Cel mai bun stetoscop pediatric

Am modificat articolul ultima data pe: 28.01.20

 

Cum aleg cele mai bune stetoscoape pediatrice

 

Ghidul cumparatorului

Stetoscopul este un instrument medical pe care doctorul il foloseste pentru a asculta bataile inimii si sunetele emise de tractul intestinal sau de plamani, in scopul de a detecta eventuale probleme de sanatate. Medicii peditrici folosesc stetoscoape cu capete interschimbabile pentru a putea fi utilizate fara nici o problema in cazul nou-nascutilor sau copiilor sub 1 an. De asemenea, exista modele cu mai multe tipuri de clopote pentru a putea fi folosite si in consultarea adultilor.

Datorita magazinelor online poti comanda un stetoscop pediatric la un pret bun direct din confortul casei tale, fara a fi nevoie sa cauti un magazin de specialitate in tot orasul si de a pierde timp la cumparaturi. Insa, inainte de a face acest pas, citeste ghidul de cumparaturi de mai jos, pentru a afla caracteristicilie unui astfel de produs.

 

Un stetoscop pentru copii se diferentiaza de unul folosit in cazul adultilor prin faptul ca are dimensiuni mai mici, fiind comod pentru ascultarea celor mici. De asemenea, exista tipuri de astfel de echipamente medical care au colopot dublu pentru a fi utilizate atat pe adulti, cat si pe cei mici.

Daca deja ai consultat cateva pareri despre cele mai bune stetoscoape pediatrice, probabil ai aflat ca medicii ce lucreaza in acest domeniu aleg modelul de stetoscop cu tubul lung de 55 cm, pentru a fi usor de folosit atunci cand ii consulta pe cei mici.

Stetoscoapele pot fi acustice si electronice. Cele acustice simple sunt prevazute cu o singura capsula si se folosesc  doar pentru a asculta bataile inimii si sunetele tensiunii arteriale, in tip ce modelele acustice mai complexe au, de regula, doua capsule capabile sa detecteze si frecvente mai joase, precum sunetele pulmonare.

Spre deosebire de modelul acustic, cel electronic poate identifica sunete dificil de sesizat, sunt prevazute cu dispozitiv de afisaj, bataile inimii sunt calculate automat si in timp real si, de asemenea, pot fi dotate cu filtre pentru a elimina zgomotele de fond,  sisteme ce amplifica frecventele, functie wireless si un soft performant pentru a transfera datele colectate de echipament direct pe calculator.

De obicei, un stetoscop pediatric este de tip acustic, insa nu se exclude si utilizare celui electronic, acest aspect tinand de specificul consultatiei. Fiind vorba despre utilizarea in pediatrie, diametrul capsulei poate fi adaptat acestei situatii (avand dimensiuni de 25-26mm) pentru a fi cat mai confortabil de folosit pe cei mici.  

Aceste dispozitive au forme asemanatoare, insa exista cateva aspecte de constructie de care ar fi bine sa tii cont, pentru a fi sigur ca produsul ales se potriveste nevoilor tale.

Alege un model a carui capete sunt confectionate din materiale confortabile pentru ureche. Capsula poate fi simpla sau dubla. In cazul celei simple, atat diafragma (folosita pentru a asculta sunetele inalte), cat si clopotul (percepe sunetele groase) sunt pozitionate pe aceeasi parte, medicul fiind nevoit sa aplice o presiune diferita pentru a asculta cele doua tipuri de sunete.

Capsulele duble au cele doua parti separate, dispuse de o parte si de alta, astfel incat utilizatorul trebuie sa inverseze capatul.

Cel mai probabil, dupa ce ai citit aceste informatii, urmatoarea intrebare este “unde gasesc stetoscoape pediatrice?”. Ei bine, online gasesti cea mai variata oferta de astfel de produse, si printre cele mai importante avantaje mentionam transportul gratuit, posibilitatea de retur oferita de unele siteuri si economisirea timpului pierdut prin magazine.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Jabes Electronic 

 

Jabes Electronic se numara printre cele mai bune stetoscoape electronice pe care le poti achizitiona din mediul online. Acest instrument electronic este foarte util medicilor care au nevoie de o acuratete superioara a sunetelor emise de organe. Are buton de pornire si de amplificare a frecventelor, eliminand in acelasi timp zgomotele de fundal.

Acest produs ofera trei variante de ascultare. Modul “diafragma” se foloseste pentru sunetele pulmonare si capteaza frecvente cuprinse intre 00Hz -500 Hz. Modul “clopot” preia frecventele joase (20Hz-200Hz) emise de inima, iar modul “extins” (20Hz -1 KHz) se foloseste pentru ascultarea altor organe.

Stetoscopul poate fi conectat la un calculator pentru a transmite informatiile colectate de acesta si a forma un istoric al pacientilor. De asemenea, este dotat cu un program care permite o redare grafica foarte clara a diagnosticului pentru a evalua anomaliile vasculare, pulmonare si cardiace.

 

 

 

 

 

Little Doctor LD Special 56

 

Daca esti in cautarea unui stetoscop acustic pentru a asculta inimile micutilor pacienti, Little Doctor LD Special 56 este un model care s-ar putea sa te incante.

Acest instrument medical ofera performante acustice deosebite, fiind potrivit pentru a consulta atat adulti, cat si copii. De asemenea, este un instrument ce respecta cerintele medicilor specialisti care au nevoie de o claritate deosebita a sunetului si are capacitatea de a capta o gama larga de frecvente.

Lungimea tubului este de 56 cm, iar setul de livrare contine un clopot mare din plastic (diametru 33 mm), clopot mic din plastic (26mm diametrul), o membrana mare si una mica, doua seturi de capete din plastic pentru urechi, un clopot pentru nou-nascuti, din plastic (diametru 26 mm) si o punga pentru accesoriile suplimentare. Prin urmare, acest produs intruneste toate caracteristicile care asigura o utilizare indelungata si cu performante exceptionale.

 

 

 

 

 

Little Doctor LD Prof III 

 

Daca vrei sa achizitionezi un stetoscop pediatric ieftin si bun, noi iti recomandam sa te orientezi spre modelul Little Doctor LD Prof III, deoarece este un instrument la un pret avantajos, dar care se bucura de o calitate ridicata.

Aceasta varianta de stetoscop este perfecta pentru a fi folosita in consultarea celor mici, deoarece diafragma mica va capta cu exactitate zgomotele emise de organele acestuia. Diafragma este acoperita cu membrana din plastic sensibila si clopotul este deschis. Lungimea tubului este de 56 cm, iar mecanismul de comutare iti permite sa schimbi usor tipul de ascultare: mod “diafragma”, mod “clopot”.

Pachetul contine o membrana din plastic, un tub medical de legatura, capete pentru urechi, cap stetoscop bilateral si tuburi binaurale. Constructia instrumentului este rezistenta, fiind fabricat din inox. Acest model de stetoscop acustic simplu si eficient este foarte util oricarui cadru medical.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status