Cel mai bun stetoscop electronic

Am modificat articolul ultima data pe: 02.12.20

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune stetoscoape electronice

 

Ghidul cumparatorului

Stetoscopul este unul dintre instrumentele medicale de baza, fara de care este greu de imaginat cum s-ar putea efectua un diagnostic corect. De la aparitia primelor modele, pana azi, lucrurile au evoluat semnificativ, astfel incat in prezent poti beneficia de o calitate indiscutabila, la pachet cu functii de diagnostic – daca optezi pentru un stetoscop electronic, la un pret bun.

 

In primul rand, trebuie sa stii ca stetoscoapele electronice sunt preferate mai ales de catre cei care trebuie sa perceapa sunete de frecventa joasa. Acestea au fost multa vreme preferatele cardiologilor, avand de asemenea capacitatea de a inregistra automat si valoarea pulsului. In prezent, se folosesc in medicina de urgenta, in ambulante sau in contexte asemanatoare, caracterizate de zgomot puternic, unde fac fata cu succes multumita capacitatii lor de a amplifica sunetele percepute.

Numeroase pareri despre cele mai bune stetoscoape electronice aduc in discutie, printre altele, designul componentelor care se fixeaza in ureche. Nu ezita sa contactezi producatorul ca sa te asiguri ca dimensiunea este potrivita pentru urechile tale. Apoi, asigura-te ca accesoriile sunt confectionate din silicon de cea mai buna calitate, ca ofera optiunea de sigilare a conductului auditiv(pentru a minimiza impactul zgomotelor percepute din exterior) si ca pot fi dezinfectate periodic.

In cazul acestei categorii de produs, sunt extrem de apreciate functiile suplimentare oferite. Toate modelele sunt prevazute, de pilda, cu un software care permite transmiterea informatiilor catre un computer, care le va analiza si interpreta, insa numai cele mai bune dintre ele iti permit sa intervii asupra variantei de ascultare, ca sa adaptezi diafragma electromagnetica la specificul sunetelor pe care te intereseaza sa le percepi.

Nu e nevoie sa fii specialist ca sa iti dai seama ca zgomotele pulmonare se percep mai clar, daca reusesti sa le izolezi de cele digestive, sau ca bataile cardiace vor fi sesizate cu toate caracteristicile lor, daca nu sunt bruiate de respiratie.

Pentru ca suntem perfect constienti ca alegerea unui produs din aceasta categorie nu este simpla, mai ales ca piata de profil nu este foarte generoasa la acest capitol, daca ne referim la magazinele fizice, am decis sa iti prezentam un model care ofera atat un bun raport intre pret si calitate, cat si avantajul unui feedback aprecitiv din partea utilizatorilor. Desigur, te poti bucura de el prin simpla comandare pe internet.

 

 

Model recomandat in 2020

 

 

Jabes 901819

 

Avantaje:

Stetoscop electronic din gama profesionala, disponibil cu softul asociat.

Include solutii de telemedicina.

Echipat cu 3 variante de ascultare.

Amplifica de pana la 20 de ori zgomotele inregistrate.

 

Dezavantaje:

Pretul de achizitie este unul destul de prohibitiv, daca ar fi sa il comparam cu cele ale stetoscoapelor clasice, de aceea consideram ca produsul este rezervat mai degraba celor care au cu adevarat nevoie de capacitatile sale de lucru(profesionisti). Pe de alta parte, in aceasta categorie de produse, cu performante similare, costul de achizitie este mai mult decat avantajos, deci e mai ieftin decat alte modele electronice din comert.

 

 

 

AVANTAJE EXPLICATE:

In momentul in care alegi sa cumperi un stetoscop electronic Jabes, optezi pentru un produs incadrat in gama profesionala, ale carui sensibilitate si parametri de lucru il fac sa se detaseze clar de produsele mai la indemana, folosite de colegii medici. Multumita sistemelor de amplificare si filtrare de inalta calitate, poti acum percepe si cele mai discrete zgomote ale corpului uman, pentru un diagnostic rapid si corect.

 

Descris ca unul dintre cele mai bune stetoscoape electronice disponibile pe piata la noi, produsul include un software performant si solutii simple pentru telemedicina. Acum, iti poti consulta colegii si poti apela la ajutorul specialistului in cazul unui diagnostic mai dificil, prin simpla apasare a catorva butoane. Astfel, colaboratorii vor putea primi inregistrarea fidela a zgomotelor pe care trebuie sa le interpreteze, pentru a putea pune la dispozitie o a doua opinie. Fenomenele acustice sunt inregistrate insotite de reprezentarea lor grafica, pentru un numar nelimitat de pacienti.

 

In favoarea afirmatiei ca modelul Jabes este un stetoscop electronic, ieftin si bun, vine un argument greu de combatut: cele 3 moduri diferite de ascultare, pe care le poti schimba prin simpla apasare cu varful degetului. Modul Diafragma este adecvat auscultatiei pulmonare si inregistreaza cu maxima fidelitate zgomotele cu frecvente intre 200 si 500 Hz. Modul Clopot este adecvat sunetelor cu frecvente joase, intre 20 si 200 Hz, fiind perfect pentru zgomotele cardiace, care pot fi interpretate acum cu maxima precizie. Modul extins acopera o paleta larga de sunete de la 20 Hz la 1 KHz, ceea ce iti ofera acces inclusiv la zgomotele intestinale, de pilda.

 

Performantele sale sunt bune si din punct de vedere al prelucrarii sunetelor. Dispozitivul este capabil sa le amplifice de pana la 20 de ori, afisand totodata caracteristicile acestora in forma grafica, in asa fel incat sa poata fi transmise prin internet oricui doresti. Este o performanta pe care apreciem, din partea unui dispozitiv alimentat simplu, cu ajutorul bateriilor AAA.

 

Concluzie:

Dupa trecerea in revista a tuturor functiilor oferite de acest dispozitiv, nu putem concluziona decat ca modelul oferit de Jabes este un stetoscop electronic, la un pret bun, pe care il poti achizitiona fara sa stai pe ganduri, daca ai nevoie de o piesa din aceasta gama.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status