Cel mai bun aparat de masurat tensiunea

Am modificat articolul ultima data pe: 26.01.20

 

Cum aleg cele mai bune aparate de masurat tensiunea

 

Ghidul cumparatorului

Desi in trecut aparatele care masurau niste date simple, cum ar fi tensiunea arteriala sau frecventa batailor inimii, constituiau instrumente pe care numai medicii le aveau la dispozitie, in prezent este posibil ca oricine sa beneficieze de serviciile oferite de catre acestea. Tehnologia a evoluat si iata ca avem la indemana cele mai bune tensiometre pentru masuratorile efectuate acasa. Daca doriti sa gasiti cel mai performant model sau pur si simplu cautati un aparat de masurat tensiunea ieftin si bun, nu va ramane decat sa respectati o serie de criterii de selectie ce va vor directiona corect catre un produs eficient.

 

 

Tipul: constituie cel mai important aspect, deoarece fiecare model de tensionetru poate fi mai usor sau mai dificil de manevrat de catre persoanele neavizate. Se deosebesc 2 categrii: tensiometrele manuale si cele electronice – digitale.

Tensionetrul manual este un model clasic ce functioneaza in tandem cu un stetoscop. De aceea este mai greu de utilizat de catre cei care nu stiu cum se masoara manual tensiunea arteriala. Prezinta o manseta sare se presurizeaza prin infiltrarea aerului propulsat cu ajutorul unei pompite. Deoarece nu multe persoane stiu cum sa citeasca valorile date de un asemenea dispozitiv, el nu este recomandat pentru us larg.

Tensiometrul digital este intalnit mai des la domiciliul pacientilor si constituie o versiune electronica a celui clasic, alimentat pe baza de acumulatori. Prezinta o manseta care se presurizeaza automat, printr-o simpla apasare de buton. Datele se citec facil de pe un display electronic. Este cel mai bun aparat de masurat tensiunea pentru utilizare larga.

 

Functionalitatea: rezulta din dimensiunile mansetei si din nivelul la care se masoara tensiunea.

Manseta trebuie sa fie confectionata astfel incat sa poata fi ajustata optim pentru mai multe grosimi ale bratului. Astfel posesorii vor putea masura tensiunea tuturor membrilor familiei, atunci cand situatia o cere si in functie de preferinte. Cel mai des pe piata se gasesc tensiometre cu manseta de dimensiuni medii: 22 – 30 cm. In cazul in care aceasta nu se potriveste, valorile obtinute vor fi incorecte.

Nivelul de masurare este de obicei jumatatea bratului. Testarea clinica a acestor aparate a demonstrat ca ele masoara cel mai eficient tensiunea arteriala. Sunt urmate pe locul doi de tensiometrele pentru incheietura mainii. Acestea sunt recomandate numai in cazurile in care nu este posibila masurarea la nivelul bratului, din diferite motive.

 

Precizia: reprezinta un indicator de performanta si trebuie sa fie certificata de catre institutiile aferente. La un nivel de baza al testarii preciziei aparatele trebuie sa corespunda ultimelor norme in domeniul masurarii tensiunii arteriale. Aceasta presupune ca ele sunt insotite de un atestat eliberat fie de catre Societatea Britanica pentru Hipertensiune (BHS), de Societatea Europeana de Hipertensiune (ESH) sau de Asociatia pentru Imbunatatirea Instrumentelor Medicale (AAMI). Totodata, dispozitivele care detecteaza aritmia cardiaca si o pot semnala sunt de preferat ca fiind mult mai performante decat restul.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Beurer BM 44

 

1. Beurer BM 44Provenind din laboratoarele reputatei firme Beurer, acest model de tensiometru face parte din categoria produselor digitale cu metoda de cuantificare oscilometrica, ce permit masurarea tensiunii si a pulsului cardiac, chiar si persoanelor fara pregatire in domeniul medical. De aceea, el este ideal pentru a fi folosit acasa, pentru intreaga familie.

Ca functionalitate, BM 44 este dotat optim, deoarece prezinta o manseta de dimensiuni medii, 20 – 30 cm si masoara parametrii respectivi la nivelul bratului, unde se obtin cele mai bune rezultate, citirea facandu-se corect. Prezinta o functie speciala care permite semnalarea aritmiei cardiace si este echipat cu un ecran mare, cu display usor de citit si de interpretat.

Functioneaza pe baza de baterii, al caror nivel energetic este afisat constant. Comenzile manuale sunt intuitive si faciliteaza intrebuintarea optima, iar pachetul este accesorizat cu husa de protectie si cu baterii.

 

Avantaje:

Se utilizeaza facil de catre orice utilizator, fiind un model de tensiometru electronic.

Permite precizie optima, deoarece este dotat cu functie de semnalare a aritmiilor.

Ofera un randament bun, pentru ca este un tensiometru de brat.

Are un raport accesibil pret/calitate.

Este usor de citit, avand un display electronic mare.

 

Dezavantaje:

Functioneaza numai cu baterii.

 

 

 

 

 

Prestigio PHCBPM

 

2. Prestigio PHCBPMEste usor pentru a masura tensiunea arteriala si pulsul cu ajutorul modelului PHCBPM de la Prestigio, deoarece acesta constituie un exemplu tipic de tensiometru digital. Dispozitivul prezinta o manseta cu circumferinta mica, de 13,5 – 19,5 cm, deoarece el masoara tensiunea la nivelul incheieturii mainii.

Totusi, aparatul ofera precizie si urmareste tensiunea arteriala, ritmul cardiac, afisand si timpul de masurare. Produsul monitorizeaza bataile neregulate ale inimii (BNI), permitand utilizatorilor sa stocheze si sa analizeze istoria masuratorilor pe aceste dispozitivele mobile. Afiseaza masuratorile in timp real pe un ecran mare, de pe care pot fi citite cu usurinta.

Cu aplicatia Family Health Compass pentru iOS si Android, utilizatorii vor analiza dinamica tensiunii arteriale, cu grafice si tabele, comparand rezultatele cu cele medii, existand si posibilitatea ca acestea sa fie trimite ca rapoarte medicului.

Echipat cu un senzor digital, Prestigio PHCBPM este fabricat din materiale de inalta calitate si are o greutate de doar 128g, cu tot cu manseta. Pachetul include si o husa de protectie, alaturi de un set de baterii care pot alimenta tensiometrul.

 

Avantaje:

Are un raport excelent pret/calitate.

Se citeste si se interpreteaza facil, datorita displayului digital.

Permite monitorizarea aritmiilor cardiace, fiind foarte util pentru persoanele cu afectiuni ale sistemului circulator.

Ofera optiunea de memorare si de tranzactionare a datelor obtinute, prin iOS si Android.

 

Dezavantaje:

Desi este un aparat de mare precizie, uneori citirea tensiunii la nivelul incheieturii mainii este mai dificila.

 

 

 

 

Panasonic EW-BW10W800

 

3. Panasonic EW-BW10W800Acest tensiometru de la Panasonic face parte din tipologia dispozitivelor digitale, fiind ideal pentru utilizare extinsa oricand si oriunde, pentru ca se alimenteaza cu energie electrica, pe baza de baterii. Are un design simplu si este usor de folosit de catre orice tip de utilizator.

Este un dispozitiv medical cu standard foarte ridicat, care a fost testat oficial si validat clinic. Aparatul prezinta o manseta de dimensiuni mici, de 12,5 – 22 cm, deoarece masoara tensiunea doar la nivelul incheieturii. Ecranul LCD al tensiometrului afiseaza atat valoarea tensiunii cat si rata pulsului.

Ambele apar in mod simultan pe un display mare care ofera o buna lizibitate a valorilor. Functia de memorie determina monitorizarea optima a modului in care oscileaza valorile tensiunii si ale pulsului, permitand salvarea datelor pentru 90 de masuratori. De asemeni, acesta semnaleaza detectia aritmiilor cardiace, spre binele utilizatorilor vizati.

 

Avantaje:

Permite monitorizarea tensiunii acasa, deoarece este un model digital.

Semnaleaza aritmiile cardiace, constituind un item foarte util pentru cei cu afectiuni specifice.

Este eficient, fiind validat clinic in urma testelor de rigoare.

Permite monitorizarea evolutiei datelor, deoarece prezinta functie de memorie pentru 90 de valori.

 

Dezavantaje:

Poate memora valorile corespunzatoare numai pentru o singura persoana.

 

 

 

 

 

1
Lasa un comentariu

avatar
1 Sectiune de comentarii
0 Raspunsuri la sectiunea de comentarii
0 Followers
 
Cele mai populare comentarii
Cea mai populara pagina de comentarii
1 Autori comentarii
Ene Stefan Autori comentarii recente
  Aboneaza-te  
Cel mai nou Cel mai vechi Cel mai votat
Anunta despre
Ene Stefan
Vizitator
Ene Stefan

Sunt o persoana cu handicap am doar i indemnizatie de 378 lei ,sunt cardiac si am mare nevoie de un aparat de masurat tensiunea si nu pot sa il cumpar.Va rod sa imi donati unul.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status