Cele mai bune ghete de fotbal

Am modificat articolul ultima data pe: 20.04.24

 

Ghete de fotbal – Opinii si recenzii in 2024

 

Pentru a avea performanta pe teren, e musai sa folosesti o pereche de ghete de fotbal potrivite suprafetei, stilului de joc si preferintelor tale in ce priveste greutatea. Un ajutor de nadejde, pe care te poti baza, sunt parerile altor utilizatori, care iti pot schimba opinia, printre cele mai apreciate modele de acest fel aflandu-se Adidas Performance Copa Tango, incaltari destinate fotbalului la sala, dispunand de o talpa lata si plata, potrivita unui stil de joc echilibrat, care imbina viteza cu precizia la pasare, talpa intermediara folosind tehnologia boost™, care returneaza energia consumata in timpul miscarii, partea exterioara fiind realizata dintr-un cauciuc maleabil, ce se muleaza bine pe picior si pe fiecare pas facut. Exteriorul foloseste piele cu aspect usor granulat care confera confort si un sentiment de siguranta si protectie, limba apasand usor pe piele, determinand un grad ridicat de stabilitate. Daca optiunile cu crampoane sunt preferatele tale, iti va face cu ochiul varianta Nike Obrax 2 Club TF.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cele mai bune!

Adidas Performance Copa Tango
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Modelul acesta de gheata, destinat adultilor, foloseste o talpa din cauciuc gros si un pattern special conceput pentru terenul artificial, avand un exterior confortabil si moale, dar in acelasi timp rezistent, din piele, si bucati de material subtire inserate pe partile laterale, care ajuta la pastrarea echilibrului termic in orice conditii de temperatura.

Din nefericire, articolul cu acest design nu este disponibil decat pe o singura marime, alienand restul pietei de nisa doritoare de produse de ordin profesional de la un brand faimos.

Este o optiune potrivita pentru cei care imbina un design urban cu functionalitatea pantofilor destinati jocurilor de fotbal, aflandu-se printre cele mai bine vandute oferte de pe piata.

A 2-A OPTIUNE!

Nike Obrax 2 Club TF
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Varianta aceasta ii ofera purtatorului toate atuurile necesare jocului pe teren sintetic, dispunand de o talpa dreapta, cu crampoane, pentru aderenta superioara, si o dispersare eficienta a energiei, exteriorul cu textura inegala fiind conceput special pentru a facilita manevrarea mingii, produsul de brand fiind accesibil unor variate marimi de picior.

Pentru ca foloseste un profil mediu, perechea de incaltari va fi axata mai mult pe eficienta si mai putin pe viteza si miscari bruste, invartirea rapida fiind dificil de realizat.

Se va potrivi celor cu un stil de joc multifunctional, capabili si de aparare, si de atac, care doresc o solutie eficienta, de calitate, care vine de la un nume cunoscut pe nisa sportiva.

A 3-a Optiune!

Puma EvoPower Vigor
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Si cei mici se pot bucura de echipamentul necesar unui antrenament bun si a unei partide castigatoare, folosind pantofi pentru fotbal cu crampoane si pentru terenul sintetic, care vor asigura un grip foarte bun si care vor ajuta la echilibrarea stilului de joc, utilizand materiale sintetice calitative ce micsoreaza greutatea totala a incaltarii.

Din cauza faptului ca designul se axeaza pe mobilitate, aerarea pielii se afla pe locul doi, motiv pentru care modelul acesta nu va fi potrivit celor ale caror picioare transpira mult.

Punand in balans detaliile pozitive si pe cele negative legate de articol, nu ne mira faptul ca va fi indragit de mici fotbalisti aspiranti la titlul de atacantul partidei.

 

 

Pareri despre cele mai bune ghete de fotbal

Spre a te bucura de noul hobby sau de upgrade-ul in materie de incaltari sport, te invitam sa urmaresti cateva descrieri ale celor mai populare articole de acest fel de pe piata de profil, realizate in urma studierii recenziilor online privitoare la acestea.

 

 

Ghete de fotbal Adidas:

 

Adidas Performance Copa Tango

 

Pentru iubitorii fotbalului la sala, pentru care crampoanele nu sunt o necesitate, varianta aceasta de adidasi pentru fotbal va fi o aditie eficienta echipamentului de sport existent. Spunem acest lucru pentru ca modelul foloseste o talpa plata groasa, din cauciuc, cu un minim de striatii menite a ajuta la o aderenta mai buna pe teren plat si lucios, in interior aflandu-se o talpa intermediara responsabila cu conservarea energiei, care foloseste tehnologia proprietara boost ™, cu un raspuns foarte bun al controlului, ce pastreaza confortul piciorului in timpul miscarii, motiv pentru care se va mula foarte bine pe stilul de joc al unui atacant sau mijlocas.

Cu un profil jos, glezna va fi expusa, permitand pivotarea eficienta, insa va necesita totodata grija, pentru a nu te trezi cu o entorsa. Inchiderea cu siret, clasica, fixeaza pantoful, strangand usor limba lunga, cu efect de compresie, care da stabilitate si imbunatateste modul in care iti simti piciorul atunci cand porti pantoful. Tocmai datorita acestor detalii, si pentru ca exteriorul clasic, pentru un produs Adidas, este realizat in mare parte din piele, cu insertii laterale textile pentru respirabilitate, purtatorii il desemneaza cea mai buna gheata de fotbal de sala la ora actuala.

Producatorul bine-cunoscut il recomanda oricarui sezon, dispunand de o captuseala moale si subtire, menita a te proteja de temperaturile mai scazute, care incurajeaza aerisirea cand este cald. Alti purtatori se declara foarte multumiti de calitatea pantofului de sport, mentionand ca varianta de fata este disponibila la ora actuala intr-un numar minim de marimi, singura optiune fiind 6 UK, care se traduce prin 39. Asadar, va fi adecvata tinerilor cu o laba a piciorului mai mica.

 

Avantaje:

Ghete de fotbal, pe teren sintetic, pentru barbati.

Exterior moale si maleabil, din piele, care asigura confortul necesar miscarii pe teren.

Talpa groasa, dar usoara, cu intermediar ce incurajeaza alergarea rapida.

Insertii din material textil pe laterale, pentru aerisire pe teren.

 

Dezavantaje:

Lipsa unui numar mai mare de marimi, din ce spun unii utilizatori, singura actuala fiind 6 UK.

 

 

 

Adidas F10 Trx Ag Messi G65342

 

Cei care prefera sa poarte ghete de fotbal Adidas se vor bucura sa afle ca optiunea aceasta de brand e potrivita terenului artificial (AG), fiind o varianta pentru cei ce se antreneaza des. Asadar, in sala sau pe gazon artificial se vor descurca foarte bine, crampoanele mari putand deveni un motiv de siguranta in miscare.

Optiunea aceasta este o replica a ghetelor purtate de fotbalistul Lionel Messi, adresandu-se in prima instanta fanilor acestuia, caci imbina culorile specifice (alb si rosu) intr-un mod inovativ. Profilul jos indica faptul ca se adreseaza pozitiei de atacant, glezna fiind libera sa se roteasca repede.

Exteriorul e din material sintetic calitativ, ce lasa pielea sa respire, insa, avand in vedere captuseala subtire din material textil, nu e tocmai potrivita pentru uz pe timp de iarna, perechea disponibila pe multiple marimi fiind recomandata uzului vara si primavara. Pronatia neutra e confortabila pentru orice tip de picior, fixarea realizandu-se cu sireturi. Talpa exterioara, din cauciuc, ofera flexibilitate si aderenta buna.

 

 

 

Adidas Messi 15.3 FG/AG AF4852

 

Daca ai nevoie de ghete de fotbal Adidas pentru gazon tare si sintetic, acestea se pot intrebuinta si pe teren cauciucat. Sunt usoare, cu crampoane mai scurte, intr-un numar mai mic, pentru stabilitate, talpa exterioara fiind realizata din cauciuc usor flexibil, care amortizeaza socurile de impact, la pasire.

Exteriorul din material sintetic rezistent, cu mici perforatii ce lasa pielea sa respire si echilibreaza temperatura, este prevazut cu un finisaj usor texturat in partea frontala, spre a ajuta la directionarea mingii, profilul fiind unul jos, asadar glezna ramane descoperita. In consecinta, modelul se adreseaza atacantilor, care se misca mult si care au nevoie de viteza si precizie.

Pentru fixare pe picior se vor folosi sireturile simple. Adaugam ca e un articol dorit de multi fani ai fotbalistului Lionel Messi, unul din cei mai indragiti sportivi ai acestei generatii. Si, spre a te evidentia pe teren, se folosesc culori tari, cu precadere negru si verde neon, carora li se alatura nuantele de portocaliu drept culoare secundara. Se gaseste pe diferite marimi, spre a bucura variate categorii de cumparatori.

 

 

 

 

Ghete de fotbal Nike:

 

Nike Obrax 2 Club TF

 

Cand cauti o gheata de fotbal, ieftina si buna, te vei uita dupa un model de la un brand de renume, la un pret bun, confectionat din materiale accesibile si rezistente, care sa iti ajute stilul de joc prin designul abordat. Varianta aceasta de la bine-cunoscutul Nike se adreseaza celor care activeaza pe teren sintetic, talpa exterioara care foloseste tehnologie MagistaX, cu crampoane, avand un tipar hexagonal care creste considerabil tractiunea la calcarea pe astfel de materiale sintetice. Vei prefera un stil precum acesta daca esti interesat sa dai cat mai multe goluri, caci elementele folosite in constructie incurajeaza un astfel de joc agresiv.

Exteriorul este realizat dintr-un material sintetic texturat de calitate premium, din ce spune producatorul, mulandu-se foarte bine pe picior si bucurandu-se de un finisaj texturat, care contribuie la controlarea eficienta si rapida a mingii. Pe interior vei gasi un brant moale, din spuma, care creste nivelul de confort si scade socul resimtit la pasire, pentru ca glezna sa nu fie afectata pe termen lung la miscari mai bruste. In ajutorul acestei parti a membrului vine si inchiderea cu siret, care fixeaza bine pantoful, limba scurta si robusta mentinandu-l fix.

Cu un profil mediu, acopera intr-o oarecare masura glezna, oferindu-i suport si protectie, insa pivotul va fi oarecum mai dificil de facut, tocmai din acest motiv. Exista o oarecare varietate si in ce priveste dimensiunile disponibile, majoritatea fiind peste 40. Asadar, un pasionat al fotbalului in cautarea unei incaltari adecvate sesiunilor de joc de sala cu prietenii va gasi un aliat de nadejde in aceasta pereche.

 

Avantaje:

Ghete de fotbal Nike – prestigiul unui produs recunocut.

Model texturat, cu caputa din materiale sintetice premium texturate, care incurajeaza un control bun al mingii.

Talpa cu crampoane menite a creste aderenta pe teren sintetic – ofera stabilitate.

Multiple optiuni in ce priveste marimea.

 

Dezavantaje:

Avand in vedere profilul mediu, pivotarea va fi mai dificila.

 

 

 

Nike Mercurial Superfly 6 CR7

 

Varianta aceasta de ghete fotbal CR7 originale, cu glezniera inclusa, se adreseaza celor gata sa intre pe teren la orice ora din zi si noapte, imbinand un design iesit din comun cu functionalitatea necesara unui atacant sau mijlocas. Se inspira din pantofii purtati de Christiano Ronaldo, celebrand pasiunea si dedicatia acestuia catre sport.

La exterior se gaseste un material sintetic texturat, care asigura controlul bun, rapid si eficient al mingii in momentele critice, fiind ajutat si de intaritura din varf. Multi utilizatori sustin ca ofera sentimentul unei pieli secundare confortabile. Pe talpa intermediara se afla niste mici perforatii ce contribuie la respirabilitate, in timp ce glezniera din material textil confera suport, lasand incheietura sa se miste liber.

Aceste ghete de fotbal Nike Mercurial  pot fi folosite in orice sezon, potrivit producatorului, gasindu-se pe multiple marimi. Pronatia neutra va face orice tip de talpa sa se simta confortabil, fixarea realizandu-se cu ajutorul sireturilor incluse.

 

 

 

Nike Bravata II

 

Optiunea aceasta de ghete se gaseste in numeroase marimi pentru adulti, pornind de la 40 EU, asa ca orice tip de fan al sportului isi va putea alege optiunea preferata fara teama. Profilul jos este un indicativ al faptului ca vor beneficia de pe urma sa cei ce se misca mult pe teren, care pivoteaza adesea si care au nevoie de mobilitate superioara.

Exteriorul este dintr-un material sintetic de tip piele, cu un finisaj usor texturat si cusut spre a oferi jucatorului aderenta necesara in momentul manipularii mingii, pentru pase sau sutari bune. Datorita faptului ca e un model FG, se va potrivi mai mult terenului tare, crampoanele fiind mai scurte si usoare, ori pe terenul cauciucat.

Talpa din cauciuc asigura aderenta necesara, nefacand rabat de la flexbilitate. Un detaliu interesant este pozitionarea asimetrica a sireturilor, realizata in scopul de a oferi jucatorului mai mult spatiu de control pentru minge.

 

 

 

 

Ghete de fotbal pentru copii:

 

Puma EvoPower Vigor 4

 

Printre cele mai bune ghete de fotbal pentru copii, din ce declara chiar acestia, sau parintii lor, se afla modelul acesta accesibil ca pret, de la Puma. In primul rand, vom mentiona prezenta unei largi varietati de marimi, pornind de la 30 si pana la 38 ½ la ora actuala, stocurile fiind mereu actualizate, asa ca micutul tau fotbalist are sanse mari de a gasi o pereche pe dimensiunile sale. Culoarea “tipatoare” verde neon, va fi pe placul micului purtator si il va scoate in evidenta pe teren, asa ca nu il vei pierde din ochi in niciun moment.

Partea exterioara superioara este confectioanta dintr-un material sintetic, usor si durabil, care ofera longevitate produsului, mentinand un grad ridicat de confort, din ce declara producatorul, si cum reiese din recenziile de pe Internet. Pe interior, comoditatea din timpul alergarii si al sutarii este data de talpa intermediara din spuma si de captuseala minima din material textil, care stabilizeaza fiecare pas. Fixarea pe picior se face cu ajutorul sireturilor clasice, care se inchid la nivelul gleznei, profilul pantofilor fiind low-cut, asadar expunand incheieturile, conferind un echilibru intre stilul de joc agil si cel bazat pe stabilitate. In consecinta, perechea va fi o alegere adecvata mijlocasilor si atacantilor, care au nevoie de incaltaminte aerodinamica.

Mai adaugam faptul ca Puma recomanda incaltarile pentru jocul pe teren sintetic, acoperit, mentionand totodata rezistenta sa si la temperaturi mai scazute, in cazul in care antrenamentele sau jocurile se tin in exterior. Talpa exterioara, din cauciuc, se indoaie, permitand jucatorului sa se miste neingradit.

 

Avantaje:

Ghete de fotbal pentru copii.

Talpa exterioara din cauciuc, cu mici crampoane, care contribuie la aderenta buna pe terenul sintetic.

Exterior sintetic textil, care scade greutatea produsului, facandu-l util in cazul atacantilor si al mijlocasilor.

Diversitate in ce priveste marimile disponibile.

 

Dezavantaje:

Respirabilitatea piciorului in timpul jocului lipseste cu desavarsire (nu are insertii cu mesh).

 

 

 

Adidas Conquisto II FG JR

 

Cauti niste ghete de fotbal, ieftine, de brand, pentru antrenamentele micutului tau? Perechea aceasta de la Adidas promite sa te ajute in acest sens, fiind o optiune favorabila gazonului natural, cu o talpa din cauciuc, responsabila cu mentinerea gleznei in siguranta in momentul pasirii, crampoanele mari din plastic ajutand la o aderenta buna pe solul mai moale.

La exterior se observa folosirea unui material sintetic cu finisaj lucios, care da rezistenta pantofului, cusaturile in diagonala fiind menite a pastra integritatea articolului pentru perioade lungi de timp. Avand in vedere ca lipseste textura din varf, vom conchide ca modelul se adreseaza mai mult pozitiei defenszive, insa asta nu inseamna ca un micut atacant nu va face fata profilului jos.

Pe interior se gaseste un material textil calduros, care va da confortul din timpul partidei. Mentionam ca un punct slab al articolului este marimea 36 EU, care nu se va potrivi oricarui doritor, alte dimensiuni fiind dificil de gasit.

 

 

 

Nike Majesty

 

Perechea aceasta de incaltari sportive pentru gazon artificial se adreseaza copiilor, lucru ce reiese din multitudinea de marimi disponibile, care pornesc de la 28.5 si ajung pana la 38.5. Partea buna este ca si adultii se pot bucura de o optiune similara, realizata special pentru nevoile lor.

Ghetele se incheie cu sireturi, exteriorul din material sintetic usor lucios, dar poros, cu multiple cusaturi, va indica faptul ca se pot purta de catre cei ce manipuleaza mult mingea, precum mijlocasii si atacantii. Talpa din cauciuc texturat, cu crampoane mici si dese, asigura un grip bun pe teren, minimizand riscul alunecarii cand iarba este uda.

De pe partile laterale nu lipseste logo-ul Nike in culoarea neagra, nuanta principala fiind rosul vibrant, care va scoate purtatorul in evidenta. Pe interior se gaseste o captuseala textila groasa, care asigura confortul termic in orice sezon, brantul fiind realizat din spuma si fibra textila, pentru confort sporit.

 

 

 

 

Ghete de fotbal pentru teren sintetic:

 

Asics Dangan TF

 

Cand vrei sa faci cadou o noua pereche de ghete de fotbal pentru barbati sau vrei sa iti schimbi pantofii cu altii noi, Asics este o solutie spre care ai putea sa te uiti, caci brandul acesta comercializeaza produse sportive de calitate profesionala, potrivit informatiilor disponibile online. Modelul acesta de tip TF va fi folosit pe teren artificial exterior, avand o talpa exterioara grea, din cauciuc, care lasa purtatorul sa se miste liber, dand dovada de maleabilitate in acest sens.

Avand un profil mediu, ofera un oarecare grad de suport gleznei, insa nu te astepta la protejarea acesteia la pivotare, caci un pas gresit iti poate produce o entorsa. Sa speram insa, ca nu ti se va intampla acest lucru, in ajutorul tau venind micile striatii de pe talpa externa, care contribuie la o aderenta buna. Partea exterioara este realizata dintr-un material sintetic, catifelat la atingere, care formeaza un scut pentru picior, inchizandu-se in mod clasic, cu sireturi. Aceste detalii denota un produs rezistent in timp, cu eficienta ridicata. Designul aerodinamic, subtire spre varf, care nu ocupa loc inutil, va fi potrivit unui atacant care se axeaza pe viteza si goluri.

Cand vine vorba despre marimile disponibile se poate observa o oarecare varietate, nefiind dificil unui tanar sa isi gasesasca modelul acesta pe masurile sale. Si, avand in vedere ca este recomandat pentru exterior, va mentine confortul termic si in sezonul rece, din ce declara producatorul pe pagina oficiala a articolului, lipsindu-i insa orificiile de aerisire evidente, care ar contribui la mentinerea echilibrului termic pe timp de vara, de exemplu.

 

Avantaje:

Ghete de fotbal de sala sau teren sintetic.

Talpa din cauciuc greu, insa elastic, care ofera o aderenta buna pe profil artificial.

Inchidere fixa cu siret, ce mentine piciorul in pozitie optima pentru alergat si sutat.

Design aerodinamic subtire, ce ajuta golgheterul sa obtina rezultate bune.

 

Dezavantaje:

Slab din punctul de vedere al respirabilitatii.

 

 

 

Adidas Ace 17.4 TF BB1060

 

Daca ghete de fotbal pentru teren sintetic sunt ce ai nevoie, optiunea aceasta de la Adidas va fi mai pe gustul tau. Varianta de fata dispune de un exterior din material sintetic usor si impermeabil, cusaturile de la suprafata fiind necesare pentru o buna directie a mingii, ramanand insa moale si confortabil.

Pe interior te vei bucura de o captuseala moale si comoda, adecvata oricarui sezon, pronatia fiind neutra, asadar suficienta pentru orice tip de talpa. Se potriveste atat stilului de joc ofensiv, cat si celui defensiv, conferind sustinere pentru controlul miscarii si amortizare gratie talpei exterioare din cauciuc ce ajuta la stabilitate si viteza.

In vederea incaltarii rapide, se folosesc sireturi clasice, crampoanele mici fiind utile in mentinerea echilibrului si prinderea ferma pe sol. Din design nu lipsesc cele trei linii marca Adidas pe partile laterale, acestea avand culoarea neagra, nuanta principala a pantofului fiind, insa, verdele electric, ce evidentiaza purtatorul.

 

 

 

Nike Mercurial Vortex II

 

Optiunea aceasta de ghete de fotbal pentru teren sintetic reprezinta o alegere de brand, dar care pastreaza aspectele pozitive ale calitatii, imbinandu-le cu pretul accesibil. Majoritatea cumparatorilor se arata multumiti de perechea de incaltari raportat la pret, unii considerand-o o optiune buna pentru jucatorii pentru care viteza este importanta.

Avand in vedere ca e o varianta de incaltaminte pentru teren sintetic (AG), crampoanele vor fi mai mici, talpa exterioara folosind clasicul cauciuc, usor elastic, ce ajuta la flexibilitate si care minimizeaza socul de impact resimtit de glezna la fiecare pasire. Partea exterioara, din material sintetic fin rezistent la umezeala, ajuta la aerodinamicitate, pastrand confortul prin prisma moliciunii sale. Iar pe interior se gaseste o captuseala subtire din material textil, care mentine confortul.

Se fixeaza pe picior cu sireturi, pronatia fiind standard, pentru orice tip de talpa. Optiunea de fata are marimea 42, si o gasesti si pe alte dimensiuni, insa mai rar.

 

 

 

 

Ghete de fotbal in sala:

 

Nike PhantomX 3 Club

 

Cand sportul rege e un hobby si te distrezi cu prietenii, ai nevoie de niste ghete de fotbal in sala, de care sa te bucuri oricand doresti. Avand in vedere ca articolul acesta dispune de o talpa cauciucata groasa, fara crampoane, cu un design hexagoal menit a creste aderenta pe sol, putem spune ca o poti purta si in drum spre antrenament sau joc, riscul alunecarii si puterea resimtita la nivelul gleznei fiind minim.

La exterior se intalneste materialul sintetic de culoare gri, cu o textura interesanta, cu protuberante in forma de romb, care vor ajuta la directionarea mingii pe teren, alaturi de profilul jos, contribuind la stilul de joc al atacantilor.

Se inchide cu sireturi pe glezna, fiind usor de incaltat, insa trebuind, in timp, sa le schimbi, caci sunt elastice si se vor degrada. Iar, daca ti-au facut cu ochiul, dar nu esti sigur ca iti vor veni, poti sta linistit, caci ai de ales intre masuri medii si mari (40 – 45), pretul fiind si el un argument in favoarea achizitionarii unei astfel de perechi de incaltari, daca esti fanul sportului.

 

 

 

Nike Legend 7 Club IC

 

Pentru fotbalul la sala te vei intrebuinta de ghete fara crampoane mari, dar cu o talpa puternica si rezistenta, care nu presupune riscuri. Optiunea aceasta de la Nike se foloseste de un exterior antiderapant din cauciuc ce nu lasa urme, potrivit pentru uzul in sala, pe strada sau chiar pe terenul de joc, din ce declara producatorul.

La exterior constructia este din piele sintetica durabila, de culoare neagra, insotita de cusaturi de sustinere, care asigura in acelasi timp o priza buna pe minge, ajutand la directionarea eficienta a acesteia, din ce declara alti cumapratori. Branturile din spuma EVA amortizeaza socurile de impact si contribuie la profilul redus, ce ofera mobilitate gleznei.

Spre a se fixa pe picior vei folosi sireturile din dotare, astfel incat sa nu te trezesti cu surprize. Si, avand in vedere captuseala moale, dar si faptul ca se folosesc mai ales la sala, ghetele se preteaza oricarui sezon.

 

 

 

 

Ghete de fotbal cu soseta:

 

Nike Phantom 3 Academy

 

Daca vrei sa iti ajuti micutul sa porneasca la drum, realizandu-si visul sportiv inca din pruncie, niste ghete de fotbal pentru copii, cu soseta, vor fi o surpriza placuta. Varianta aceasta FG, pentru teren tare, foloseste crampoane mari, pozitionate pe talpa exterioara din cauciuc, care va opri presiunea resimtita la pasire, absorbind-o.

Pentru durabilitate si confort, exteriorul e realizat din material sintetic de culoare deschisa, prevazut cu un finisaj puternic texturat pentru ca micutul sa obtina o priza buna pe minge si sa dea suturi cu curaj. Talpa intermediara si captuseala sunt realizate din material textil, spre a asigura confortul si a echilibra temperatura piciorului.

Putem spune ca vorbim despre un model cu profil inalt, dat fiind faptul ca sunt ghete de fotbal cu soseta, partea care acopera glezna fiind adaugata pentru a ajuta la protejarea acesteia. Adaugam ca modelul se gaseste pe marimi variate, iar incaltarea se face simplu si rapid, cu sireturi, dupa ce copilul baga piciorul prin respectivul material textil.

 

 

 

Nike Mercurial Victory VI Dynamic Fit Neymar

 

Cei mici au idolii lor si doresc sa ii sustina cumparandu-le articolele promovate, in cazul microbistilor acestea fiind, de ce nu, niste ghete de fotbal Neymar. Optiunea aceasta de brand isi propune sa le ofere tuturor doritorilor juniori echipamentul necesar unei mici stele sportive in devenire, in cazul de fata inspirandu-se din preferintele fotbalistului brazilian pentru a produce un pantof util pe terenul cu iarba naturala.

Pentru aceasta gheata de fotbal, la un pret bun, se foloseste pentru exterior pielea ecologica in culori evidente, neon, care asigura o durabilitate buna si un confort sporit, ajutata si de materialul textil dinauntru, care invaluie usor piciorul si il protejeaza de impactul loviturilor date si de pasii mari. In vederea obtinerii unei aderente bune pe gazon, talpa din cauciuc este prevazuta cu crampoane dispuse intr-un model unic, care eficientizeaza grip-ul, contribuind la marirea vitezei pentru ca micul atacant sa ajunga sa suteze la poarta.

Pentru protejarea gleznei, pantoful sportiv foloseste un ciorap atasat, facand rabat de la folosirea limbii in vederea apararii incheieturii, asa ca pivotul nu ar trebui sa devina o problema sau un risc. Bineinteles, pentru un plus de siguranta, gheata se inchide cu snur de culoare neagra. Din pacate insa, nu exista prea multe marimi din care sa poti alege, variantele disponibile fiind doar 36.5 si 37.5, asa ca micutii ce doresc a incerca un model precum acesta si care nu au inca talpa piciorului suficient de lunga, nu o vor putea incerca.

 

Avantaje:

Ghete de fotbal Nike Mercurial – alegere de brand.

Protectie superioara pentru glezna, oferita de ciorapul atasat in partea superioara.

Design aerodinamic, ajutat de crampoane dispuse intr-o pozitie specifica atacantilor.

Model potrivit pentru jocul pe teren cu gazon natural, bun pentru primavara si vara.

 

Dezavantaje:

Lipsa unui numar variat (peste 3) de marimi disponibile pentru clasele de jucatori mai mici.

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Fiecare amator, sportiv sau profesionist isi va alege ghetele de fotbal in functie de propriile preferinte si particularitati in materie de stilul de joc preferat. Aceste piese de echipament sunt imperios necesare unui joc de succes. Deoarece e cunoscut si drept sportul rege, fotbalul atrage milioane de pasionati care il practica in mod recreational, dar exista si cei care reusesc sa intre in echipe semi-profesionale sau profesionale, mai ales daca incep pe acest drum de mici. In general, alegerea pantofilor este importanta, caci acestia au o forma speciala, aerodinamica, iar talpa dispune de anumite particularitati care descriu tipurile de teren pe care exceleaza.

Si, avand in vedere varietatea de modele diferite de pe piata, unui incepator ii poate fi greu sa aleaga perechea potrivita. In acest sens te ajutam noi cu detalierea catorva criterii esentiale de diferentiere intre un tip de pantof si altul.

 

Tipuri: E important sa decizi unde anume vei juca fotbal, caci acest detaliu determina tipologia ghetei, care poate fi de teren (FG, SG), sau de sala (AG), optiuni intermediare fiind HG sau FG/AG.

Pantoful de fotbal FG are crampon turnat sau cu insurubare, fiind potrivit suprafetelor naturale tari si uscate. E confectionat din cauciuc tare, avand o forma mai scurta decat cel de tip SG, gheata fiind mai usoara, rezistand si pe teren cauciucat.

Optiunea SG este adresata terenului moale, noroios, avand crampoane lungi si groase, care asigura o aderenta buna in conditii de umiditate, permitand utilizatorului sa prinda viteza. In schimb, nu va interactiona bine pe teren uscat sau artificial, riscul alunecarii fiind ridicat.

O gheata marcata cu codul AG este destinata terenului sintetic, de sala, astfel de pantofi fiind marcati si prin alte denumiri, precum TF sau TT, in functie de alegerea producatorului. Acestea sunt cele mai grele, caci talpa din cauciuc gros si dur are in componenta crampoanele foarte mici si numeroase. Acest tip de costructie garanteaza o distributie uniforma a greutatii utilizatorului.

Pantofii HG sunt potriviti suprafetelor naturale mai dure, precum asfaltul, zgura sau nisipul ori iarba artificiala, avand crampoane scurte si numeroase, rezistente la uzura, care amortizeaza socurile.

Variantele intermediare FG/AG imbina caracteristici ale ghetelor pentru gazon natural si sintetic, crampoanele fiind mai lungi si talpa mai groasa, cu baza crampoanelor ranforsata de o pelicula groasa de cauciuc, astfel incat tractiunea sa fie echilibrata pe orice tip de gazon.

 

Stil de joc: Este dat de greutatea si designul pantofului, putand fi de viteza, acuratete sau tehnic.

Pentru a te putea deplasa rapid, vei avea nevoie de niste ghete usoare si cu profil jos, care sa iti lase glezna sa poata pivota in voie.

Pentru golgheteri vor fi necesare incaltarile usoare si aerodinamice, cu finisaj texturat si intarituri in zona varfului, pentru precizie.

Mijlocasii si jucatorii din zona defensiva vor prefera modelele cu profil mediu sau inalt, care apara gleznele de atacuri nedorite, putand intrebuinta si pantofi mai grei.

 

Materiale: De obicei, ghetele de fotbal folosesc pielea sintetica sau naturala in constructia partii superioare de la exterior.

Mai populare si des intalnite in prezent sunt piesele din material sintetic, care, datorita tehnologiilor dezvoltate de brandurile cele mai cunoscute de pe piata, precum Adidas sau Nike, rezista foarte bine in timp, aproape la fel de mult precum optiunile din piele naturala. Tocmai de aceea, astfel de modele de ghete de fotbal, ieftine si bune, din piele artificiala, vor fi alegerea cea mai buna pentru novici si intermediari.

Pielea naturala are o durata de viata mare si isi pastreaza infatisarea in timp, mai ales daca este ingrijita cu trebuie. Initial, insa, poate fi mai tare si inconfortabila, pana te obisnuiesti cu pantoful. Se spune ca ofera o senzatia foarte placuta la sutare, mulandu-se pe forma piciorului, insa pretul este mult mai ridicat comparativ cu prima optiune mentionata.

Pe langa acestea, poti intalni si ghete cu suprafata din mesh, respirabila si usoara, insa astfel de modele sunt mai rar intalnite in comert, pentru ca nu sunt practice, deoarece nu sunt impermeabile. Asa ca nu vor rezista bine in conditii de ploaie sau noroi.

 

Marime: Pentru ca este esential ca gheata sa ti se potriveasca foarte bine si sa nu te jeneze, trebuie sa iei in considerare daca achizitionezi un astfel de produs pentru tine sau pentru un copil.

In cazul celor mici, vei lua in considerare varsta potrivita pentru inceperea antrenamentelor si va fi nevoie de incaltari putin mai mari, cu eventual jumatate de numar, caci se vor inlocui mai des, iar confortul este esential.

Pentru adulti e necesar ca pantoful sa fie fix pe picior si, din fericire, pe website-urile de profil vei gasi adesea optiuni variate in ce priveste marimea unui model, asa ca, in cazul in care prima comanda nu iti vine bine, sa o poti schimba.

In plus, multe site-uri permit verificarea dimensiunii pantofului dorit prin listarea lungimilor echivalente ale piciorului. De regula, e indicat ca si adultii sa aiba putin loc de miscare in zona degetelor, caci piciorul se poate umfla in decursul zilei.

 

Greutate: In general, aceasta valoare variaza intre 100 si 300 de grame, insa aceasta statistica se schimba frecvent, deoarece brandurile vin mereu cu noi tehnologii care schimba si preferintele profesionistilor. Tendinta este spre pantofi din ce in ce mai usori, spre a ajuta sportivul sa se miste repede pe teren. Pentru jucatorii defensivi, se poate recurge la o gheata de greutate standard, de 250 g, in timp ce varfurile de atac vor prefera modelele mai usoare, de pana la 240 grame.

 

Fixare: De cele mai multe ori se realizeaza cu sireturi simplu de legat si strans, in asa fel incat orice ghete de fotbal sa ramana fixe pe picior. In unele cazuri, insa, poti gasi si o banda velcro in dreptul gleznei, care va avea rol de fixare, ajutand membrul sa stea in pozitia corecta.Brand: Pentru unii cumparatori, numele producatorului este la fel de important precum celelalte caracteristici mentionate. Asadar, te poti axa pe modele create de Adidas, Nike, Puma sau Under Armour, care lucreaza constant la imbunatatirea tehnologiei intrebuintate in producerea si comercializarea acesuti tip de echipament sportiv. Asta nu inseamna, insa, ca alte branduri nu vor avea oferte interesante, durabile, la preturi accesibile.

Asadar, nu iti mai ramane decat sa petreci cateva zeci de minute studiind ofertele online, caci in magazinele de pe internet se gasesc adesea ghete de fotbal, la preturi bune, pentru orice stil de joc sau tip de teren pe care preferi sa joci de obicei.

 

 

 

Intrebari frecvente

 


Cum aleg masura la ghete de fotbal online?

In multe cazuri, brandul iti pune la dispozitie tabeluri cu marimi si dimensiunea exacta a talpii, asa ca te vei masura pentru a obtine valoarea necesara, urmand ca, mai apoi, sa consulti lista oferita de producator. Este indicat sa alegi un produs de incaltaminte cu pana la 5mm mai lung decat ai purta in mod obisnuit, pentru ca vei avea pe picior si ciorap, si nu vei dori ca pantoful sa fie stramt.

 

 

Pentru ce sunt bune ghetele de fotbal cu glezniera?

Ghetele prevazute cu “ciorap” au aparut pe piata recent, rolul acestei extensii fiind de a fixa in mod corect glezna si a-i conferi suport. Astfel, piciorul este mai bine insulat si gheata actioneaza drept o extensie a acestuia, oferind un control foarte bun asupra balonului, din ce spun alti utilizatori.

 

Cat costa o pereche de ghete de fotbal profesionale?

Avand in vedere ca cele mai populare modele de ghete intrebuintate de fotbalistii profesionisti provin adesea de la branduri bine-cunoscute in industrie, si pretul de achizitie va fi mai ridicat. O medie a costurilor de achizitie se ridica la 100 – 150 de euro, gasindu-se si optiuni mai accesibile de atat, unele modele de la Puma care nu trec de 30 de euro, de exemplu, dar si variante mult mai costisitoare, din gamele personalizabile Adidas Predator sau Nike Mercurial.

 

Cat de costisitoare sunt niste ghete de fotbal originale?

Pretul de pornire al unei perechi de ghete de fotbal originale de la Adidas sau Nike porneste de la 150 de ron, insa optiunile cu adevarat profesionale vor avea preturi ceva mai piperate, care se invart in jurul valorii de 400 – 500 ron sau echivalentul a 100 de euro.

 

Ce sunt ghetele de fotbal cu filet?

Ghetele pentru fotbal, cu filet, sunt acele optiuni de incaltaminte sportiva care prezinta crampoane metalice pe care le poti schimba atunci cand se tocesc sau ai nevoie de o dimensiune mai mica. Crampoanele lungi se dedica terenului moale, pentru a excela in noroi, in timp ce cele mai scurte vor fi potrivite pentru terenul uscat si ferm.

 

E in regula sa cumpar ghete de fotbal second hand?

Achizitia de acest fel depinde de cativa factori. In primul rand, te vei gandi la modul in care folosesti perechea, in cazul in care fotbalul nu este decat un hobby putandu-te alege cu incaltaminte la mana a doua de la un brand bine-cunoscut, insa daca ai nevoie de pantofi noi caci activezi la o echipa de fotbal, e indicat sa faci un efort si sa iti cumperi ghete noi, pentru care vei avea garantie si de care stii sigur ca se vor mula pe particularitatile modului tau de purtare.

Cand cauti ghete de fotbal second hand, ai grija la anunturile gasite si verifica, pe cat posibil, detaliile oferite de vanzator si analizeaza atent pozele oferite. Nu te sfii sa pui intrebari precum cat de des au fost intrebuintate incaltarile si in ce conditii. Iar, daca poti, nu evita sa probezi inainte de a cumpara, caci nu vei avea sansa de a returna produsul si a-ti recupera banii. Ia in considerare si posibilele riscuri in ce priveste micozele si bacteriile, caci nu poti sti daca purtatorul anterior sufera de astfel de probleme.

 

 

Gasesc de cumparat ghete de fotbal ieftine, sub 100 lei?

Pentru cei care nu dispun de un buget considerabil sau isi doresc o pereche de ghete de fotbal ieftine, sub 100 lei, pentru partidele cu prietenii, se gasesc solutii online, si nu numai. Bineinteles, optiunile acestea se arata, de cele mai multe ori, inferioare perechilor de incaltari de brand. Indeosebi in magazinele virtuale vei gasi optiuni accesibile ca pret, la oferta, si reduceri considerabile la branduri cunoscute.

 

 

 

Cum se curata ghetele de fotbal

 

Pentru ca meciurile pe iarba pot atrage dupa ele si nedoritele pete si mizerii, orice pasionat al sportului cu balonul va avea nevoie de cateva indicii in ce priveste intretinerea ghetelor de fotbal. Atunci cand pamantul este ud, conditiile nu au fost tocmai potrivite, caci te-ai trezit ca ploua dintr-o data, incaltarile iti vor fi pline de noroi. Asadar, va trebui sa ti le cureti. Pentru a-ti intretine bine si corect o pereche mai intai te descalti, dupa care urmezi acesti pasi.

 

 

Ce iti trebuie

Cum nu vei scoate noroiul din crampoane cu degetele, vei avea nevoie de cateva ustensile si ingrediente care sa te ajute. Iti sunt esentiale o perie fina, eventual o periuta de dinti, o carpa uscata, apa calda si sapun lichid, vaselina si hartie sau un ziar vechi.

 

Indepartarea noroiului

In cazul in care ghetele tale au vazut si zile mai bune iar acum sunt pline de bucati groase de noroi, ud sau uscat, va trebui ca mai intai sa scapi de acesta. Aici intervine peria moale de dimensiuni medii, cu care vei da la o parte bucatile cele mari. Iar daca ai nevoie de ajutor, caci murdaria s-a fixat in gauri, poti folosi niste apa si o periuta de dinti, caz in care procesul poate dura foarte mult, asa ca inarmeaza-te cu rabdare.

Dupa ce esti multumit de cum arata crampoanele, le poti da cu apa si sapun spre a le curata complet, dupa care, daca acestea sunt din metal, le poti unge cu vaselina, pentru a preveni ruginirea lor, corodarea fiind posibila in urma contactului cu noroiul si apa. La variantele din plastic este suficienta spalarea temeinica.

 

Curatarea suprafetei exterioare

Cand te confrunti cu teren dificil si noroi, cu siguranta ca nu doar crampoanele si talpa au de suferit, ci si partea exterioara, care se va stropi si pata. Insa nu se recomanda sa introduci ghetele de fotbal in masina de spalat, caci se vor degrada si isi vor pierde forma si calitatile.

In schimb, pentru pantofii din piele naturala poti folosi o perie fina, fara a adauga apa si sapun, care se vor absorbi, avand in vedere textura poroasa a materialului. In schimb, pentru optiunile din piele sintetica te vei folosi de o periuta de dinti si apa cu sapun, indepartand incetul cu incetul noroiul. La final, stergi surplusul de apa cu carpa.

Sireturile se vor scoate inainte de a incepe procesul curatarii si se vor introduce in masina de spalat, la un program delicat sau manual, cu apa si sapun.

 

 

Uscarea

E de preferat sa nu folosesti uscatorul de par sau alte aparate de incalzit pentru drenarea ghetei, recomandandu-se sa le lasi la zvantat in mod natural, intr-un loc aerisit, eventual in apropierea unei surse de caldura precum caloriferul, dar nu direct pe acesta. Nu le lasa in bataia directa a razelor solare, caci pielea, de orice natura ar fi ea, poate crapa sau se poate intari.

Poti pune inauntrul fiecarui pantof ziare sau hartii vechi, pentru a se mentine forma acestuia. In cazul optiunilor din piele naturala, dupa uscare poti folosi o crema speciala, gasita in magazinele de specialitate, si eventual un spray impermeabil.

Iar, spre a scapa de orice miros neplacut dinauntru, presara putin bicarbonat de sodiu sau foloseste un spray pentru pantofi.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu