Cel mai bun stepper

Am modificat articolul ultima data pe: 29.03.24

 

Steppere – Opinii si Recenzii in 2024

 

Pentru a te mentine in forma fara prea multe piese de echipament poti alege un stepper pentru acasa, si nu numai. Insa, pentru ca in comert exista diferite tipuri de dispozitive care indeplinesc aceeasi functie, aceea de a-ti antrena mai ales picioarele, iti poate fi greu sa faci o alegere. Te poti ajuta, insa, de cateva informatii si de parerile altor cumparatori. Kondition SS 032 e un model mini indragit de publicul roman, care foloseste amortizoare hidraulice cu rol de sustinere a incheieturilor, si pedala anti-alunecare, ce suporta pana la 100 kg, o valoare deloc de neglijat. Iar, pentru miscarea bratelor, sunt atasate doua corzi elastice cu manere, pentru diversificarea exercitiilor. Si, cu ajutorul display-ului digital, poti verifica numarul pasilor si timpul de antrenament, de exemplu. O alternativa simpla este modelul Techfit TC97302.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Kondition SS 032
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Optiunea aceasta compacta, in stil mini, este capabila sa scada presiunea resimtita la nivelul incheieturilor si sa creasca rezistenta aparatului in timpul pasirii, gratie prezentei unor amortizoare hidraulice eficiente, dispunand si de un mic calculator cu informatii utile, precum numarul de pasi efectuati si caloriile arse, incluzand corzi cu manere pentru brate.

Din nefericire, nu se va arata la fel de atractiv pentru cei care sunt deja in forma, modelul find recomandat in prima instanta novicilor in cautarea unui mod confortabil de exersare.

Luand in considerare pretul si caracteristicile aparatului, este de inteles de ce se gaseste adesea printre preferintele romanilor in materie de antrenament fizic sporadic acasa.

A 2-A OPTIUNE!

Techfit TC97302
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Optiunea aceasta clasica, reglabila pe trei trepte, de la 10 pana la 20 cm inaltime, sustine pana la 100 de kg, fiind destinata incepatorilor si avansatilor, asigurand o piesa simpla, dar de efect, cu ajutorul careia utilizatorul este capabil sa isi antreneze toate grupele musculare cu efecte pozitive asupra tonusului fizic.

Necesita efort din partea utilizatorului si cautarea unor exercitii specifice care pot fi realizate in acest mod, lipsindu-i o siguranta de cauciuc pentru rezistenta la alunecare.

Se adapteaza nevoilor celui care il intrebuinteaza, devenind un produs accesibil ca pret si mereu gata de utilizat, ce se poate strange spre a nu ocupa mult loc.

A 3-a Optiune!

Kondition SS 058
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Modelul acesta clasic se asaza bine pe podea, nelipsindu-i pedalele cu design, care impiedica alunecarea in timpul folosirii, pentru confortul utilizatorului existand un cadru cu manere moi, precum si un sistem de reglare a dificultatii la pedalare, in vederea antrenarii mijlocului putandu-se alterna miscarile sus - jos cu cele stanga - dreapta.

Are o greutate relativ ridicata, cantarind 13.5 kg, dovedindu-se dificil de mutat dintr-un loc in altul, asadar necesita spatiu dedicat in camera, un aspect nu tocmai preferat de majoritatea cumparatorilor.

Pentru incepatorii intr-ale sportului, care prefera sa se mentina in forma acasa, articolul acesta, caruia nu ii lipseste ecranul LCD, poate deveni o piesa de echipament indispensabila locuintei.

 

 

Pareri despre cele mai bune steppere

Inainte de a te pierde pe forumuri online despre impresii si exercitii utile incepatorilor, si nu numai, poti trece cu ochii si peste exemplele din randurile urmatoare, pe care le-am ales in urma studierii pietei de profil.

 

 

Mini stepper:

 

Kondition SS 032

 

Acest mini stepper te ajuta sa te mentii in forma sau sa scapi de acele kilograme in plus prin miscare zilnica, timp de 25 – 30 de minute pe zi, 3 zile pe saptamana, potrivit informatiilor oferite de producator. Foloseste un schelet din metal rezistent, pedalele fiind realizate dintr-un plastic tare si durabil, cu o suprafata anti-alunecare, pentru antrenamente sigure.

Cadrul poate sustine pana la 100 kg, ceea ce ajuta diferite categorii de posibili utilizatori, si te poti antrena si pe verticala si prin simularea urcarii scarilor, avand acces si la exercitii cu bratele, multumita prezentei unor corzi cu manere. Iar, pentru antrenarea abdomenului si a taliei iti poti roti usor soldurile la fiecare pas.

Fiecare pedala are un sistem hidraulic, util in vederea minimizarii socurilor de contact pentru incheieturi si articulatii. Iar, pentru a-ti observa timpul de antrenament, numarul de pasi, cadenta acestora si energia consumata poti apela la micul calculator digital. Va fi util si incepatorilor, si celor care au mai avut de-a face cu exercitiile fizice.

 

 

 

 

Stepper aerobic:

 

Techfit TC97302 

 

Daca preferi sa faci aerobic acasa sau intr-o sala, dar doresti sa ai la indemana propriul echipament, afla ca prin intermediul unui stepper clasic ai la dispozitie un mediu simplu dar care te poate ajuta sa iti antrenezi toate grupele musculare. 

Articolul acesta realizat din plastic gros si tare poate fi montat pe trei trepte, cea mai mica inaltime fiind de 10 cm iar cea mai mare de 20 cm, oferind, in acest mod, varietate in ce priveste tipul de exercitiu fizic ce poate fi efectuat, de la simularea mersului pe scari si pana la cel in panta sau alte seturi de cardio. 

Potrivit antrenorilor de fitness, nu ar trebui sa lipseasca din arsenalul tau personal, daca doresti sa te mentii in forma acasa. Din pacate, un inconvenient de care dispune mica planseta este ca nu prezinta sustinere anti-alunecare pe picioruse, asadar, daca este pusa pe o suprafata alunecoasa, se pot produce accidente. 

 

 

 

 

Stepper cu manere:

 

Kondition SS 058

 

Acest produs cu manere, care este full-size, va fi mai dificil de depozitat atunci cand nu este intrebuintat, dar care te poate ajuta sa revii in cea mai buna forma. Ajuta, prin scurte antrenamente de cateva minute pe zi, la tonifierea muschilor si la scaderea in greutate, cand este instotit de un stil de viata sanatos si o dieta adecvata. 

Este prevazut cu un cadru rezistent, unde se afla si computerul pe care poti afla informatii precum numarul de pasi, caloriile consumate sau timpul petrecut pe pedale, el ajutand si la realizarea miscarilor de la stanga spre dreapta si de sus in jos. Pedalele sunt prevazute cu un design care ajuta la mentinerea echilibrului. 

Aparatul are 13.5 kg, dar suporta sarcini de pana la 100 kg, asa ca cine doreste sa slabeasca si se incadreaza in aceasta greutate poate incerca stepper-ul fara probleme, caci va rezista cu brio miscarilor. Totusi, avand in vedere ca e o optiune mai mare, va fi mai dificil de depozitat. 

 

 

 

Toorx Compact

 

Acest stepper cu manere se descrie ca fiind o optiune compacta, pliabila, ce se va putea depozita in spatii restranse cand nu e intrebuintata, insa suficient de robusta, avand in vedere greutatea sa de nu mai putin de 18 kg. Asta inseamna, totodata, ca se va folosi doar in locuinta, caci slabe sunt sansele sa vrei sa iei ansamblul cu tine la sala, spre exemplu.

Si, ca orice versiune “full option”, iti va pune la dispozitie un sistem de franare eficient, cu 12 trepte de dificultate, asa ca te vei bucura de eficienta sa pentru perioade mai indelugnate decat in cazul unei optiuni de acelasi fel, dar portabile, fara putere de ridicare a dificultatii de pasire.

Pedalele din plastic, cu design anti-alunecare, te vor tine in siguranta, iar sistemul de rezistenta hidraulica are grija sa iti apere articulatiile de socuri de impact. In centrul cadrului metalic, cu manere infasurate in silicon moale, se afla un mic display LCD unde se pot verifica diferite informatii utile (calorii, timp, numar de pasi).

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Stepperul este un mic (sau mare) aparat folosit pentru a-ti creste rezistenta picioarelor, in primul rand, existand optiuni care iti permit sa iti tonifiezi si partea de sus a corpului, prin coordonare. Spre deosebire de bicicletele eliptice, cele mai multe dispozitive de acest fel sunt compacte si usoare, ceea ce inseamna ca pot fi mutate dintr-un loc in altul cu usurinta, adica nu va trebui sa dedici o parte a camerei in care preferi sa te antrenezi sau sa faci miscare, ci mai degraba sa depozitezi articolul in debara, de exemplu, cand nu il folosesti.

Printre efectele pozitive ale intrebuintarii unui astfel de echipament se numara imbunatatirea activitatii sistemului circulator, arderea caloriilor, tonifierea corpului si cresterea rezistentei fizice, care vor duce, impreuna, la o stare de bine, ba chiar la evitarea ingrasarii din cauza sedentarismului.

Deoarece unele vin cu bare sau corzi elastice, iar altele sunt mai simple, acest aspect, si nu numai, va determina aparitia unor variate pareri despre cele mai bune steppere, lucru ce nu face decat sa ingreuneze si mai mult prima alegere a unui novice.

In acest sens te ajutam noi in cele ce urmeaza, oferindu-ti cateva informatii, credem noi, esentiale in ce priveste achizitionarea unui aparat bun pentru tine.

Tipuri: Poti alege intre optiuni complete, mini steppere si platforma pentru aerobic.

Cele clasice, complete sau full size, vor avea, de regula, dimensiuni mai mari, asa ca vor ocupa spatii proeminente din casa, fiind o alegere mai potrivita pentru salile de fitness si cei care se antreneaza mult. Au si preturi mai ridicate, spre deosebire de restul aparatelor, insa prezinta si numeroase beneficii, precum prezenta unui calculator cu functii variate, printre care se afla si monitorizarea pulsului, usurinta de schimbare a dificultatii de antrenare si suportul oferit in timpul exercitiului de catre barele prezente. Sunt bune pentru antrenamente intense, de impact redus asupra articulatiilor, fiind recomandate celor cu dureri articulare sau artrita, oferind libertate de miscare.

Variantele mini de steppere, la preturi bune, pot fi simple sau includ corzi elastice care vor ajuta la tonifierea bratelor. Au o dimensiune compacta, ce se traduce printr-o greutate mica, putandu-se depozita oriunde, eliberand astfel spatiul atunci cand nu te antrenezi. Pot fi luate la serviciu, afara, sau intrebuintate din scaun sau de pe fotoliu, cand te uiti la televizor, de exemplu.

Sortimentele fixe vor permite miscari sus-jos, in timp ce poate ai auzit si de optiunile twist, care emuleaza mai bine urcatul pe scari, lasand calcaiele sa se indeparteze putin la coborare si necesitand sa te misti din solduri atunci cand pasesti. Pot avea un mini-calculator care tine cont de numarul pasilor si distanta efectuata, oferind rezistenta necesara tonifierii abdomenului si muschilor oblici, insa se pierde suportul prin prisma lipsei unui punct de echilibru.

Platforma, cunoscuta si drept stepper de aerobic, se va adauga versiunilor mai tehnice, aceasta fiind insa un articol extrem de popular in salile de fitness. Este realizata dintr-un material plastic, cu picioruse flexibile, a caror inaltime se poate modifica la anumite modele. Se poate intrebuinta la diferite miscari si antrenamente cardio sau pilates, ori chiar la cele ce pun accentul pe cresterea musculaturii.

 

Greutate maxima suportata: Un detaliu important este cat de rezistent e produsul cumparat. Cele mai multe optiuni vor avea in descriere o valoare pana in 100 kg, care reprezinta sarcina maxima suportata de aparat in mod uzual. Majoritatea celor care sunt deja in forma vor alege un astffel de model, neavand nevoie de suport intens.

Insa, pe langa aceasta sarcina mediana, in comert exista si optiuni mai permisive, care pot sustine si pana la 200 de kg, lucru ce nu poate decat sa ajute acele categorii de utilizatori care fie trebuie sa slabeasca, fie prefera un articol mai robust, al carui risc de defectare sa fie mai mic.

 

Materiale: Pentru a te asigura de rezistenta aparatului in timp, trebuie sa ai grija la materiile prime din care e confectionat, iar acestea vor fi mentionate in descrierea produsului, de cele mai multe ori. Si, pentru ca in ce priveste pedalele nu poti scapa de plastic, va trebui sa dai o atentie si mai mare celorlalte elemente.

Restul componentelor din care e facut cel mai bun stepper pentru orice ocazie ar trebui sa fie realizate din materiale durabile, metalice, fie ca vorbim despre un aliaj, otel, aluminiu sau inox. Acestea vor da rezistenta si durabilitatea produsului indiferent de circumstante, insa il vor pastra si portabil, daca dimensiunile permit asta.

 

 

Structura pedalei: E indicat sa contina striatii sau un design usor protuberant, cu rol anti-alunecare. Astfel, riscul caderii va fi mult mai mic, iar picioarele tale vor fi in siguranta. Totodata, suprafata de antrenament trebuie sa fie suficient de robusta pentru a nu produce disconfort, in caz contrar, daca pedala e prea mare sau prea mica, te poti impiedica in timp ce lucrezi si poti cadea.

 

Functii monitorizate: E de preferat sa alegi un articol cu display pe care iti poti monitoriza progresul. Cele mai multe modele de steppere, ieftine si bune, includ un mic computer pe care poti verifica durata de antrenament, numarul de pasi efectuati si cadenta acestora sau caloriile consumate. Optiunile mai scumpe, cu cadru, pot include si un cititor de puls.

 

Nivel de rezistenta: Prin acest termen se pune in discutie dificultatea resimtita la pasire. Multe aparate vor include un surub rotativ sau un disc cu insemne ce identifica anumite grade de intensitate. Acesta poate fi rotit spre stanga sau dreapta pentru a mari dificultatea exercitiului, trebuind astfel sa depui mai mult efort si sa consumi mai multe calorii.

Desi uneori nu este neaparat necesar, acest aspect poate fi util, mai ales celor care spera sa creasca dificultatea antrenamentului zilnic si sa progreseze. Un astfel de articol este, statistic vorbind, mai eficient, pentru ca inlatura nevoia schimbarii atunci cand simti ca cel existent nu mai reprezinta o provocare pentru tine.Accesorii aditionale: Includ, de regula, manere si corzi elastice, care ajuta la diversificarea antrenamentului zilnic. Se folosesc in timp ce pasesti, tragandu-le cu mainile si intorcand usor mijlocul intr-o parte si in cealalta, pentru a lucra usor si muschii bratelor, si ai abdomenului, miscarea fiind mai complexa si mai utila.

Cu aceste informatii in minte, nu iti mai ramane decat sa intri online si sa iti gasesti aparatul potrivit. In magazinele virtuale ai la dispozitie variate oferte numai bune de incercat. In plus, daca esti nemultumit de achizitia facuta, articolul poate fi cu usurinta schimbat cu un altul, de cele mai multe ori.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Cat costa un stepper?

Pretul unui stepper difera de la un brand la antul, dar si tipologia si complexitatea functiilor oferite au un cuvant de spus in ce priveste eticheta produsului.

Pentru piata romaneasca, un cost mediu de achizitie se situeaza intre 200 si 500 de ron, incluzand atat optiuni complete, cat si variante mini, portabile. Totodata, se pot gasi variante pentru incepatori si avansati, cu sau fara calculator si display, care functioneaza doar la priza sau mecanic.

Bineinteles, si cei ce dispun de un buget mai mic isi pot gasi o piesa pentru fitness sau aerobic incepand cu 50 de lei. Aceasta va fi insa de baza, fara prea multe accesorii incluse sau diversitate in ce priveste miscarile posibil de efectuat.

Si cei ce doresc sa investeasca in optiuni mai costisitoare au la dispozitie variate oferte, cel mai adesea in categoria de pret peste 500 ron existand aparate complete, pliabile sau fixe, mai robuste si grele, ce sustin sarcini mai mari decat media, si care ofera acces unor miscari mai complexe, acestea putandu-se gasi si in salile de fitness profesionale.

 

 

Este bun un stepper second hand?

Cand cauti un stepper ieftin poti ajunge si la ofertele second hand, insa inainte de a face o astfel de achizitie trebuie sa ai in vedere cateva lucruri. Mai intai, cand vine vorba despre variantele de tip platforma nu exista multiple elemente care s-ar putea strica. Trebuie doar sa fii atent ca plasticul sa nu aiba crapaturi si zgarieturi mari sau semne de impact, iar invelisul anti-aderent sa isi faca treaba, sa nu fie erodat, astfel, nu vei aluneca in mijlocul exercitiului.

La optiunile cu pedale, fie ca sunt mini sau complete, cu sau fara cabluri elastice, te vei uita intai la mecanismnul de miscare, care nu ar trebui sa aiba rugina sau sa scartaie, si la infatisarea pedalelor din plastic, care ar trebui sa nu fie erodate. Toate piesele se vor misca fluid, fara poticniri sau zgomote ciudate. Inainte de a cumpara la mana a doua, se recomanda sa faci o inspectie completa a articolului si, daca poti, sa il incerci pentru a fi sigur ca functioneaza bine, deoarece nu vei putea sa il trimiti inapoi proprietarului original.

Beneficiul principal al produselor noi, cumparate din magazin, este ca prezinta garantie, iar daca ceva se defecteaza poti trimite stepperul inapoi, acesta putand fi reparat sau inlocuit cu un altul.  

 

Cum fac exercitii pe stepper cu pedale?

Prima oara, il vei pozitiona in apropierea unui perete sau in spatele unui scaun, pentru a avea de ce sa te ajuti in cazul in care iti pierzi echilibrul (nu e necesar pentru stepperele complete, cu bare de sustinere). Urci cate un picior pe fiecare pedala si tii spatele drept, incordand putin muschii abdominali.

Pentru exercitiile de baza, vei apasa usor piciorul pe pedala, avand grija sa nu depui prea mult efort sau sa atingi podeaua. In schimb, apesi usor cu calcaiul pentru ca pedala sa ajunga la jumatatea distantei dintre pozitia de repaus si sol.

Antrenamentul picioarelor se poate face si stand pe scaun, la marginea acestuia, cu stepperul pozitionat perpendicular cu genunchii, pasind cat de repede poti pentru un minut, dupa care incetinesti pentru trei minute, spre a arde mai multe calorii.

Pentru a-ti antrena si bratele, chiar si cand nu dispui de corzi, te poti folosi de niste mici gantere pe care fie le tii pur si simplu in maini, fie le misti in sus si in jos sau pe langa corp.

 

Cum se fac exercitiile pe un stepper cu corzi?

Deoarece miscarile de baza au in vedere picioarele, te vei aseza cu acestea pe pedale si vei face miscari in sus si in jos, precum ai pasi in mod normal. Prinzi cate o coarda in mana, pozitionand palmele in jos, si tragi de ele in sus, pana cand bratele ajung in pozitie paralela cu solul, astfel antrenandu-ti bratul si umarul. Miscarea poate fi facuta cu bratele intinse inainte sau lateral.

O alternativa este prinderea manerelor cu palma in sus, incepand cu bratele pe langa corp, ridicand alternativ bratul, insa tinand coatele pe langa corp, folosind doar antebratul.

Pentru adaugarea miscarilor utile muschilor abdominali si spatelui, in timp ce pasesti tine coarda in mana, cu palma in sus, si trage-o in lateral sus, peste trunchi, rotind usor talia. Pentru mentinerea echilibrului, cand pasesti cu piciorul drept, vei trage bratul stang, si invers.

 

Cum folosesc un stepper reglabil?

In cazul platformelor totul se desfasoara usor, trebuind doar sa ridici sau sa asamblezi cele trei inaltitoare de picioruse pentru a ajunge la inaltimea potrivita.

Un mini-stepper sau un aparat compact, cu multiple setari de dificultate si rezistenta, va dispune de un mic maner rotativ sau surub de ajustare cu insemne care, odata invartit la categoria dorita, va opune mai multa sau mai putina rezistenta la pasire. De regula, la primire, aparatul este setat la intensitatea cea mai mica.

Modelele mai complexe, sau profesionale, pot avea un calculator sau un display de unde vei seta mai usor dificultatea dorita prin apasarea unor butoane, chiar si in timp ce te misti.

 

Exista bicicleta stepper?

Bicicleta stepper sau 3Dstepper-ul e un aparat de exerior care imbina structura unei biciclete clasice, cu roti, cu pedalele si modul de miscare specific echipamentelor de fitness si intretinere corporala. Se descrie drept o optiune accesibila celor care au nevoie de un exercitiu de impact redus asupra incheieturilor si articulatiilor, fara a fi nevoie sa mergi la sala sau sa stai in casa.

Se foloseste afara, pe strada, in timp ce pasesti pe pedalele mari rotile invartindu-se in asa fel incat bicicleta sa inainteze. Are, insa, un pret pe masura ce depaseste, de regula, 600 de dolari, asa ca nu oricine isi va permite un astfel de gadget, din pacate.

 

 

Care e diferenta dintre un stepper fix si unul twist?

In cazul unui stepper fix pasii pe care ii faci sunt intr-o singura directie, miscarea de rutina fiind sus-jos. In acest fel iti tonifiezi gambele, fesele si muschii coapselor, fara ca incheieturile si articulatiile picioarelor sa aiba de suferit.

Varianta twist simuleaza urcarea scarilor, implicand o usoara rotire a soldurilor, astfel permitand mai multor grupe de muschi sa fie intrebuintate. Acest lucru este posibil deoarece pedala se da putin in lateral, vizibil mai ales la calcaie. Unii cumparatori asociaza acest tip de antrenament cu jogging-ul, ritmul cardiac fiind stimulat mai bine, potrivit lor, decat in cazul unui aparat obisnuit.

 

 

 

Exercitii pentru stepper

 

Printre beneficiile stepperului se afla imbunatatirea sistemului respirator si de circulatie sangvina, crescand rezistenta la activitate fizica si crescand sistemul inmunitar. Pe deasupra, va ajuta la mentinerea indicelui glicemic si va contribui la buna functionare a organismului, dandu-ti o stare de bine. Si, pe langa efectele benefice resimtite in interior, vei arde calorii si iti vei tonifia muschii, simtind rezultate pozitive si la exterior. Pentru a obtine rezultate bune intr-un timp relativ scurt, mai ales cand asociezi miscarii si o dieta echilibrata, bazata pe ingrediente naturale, cat mai putin procesate, urmatoarele exercitii te pot ajuta.

 

 

Exercitii pentru picioare

Cele mai comune exercitii pe stepper sunt cele care au in vedere lucratul picioarelor caci, in esenta, aparatul se dedica acestor grupe de muschi. Inainte de a incepe sa lucrezi intensiv, mai ales la primele incercari, iti va fi de folos sa faci niste exercitiii de intindere, care iti vor incalzi muschii si ii vor pregati pentru efort. Rolul acestora este de a minimiza riscul accidentelor si al disconfortului si febrei musculare.

Dupa ce ajustezi rezistenta dorita, te urci pe pedale si apesi usor in jos, in special cu calcaiele, alternand membrele. Miscarea ar trebui sa se simta precum urcatul scarilor. Spre a-ti mentine echilibrul, misca-ti usor mainile pe langa corp. Iar, pentru a da varietate, include mici sprinturi de 30 de secunde sau un minut, in care grabesti pasul.

Cand simti ca exercitiul nu mai este la fel de exigent cu picioarele tale, poti creste rezistenta pentru a obtine mai mult din mica sedinta de antrenament.

 

Pentru maini si spate

Nu vei uita nici de brate si spate, si acestea avand nevoie de miscare spre a te mentine in forma. In cazul in care aparatul nu dispune de o bara de lucru sau de corzi elastice, iti vei procura niste mici greutati (de 1 – 2 kg sunt suficiente) pe care le tii in mana in timp ce pasesti pe stepper. Poti efectua in acest timp extensii de brat sau flexii, care iti vor defini mai bine muschii.

Cu corzile incorporate vei avea o oarecare libertate de miscare, caci le vei putea trage atat sus-jos, cat si oblic, punandu-ti in functiune si muschii taliei, si ai abdomenului sau ai spatelui inferior. Se mentioneaza ca, pentru mini-steppere cu corzi elastice vei avea nevoie de mai mult echilibru decat pentru optiunile complete, cu tija centrala, care se pot invarti sau misca in fata si spate si care iti vor oferi mai mult suport.

 

 

Pe platforma

Deoarece stepperul clasic, de tip platforma, permite utilizatorului sau utilizatoarei sa efectueze o mai larga varietate de miscari, si antrenamentele disponibile se pot incadra in mai multe categorii. Acestea se folosesc in special pentru pilates si ore de aerobic in grup, unde sariturile rapide, pe ritm, si intinderile sunt la ele acasa.

Insa poti lucra si acasa, in intimitatea propriului camin, timp de cateva zeci de minute pe zi. Printre cele mai recomandate exercitii pe care le poti incerca pe un astfel de stepper se afla fandarea laterala, pe care o poti face in cinci seturi de cate 45 de secunde fiecare, cu repaus de 30 de secunde intre ele. Pornesti cu un picior pe platforma si celalalt intins pe lateral, sarind usor pentru a inversa pozitia membrelor, repetand.

Saritura in genuflexiune, cu sau fara greutati in maini, iti va antrena in special coapsele si cvadricepsii. Incepi in spatele stepperului, din pozitie dreapta, sarind pe platforma si aterizand in genuflexiune (daca folosesti greutati, vei tine mainile intinse paralel cu solul). Apoi sari inapoi jos si repeti miscarea.

Pasul in fata cu flexie de biceps implica includerea unor mici greutati in maini, putandu-se face si fara acestea, in forma simpla. Pornesti cu un picior pe platforma, genunchiul intr-un unghi de 90 de grade, si celalalt picior pe sol, urcand cu cel din spate si ajungand in pozitie dreapta, ridicand ambele antebrate, avand grija sa nu misti coatele de pe langa corp. Apoi pasesti inapoi jos si repeti miscarea de 5 – 6 ori pentru fiecare parte.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Stepper twist:

 

Fittronic S01

 

Aceasta varianta de mini stepper twist lasa utilizatorul sa efectueze pasi normali, in directia sus – jos, dar si sa paseasca usor in lateral, efectuand o miscare de invartire usoara a taliei si soldurilor, care vor fi si ele lucrate intr-o oarecare masura.

Dificultatea la pedalare se poate ajusta cu ajutorul butonului de pe cadrul metalic rezistent, incluzand si un mic calculator care iti masoara numarul de pasi si timpul petrecut pe stepper, estimand totodata caloriile arse in aceasta perioada, informatii pe care le poti verifica oricand doresti pe micul ecran. Cei care vor sa isi antreneze putin si bratele pot folosi cele doua corzi elastice din pachet.

Pedalele au niste mici striatii ce ajuta la stabilitate, ele fiind ajutate in amortizarea socurilor de catre pistoanele hidraulice de dedesubt. Micutul aparat are o rezistenta medie, sustinand pana la 100 kg, putandu-se depozita usor cand nu este folosit datorita dimensiunilor permisive (42 x 24 x 44 cm).

 

VidaXL cu balansare

 

Pentru un incepator intr-ale sportului, un stepper complet, precum acesta, prevazut cu manere si corzi, poate deveni un ajutor de nadejde in ce priveste gasirea antrenamentului ideal pentru tonifiere sau slabit. Permite miscarile in sus si in jos, si pe lateral, putand chiar schimba dificultatea exercitiilor prin reglarea diferita a pedalelor, astfel incat sa tonifieze toate partile corpului in mod eficient, prin antrenamente de cateva zeci de minute pe zi, in confortul propriului camin. 

Nu lipseste micul calculator unde gasesti informatii simple, precum timpul petrecut exersand, caloriile consumate sau pasii. Are si corzi elastice de rezistenta, care antreneaza mai mult bratele, si poti pune mainile pe ghidon cand doresti sa te concentrezi asupra picioarelor, pentru a nu te dezechilibra. 

Greutatea maxima acceptata in siguranta de catre aparat este de 100 de kg, iar pedalele sunt concepute in asa fel incat sa nu permita alunecarea celui care se afla pe ele, in timpul efectuarii miscarii. 

 

IsoTrade MXY-98

 

Cu un stepper, ieftin si bun, precum acesta, ai la dispozitie o larga varietate de miscari care te vor ajuta sa te tonifiezi, dupa cum declara distribuitorul. Cu o forma inedita, menita a ajuta la accentuarea formei taliei si abdomenului, prin miscari circulare se asigura exersarea acestor parti ale corpului, pe langa picioare si brate.

Se recomanda folosirea sa fara pantofi, doar in sosete, piciorul fiind masat cu ajutorul unor magneti incorporati, in timpul exersarii, imbunatatind circulatia sangvina locala si accelerand metabolismul, dupa cum se arata in descrierea produsului. Pentru a-l folosi, trebuie doar sa pui acest stepper twist pe podea, sa urci cu picioarele pe spatiile bine delimitate si sa dai din solduri.

Micul display are functie de ceas, contorizare a numarului de rotiri facute, caloriilor arse si timpului de exersare. Carcasa din ABS se arata suficient de stabila incat sa sustina sarcini de pana la 150 de kg, largind considerabil sfera de posibili utilizatori. Mentionam ca in pachet e inclus cablul de alimentare (e o optiune electrica).

 

 

Stepper fitness:

 

Kondition SC S008E

 

Pentru iubitorii de miscare ce nu se simt confortabil la sala de fitness sau care, din varii motive, nu pot iesi la alergat, de exemplu, dar doresc sa se mentina in forma, un stepper precum acesta poate da o mana de ajutor. Desi e mic, se dovedeste rezistent, cu tije metalice voluminoase care sustin greutatea utilizatorului (de pana la 100 kg).

Amortizoarele hidraulice cresc rezistenta la pasire, iar pedalele clasice, cu suprafata texturata, asigura un grip bun. Si, pentru diversitate, producatorul mentioneaza ca poti efectua exercitii clasice, sus-jos, si in lateral, punandu-ti in miscare muschii gambei, pe cei fesieri si coapsele. Si, cu ajutorul corzilor din dotare, iti poti tonifia putin si bratele si, de ce nu, abdomenul sau spatele, prin miscari de invartire.

Deoarece a fost conceput pentru lucrul la domiciliu, si are un pret accesibil, multi cumparatori il includ in listele lor cu cele mai bune steppere de fitness pentru acasa. Si nu uita nici de redarea unor detalii posibil utile (calorii consumate, timpul de lucru, etc.) prin prezenta unui mic display.

 

Crown ST-501R

 

Pentru exercitii periodice care sa te ajute sa iti mentii picioarele in forma, un mini stepper precum modelul acesta elegant, cu rosu si roz neon, devine o optiune interesanta. Unul din detaliile care il scot in evidenta este faptul ca permite folosirea de catre persoane ce cantaresc pana in 150 kg, dupa cum reiese din informatiile facute disponibile de distribuitor.

Greutatea articolului este de 7.2 kg, o valoare potrivita articolelor pentru uz casnic, acesta fiind dotat cu amortizoare hidraulice cu doi cilindri, care ajuta la rezistenta din timpul pasirii. Iar, daca proprietarul doreste sa isi diversifice mini-antrenamentele si sa isi antreneze si bratele, acest lucru nu va fi dificil de realizat gratie celor doua corzi elastice din dotare.

Si, pe afisajul digital de pe cadratura rezistenta din metal poti verifica informatii privitoare la timpul petrecut pe stepper, caloriile arse si numarul pasilor. Iar, pentru a nu aluneca de pe pedale, acestea sunt finisate intr-un design texturat.

 

Inovagoods Twister

 

Varianta aceasta de stepper complet dispune de manere cu o circumferinta mare, captusite cu un strat moale pentru confort, care ajuta la mentinerea echilibrului in timpul exercitiului, fie ca acesta se desfasoara in directie sus-jos sau include si unduiri laterale, escaladand in multiple directii, dupa cum declara distribuitorul.

Partile componente sunt realizate din fier si cauciuc cu densitate ridicate, pedalele fiind din ABS rezistent, cu un finisaj butucanos si striatii groase, menite a ajuta la stabilitate in timpul exersarii, insa care, potrivit unor recenzii, poate da gres uneori, sau deveni inconfortabil. Datorita formei, permite exersarea feselor, a coapselor, gambelor, taliei, abdomenului si bratelor.

Nivelul de dificultate se poate regla, asa cum se intampla de obicei cu acest tip de aparat, oferindu-ti mereu o provocare, deasupra pedalei existand un mic calculator care ofera informatii privitoare la activitatea desfasurata, utila mai ales celor care fac seturi bine definite sau care alterneaza stepperul cu alte tipuri de cardio.

 

 

Sportmann ST-905S 

 

Cu ajutorul unui stepper cu manere, precum cel de fata, ai la dispozitie o optiune multifunctionala ce va ajuta la modelarea corporala completa, de la picioare si pana la brate sau abdomen, prin modificarea usoara a modului in care sunt facuti pasii. Permite realizarea miscarilor pe laterale sau sus-jos, simuland mersul pe role, urcarea scarilor sau abdominalele pe laterale. 

Manerele sunt confortabile iar pedalele sunt prevazute cu sistem anti-alunecare. Pe ecranul LCD ai la dispozitie informatii precum caloriile consumate, numarul de pasi efectuati sau timpul petrecut exersand. Cantareste 13.5 kg, ceea ce inseamna ca nu e tocmai cel mai simplu de folosit obiect, dar se poate strange in debara fara a impune prea mari dificultati. 

Poate fi folosit in siguranta de persoanele ce cantaresc pana la 100 de kg, si manerele pot fi blocate, daca se doreste intrebuintarea exclusiva a pedalelor, in timpul antrenamentului. Cursa pedalei poate fi ajustata, pentru confortul utilizatorului. 

 

 

Innoliving FIT-804

 

Cei care au deja experienta cu antrenamentele pe stepper, dar si cei care acum se afla la prima incercare in ce priveste exercitiul fizic isi pot indrepta atentia spre un model precum acesta, daca doresc sa revina la o forma fizica mai buna. Pentru stabilitate superioara, se foloseste de un cadru gros din metal, cu manere fixe, nelipsind nici calculatorul central, de pe care poti afla cati pasi ai facut, cat timp ai petrecut pedaland si cate calorii ai consumat. 

Aparatul are o greutate de 10.5 kg si sustine pana la 100 kg, ceea ce reprezinta standardul pentru astfel de steppere. Pedalele din plastic au suport pentru tinerea picioarelor si nu le lipseste modelul in relief, pentru a contribui la stabilizarea utilizatorului si la evitarea alunecarii acestuia. 

Va fi adecvat si incepatorilor, si celor care au experienta in ce priveste activitatea fizica, si pentru cei care acum se afla la prima experienta cu un aparat pentru mentinerea greutatii corporale.

 

 

Wayflex pliabil

 

Daca ai nevoie de ajutor in vederea mentinerii echilibrului atunci cand faci pasi pe aparat, un stepper cu manere e optiunea spre care ar trebui sa tinzi, daca iti doresti un astfel de tip de dispozitiv. Modelul acesta dispune de un ghidon central cu manete, care te ajuta sa nu cazi atunci cand exersezi, acestea fiind imbracate intr-un material moale si confortabil.

Pedalele mari si incapatoare sunt finisate cu o textura ce incurajeaza aderenta pantofului pe suprafata lor, cadratura fiind dintr-un  material metalic, dar usor si rezistent, ce sustine pana la 100 kg. Si, pentru a nu lasa balta muschii mainilor si, eventual, ai abdomenului, se vor folosi cele doua corzi de rezistenta.

Iar, atunci cand nu folosesti aparatul, il poti plia, acesta ocupand astfel un spatiu si mai compact. Se mai adauga ca are functie de numarare a caloriilor, pasilor facuti si a duratei de exercitiu, detalii pe care le vezi pe micul ecran de pe ghidon.

 

 

HouseFit DH 8101 MIC/HS 5014

 

Cu acest mini stepper cu sistem hidraulic de functionare incheieturile picioarelor tale vor fi ferite de eroziunile cauzate de impactul continuu. In plus, poti efectua exercitii nu doar pentru picioare si fese, ci si pentru maini si abdomen sau spate, caci modelul include corzi elastice cu manere, pentru confort si diversitate in ce priveste sedinta de lucru.

Se adreseaza incepatorilor, avand o greutate medie, de 8 kg, asadar se va preta mai mult uzului la domiciliu, in interior sau la exterior, motiv pentru care se situeaza in topurile cu cel mai bun stepper mini al multor cumparatori.

Pedalele cu model iesit in relief ajuta la confortul si stabilitatea piciorului in timpul pasirii, tijele metalice fiind responsabile cu rezistenta articolului, care poate sustine sarcini de pana la 100 kg, o valoare medie pentru astfel de articole sportive. Iar in fata pedalelor se afla un mic computer care iti numara pasii si determina timpul petrecut pe stepper.

 

 

Toorx Step Active

 

Acest stepper aerobic va fi util si sedintelor solo acasa, dar si intalnirilor in parc sau la sala cu prietenele tale, pentru o ora frumoasa de antrenament impreuna. Este, de fapt, o platforma, pe care iubitoarele sportului o folosesc pentru sedintele cardio, de intindere a musculaturii si pentru reabilitare, fiind eficienta si in cazul in care doresti sa iti cresti masa musculara.

Ansamblul realizat din pastic tare se simte totusi fin la atingere, avand pe partea superioara un finisaj texturat, care ajuta la aderenta in asa fel incat piciorul sa nu alunece cand faci exercitii. Producatorul il desemneaza potrivit pentru incepatori, cei care l-au incercat fiind multumiti de el.

Si, pentru a creste dificultatea, poti regla placa pe trei nivele, pornind de la 10 cm, la 15 cm si incheind cu o treapta de 20 cm. Dimensiunile sale sunt potrivite pentru o varietate de exercitii, de la cele in pozitie verticala si pana la seturi in sezut, masurand 78 cm in lungime si 28 cm in latime.

 

 

Dayu Fitness DY-T002

 

Daca esti fan al antrenamentelor rapide, un stepper aerobic precum cel de la Dayu nu ar trebui sa iti lipseasca din colectia personala, caci este util pentru o varietate de tipuri de antrenament, pornind de la cardio si ridicare de greutati, si pana la incalzire, intinderi si recuperare medicala.

E o optiune putin mai grea, cantarind 3.5 kg, insa acest detaliu contribuie la stabilitatea sa pe suprafata pe care se afla, astfel incat nu va exista temerea ca poate aluneca. Pe deasupra, pentru a te simti in siguranta cand te afli pe cel mai inalt nivel de inaltime, de 20 cm, suprafata de exersare este prevazuta cu un design cu striatii care ofera aderenta.

Nivelul minim de inaltare este de 10 cm, potrivit pentru cardio, iar cel intermediar este de 15 cm, care creste intr-o masura relativa, de la un utilizator la altul, dificultatea. Mai mentionam lungimea multifunctionala, de 79 cm, si latimea de 29 cm, precum si faptul ca suporta sarcini de pana la 100 kg, o valoare standard.

 

 

TechFit TC97303A

 

De la stepperul TechFit multicolor te poti astepta la libertate in ce priveste diferitele tipuri de exercitii efectuate la sala de sport, acolo unde poti veni cu propriul tau echipament, acesta putand fi transportat cu usurinta si pentru mici sedinte de miscare in parc sau alta zona publica, pe timpul verii.

Durabilitatea sa si rezistenta la zgarieturi sunt date de plasticul fin si calitativ realizat in turnarea pieselor componente, modelul fiind unul ajustabil pe inaltime. Pornesti de la o suprafata de 11 cm inaltime, nivelul mediu fiind de 16 cm inaltime, iar marimea maxima de lucru atinge 21 cm. Si, pentru confort si siguranta, centrul placii are o foaie de cauciuc menita a amortiza socurile si a asigura gripul necesar exercitiilor dificile.

Desi pare subtire si fragil, poate suporta pana la 100 kg, fiind bun pentru pilates, aerobic si alte exercitii menite a te ajuta in lupta cu kilogramele in plus si tonifierea, lungimea mare, de 100 cm, fiind un detaliu apreciat.

 

 

Reebok Step 1684628

 

Daca preferi sa investesti intr-o optiune de brand, acest stepper, la un pret bun, de la Reebok te va scoate din anonimat atunci cand iesi afara sa iti faci incalzirea sau cand participi la un curs in grup, la care iti aduci propriul echipament.

Potrivit informatiilor oferite de producator, foloseste o platforma dintr-un plastic rezistent, cu un design care si-a dovedit eficienta in cei peste 25 de ani de existenta, putand fi incorporat in rutine de coregrafie, de exemplu. Totodata, devine un ajutor de nadejde pentru cei in cautarea unor muschi mai fermi, fiind un accesoriu potrivit si in antrenamente cu gantere sau haltere.

Poti alege intre trei trepte de inaltime, si anume 15, 20 si 25 cm, piciorusele fiind invelite in cauciuc, pentru a adera bine la sol. Suprafata texturata cu cauciuc ofera un grip bun, pentru ca tu sa te concentrezi asupra exercitiilor. Totodata, se va curata foarte usor de transpiratie si mizerie cu apa, avand dimensiuni mai mult decat incapatoare (102 cm lungime si 38.5 cm latime).

 

 

Sportmann Big

 

Iata o bancuta pentru aerobic de care te poti folosi atunci cand doresti sa revii in forma sau cand simti nevoia sa adaugi miscare rutinei tale zilnice, atunci cand nu ai timp sau nu iti doresti sa mergi la sala, unde poate fi prea aglomerat pentru gustul tau. 

Avand in vedere ca e un stepper clasic, va fi usor de folosit in vederea antrenarii complete, existand online tot felul de exercitii pe care poti sa le incerci in vederea tonifierii. Poate simula urcarea scarilor sau deveni o banca pe care sa intreprinzi exercitii pentru brate, abdomen sau spate, de exemplu. 

Este realizat din polipropilena si inaltimea sa se poate regla pe trei trepte, cel mai jos fiind la 15 cm si cel mai inalt la 25 cm, suficient pentru diferite tipuri de antrenamente. Sustine pana la 300 de kg, cu mult peste media stepperelor, si cantareste numai 5 kg, suficient pentru a putea fi luat oriunde, daca se doreste asta. 

 

 

Trendy Sport

 

Printre stepperele clasice pe care le poate incerca o persoana care doreste un produs calitativ pentru antrenamentele sale se afla modelul acesta de la Trendy, care are o greutate de 3 kg, fiind usor de tinut in mana sau purtat dintr-un loc in altul, fara a fi deranjant, existand trei trepte de inaltime de incercat, de la 10 cm si pana la 25 cm. In acest mod, utilizatorul are la dispozitie mai multe setari de care se poate folosi. 

Va antrena si picioarele, si bratele, si abdomenul sau spatele, putand fi folosit drept stepper sau bancuta, fiind acoperit cu un cauciuc care va inlatura riscul alunecarii, mentinand siguranta in momentul intrebuintarii. Se poate folosi si la antrenamente individuale, si la cele in grup, singur sau cu ajutorul unor echipamente secundare, precum gantere sau alte tipuri de greutati.

Se poate regla pe inaltime, de la 10 la 25 cm, si placa de plastic tare, intr-un design rezistent, sustine pana la 250 kg de sarcina. 

 

 

TechFit TCSTP10

 

Daca preferi un mini stepper aerobic de baza, fara tot felul de accesorii, pe care sa il iei cu tine si afara, in natura, in zilele calduroase de vara, modelul acesta iti va pune sangele in miscare. Deoarece e o optiune simpla, iti va antrena doar picioarele, punand accentul pe gambe, coapse si fese, pentru celelalte parti ale corpului trebuind sa alegi alte piese de echipament sau sa gasesti exercitii compatibile.

Scheletul obiectului e realizat din tevi metalice rezistente, insa susceptibile la ruginire, pedalele mari fiind confectionate din plastic tare, usor texturat pe suprafata de calcare, pentru ca piciorul sa aiba o aderenta buna si sa nu lunece. Poate sustine pana la 100 kg, o valoare mediana, gasita de obicei la steppere.

Un detaliu interesant, la care poate nu te-ai astepta din partea unui model de baza, este prezenta unui mic computer cu un display incorporat, unde iti poti verifica informatiile pertinente antrenamentului, precum numarul de pasi si distanta parcursa, timpul si calorile arse.

 

 

HMS 3092

 

Pentru a-ti antrena si mainile, si picioarele iti va fi util un stepper fitness, dar portabil, de dimensiuni mici, care sa nu ocupe mult spatiu in casa si pe care sa il scoti si afara, pentru un scurt antrenament in natura, in parc sau pe balcon, de exemplu. Are un mod de utilizare intuitiv, accesibil si novicilor.

Constructia centrala foloseste tije metalice si elemente din plastic, care isi arata durabilitatea in timp din plin, potrivit recenziilor altor cumparatori, rezistand la sarcini de pana la 100 kg, o valoare mediana, standard pentru acest tip de produs. Dificultatea pedalarii poate fi ajustata in acest caz prin reglarea inaltimii de lucru. Iar gleznele sunt in siguranta gratie prezentei unor amortizoare hidraulice la pedale.

Pentru lucrarea bratelor si a trunchiului, te poti folosi de cele doua corzi cu manere puse la dispozitie. Si display-ul este util in afisarea unor date standard, ce includ timpul de lucru, caloriile arse, distanta parcursa si numarul de pasi.

 

 

GoodHome Cu Afisaj LCD si 2 Corzi Expandere

 

Pentru a diversifica exercitiile si a-ti tonifia si mainile, acest stepper fitness cu expandere iti este de folos. Cele doua legaturi elastice din partile laterale te ajuta sa iti lucrezi bratele, oferind varietate la pasire. Avand in vedere forma compacta, dimensiunile fiind 40 x 40 x 23 cm, se va preta uzului in confortul propriului camin, avand o greutate mica spre medie, de 5 kg.

Pentru a fi la curent cu starea ta fizica si cu progresul facut, dispozitivului ii este atasat un display care afiseaza caloriile arse, numarul de pasi efectuati, cadenta lor si timpul de exercitii, printre altele. Si, potrivit informatiilor oferite de producator, te va ajuta sa scapi de kilogramele in plus si va imbunatati aspectul celulitei.

Cadratura se dovedeste rezistenta, fiind din metal, pedalele avand un finisaj plasticat, cu negru si verde, usor texturat, pentru aderenta. Din nefericire, nu vei avea prea multe setari de facut, caci nu exista mai multe dificultati. In avantajul obiectului vine insa faptul ca sustine greutati de pana la 120 kg.

 

 

Techfit TCSP28

 

Pentru a incepe sa slabesti sau sa te mentii in forma, ori pur si simplu sa faci putina miscare atunci cand vremea de afara nu iti surade, iti poti indrepta atentia spre acest stepper mini care dispune de pedale mari si carora nu le lipseste suprafata reliefata antiaderenta. 

Aparatul sustine pana la 100 kg de sarcina, asadar se va preta uzului de catre majoritatea celor care doresc sa ajunga in forma, si este realizat din parti de plastic tare si rezistent si metal. Precum orice model cu pedale, nu ii lipseste un mic calculator unde afli informatii despre numarul de pasi efectuati, cadenta acestora, timpul petrecut pe pedale sau energia consumata. 

Cu ajutorul unui astfel de aparat, utilizatorul isi va pune sangele in miscare si poate obtine o tonifiere a muschilor care sa il faca sa se simta mai bine cand se uita in oglinda. Poate fi intrebuintat si de catre cei cu experienta in ce priveste sportul, dar va fi o optiune ideala pentru novici. 

 

 

Jocca cu corzi

 

In vederea mentinerii unui stil de viata sanatos, miscarea este importanta, iar un mini stepper poate deveni un ajutor de nadejde, in special cand nu mai e necear sa iesi afara si sa pierzi vremea. Cu ajutorul unui astfel de aparat poti face miscare fara a-ti afecta incheieturile, daca ai astfel de restrictii, si poti, chiar, sa te tonifiezi. 

Ajuta la mentinerea unui stil de viata sanatos si echilibrat, ajutand la antrenarea picioarelor. In plus, poti chiar sa iti misti putin si mainile, deoarece nu ii lipsesc acele corzi elastice prevazute cu manere confortabile. 

Pedalele sunt prevazute cu un design anti-alunecare, pentru comoditate, iar cadrul metalic sustine pana la 100 de kg, satisfacand necesitatile majoritatii utilizatorilor. Amortizoarele hidraulice confera rezistenta in timp, dar si la miscare, oferind suficienta rezistenta fiecarui pas, spre a creste dificultatea, in special cand e vorba despre un incepator. Iar pe micul ecran gasesti si informatii specifice precum caloriile, timpul sau numarul de pasi efectuati. 

 

 

inSPORTline Cylina

 

Pentru antrenarea zilnica a abdomenului si picioarelor, ai la indemana un mini stepper precum modelul de la inSPORTline, care poate inlocui cu succes exercitii precum urcatul scarilor sau bicicleta eliptica. In plus, efectuarea miscarilor necesare va fi mai simpla si nu va pune la fel de multa presiune pe articulatii. 

Amortizoarele hidraulice mentin confortul din timpul utilizarii, iar pedalele sunt dotate cu suprafata cu striatii pentru a ajuta la mentinerea aderentei, pentru a nu aluneca. Poate sustine pana la 100 de kg, iar produsul cantareste 7.5 kg, asa ca poate fi ridicat si depozitat atunci cand nu se foloseste. 

Calculatorul ofera informatii precum timpii de antrenament, caloriile consumate sau numarul de pasi. Si are rezistenta crescuta, avand in vedere ca foloseste bare de otel, ABS si polipropilena in constructia componentelor sale. Se va dedica, in prima faza, incepatorilor, avand in vedere constructia simpla si mecanismul lipsit de prea mari dificultati la folosire. 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu