Cel mai bun glucometru de la Beurer

Am modificat articolul ultima data pe: 25.09.20

 

Cum gasesti cel mai eficient glucometru de la Beurer

 

Glucometrul este unul dintre cele mai populare dispozitive medicale cu uz domestic. Daca iei in considerare importanta ce o poate avea un astfel de aparat, poti spune ca este esential sa gasesti glucometrul perfect, insa  poate fi dificil sa gasesti un glucometru potrivit nevoilor tale.  Credem ca este un avantaj daca detii informatii, inainte sa incepi cautarile. Astfel, am creat un mic ghid cu cele mai importante caracteristici ce trebuie sa le incorporeze un glucometru:

A. Glucometru de la Beurer

Proba: in mod evident, pentru a realiza masuratorile, glucometrele necesita o cantitate minima de sange. Pentru a genera o citire corecta, un aparat de masurat glicemia necesita intre 0.3 si 1 µl (micro litri) de sange, practic o picatura mai mica sau una mai mare.  In ultima perioada producatorii au creat aparate ce au nevoie de cantitati mici de sange pentru a efectua masuratorile, pana in 0.5 µl. In acest fel, este evitata incomoditatea de a te intepa de doua ori daca prima proba nu a fost de ajuns.  Trebuie precizat si faptul ca glucometrele sunt de doua feluri, cu benzi de testare (stripuri) si fara.

Glucomentrele ce utilizeaza benzi de testare trebuiesc calibrate prin introducerea unui cod de bare in portul de testare a aparatului. Astfel aparatul poate genera rezultate precise. Din acest punct de vedere trebuie sa fii atent sa iti alegi un glucometru a carui consumabile sunt usor de gasit in farmacii. Glucometrele fara benzi de testare nu necesita calibrare si functioneaza automat.

 

Dimensiunea: de obicei, un glucometru are o dimensiune relativ mica, este compact si are un ecran de mari dimensiuni, comparativ cu corpul. Forma lor ofera o priza buna, iar butoanele sunt plasate in asa fel incat aparatul poate fi folosit cu o singura mana. Cel mai bun glucometru trebuie sa incorporeze toate aceste caracteristici, iar in plus, ecranul trebuie sa afiseze rezultatele in cifre usor de citit, in contrast cu fundalul (exemplu, cifre negre pe un fundal albastru deschis sau alb-gri).

 

Timpul: un aparat de masurat glicemia poate afisa rezultatele intr-un timp cuprins intre 3 si 60 de secunde. Glucometrele de ultima generatie sunt insa mult mai eficiente, oferind rezultatele masuratorilor in mai putin de 10 secunde. Astfel, aparatul poate fi utilizat chiar si intr-un cadru profesional, in cazul unor masuratori urgente.

 

Functii suplimentare: in functie de producator, glucometrul poate sa incorporeze o optiune de memorare a masuratorilor, informatii suplimentare (data, ora) sau chiar o functie de oprire automata. Este un avantaj daca aparatul ales de tine incorporeaza si aceste functii, pentru ca in felul acesta poti sa iti monitorizezi glicemia pe o perioada mult mai lunga de timp.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Beurer GL44

 

1. Beurer GL44GL44 este considerat unul dintre cele mai bune glucometre de la Beurer, datorita usurintei cu care poate fi utilizat si preciziei in masurare. Utilizeaza benzi de masurari extra-late, iar portul de amplasare a stripurilor este luminat. Asta inseamna ca, inainte de utilizare, glucometrul trebuie calibrat si sincronizat cu benzile de test.  Pentru o masurare exacta, glucometrul necesita o cantitate de 0.6 µl, iar rezultatele sunt afisate in doar 5 secunde. Astfel, glucometrul poate fi folosit si in cazul unei urgente intr-un cadru profesional.

Din punct de vedere al functiilor suplimentare, aparatul poate memora pana la 480 de masuratori, impreuna cu data si ora la care au fost realizate. In plus, poate calcula si valoarea medie a glicemiei pe o perioada de 4, 14, 30 sau 90 de zile. Glucometrul poate fi conectat la un PC, iar rezultatele masuratorilor le inregistrezi in programul GlucoMemory. In acest fel poti stoca informatii privind glicemia pentru o perioada foarte lunga de timp, iar aceste masuratori pot fi interpretate periodic de un medic.

Pentru a oferi un pachet complet, producatorii au atasat setului de start si cateva accesorii utile, precum: un dispozitiv de intepare, un capac AST, 10 ace sterile, 10 benzi de test, o cutie de depozitare si un jurnal.

 

 

 

Beurer GL50

 

2. Beurer GL50Beurer GL50 este un aparat de masurat glicemia compact, cu o forma alungita, asemanatoare unui pix. Glucometrul prezinta caracteristici 3 in 1, unde, pe langa rolul de aparat de masurat, este un dispozitiv de intepare (pentru preluarea probei de sange) si monitorizare, de lunga durata.

Aparatul functioneaza automat cu benzi speciale de masurat, dar nu necesita coduri speciale de sincronizare. Pentru o masurare exacta a glicemiei, glucometrul are nevoie de o proba de sange de  0.6 µl, iar cantitatea este verificata automat de dispozitiv pentru a elimina erorile de interpretare.  Timpul de masurare a glicemiei este de 5 secunde, iar rezultatele sunt publicate pe ecan in cifre mari, clare si usor de citit.

Glucometrul poate salva pana la 480 de masuratori diferite, impreuna cu informatii suplimentare precum data si ora. Dispozitivul poate fi conectat la PC, iar rezultatele pot fi salvate la randul lor in programul GlucoMemory.  Astfel, poti trimite masuratorile realizate pe o perioada mai lunga de timp unui medic specializat pentru a fi interpretate. Dispozitivul functioneaza cu 2 baterii de litiu de 3V (CR 2032), iar in setul de start mai sunt incluse si un capac AST, 10 ace, 10 benzi de test, o cutie speciala de depozitare si un jurnal de evidenta.

 

 

 


Alte modele recomandate, momentan indisponibile:

 

Beurer GL32

 

3. Beurer GL32Modelul GL32 este un glucometru Beurer ieftin si bun, precis in masuratori si foarte usor de utilizat. Dispozitivul functioneaza fara coduri, iar din punct de vedere al probei de sange necesita o cantitate de doar 0.5 µl.

Durata masuratorii este de 6 secunde, iar rezultatele sunt afisate pe un ecran de mari dimensiuni, in cifre usor de citit chiar si de persoanele in varsta. In plus, glucometrul memoreaza pana la 448 de masuratori diferite (impreuna cu data si ora masuratorii) si poate calcula media glicemiei pe o perioada de 7, 14, 21, 28, 60 si 90 de zile.

Dar, deseori, masurarea glicemiei are un rol informativ, iar consultarea unui medic specialist ramane la fel de importanta. Astfel, este un avantaj major  faptul ca aparatul poate fi conectat la un PC, iar datele (masuratorile) pot fi transferate in calculator. De acolo pot fi trimise unui medic specialist, daca din punctul tau de vedere observi unele neregularitati in masurarea glicemiei pe o anumita perioada.

Glucometrul functioneaza cu 2 baterii alcaline AAA de 1.5V, iar un singur set de baterii poate alimenta aparatul pentru 1000 de masuratori. Pentru economisirea lor, dispozitivul include si o functie de deconectare automata, la 3 minute dupa ultima comanda.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status