Cel mai bun aparat de masurat glicemia

Am modificat articolul ultima data pe: 26.01.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum gasesc cel mai bune glucometre

 

Deoarece oferta la glucometrele de pe piata se caracterizeaza printr-o ampla diversitate, nu este chiar foarte usor sa alegi cel mai bun aparat de masurat glicemia.

Luand in considerare importanta pe care o poate avea un astfel de produs, este  esential ca atunci cand iti incepi cautarile sa fii cat mai informat. Pentru a face o alegere inspirata, nu trebuie decat sa  analizezi cele mai importante caracteristici care indica eficienta si randamentul unui glucometru:

 

Dimensiunea: este importanta pentru ca, in mod obisnuit producatorii proiecteaza glucometrele cu un simt practic accentuat. Dimensiunea si forma produselor ofera de obicei o priza buna pe parcursul masurarii glicemiei. In acelasi timp, marimea aparatului influenteaza direct si dimensiunea ecranului pe care vor fi afisate rezultatele.

Din acest punct de vedere, cele mai bune glucometre au un display ce acopera aproape in totalitate corpul aparatului, iar rezultatele sunt afisate in cifre de mari dimensiuni, usor de citit si de interpretat, chiar si de catre persoanele mai in varsta. In plus, un ecran mare permite si afisarea unor informatii suplimentare precum data sau ora la care se realizeaza masurarea glicemiei.

 

Tipologia probei: constituie un aspect ce trebuie precizat, deoarece unele glucometre au nevoie de o calibrare inainte de interpretarea probei de sange. Glucomentrele care utilizeaza benzi de testare trebuie calibrate prin introducerea unui cod de bare in portul de testare al aparatului.

In acest fel, glucometrul va fi calibrat pe acel lot de benzi pentru testare. Proba de sange si volumul necesar al acesteia pentru masuratoare difera de la un produs la altul. Putem spune ca, in mod normal marimea picaturii de sange necesara testarii variaza intre 0.3 si 1 µl (micro litri) de sange.

 

Timpul de testare: variaza si el in functie de aparat si de producator. In mod obisnuit, un aparat de masurat glicemia poate afisa rezultatele intr-un timp cuprins intre 3 si 60 de secunde, dar in ultima perioada, majoritatea producatorilor s-au axat pe eficienta, iar putine glucometre mai necesita 60 de secunde pentru interpretarea rezultatelor. Este recomandat sa te orientezi spre produsele ce au un timp de masurare de pana in 10 secunde.

 

 

Functiile suplimentare: sunt foarte utile, deoarece in functie de afectiunea sau de tratamentul urmat de catre utilizator, este important ca glucometrul sa poata memora mai multe rezultate. Este un avantaj daca aparatul incorporeaza o functie de masurare a datei si un calendar. In felul acesta rezultatele pot fi salvate avand atasate ziua si ora cand s-a realizat masuratoarea.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Healthy Line SHL-G800

 

1.Healthy Line SHL-G800Healthy Line SHL-G800 este un glucometru ce utilizeaza benzi de testare ca mod de interpretare a rezultatelor. Masurarea este un proces foarte simplu si comod pentru utilizator, realizandu-se in doar doi pasi: se introduce banda de testare in aparat, iar apoi se furnizeaza proba de sange.

Acest model este foarte performant, iar pentru realizarea masuratorii necesita o cantitate de doar 0.5 µl de sange. Rezultatele sunt afisate foarte rapid, in doar 5 secunde, pe un ecran LCD de mari dimensiuni, in cifre mari, usor de citit.

Printre functiile speciale incorporate acestui glucometru se numara  si un mod de memorare si stocare a 300 de valori masurate, caracteristica foarte utila pentru cei ce vor sa isi monitorizeze pe o perioada mai indelungata o afectiune metabolica. Luand in considerare pretul, se poate spune ca dispozitivul chiar este un aparat de masurat glicemia ieftin si bun.

 

Avantaje:

Este precis, penru ca utilizeaza o cantintate foarte mica de sange.

Masoara foarte rapid, afisand rezultatele in doar 5 secunde.

Rezultatele sunt afisate pe un ecran LCD de dimensiuni mari, in cifre usor de citit si de interpretat.

Poate memora pana la 300 de valori diferite, caracteristica foarte utila pentru cei ce vor sa urmareasca evolutia unui tratament.

 

Dezavantaje:

Deoarece functioneaza cu benzi pentru testare, acestea trebuie achizitionate periodic.

 

 

 

BSI OG Care

 

3. BSI OG CareOG Care este un glucometru performant si simplu de utilizat, care foloseste benzi de testare pentru a realiza masuratorile de rigoare.

Codurile benzilor sunt detectate automat, iar glucometrul nu necesita o calibrare speciala prealabila. Pentru interpretarea rezultatelor necesita doar 0.5 µl de sange, iar masuratorile sunt procesate in doar 5 secunde. Rezultatele sunt afisate pe un ecran LCD mare, iar cifrele sunt foarte usor de citit.

Pachetul produsului include si un dispozitiv de intepare, o punga cu 10 ace sterile, un flacon cu 10 benzi de testare si o cutie din plastic pentru transport, foarte utila atunci cand utilizatorul se afla in deplasare. Per total, BSI OG Care este un glucometru performant si precis, usor de utilizat, ce ofera rezultate extrem de exacte intr-un timp foarte scurt.

 

Avantaje:

Este practic, rezultatele fiind afisate pe un display mare, usor de citit.

Ofera performanta, pentru ca utilizeaza benzi de testare, o forma precisa de masurare a glicemiei.

Este eficient, deoarece foloseste o cantitate mica de sange, doar 0.5 µl.

Facil de utilizat, lucreaza rapid, rezultatele fiind procesate in 5 secunde.

 

Dezavantaje:

Functioneaza numai cu benzi de testare, care trebuie achizitionate periodic.

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Beurer GL32

 

Beurer GL32  este un glucometru performant, care nu utilizeaza benzi de testare pentru masurarea glicemiei. La masurare necesita o cantitate mica de sange, doar 0.5 µl, iar rezultatele sunt prezentate pe ecran in numai 6 secunde. Parametrii masuratorilor sunt afisati pe un display LCD de mari dimensiuni, iar cifrele sunt astfel foarte usor de citit.

Multi utilizatori considera acest produs ca fiind cel mai bun glucometru de la Beurer, iar daca vor fi luate in considerare functiile speciale incorporate, aceasta supozitie devine certitudine. Pe langa faptul ca poate memora 448 de masuratori diferite, dispozitivul poate sa calculeze media glicemiei pentru 7, 14, 21, 28, 60 si 90 de zile.

In plus, date

le pot fi transferate pe un calculator, iar de acolo pot fi trimise si evaluate de un medic. In acelasi timp, glucometrul te avertizeaza daca sangele nu are o temperatura normala sau trebuie inlocuita bateria.

 

Avantaje:

Este performat, necesitand o cantitate foarte mica de sange pentru a masura glicemia.

Afiseaza rapid rezultatele, in numai 6 secunde.

Ecranul LCD se citeste usor, deoarece are dimensiuni mari.

Este util pentru cei care monitorizeaza o afectiune metabolica, pentru ca prezinta functie de memorie.

 

Dezavantaje:

Deoarece este un produs performant, pretul de achizitie va fi unul pe masura.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
2 Comments
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
hanga augustin
hanga augustin
October 25, 2020 9:31 am

dar bandelete numai trebuie?

DMCA.com Protection Status