Cel mai bun stetoscop cu tensiometru

Am modificat articolul ultima data pe: 20.09.20

 

Cum aleg cele mai bune stetoscoape cu tensiometru

 

Ghidul cumparatorului

In ultimii ani au aparut pe piata o multitudine de tensiometre digitale care au foarte multe functii, dar pentru o masurare corecta a tensiunii arteriale este recomandata folosirea unui tensiometru cu stetoscop. Acesta, desi este tehnologie veche, ofera citiri cu o acuratete foarte mare.

Stim ca se gasesc multe tipuri si ca preturile variaza foarte mult, dar un stetoscop cu tensiometru, la un pret bun trebuie sa fie avizat de asociatiile medicale de profil precum Societatea Britanica de Hipertensiune, Liga Germana de Hipertensiune sau Societatea Europeana de Hipertensiune. Consultand ghidul nostru veti putea alege un dispozitiv de calitate.

Stetoscopul este o componenta importanta in determinarea tensiunii. Cu acesta se identifica sunetele pe baza carora se efectueaza masurarea tensiunii si daca nu este de calitate, determinarea valorilor va fi inexacta. Este format dintr-o capsula cu membrana, un tub si olive (piesele ce intra in urechi). Sunetele sunt captate cu ajutorul membranei, sunt amplificate de catre capsula si ajung la timpan prin tub si piesele auriculare.

Alcatuirea si materialele folosite redau calitatea unui stetoscop. Capsula poate fi simpla sau dubla. In primul caz, se foloseste diafragma pentru ascultarea frecventelor inalte, iar clopotul  pentru cele joase.Medicul trebuie sa aplice o presiune diferita in functie de sunetele urmarite La modelele cu capsula dubla, cele doua parti sunt separate, iar utilizatorul trebuie sa intoarca capatul.

Tubul poate fi cu un singur lumen sau cu doua, in cazul din urma pot aparea zgomote datorate frecarii tuburilor intre ele daca nu sunt prinse bine. Majoritatea sunt confectionate din cauciuc sau latex si au o rezistenta buna in timp.

Dimensiunea capsulelor este bine sa fie sa fie adaptata la pacient. Capsulele pot avea diametre variate, cele pentru adult  in jur de 35 mm, iar pentru copii pot avea de 25 mm. Pentru pacientii cu probleme cardiace se vor folosti capsule cu diametru de peste 45mm pentru ca medicul sa poata auzi si cele mai slabe sunete.

Tensiometrul este compus din manseta ce poate avea un diametru reglabil, manometrul ce indica presiunea, pompa si valva ce elibereaza aerul din sistem. Pareri despre cele mai bune stetoscoape cu tensiometru sustin ca in pachet ar trebui livrat si stetoscopul, fapt ce influenteaza mult alegerea unui anumit model.

Dimensiunea mansetei este importanta pentru asigurarea unei masuratori precise. O manseta trebuie sa acopere circa 1/3 din distanta umar-cot si sa se poata inchide strans. Multe tensiometre vin in dimensiunea standard, potrivite pentru o circumferinta de 22-33 cm, dar sunt si firme care produc alte marimi. Daca pacientul este mai corpolent, va trebui sa achizitionati o manseta speciala, mai mare.

Materialele din care sunt confectionate piesele sunt, de asemenea, importante. Capsula manometrului se prefera a fi din metal, manseta din cauciuc invelit in material textil si pompita tot din cauciuc sau latex, pentru elasticitate.

Astfel de dispozitive veti gasi pe internet sau in magazinele cu tehnica medicala, dar mai intai consultati lista cu recomandarile noastre.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Little Doctor LD 71

 

Tensiometrul Little Doctor LD 71 este un dispozitiv profesional, ce masoara tensiunea prin metoda Korotkoff. Acesta este recomandat pentru clinici si spitale, dar se preteaza si pentru utilizarea casnica. Tensiunea arteriala se determina prin ascultarea sunetelor cu stetoscopul si citirea valorilor pe manometru.

Manometrul metalic este rezistent la lovituri, pompita din cauciuc gros si supapa metalica sunt potrivite pentru utilizari repetate fara a aparea defectiuni. Manseta cu diametru de  25 – 36 cm este potrivita pentru adulti de toate varstele. Inelul metalic de fixare a mansetei confera o rezistenta suplimentara. Intervalul de masurare este intre 0 si 300 mmHg.

Stetoscopul inclus in pachet si garantia de 2 ani oferita de catre producator sunt doua plusuri ce va pot face sa va ganditi la achizitionarea acestui produs. Trebuie mentionat faptul ca masurarea tensiunii la temperaturi mai mici de 10 °C si mai mari de 35 °C pot afecta citirile acesteia.

 

 

 

 

 

Microlife AG AG1 30

 

Un stetoscop cu tensiometru ieftin si bun este modelul AG AG1 30, produs de Microlife. Ce aduce nou acest produs este stetoscopul cu capsula inclusa in manseta, astfel nu veti mai fi nevoit sa cautati intotdeauna pozitia ideala pentru ascultarea batailor.

Manseta reglabila, cu dimensiuni intre 22 si 32 cm, este realizata din materiale rezistente, usor de curatat si intretinut. Pompita este dintr-un cauciuc foarte elastic si e prevazuta cu o supapa speciala, cu buton pentru o utilizare facila. Manometrul are un cadran cu un diametru de 50mm, dimensiune standard, si prezinta gradatii din 2 in 2 mmHg.

Pachetul contine trusa pentru pastrare si transport, iar producatorul ofera o garantie de 2 ani. Valva metalica este actionata cu ajutorul unui surub si trebuie acordata atentie sporita la manevrarea acesteia pentru a oferi rezultate bune. Produsul are o marja de eroare de plus-minus 3 mmHg.

 

 

 

 

 

Dr.Frei A-40 Kit 

 

Un model ce prezinta capsula incorporata in manseta este tensiometrul Dr.Frei  A-40. Manometrul are componente realizate din Beril-Zinc pentru o precizie sporita si este acoperit prin procedeul de cromare, pentru a-i conferi rezistenta sporita la actiunea loviturilor si zgarieturilor. Cadranul acestuia are o dimensiune de 45 mm si este potrivit pentu o citire facila.

Para este confectionata din latex durabil. Supapa usor de manevrat asigura o precizie crescuta la efectuarea masuratorilor. Manseta are dimensiune reglabila intre 25 si 30 cm si prezinta un inel fixator metalic.

Pachetul contine si o trusa de transport si pastrare. Garantia de 2 ani este binevenita pentru un astfel de produs. Marja de eroare a acestui instrument este de ± 3 mmHg. In cazul in care sunteti alergic la latex acest model s-ar putea sa nu fie potrivit pentru dumneavoastra datorita faptului ca para este fabricata din acest material.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status