Cele mai bune manusi de box

Am modificat articolul ultima data pe: 28.03.24

 

Manusi de box – Opinii si Recenzii in 2024

 

Sporturile de contact precum artele martiale, boxul, MMA etc. sunt foarte populare la noi, atat in randul celor mici, cat si pentru adulti, indiferent de sex, iar echipamentul este foarte important pentru a face performanta, cu accent pe manusile de box. Daca incepi deja antrenamentele si nu mai ai timp sa te informezi, poti alege Adidas Hybrid 50, marimea 10 oz, unisex, ce iti vor oferi protectia de care ai nevoie. La exterior sunt cu piele ecologica, cu interiorul din spuma injectata si sistem de inchidere de tip Velcro. Pentru cei mici o varianta potrivita este Knocknout MAN-JR2-4oz.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cele mai bune!

Adidas Hybrid 50
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Cu un design placut pe fundal negru, cu logo-ul firmei inscriptionat pe rosu, aceste manusi de box dedicate atat pentru femei, cat si pentru barbati, marimea 10 oz, iti vor asigura o buna protectie a mainii, fiind cu spuma injectata ce preia socurile si sistem de inchidere velcro.

Sunt dedicate mai mult pentru incepatori sau pentru amatori, iar daca ai trecut de acest nivel este mai bine sa te indrepti catre alte produse. 

Daca cochetezi cu box-ul, acest model de manusi de box, unisex, poate fi o alegere potrivita pentru tine, avand si garantia calitatii data de producator. 

A 2-A OPTIUNE!

Knocknout MAN-JR2-4oz
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

In caz ca cel mic vrea sa practice sporturi de contact, poti sa alegi acest model de manusi de box, atent confectionate pentru o cat mai buna protectie, dar si confort ridicat, cu sistem de inchidere de tip velcro pentru stabilitatea incheieturii, cu captuseala tratata anti-bacterian pentru o igiena corespunzatoare. 

Desi sunt recomandate atat pentru baieti, cat si pentru fete, culoarea albastra poate sa nu fie pe placul tuturor. 

Raport calitate - pret bun, materiale de calitate ce asigura o buna protectie a mainilor, marime mica, sunt doar cateva motive pentru care recomandam acest produs pentru copilul tau. 

A 3-a Optiune!

Venum Contender Black 12 oz
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Aceste manusi de box sunt marimea 12 oz sunt de culoare neagra, cu un frumos imprimeu 3D cu logo-ul firmei, cu exterior din piele ecologica, interior din spuma in trei straturi si captuseala textila, cu o forma anatomica ce creste versatilitatea loviturii si sistem de tip velcro pentru o buna stabilitate a incheieturii. 

Desi sunt manusi dedicate pentru antrenament, confectionate din piele ecologica, pretul este usor mai ridicat decat alte produse prezentate din aceasta clasa.  

Dedicate pentru barbatii de talie medie, aceste manusi de box iti vor asigura o buna protectie a mainilor, dar te vor ajuta sa iti cresti si performantele personale. 

 

 

Pareri despre cele mai bune manusi de box

Daca vrei sa pornesti la cumparaturi ai mai jos cateva modele, impartite pe categorii relevante pentru a-ti fi mai usor sa te orientezi. In caz ca nu ai gasit ceea ce cauti, iti recomandam sa iti faci achizitiile online, unde poti beneficia de reduceri si promotii, de transport, si, de asemenea, poti citi mai multe pareri despre cele mai bune manusi de box, care sa te ajute sa alegi varianta potrivita. 

 

 

Manusi box Adidas:

 

Adidas Hybrid 50  

 

In caz ca esti practicant de sport de contact, incepator sau la un nivel mediu de practicare, aceste manusi box adidas pot fi o buna investitie, avand un raport calitate-pret foarte bun. 

Sunt marimea 10 oz, fiind potrivite atat pentru femei, cat si pentru barbati ce au o greutate corporata cuprinsa intre 65 si 78 kg. Culoarea neagra in fundal, cu logo-ul firmei pe rosu se potriveste pentru ambele sexe.

Asigura o buna protectie pe timpul purtarii, confort si se pot pune foarte usor avand sistem velcro ce sustine si incheietura. Degetul mare este prins de restul corpului manusii, oferind o protectie sporita acestuia. Sunt confectionate din piele ecologica la exterior, iar spuma este injectata pentru a absorbi cu usurinta socurile. 

 

 

 

Adidas Speed 50 

 

Daca vrei manusi de box la un pret bun, dar si la o calitate superioara, poti alege acest model de la Adidas si vei fi multumit. Sunt marimea 12 oz, ce se potriveste cu persoanele care au o greutate corporala cuprinsa intre 78 si 90 de kg.

Fiind de culoare neagra cu logo-ul firmei inscriptionat cu alb, pot fi purtate atat de barbati, cat si de femei, care practica boxul. Sunt comode, ajuta la formarea unei lovituri puternice si protejeaza mainile impotriva accidentarilor.

Materialele folosite sunt de calitate superioara si avem: piele sintetica la exterior, corp compact cu degetul mare pentru protectia acestuia, spuma beneficiaza de tehnologia MFI ce asigura o buna amortizare impotriva socurilor si distribuirea optima a acestora, sistem de inchidere de tip velcro. 

 

 

 

 

Manusi box copii:

 

Knocknout MAN-JR2-4oz 

 

Pentru a ajunge la rezultate bune, trebuie sa incepi antrenamentele pentru un anumit sport cat mai devreme, iar aceste manusi box copii il vor ajuta pe cel mic sa isi dezvolte anumite abilitati legate de lovituri, dar ii vor asigura si o protectie superioara.

Pe exterior au piele ecologica de calitate; spuma de la interior este injectata si are o densitate medie ce ii confera siguranta dar si comoditate; in podul palmei sunt prevazute cu intaritura; degetul mare face corp compact cu restul manusii; captuseala este tratata antimicrobian pentru o mai buna igiena. 

Sunt manusi de box la pret bun, frumos colorate cu fundal albastru si imprimeu cu negru, cu o buna sustinere a incheieturii, avand sistem de prindere de tip velcro. Sunt marime mica de 4 oz, ce se adreseaza celor cu varsta cuprinsa intre 4 si 12 ani, potrivite pentru orice sport de contact. 

 

 

 

Adidas Rookie 2 

 

In cazul cand copilul tau vrea sa practice un sport de contact poti opta pentru acest model de manusi box adidas, potrivite atat pentru baieti, cat si pentru fete. Sunt marimea 6 oz destinate celor cu o greutate corporala sub 45 de kg.

Manusile sunt atent confectionate pentru a asigura o protectie sporita mainilor celui mic, dar si forta pentru lovituri. Forma ergonomica, cu degetul mare ca si parte compacta, ii va forma o pozitie corecta si va ajuta la evitarea pe cat posibil a accidentarilor. Sunt confectionate din material sintetic, moale, cu interiorul din gel injectat.

Se imbraca usor, avand la incheietura un sistem elastic. Au un aspect foarte placut, fiind de culoare rosie cu logo-ul firmei pe alb. 

 

 

 

 

Manusi box Venum:

 

Venum Contender Black 12 oz

 

Barbatii care isi doresc sa isi creasca forta loviturilor, sa progreseze rapid si sa aiba un bun suport in timpul antrenamentelor, pot opta pentru aceste manusi box venum, care nu te vor dezamagi.

Cu ajutorul sistemului de prindere de tip banda cu scai, incheietura va fi bine sustinuta si astfel riscul de accidentari se va reduce drastic; pielea ecologica folosita este de calitate, pentru a fi cat mai rezistente in timp; spuma are o densitate tripla si o forma ergonomica ce te va proteja in timpul antrenamentului; captuseala din material textil cu plasa in palma asigura o buna igiena si ventilatie.

Se adreseaza persoanelor care au o greutate corporata cuprinsa intre 78 si 90 de kg, fiind marimea 12 oz. Sunt de culoare neagra si au logo-ul firmei inscriptionat 3D, ce le asigura un aspect placut. 

 

 

 

 

Manusi box profesionale:

 

Golden Fighter BGGFP 

 

O pereche de manusi box profesionale iti asigura protectie, confort si un plus de putere in ring, iar acest model poate fi o alegere potrivita. Sunt marimea 10 oz, asa ca se potrivesc la persoanele care au o greutate cuprinsa intre 65 si 78 kg, copii mai dezvoltati, femei si barbati.

Pot fi folosite la diverse sporturi de contact precum: box, MMA, arte martiale, kick-boxing. Sunt produse cu grija, folosind cele mai bune materiale: piele naturala de bovina la exterior; burete multistrat ce este modelat manual pentru a avea o forma ergonomica; captuseala din materiale anti-microbiene, cu palma din plasa pentru a respira mana cat mai usor; sistem de inchidere cu banda cu scai ce asigura o buna protectie a incheieturii.

Sunt de culoare neagra si au imprimata sigla producatorului cu alb. Datorita formei pe care o au, ce protejeaza atat partea superioara a mainii, cat si degetul mare, formand un singur corp, absorbind in cea mai mare parte socurile, sunt preferate de cei care profeseaza in acest domeniu. 

 

 

 

Knockout Colosseum 10oz 

 

In caz ca deja mergi des la competitii, ai nevoie de calitate, iar aceste manusi box piele iti vor asigura atat protectia necesara, cat si confortul pentru a fi cel mai bun in ring. Un prim aspect important este fabricarea lor manuala, acordand o grija deosebita detaliilor care fac diferenta.

La exterior sunt confectionate din piele naturala de vaca, ceea ce le confera rezistenta crescuta in timp, dar asigura si confort la utilizare. Cele trei straturi de spuma ce au densitati diferite iti vor proteja mana, iar pentru un plus de igiena are la interior o captuseala anti-microbiana.

Pozitia mainii si protectia incheieturii sunt asigurate si de sistemul de prindere cu siret. Au un design ergonomic si sunt frumos colorate, cu fundal albastru si imprimeu pe rosu. Sunt in special dedicate pentru barbati, ce au o greutate cuprinsa intre 65 si 78 kg, competitivi, fiind masura 10 oz. 

 

 

 

 

Manusi box Joya:

 

Joya BGJL-FFU 


Poti folosi cu incredere manusi box joya, iar acest model este destinat pentru barbati ce cantaresc intre 78 – 90 kg, fiind marimea 12 oz. Pot fi utilizate la mai multe sporturi precum: box, arte martiale, MMA, kick-boxing etc.

Producatorul nu face rabat de la calitate pentru a-ti asigura cea mai buna protectie in timpul utilizarii, dar si un confort deosebit avand: piele naturala la exterior, spuma multi-strat si gel ce va absorbi cu succes socurile, captuseala din material textil ce asigura o buna ventilare si absoarbe transpiratia.

Pe langa materialele de calitate ce sunt utilizate, manusile de box mai dispun si de alte caracteristici importante cum ar fi: au o forma ergonomica; sunt anti-microbiene si anti-alunecare; au sistem de blocare pentru degetul mare; cusaturile sunt intarite; sistemul de prindere este de tip velcro etc. 

 

 

 

 

Manusi box piele:

 

Knouckout P.U. Urban Camo 16oz 

 

Daca vrei manusi de box ieftine si bune poti sa te indrepti care acest produs recomandate pentru barbati, de antrenament, marimea 16 oz (mai mult de 90 de kg). Au un model colorat, cu un imprimeu reprezentativ, cu rosu pe fundal negru.

Vin cu un design inovativ ce asigura o mai buna protectie pentru maini. La exterior au piele ecologica, iar la interior spuma de densitate ridicata va absorbi socurile si, de asemenea, tine incheieura ferm pentru a evita accidentarile chiar la lovituri puternice. Pentru o mai buna ventilare pe interior, la contactul cu palma, are material textil, anti-microbian.

Degetul mare este atasat de restul mainii, asigurandu-i astfel o mai buna protectie. Se inchide cu sistem velcro, prin scai, fiind usor de manipulat. Sunt potrivite pentru orice sport ce presupune contact si pot fi folosite atat de incepatori, cat si de cei care sunt la un nivel mediu. 

 

 

 

 

Manusi box Budo Best:

 

BudoBest A1552 

 

O pereche de manusi box budo best poate fi o alegere foarte buna pentru sportivi, iar acest model se recomanda pentru copiii care au pana in 45 de kg, fiind marimea 6 oz. Le poti folosi atat pentru competitie, dar mai ales pentru antrenamente deoarece sunt confectionate din piele ecologica.

Pe interior sunt multistrat, cu burete, avand o forma ergonomica, ce protejeaza mana si permite o pozitie cat mai comoda, propice pentru a executa diferite tehnici si lovituri. Se utilizeaza usor, avand ca si sistem de inchidere, banda de scai (sistem velcro).

Sunt unisex, au culoare neagra si logo-ul firmei inscriptionat pe partea exterioara cu alb. O pereche de manusi de box, ieftina si buna, ce poate fi folosita inclusiv cand practici arte martiale. Se recomanda pe dedesubt fasa de box, ce iti va proteja mainile si vor prelungi viata produsului. 

 

 

 

 

Ghid de cumparare 

 

Sportul este foarte indicat de la orice varsta, iar cel de contact precum box-ul este preferat de multi, barbati si femei, adulti sau copii, deoarece iti solicita intreg corpul si il supune la miscare. Desi nu este un sport usor, multi aleg sa il practice, iar in continuare iti prezentam cateva aspecte mai importante pentru a putea alege manusile de box potrivite. Ai acces la o gama larga de astfel de produse de la manusi de box la preturi bune, pentru antrenament, la modele mai sofisticate pentru competitie, dar sa o luam pas cu pas.

 

 

Marimea: Este unul dintre cele mai importante aspecte pentru a te simti confortabil si pentru o protectie buna. Ca si unitate de masura pentru marimea manusilor de box este oz-ul, unitate de masura britanica, fiind doar numere pare.

Astfel, pentru cei mici vei alege marimea 4oz sau 6 oz (care sunt compatibile cu o greutate de cel mult 45 kg); 8oz – pentru o greutate cuprinsa intre 45 – 65 kg, adolescenti, femei sau barbati; 10 oz – pentru persoane care cantaresc intre 65 si 78 kg; 12 oz – intre 78 si 90 kg; celelalte marimi sunt pentru persoane ce cantaresc peste 90 de kg avand 14 oz, 16 oz si mai rar 18 – 20 oz. 

Desi este o unitate ce masoara greutatea, si logic ar fi ca pe masura ce sunt mai mari sa fie mai grele, nu este intotdeauna asa, manusile de box pentru competitii au aceeasi greutate indiferent de marime.

Pe langa greutatea corporala, mai intervine si o alta masura si anume circumferinta palmei, pe care o masori imediat sub degete, fara a strange. Astfel pentru circumferinta mainii cuprinsa intre 15 si 19 cm se potrivesc marimile 12 oz; 19 – 21,5 cm marimea 14 oz; 21,5 – 24 cm corespunde la 16 oz; peste 24 de cm marimile mari de 18 oz sau 20 oz.

Daca vrei cele mai bune manusi de box pentru tine, nu neglija acest aspect, deoarece risti sa te accidentezi sau chiar sa pierzi o competitie daca marimile nu corespund. 

 

Tipuri: Sunt mai multe tipuri de manusi de box in functie de utilizare, si chiar daca exista modele hybrid care se potrivesc pentru mai multe utilizari, cei care fac performanta este bine sa isi aleaga tipul corespunzator. Astfel poti alege:

Manusi de antrenament – sunt foarte eficiente, dispun de multa umplutura si asigura o prindere ferma a incheieturii pentru a-ti oferi confort, inclusiv la antrenamente lungi. Sunt foarte rezistente, deoarece sunt cel mai mult folosite.

 

Manusi pentru antrenamentul la sac – pentru antrenamentele la sac, ai nevoie de manusi usoare, cu mai putina umplutura, care sa iti menajeze mainile dar sa reziste la lovituri multiple.

Manusi sparring – sunt destinate pentru cei care se antreneaza pentru competitii, cu ajutorul unui adversar, potrivite pentru a-ti dezvolta abilitatile tehnice si nu pentru a lovi puternic partenerul. Sunt in general mai mari si mai captusite decat cele de competitie, si asigura o buna protectie de la varful degetelor pana spre incheietura. 

Manusi de competitie – sunt destinate doar in competitii, sunt mai usoare si mai subtiri pentru a putea aplica lovituri puternice adversarului.

 

Materiale folosite: Pentru partea exterioara se pot folosi mai multe tipuri de materiale precum: vinil – sunt cele mai ieftine, dar mai putin rezistente, se recomanda pentru incepatori, pentru kick-box sau exercitii de tip fitness; poliuretan (piele ecologica) – sunt cele din grupa de mijloc, la un pret bun si mai rezistente decat cele din vinil; piele naturala – durabile, confortabile, dar si la un pret mai ridicat fata de primele doua variante.

Captuseala este formata din doua componente: partea de umplutura care asigura o buna protectie la lovituri, are rolul de a absorbi socurile, si este din spuma de diferite densitati; prezenta unui material textil pe interior tratat antimicrobian eventual, care asigura o mai buna igiena in interior si absoarbe transpiratia.

 

Sistemul de prindere: Poate fi de mai multe tipuri si anume:

Cu banda elastica: sunt mai mult modelele pentru copii, ce asigura o manipulare foarte usoara, fara ajutor din partea unui adult. 

De tip Velcro: cu banda de scai, un sistem mai modern, care asigura o reglare usoara dupa circumferinta fiecaruia, o buna sustinere si protectie a incheieturii, se pun foarte usor. 

Cu siret: sunt de obicei modelele pentru competitii, asigura o buna fixare pe mana, ai nevoie de o alta persoana care sa le stranga bine. 

 

 

Culoarea: Desi poate parea o alegere ce tine doar de dorinta si preferintele utilizatorului, acest aspect reprezinta o decizie importanta mai ales in cadrul competitiilor, fiind culori care sunt mai putin sesizabile de ochiul uman. Astfel daca vrei sa poti aplica cu usurinta o lovitura decisiva adversarului in ring, dupa ce l-ai ametit in prealabil cu lovituri bine plasate, culoarea rosie este cea mai potrivita, si cel mai des utilizata de profesionisti. 

Manusile colorate sunt mai usor de perceput de ochiul uman, asa ca se recomanda doar pentru antrenamente. 

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

Cum se alege marimea la manusile de box?

Indiferent spre ce producator te vei indrepta, ca alegi manusi box Everlast, Adidas, Knouckout etc., toate au acelasi sistem de marimi, ce se masoara in oz (prescurtarea de la uncie), ce reprezinta o unitate de masura britanica, a greutatii. 

Astfel, acestea au o corelatie directa cu greutatea corporala a sportivului, fie ca sunt copii, fie adulti. Ai mai multe marimi ce incep de la 6 oz, fiind utile pentru cei care cantaresc mai putin de 45 de kg; si ajung pana la 18 – 20 oz pentru cei care au peste 90 de kg. Marimile sunt si intermediare si sunt doar numere pare. 

 

 

E necesar sa port bandaje sub manusile de box?

In general bandajele de box au rolul de a proteja incheieturile, metacarpienele si carpienele, dar, deoarece le poti spala si usca cu multa usurinta, au si rol igienic. In timpul atrenamentelor, chiar daca ai manusi de calitate (spre exemplu manusi box everlast), mainile iti vor transpira puternic de la efort, iar bandajele absorb cu usurinta surplusul de apa, lasand mainile uscate. 

 

 

 

Cum se intretin manusile de box

 

Datorita efortului prelungit din sala de antrenamente, dupa mai multe ore de purtare, chiar daca ai cea mai buna pereche de manusi de box, tot vei avea probleme cu mirosul neplacut ce se instaleaza la interior, bacterii etc. Astfel, fie ca sunt manusi box copii, fie adulti, ar trebui sa le acorzi o ingrijire speciala, sa le scoti cand ajungi acasa din sacul de antrenament si sa le lasi sa se aeriseasca si sa se usuce.

 

 

Daca deja au prins un miros neplacut, poti folosi diverse solutii speciale pe care le gasesti in comert, sau poti face singur o solutie din bicarbonat amestecat cu parti egale de apa si otet pe care sa o pulverizezi pe interior. Apoi vei sterge bine surplusul de solutie, cu servetele uscate pana observi ca nu mai este umed. Te poate ajuta si pulverizarea unui spray dezinfectant, precum si un eliminator de mirosuri. Ai grija sa le lasi cat mai mult la uscat. 

O alta metoda poate fi si asezarea manusilor de box o noapte in congelator, pentru a distruge germenii si bacteriile, dar ai nevoie apoi de macar 24 de ore pentru a se usca cat mai bine. 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu