteaza atunci cand exista anemii, deshidratare sau alte boli care pot modifica raportul hematii/ plasma si este cazul sa cautati un glucometru cu plaja extinsa (circa 20-65%, fata de standardul 30-55%).

Cantitatea de sange utilizata este de o picatura, dar si aici exista variatii, intre 0,5 si 4 microlitri, detaliu de asemenea important intr-o urgenta. O functie suplimentara esentiala este prezenta unei memorii de stocare a valorilor, cu cat mai multe pozitii, data si ora, daca nu ai minutiozitatea sa le notezi pe loc intr-un jurnal.

Benzile folosite dispun de niste coduri de calibrare; exista aparate pentru care trebuie sa faci calibrarea manual, la fiecare set nou, dar cele mai populare la momentul actual fac acest lucru automat, asigurand rezultate precise, atat timp cat ai achizitionat benzile compatibile.

Displayul iluminat, cat mai citet, este important mai ales pentru persoanele in varsta, dar cei tineri pot prefera un dispozitiv foarte mic si usor de purtat cand parasesc locuinta.

Ramane doar sa iti spunem unde gasesc glucometre ieftine, la un pret bun, alti utilizatori, asa incat iti prezentam direct lista de recomandari de top.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

BSI OG Care 

 

Acesta este probabil cel mai bun glucometru ieftin al firmei BSI, incorporand strict capabilitatile de baza, la un standard crescut pentru un astfel de produs, dar fara costuri exagerate.

Utilizeaza teste care pot fi comandate si online, si detecteaza automat codul acestora, nefiind necesara calibrarea manuala. Foloseste doar 0.5 microlitri de sange, asigurand ca nu va trebui sa te intepi de doua ori, iar timpul de afisare al rezultatului este de doar 5 secunde. Astfel, este un dispozitiv pe care te poti baza si in cazul unor urgente, cum este hipoglicemia. Valorile sunt precise pentru un hematocrit intre 20 si 60%.

Memoria interna este de 300 de valori, fiecare fiind etichetata cu data si ora corespunzatoare. Displayul este mare si usor de citit, iar aparatul include un buton de ejectare al benzilor utilizate. Functioneaza cu doua baterii, iar greutatea totala este de 48 grame. Pachetul include si un pen pentru intepare, 10 ace sterile, un set de 10 benzi, cat si o cutiuta de plastic, pentru transportul facil al aparatului si consumabilelor.

 

 

 

 

 

SD Code Free 

 

Un alt glucometru rapid si precis este acest model, care dispune si de niste functii suplimentare istete, care iti vor usura considerabil numararea carbohidratilor si ajustarea dozelor de insulina.

Ca si tipologie, este code-free, ceea ce implica calibrarea automata a unui set nou de benzi. Utilizeaza circa 0,9 microlitri de sange si ofera rezultatul in doar 5 secunde, oferind precizie pentru un hematocrit intre 20 si 60%. Astfel, cu exceptia unor contraindicatii medicale, toate persoanele cu diabet vor putea folosi acest glucometru, chiar si cand au simptomatologie anuntand o posibila urgenta.

Memoria este de 500 de valori, pentru care se inregistreaza atat data si ora, cat si daca citirea este inainte sau dupa masa. O alta functie foarte utila este cea de a-ti seta valori prag ale hipoglicemiei, pentru care dispozitivul va emite semnale sonore (60, 70, 80 mg/ dl). In plus, poti seta pana la 4 alarme care sa iti aminteasca sa masori glicemia in anumite momente ale zilei, iar acestea se coordoneaza cu alte masuratori. Kitxul include si un instrument de intepare, 10 ace sterile si 10 benzi de test. Per total, este dispozitivul pe care il recomandam persoanelor responsabile, care sunt decise sa preia controlul asupra diabetului si sa acorde maxima importanta recomandarilor medicale.

 

 

 

 

 

Minicheck Kernel 

 

Un glucometru ieftin si bun este acest dispozitiv mini, gandit avand in minte un stil de viata activ, care nu trebuie sa fie limitat din cauza diagnosticului de diabet zaharat. Astfel, firma Kernel a creat un aparat mini, de doar 31 de grame si alimentat cu o singura baterie. Nu te astepta la functii foarte performante tehnologic, dar va citi rezonabil de rapid si precis glicemia, care este pana la urma abilitatea esentiala.

Glucometrul este code-free, deci nu va fi necesara calibrarea noilor seturi de teste. Utilizeaza circa 4 microlitri de sange, echivalentul unei picaturi ceva mai consistente, dar nu va fi o problema sa o obtii, folosind stiloul de intepat si acele sterile incluse. Rezultatul este oferit dupa 10 secunde, si te poti baza pe valorile oferite pentru un hematocrit intre 30 si 55%.

Memoria interna este de 180 de valori, iar ecranul LCD, desi mic, este suficient de usor de citit. Pe langa componentele enumerate, pachetul initial mai cuprinde si 10 benzi, iar rezervele sunt destul de accesibile si nu vei avea probleme sa le gasesti tot pe Internet.   

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status