Cea mai buna bicicleta eliptica

Am modificat articolul ultima data pe: 18.04.24

 

Biciclete eliptice – Opinii si Recenzii in 2024

 

Ai nevoie de o bicicleta eliptica pentru a obtine cu adevarat rezultate cand vine vorba despre conditia ta fizica? Bucura-te de cateva informatii esentiale despre ele, precum si de unele exemple apreciate de romani, pornind de la E380 Techfit, un model lung, cu volanta pe spate, care cantareste 4 kg, fiind adecvat, in primul rand, incepatorilor, dispunand de franare magnetica ce are opt trepte de rezistenta, standardul pentru astfel de echipamente, si care permite accesul persoanelor de pana la 100 kg in siguranta, pe display-ul electronic existand informatii precum timpul, viteza, distanta sau numarul caloriilor ori pulsul (are si senzori de puls in zona manerelor secundare) si incheind cu modelul FitTronic 601E.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

E380 Techfit
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Articolul acesta, destinat novicilor care doresc sa inceapa sa faca miscare acasa, este format dintr-un aparat cu opt trepte de dificultate accesate mecanic, cu o volanta cu franare magnetica, simplu de folosit, si cu un computer de bord clasic, unde pot fi observate unele informatii esentiale doritorilor, precum pulsul sau viteza de rotire.

Pot exista dificultati in ce priveste infiletarea pedalelor, iar materialul plastic din care sunt facute unele piese poate sa nu se ridice la asteptarile unor posibili cumparatori.

Este o optiune cu un pret echilibrat in raport cu ce ofera, aflandu-se, fara echivoc, printre preferintele actuale ale romanilor, dupa cum reiese din topurile de vanzari.

A 2-A OPTIUNE!

FitTronic 601E
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Modelul acesta clasic este prevazut cu senzori pentru citirea continua a pulsului pe ghidon, oferind pe ecranul LCD central o varietate de informatii utile din timpul antrenamentului, fiind prevazut cu manete mobile si fixe care diversifica grupele de muschi antrenate, si un mecanism de franare magnetic, ce ajuta la mentinerea sanatatii articulatiilor.

Din ce spun unii utilizator, in timp unele imbinari ale partilor mobile pot suferi, incepand sa scartaie si necesitand aplicarea unui unguent sau ulei pentru a indeparta zgomotul neplacut.

Punand in balans partile bune si pe cele negative ale aparatului de fitness, nu ne mira faptul ca nu lipseste dintre cele mai bine vandute optiuni de pe aceasta nisa de piata.

A 3-a Optiune!

TechFit E400
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Produsul de fata se deosebeste de majoritatea ofertelor prin prisma faptului ca permite o sarcina de lucru mai mare, de pana la 130 kg, folosind cunoscutele functii de monitorizare pentru a tine utilizatorul la curent cu perioada de exercitiu fizic activ, numarul de calorii arse sau frecventa batailor inimii, oferind posibilitatea antrenarii bratelor laolalta cu picioarele, prin adaugarea manetelor mobile.

Se remarca lipsa includerii unui manual sau a unei schite cu instructiuni de asamblare a partilor componente ale acestui aparat, in urma studierii continutului pachetului.

Imbina cu succes functionalitatea unui produs profesional, robustetea si mobilitatea articolelor de uz casnic, oferind doritorilor o optiune de antrenament sportiv de ocazie, accesibila ca pret.

 

 

Pareri despre cele mai bune biciclete eliptice

Spre a te bucura de beneficiile unei biciclete eliptice potrivite nevoilor tale, iti poti face o parere si despre cele mai bine vandute articole din comert la ora actuala, printre care se afla si ofertele mentionate in randurile urmatoare.

 

 

E380 Techfit 

 

Vrei o bicicleta eliptica potrivita incepatorilor, dar nu ai idee ce model ar fi mai potrivit? Unul din exemplele pe care le poti lua in considerare oricand doresti este acesta de la Techfit, care ramane sigur pentru persoanele ce cantaresc pana la 100 de kg, devenind o optiune interesanta si utila celor care doresc sa slabeasca sau sa se tonifieze acasa, in confortul propriului camin. 

Este o bicicleta magnetica, cu volanta pe spate, care cantareste 4 kg, asadar mai usoara si mai lunga ca dimensiuni (ai in vedere acest aspect cand faci o achizitie), putandu-se muta dintr-o camera in alta, avand si niste mici rotite in partea din fata care vin in ajutor in acest sens. 

Pentru a ajuta orice doritor sa intre in forma mai usor, produsul e dispus cu opt trepte de dificultate, precum si cu un computer de bord standard, care ofera rapid informatii precum viteza de pedalare, caloriile consumate ori pulsul, avand in vedere ca pe manerele statice exista si doi senzori de puls. 

 

 

 

 

Bicicleta fitness eliptica:

 

FitTronic 601E

 

Modelul acesta pentru incepatori are functie dubla, contribuind la exersarea picioarelor si a mainilor, fiind de tip cross trainer. Asta inseamna ca, pe langa manerele fixe de la bara centrala, va avea doua bare mobile atasate pedalelor, pentru a putea misca si mainile si a intregi actiunea de alergare sau mers. Desi e un dispozitiv fix, care nu se pliaza, si prezinta o volanta grea, de 9 kg, care ajuta la exercitarea unei presiuni stabile pe articulatii in vederea protejarii lor, la bara orizontala din fata vei observa doua rotite care ajuta la mutarea obiectului dintr-o parte a camerei in alta, un detaliu apreciat de unii cumparatori.

Si, pentru a te ajuta sa obtii rezultate pozitive in ce priveste tonusul muscular, dispune de o reglare manuala a rezistentei in opt trepte, putand creste in timp dificultatea exercitiului fizic. Astfel, produsul nu devine irelevant dupa cateva zeci de utilizari, cand te obisnuiesti cu prima treapta de viteza. Si, pentru verificarea periodica a informatiilor privitoare la distanta, timp si puls, vei folosi displayul LCD cu butoane.

Avand un mecanism magnetic de functionare si franare, se dovedeste suficient de robusta si rezistenta pentru persoane ce cantaresc pana la 120 kg, conform instructiunilor de utilizare. Asadar, va ajuta la slabire sanatoasa si la tonifiere, permitand chiar si pedalarea in sens invers, daca ai nevoie de un produs cu astfel de miscare. Iar pentru a se mentine stabila indiferent de suprafata pe care se afla, bicicleta poate fi reglata pe inaltime, in functie de pozitionare pastrandu-si silentiozitatea.

 

Avantaje:

Bicicleta eliptica ce dispunde de manere fixe si mobile pentru exersarea bratelor si a mainilor.

Manetele fixe sunt prevazute cu senzori pentru puls, pe care il poti verifica pe ecranul calculatorului LCD din panoul de control.

Volanta de dimensiune medie, de 9 kg, ce asigura tranzitia lina si eficienta a treptelor de rezistenta.

Mecanism de franare magnetic, care nu pune presiune pe incheieturi si articulatii.

 

Dezavantaje:

In timp, unele imbinari pot incepe sa scartaie, potrivit unor recenzii.

 

 

 

Kondition BEL-8500 Performance

 

Cu o astfel de bicicleta fitness eliptica iti poti antrena sistemul circulator si muschii, spre a fi mereu in forma, prin scurte sedinte de 20 – 30 minute de 2 – 3 ori pe saptamana, de exemplu. Este recomandata tuturor categoriilor de varsta si pregatire, fiind o optiune magnetica, asadar pentru care nu vei avea nevoie de curent electric.

Desi nu se poate strange, asa ca are nevoie de propriul spatiu in camera, te ajuta cu volanta voluminoasa, de 8 kg, care ofera o rezistenta buna la pasire, si se imperecheaza bine cu cele 12 programe presetate de antrenare, precum si optiunile de personalizare. Iar consola LCD multimedia pune la dispozitia utilizatorului date precum distantele parcurse, timpul, ritmul de rulare, viteza, puterea si nivelul de rezistenta, existand posibilitatea urmaririi clipurilor MP4 la rezolutie HD. Iar pe manere se afla nelipsitii senzori de puls.

Sustine sarcini mai mari decat media, de 120 kg, intregul ansamblu fiind foarte voluminos, cantarind 70 kg. In ciuda acestui fapt, finisajul general al pieselor este unul plasticat, lucru ce poate duce la scartaituri, din ce spun unii cumparatori.

 

 

 

 

Bicicleta magnetica eliptica:

 

TechFit E400

 

Daca preferi un produs slim, care sa nu ocupe foarte mult loc in incapere, iti poti indrepta atentia spre modelul acesta, cu o volanta de 7 kg, care nu pune presiune mare pe incheieturi si tendoane si care pastreaza o intensitate constanta. Dispozitivul cantareste 35 de kg, nefiind cel mai usor din categoria sa, insa nici foarte greu de mutat, avand in vedere rotile pentru transport de pe bara orizontala din fata.

Folosind un sistem de franare magnetic, va contribui la rularea continua a pedalelor in fata si in spate, punand accentul pe muschii din zona inferioara a corpului. Cu ajutorul manetelor mobile insa, iti poti tonifia si bratele si, intr-o oarecare masura, chiar si abdomenul, mai ales daca iti misti usor soldurile in timpul activitatii. Poate fi ajustat in puncul plan dorit, multi cumparatori fiind multumiti de eficienta sa si numind-o cea mai buna bicicleta eliptica pentru acasa.

Foloseste un mic computer de pe care poti urmari timpul efectuat, distanta si caloriile arse sau viteza de pedalare, monitorizandu-ti activitatea din timpul antrenamentului fara a te deplasa prea mult. Pe deasupra, manetele fixe integreaza senzori care masoara pulsul, astfel incat sa stii cum te afecteaza intensitatea exercitiului fizic. Vom mai adauga ca produsul accepta o sarcina maxima de 130 kg, fiind asadar util multor tipologii de cumparatori care doresc sa isi schimbe stilul de viata din confortul propriului camin. In plus, este recomandat celor care au probleme cu articulatiile si au nevoie de miscare regulata, celor care doresc sa isi tonifieze corpul sau care vor sa faca miscare, insa nu se simt confortabil in public, afara sau la sala de fitness.

 

Avantaje:

Bicicleta eliptica TechFit E400 – pentru uz casnic.

Foloseste senzori pentru bataile inimii, integrati in manerele fixe.

Antreneaza si muschii bratelor prin folosirea manetelor mobile.

Accepta o sarcina mai mare decat media, de 130 kg, fiind utila pentru persoanele supraponderale care doresc sa isi schimbe viata.

 

Dezavantaje:

Unii cumparatori se plang de lipsa manualului de instructiuni in ce priveste asamblarea, la primirea pachetului.

 

 

 

TechFit FW700 

 

Un aparat precum acesta poate bucura atat un utilizator obisnuit, cat si o sala de fitness, fiind un articol de ordin profesional, care e insotit de un cost de achizitie ridicat, punand volanta in partea frontala, lucru ce denota un echipament silentios si care nu va exagera la capitolul vibratii resimtite in timpul pedalarii. 

Produsul este si mai greu, cantarind in jur de 59 de kg, doar volanta avand greutatea de 12 kg. Astfel, putem spune ca ai de-a face cu un articol pe care nu iti va fi prea usor sa il muti dintr-un loc in altul. Desi exista un design interesant si care face produsul sa para stabil, acesta nu va fi dotat, din pacate, cu prea multe programe din care poti alege, avand doar opt trepte de dificultate. 

Pentru mentinerea la curent cu date precum pulsul, viteza de pedalare sau timpul petrecut pe aparat, ai la dispozitie un display LCD vanjos. Mai mentionam ca aparatul sustine pana la 130 kg de sarcina, ceea ce inseamna ca se va preta uzului de catre variate categorii de utilizatori. Totusi, pretul sau poate fi considerat ridicat, avand in vedere lipsa varietatii programelor dedicate. 

 

 

 

 

 

Kondition Air Walker

 

Una dintre cele mai bune bicicletel eliptice pe care le poti achizitiona la un pret mai mult decat decent este acest model, ideal pentru persoanele care vor sa se mentina in forma, fara sa fie nevoie sa plece de acasa, dispunand convenabil de timpul lor.

Dispozitivul este unul proiectat sa se potriveasca utilizarii ocazionale, ceea ce e definit ca sedinte relatic scurte de antrenament, de pana intr-o ora, efectuate de cateva ori pe saptamana. Greutatea maxima suportata de acest produs este de 100 kg, ceea ce inseamna ca daca esti un barbat corpolent, probabil ca e bine sa te urci pe cantar inainte de a cumpara.

Montajul bicicletei este simplu de realizat, fiind intuitiv si sprijinit de instructiuni detaliate. Display-ul electronic este suficient de detaliat, punandu-ti la dispozitie informatii despre timpul petrecut exersand, numarul de pasi efectuati si cadenta lor si numarul de calorii consumate. Cu o greutate de doar 16 kg, este un model relativ usor din aceasta gama.

 

 

 

 

 

FitTronic 505E

 

Daca doresti o bicicleta eliptica la un pret bun, care sa iti puna la dispozitie o calitate care sa satisfaca si pe pasionatii de miscare, aceasta poate fi o alegere inspirata. Discutam despre un produs magnetic cu o volanta de 5 kg, care iti permite sa optezi intre doua tipuri de antrenament, de slabire sau de intretinere.

Produsul suporta o greutate maxima de 110 kg, este dotat cu un sistem de franare magnetic si cu 8 trepte de dificultate, cu reglaj manual, multumita carora este potrivita si sportivilor, dar si celor care se recupereaza de pilda dupa un accident. Sistemul de transmisie V-Belt garanteaza o utilizare usoara si destul de silentioasa.

Pedalele sunt confortabile, antiderapare, late, pentru cat mai mult confort si stabilitate. Display-ul cu afisaj LCD afiseaza distanta, timpul, viteza, caloriile si pulsul. Daca nu doresti  a folosesti manerele mobile, exista si un set de manere fixe care te scutesc de a lucra musculatura bratelor.

 

 

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Bicicleta eliptica este un aparat de fitness care imita alergarea, schierea si catararea, fara ca utilizatorul sa isi ridice cu adevarat picioarele de pe sol. Acest articol e considerat potrivit oricarui tip de utilizator deoarece exercitiile efectuate pe el sunt de impact redus, neafectand incheieturile. Masinaria a fost inventata in anii 1990 de Larry D. Miller, fiind destinata exersarii partii de jos a corpului cu ajutorul unor pedale si a rezistentei opuse de volanta. In timp,  modelul a fost modificat, astfel incat sa includa si exersarea mainilor, spatelui si pieptului. Din acest motiv, este cunoscut si drept “cross-trainer”, caci antreneaza diferite parti ale corpului.

Pentru ca in comert gasesti tot felul de aparate de acest tip, cum poti sti care e cea mai buna bicicleta eliptica pentru nevoile tale fizice daca nu studiezi piata inainte? Urmareste randurile urmatoare spre a te informa cu privire la criteriile esentiale de deosebire ale acestor obiecte pentru fitness.Tipuri: O prima diferenta se va face intre optiunile fixe si cele pliabile.

Un aparat de fitness fix va avea un volum mai mare, necesitand propriul spatiu in incaperea in care faci sport de obicei. Poate dispune de o volanta mai mare si, eventual, va sustine si sarcini mai mari, putand fi intrebuintat de mai multe tipuri de utilizatori decat optiunile pliabile. De aceea, se va gasi de obicei in salile de fitness, atat in formula magnetica, cat si in cea cu control electric.

Variantele pliabile sunt mult mai accesibile persoanelor ce nu dispun de foarte mult spatiu in locuinta sau care prefera sa nu isi lase aparatul prin casa atunci cand nu il folosesc. De obicei se strang la mijloc gratie prezentei unor balamale la partea volanta si la pedale, compactand intr-o oarecare masura articolul, pentru a-l putea depozita alaturi de o piesa de mobilier sau in debara, spre exemplu.

 

Mecanism de functionare: De obicei, bicicletele eliptice functioneaza pe rezistenta magnetica, electrica sau pe aer.

O bicicleta eliptica magnetica este mai usor de manevrat, dispunand adesea de o volanta de pana la 10 kg, si de programe mult mai simple deoarece dificultatea la pasire este setata dintr-un buton rotativ pe care il modifici oricand doresti sa ai un antrenament mai dificil. Volanta este miscata de magneti care aplica presiune pe banda interioara. Partea buna este ca o poti pozitiona oriunde in camera, neavand nevoie de o priza in proximitate, insa nu vei beneficia de pe urma unor tipuri de antrenament mai dificile, cu modificari automate de rezistenta. Imita foarte bine mersul, punand accentul pe exersarea picioarelor.

Optiunile electrice sunt de obicei mai costisitoare, punand la dispozitia clientului programe predefinite cu durata si intensitate variabila, ce imbina momentele de exercitiu intens cu minutele de pauza si pasire relaxata care iti recupereaza muschii. Astfel de programe simuleaza terenul drept, dealul sau valea, ajustand din mers rezistenta resimtita, fara a fi nevoie sa apesi butoane sau sa invarti manete. Astfel, te poti concentra asupra exercitiului in sine sau asupra a ceea ce vezi pe ecranul computerului. In plus, pe cadranul acestor biciclete eliptice, la preturi bune, ai la dispozitie informatii specifice, precum cadenta pasilor sau numarul de invartiri ale volantei, pozitionate de obicei in partea frontala. Poti seta si pozitia articolului, de la drept, inclinat in fata sau spate, lucruri ce intetesc efortul depus.

Variantele cu rezistenta pe aer folosesc “aripi” pentru a pompa aerul necesar rezistentei resimtite la pasire, fiind mai zgomotoase, dar si mai costisitoare, insa se gasesc mai greu, deoarece nu prezinta aceeasi varietate de lucru.

 

 

Numar de viteze: Este recomandat sa ai la dispozitie cel putin 8 trepte de rezistenta pentru a te bucura de aparatul achizitionat pentru mai mult timp si a-ti oferi o provocare la fiecare antrenament.

Din fericire, majoritatea modelelor de biciclete eliptice pun la dispozitia utilizatorului o gama variata de optiuni in acest sens, cele mai performante dispunand de pana la 28, cele electrice fiind capabile de pregatirea unor programe complexe.

In esenta, ar trebui ca cea mai joasa setare sa fie usor de parcurs, precum o plimbare, devenind mai dificil de pedalat pe masura ce cresti nivelul de rezistenta, permitandu-ti sa iti cresti anduranta si rezistenta la efort.

 

Afisaj: E indicat sa ai la dispozitie un display sau un calculator unde sa poti verifica informatii esentiale antrenamentului, precum distanta parcursa, timpul de lucru sau pulsul, in cazul in care pe manetele aparatului exista senzori de puls.

In cazul ofertelor electrice, aici iti vor fi puse la dispozitie si butoanele cu programele necesare. Alaturi de acestea, poti gasi si alte mici detalii care sporesc confortul, precum un orificiu pentru sticla cu apa ori telefon, boxe sau ventilator.

 

Greutate permisa: Media este de 100 kg, majoritatea optiunilor fiind capabile sa sustina sarcini medii. Acestea vor fi preferate de persoanele care doresc sa se mentina in forma si sa se tonifieze, si carora le-a fost recomandat sa faca miscare, dar sa si aiba grija sa nu isi erodeze articulatiile.

Insa gasesti si optiuni mult mai permisive din acest punct de vedere, care rezista si la persoane ce cantaresc 150 kg sau mai mult, pentru care tinta principala este scaderea in greutate. Cu cat volanta are o greutate mai mare, cu atat mai fluide vor fi miscarile si efortul depus nu va fi resimtit la fel de puternic, astfel incat utilizatorul sa poata slabi in mod sanatos, alaturi de o dieta recomandata de medicul specialist.

 

 

Stil: Implica pozitionarea volantei, care poate fi in fata, la mijloc sau pe spate.

Cu volanta in fata sunt acele optiuni electrice voluminoase, de ordin profesional, care se remarca prin silentiozitate si lipsa vibratiilor.

Cand rezistenta este pusa pe mijlocul aparatului, pedalele vor fi insotite de cilindri si scripeti, aparand mai compacte, miscarile fiind mai fluide si tranzitiile mai line. Se gasesc mai rar.

Majoritatea modelelor de biciclete eliptice, ieftine si bune, au volanta in spate, aceasta fiind de regula mai usoara, dar mai lunga.

In concluzie, daca reusesti sa adopti si o alimentatie sanatoasa, credem ca ai toate sansele sa te mentii in forma fara probleme, mai ales ca acum ai la dispozitie informatiile necesare achizitionarii unui aparat eliptic, de fitness, de care sa te bucuri pentru mult timp. Si, cum in magazinele online nu lipsesc ofertele variate de astfel de obiecte, cu siguranta vei gasi ceva pe placul tau.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Este bine sa cumpar o bicicleta eliptica second hand?

In general, daca gasesti o oferta foarte buna, la un pret mult mai mic decat pentru acelasi brand si model din magazin, fie ai de-a face cu un chilipir, fie te poti alege cu un articol stricat. De aceea, daca vrei neaparat o bicicleta, insa fondurile iti sunt limitate, nu uita sa evaluezi articolul, daca poti, inainte de a da banii pe el.

Vei pune accentul pe curatenia de la exterior, caci aparatele neglijate vor fi murdare si zgariate, mai apoi avand grija sa inspectezi consola (daca butoanele sunt sterse sau cazute in interior, inseamna ca ai de-a face cu un obiect folosit indelung, a carui valoare scade).

Si, nu in ultimul rand, vei misca putin pedalele si manerele, pentru a vedea daca incheieturile sunt in stare buna, daca exista scartaituri sau dificultati la indoire. Totodata, de cele mai multe ori, nu vei primi o garantie sau posibilitatea de a returna produsul daca nu esti multumit de el.

 

 

Bicicleta eliptica ce muschi lucreaza?

In principal folosesti muschii picioarelor, pornind de la tendoanele genunchilor, cvadricepsi (coapse) si gluteus maximus (fesele), iar daca intrebuintezi manerele mobile poti tonifia si tricepsii si pieptul, precum si bicepsii si spatele. Iar daca eviti sa tii mainile pe manete, iti vei incorda si muschii abdominali. Bineinteles, si inima este un muschi, asa ca, avand in vedere ca vorbim despre un exercitiu aerobic, si limitele sale vor fi puse in discutie.

 

Cat costa o bicicleta eliptica fitness?

Pretul unui astfel de articol difera in functie de producator, tipologie si complexitatea informatiilor monitorizate. In medie, pretul unei biciclete eliptice se ridica la 2000 ron, de obicei articolul acesta fiind unul cu modul de functionare magnetic.

Insa acest aspect nu este batut in cuie, caci se pot intalni si oferte mult mai prietenoase cu buzunarul cumparatorului, pornind chiar de la 200 ron, caz in care ai de-a face cu optiuni mecanice sau magnetice.

Cele mai costisitoare sunt bicicletele eliptice pentru profesionisti, care sunt mult mai voluminoase deoarece folosesc volante mult mai grele, de peste 10 kg, sustinand totodata si sarcini mai ridicate decat media. Acestea pot ajunge sa coste incepand de la 2500 ron, ajungand si la peste 5000 ron.

 

 

Ce sa aleg: bicicleta eliptica sau normala?

Raspunsul la aceasta intrebare poate fi dat doar de tine, fiind ales in functie de necesitatile si preferintele tale. In cazul in care doresti un aparat care sa te ajute sa te mentii in forma din confortul propriului camin, care sa iti lucreze intr-o oarecare masura toti muschii, fara a fi nevoie sa iesi din casa, ori daca ai suferit un accident sau ti s-a recomandat sa slabesti de catre un specialist, raspunsul este o bicicleta eliptica.

In schimb, pentru iubitorii naturii, care doresc sa imbine miscarea cu plimbarile sau chiar sa aiba la dispozitie un mic vehicul pe doua roti pentru scurte cumparaturi, cu multipla utilitate in general, o bicicleta normala va fi mai de folos decat una stationara. Insa ai in vedere ca nu iti vei exersa prea mult alte parti ale corpului decat picioarele.

 

 

 

Cum se intretine si foloseste corect bicicleta eliptica?

 

Mai intai, pastreaza masinaria curata, stergand orice urma de transpiratie dupa antrenament, iar praful se sterge periodic de pe tevi. Cand nu o folosesti, acoper-o cu un celofan pentru a nu se prafui prea tare.

Nu uita sa verifici periodic starea suruburilor caci, in timp, acestea se pot largi. Un alt lucru dupa care sa te uiti este starea volantei si reglarea acesteia spre a-ti oferi rezistenta necesara. Gasesti in manualul de utilizare modul optim de a face aceasta.

In ce priveste utilizarea, tot ce trebuie sa faci este sa urci cu picioarele pe cele doua mici platforme, tinand mainile pe ghidon sau manetele mobile, sa pornesti calculatorul si sa alegi o dificultate, dupa care incepi sa pedalezi.

 

 

Bicicleta eliptica – Beneficii

Le vezi la sala de fitness si in magazinele mari de tip supermarket sau online, insa nu stii daca bicicletele eliptice sunt cu adevarat eficiente in vreun fel pentru organism? In esenta, acestea iti ofera un antrenament usor, de impact redus asupra incheieturilor, ajutand la exersarea corpului, motiv pentru care vor fi indragite mai ales de persoanele mai in varsta, sau de cele pentru care exercitiul fizic necesita atentie deosebita. Iata cateva aspecte pozitive ale folosirii unui astfel de echipament, fie ca il incerci la sala sau acasa.

 

Pentru incheieturi

Aparatele de tip bicicleta eliptica reduc presiunea si erodarea specifice jogging-ului si alergarii prin folosirea unei miscari eliptice in care picioarele nu parasesc niciodata pedalele. Sentimentul folosirii unui astfel de aparat se aseamana mersului in aer, lasandu-ti senzatia de usurime la pasire. Prin comparatie, la fiecare pas normal sau pe banda de alergare, vei simti socul de contact in incheieturi, totodata fiind afectat si spatele, in zona lombara. Prin miscarea pe bicicleta obtii beneficiile fizice si iti protejezi ligamentele.

Deoarece multe modele prezinta pedale cu articulatii, acestea se vor conforma modului tau de mers si gradului de pasire, caci forma miscarii este naturala, asemanatoare modului in care calci in mod normal. Iar greutatea volantei contribuie la intarirea oaselor, protejand utilizatorul de instalarea osteoporozei la varste fragede. Calcarea este naturala, ceea ce nu poate fi spus despre bicicleta stationara, asa ca, pe langa faptul ca si muschiii vor fi antrenati, si oasele vor fi mai bine echilibrate.

 

Beneficii de ordin fizic

Nu poti uita de efectul pozitiv al miscarii asupra organismului. In urma efectuarii unor scurte antrenamente de 30 de minute de cateva ori pe saptamana, vei prinde o rezistenta mai mare la efort, iar circulatia sangvina si respiratia iti vor fi imbunatatite. In plus, vei vedea mici diferente in modul in care arati, caci exercitiile cardio, precum acestea, te vor tonifia si vor ajuta la slabit. Acest lucru este posibil datorita faptului ca energia si efortul depuse nu se resimt la fel de puternic precum in cazul altor tipuri de antrenament. Iar, potrivit altor utilizatori, consumi mai multe calorii si arzi celule de grasime mult mai repede decat in mod normal.

Bicicleta eliptica lucreaza muschii picioarelor si mainilor in acelasi timp, avand un efect benefic si asupra pieptului si spatelui, in functie de pozitia abordata. Cu ajutorul acestui aparat, iti lucrezi cvadricepsii, tendoanele, fesele, pieptul, spatele, tricepsii si bicepsii, fiind important sa iti distribui in mod corect rezistenta intre brate si picioare.

Majoritatea modelelor prezinta variate programe de antrenament de dificultati diferite, care se vor preta uzului incepatorilor, intermediarilor si experimentatilor. Aceste setari pot alterna rezistenta resimtita la pasire in asa fel incat sa imite urcarea la deal sau antrenametul de interval. Si, deoarece se gaseste des un cititor de puls, poti tine sub control starea corpului tau in timpul efortului fizic, stiind in ce conditie fizica esti si cum iti poti optimiza sedinta.

 

 

Considerente financiare

Deoarece nu prezinta multe parti mobile, iar miscarea componentelor se face gradual, sansele ca obiectul sa aiba nevoie de mentenanta sunt mici, asa ca va fi mai economic. In plus, nu va trebui sa achizitionezi mereu curele, motoare sau rulmenti.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Techfit Optimuscity 310

 

Aceasta bicicleta fitness eliptica se adreseaza incepatorilor si intermediarilor, folosindu-se de un sistem de franare magnetic, asa ca nu vei avea nevoie de o priza pentru ea. Se intrebuinteaza in primul rand pentru tonifiere si pentru antrenamente cardio, pentru scaderea in greutate, menajand incheieturile si genunchii.

Permite folosirea de catre persoane care cantaresc pana la 100 kg, o valoare medie pentru astfel de aparate, si te poti bucura de ea pentru un timp indelungat, gratie celor opt trepte de dificultate pe care le poti seta cu ajutorul butonului reglabil. Iar volanta de 4 kg, desi este mica, ofera suficienta rezistenta pentru sedinte de antrenament eficiente, potrivit cumparatorilor.

Pentru transport, se foloseste de rotile situate pe bara frontala, iar pentru a vedea diferite informatii utile precum distanta efectuata, timpul parcurs, viteza si caloriile standard arse te vei uita pe displayul LCD. In plus, tot acolo iti poti verifica pulsul, daca pui mainile pe cei doi senzori integrati, din ghidonul central. Iar pentru antrenarea bratelor, te poti folosi de manerele atasate pedalelor.

 

 

Tempo E902

 

Ai nevoie de o bicicleta magnetica eliptica la un pret decent, care sa te ajute sa slabesti si sa revii in forma? Articolul acesta te-ar putea ajuta in acest demers, potrivit recenziilor disponibile, caci se foloseste de opt trepte clasice de dificultate, pe care le reglezi din butonul rotativ de pe stalpul central, chiar si in timp ce lucrezi.

Regland treapta de dificultate modifici si intensitatea antrenamentului, acest aspect fiind ajutat si de volanta de greutate medie, de 6 kg, care asigura o miscare fluida a pasilor. Pe maner se afla senzori pentru masurarea ritmului cardiac, in vederea monitorizarii conditiei din timpul alergarii, pe afisajul LCD din dotare putandu-se observa si un calendar, ceasul, temperatura camerei, precum si informatii privitoare la calorii si viteza.

Poate sustine pana la 110 kg, o valoare usor peste medie, si prezinta functie de economisire a energiei in timpul miscarii, tensiunea sistemului fiind controlata manual, prin prisma butonului rotativ central.

 

 

Bicicleta eliptica DHS:

 

DHS iMK® 3621E

 

Daca preferi un articol ieftin si bun, produs in tara noastra, pentru a ajuta si economia locala, o bicicleta eliptica DHS iti va surade. Pe langa pretul accesibil, te va bucura si cu prezenta unui mic calculator de unde poti vedea distanta pe care ai parcurs-o, viteza cu care ai mers si timpul de lucru, precum si o estimare a caloriilor arse.

Pe deasupra, pentru a tine evidenta sanatatii tale, te poti folosi de senzorii de puls de pe manerele fixe din centru. Iar, pentru a-ti misca putin si mainile si, eventual, a-ti tonifia muschii abdomenului, vei tine mainile pe barele verticale mobile. Articolul de tip magnetic foloseste o volanta silentioasa, de 6 kg, care face ca aparatul sa ruleze lin si vioi, in ambele sensuri.

Un detaliu demn de mentionat este faptul ca accepta sarcini mai mari decat media, de pana la 130 kg, lucru ce nu poate decat sa ii bucure pe cei in cautarea unui aparat bun de slabit si tonifiat, cu o greutate medie, de 32.7 kg, si suficient de robust.

 

 

Kondition Air Walker

 

Iata o bicicleta eliptica, ieftina si buna, care foloseste o miscare mecanica, fara volanta, pentru a te ajuta sa te mentii in forma. Folosirea periodica a unui astfel de dispozitiv te va ajuta sa iti cresti increderea in fortele proprii, iti va imbunatati sistemul circulator si va reduce riscul aparitiei unor afectiuni cardiovasculare, ajutand sistemul imunitar sa lupte impotriva bolilor. Se axeaza pe antrenarea picioarelor, insa pentru ca foloseste si manete mobile, putem spune ca este o optiune de tip cross trainer, care ajuta la tonifierea bratelor concomitent cu picioarele. Iar daca vrei sa simti si muschii abdominali cum lucreaza intr-o oarecare masura, iti vei roti soldurile usor la fiecare pas facut.

Pentru a te tine in priza, foloseste un ecran LCD unde vei observa timpul petrecut pe bicicleta, distanta parcursa si caloriile arse, iar de ghidon te poti folosi pentru a antrena mai intens muschii picioarelor. Este recomandata folosirea sa pana la 30 de minute pe zi, nu inainte de a te incalzi putin prin miscari de intindere, iar la final vor fi utile cateva pozitii de recuperare, spre a evita disconfortul muscular.

Si, deoarece este un model pliabil, se poate strange si depozita in debara sau pe balcon atunci cand nu o folosesti, redandu-ti libertatea in living, de exemplu. In vederea acestui fapt este ajutat si de greutatea mica, de 16 kg, manipulabila de catre o singura persoana. Vom mai adauga si ca suporta o greutate de pana la 100 de kg, fiind suficient de rezistent pentru majoritatea posibililor utilizatori de pe nisa de piata.

 

Avantaje:

Bicicleta eliptica mecanica, pentru uz casnic.

Optiune pliabila si subtire – nu ocupa mult loc si se poate depozita in spatii inguste, cand nu este folosita.

Ecranul LCD ofera informatii ajutatoare, precum caloriile consumate, viteza si distanta parcursa.

Prezinta manete mobile – accesibila tonifierii bratelor.

 

Dezavantaje:

Sarcina maxima suportata este sub medie, de 100 kg.

 

 

Housefit HB 8169 S 

 

Pentru avansati, si nu numai, poate fi de folos o bicicleta electrica precum aceasta, care functioneaza pe principiul de angrenare prin curea, nivelul de efort depus putandu-se regla prin rotirea micului buton situat in apropierea sezutului, fiind un model eliptic prevazut si cu scaunel. Asadar, va avea si o componenta medicinala, daca putem spune asa, punand accentul pe confort si miscare in acelasi timp. 

Se poate roti si inainte, si inapoi, existand parghii care contribuie la antrenarea bratelor, lipsind, insa, manete secundare fixe, cu senzori de puls. Totusi, calculatorul de bord va arata numarul de pasi, timpul sau caloriile consumate pe durata folosirii. Greutatea produsului se ridica la 25 de kg, fiind relativ dificil de mutat dintr-o parte in alta, mai ales avand in vedere ca nu se pliaza. 

Permite folosirea de catre persoane ce cantaresc pana la 100 kg, valoarea standard acceptata de astfel de aparate in scop sportiv. In plus, este insotit de un pret pe gustul romanilor, accesibil majoritatii celor care doresc sa incerce un produs fitness pentru acasa. 

 

 

FitTronic 1500E

 

Pentru cei care doresc sa investeasca numaidecat intr-o bicicleta eliptica profesionala va fi de ajutor modelul acesta de la FitTronic, care are si un pret pe masura, dar si variate optiuni numai bune de incercat. Modelul este unul standard, cu volanta pe spate, care cantareste 12 kg, fiind un articol mai robust, ce poate sustine fara probleme pana la 130 de kg, asadar peste medie, ceea ce nu poate fi decat un lucru bun. 

Pentru a obtine rezultatele dorite, indiferent de nivelul fizic de pregatire, articolul vine echipat cu 24 de programe presetate si manuale, cu diferente de dificultate si serii speciale, precum cele pentru slabit, pentru urmarirea ritmului cardiac sau optiuni unde utilizatorul isi poate pregati propriul set de lucru. 

Pe manere exista senzori de puls, iar calculatorul de bord ofera informatii detaliate in ce priveste timpul, caloriile, viteza sau programul. Pentru transportare exista niste mici roti in partea inferioara. 

 

 

EcoFit E 621E 

 

Pentru incepatori, si nu numai, poate fi util un aparat precum acesta, cu o volanta de 7 kg, care va oferi suficienta stabilitate utilizatorului care cantareste pana la 100 de kg. Pentru a deveni o provocare in cazul oricarui pasionat al sportului sau al persoanei care doreste sa devina acum mai familiara cu miscarea, sunt puse la dispozitie opt trepte de rezistenta sau dificultate ce pot fi modificate invartind de butonul situat pe tija centrala. 

Pe ghidon se va gasi sistemul de verificare a pulsului, care iti va pune la dispozitie informatiile necesare pe ecranul LCD din centru, unde ai acces si la alte date, precum viteza, caloriile standard consumate sau timpul petrecut la pedale. 

Nu ii lipseste un suport pentru telefon ori tableta, spre a te putea distrage putin de la activitatea pe care o intreprinzi, in special cand petreci mai mult de 30 de minute pe pedale. Pentru a muta echipamentul, acesta e prevazut cu roti. 

 

 

Kettler Cross M Gri-Negru 1

 

Iata o bicicleta eliptica fixa, pe care o vor folosi atat incepatorii, cat si cei deja initiati intr-ale sportului cu aparate fitness. Avand o constructie robusta, isi pastreaza stabilitatea pe podeaua pe care se afla, suportand o greutate de pana la 110 kg, ceea ce inseamna ca va putea fi utilizata de multe tipologii diferite de utilizatori, ajutandu-i pe acestia sa isi imbunatateasca forma fizica. In pachet sunt incluse instructiunile de montare pentru ca procesul sa fie unul simplificat si rapid, insa vei avea nevoie de cateva mici unelte pentru a face lucrurile mai usoare (imbus si chei pentru suruburi).

Si, pentru ca foloseste un mecanism magnetic de franare, reuseste sa isi pastreze eficienta in timp, mentinand ritmul si greutatea exercitiului, chiar si la utilizare constanta. Astfel, structura interna isi pastreaza siguranta, ramanand silentioasa. Cu o greutate volanta mare, de 12 kg, va asigura trecerea lina de la un nivel de dificultate la altul (existand opt in total), nepunand presiune exacerbata asupra incheieturilor.

E un model de tip cross trainer, prevazut cu doua seturi de manere, unul fix, prevazut cu senzori pentru puls, si unul mobil, care permite exersarea mainilor si a corpului in timp ce “mergi”. Are un display LCD cu butoane, unde poti seta diferite functii, precum citirea pulsului, contorizarea distantei si a vitezei sau caloriilor arse. Iar, pentru documentarea exacta a batailor inimii, include si un clips pentru ureche, acesta fiind doar unul din motivele pentru care multi o includ printre cele mai bune biciclete eliptice pentru incepatori.

 

Avantaje:

Bicicleta eliptica de tip cross trainer, care exerseaza si mainile.

Foloseste opt trepte de dificultate, pentru eficientizarea si cresterea treptata in intensitate a antrenamentului.

Volanta de dimensiuni mari, de 12 kg, ajuta la imbunatatirea articulatiilor, evitand punerea presiunii asupra acestei zone.

Include clips pentru ureche pentru masurarea eficienta a pulsului.

 

Dezavantaje:

Nu include suficiente unelte pentru montare (unii cumparatori si-ar dori includerea unui imbus si a unei chei tubulare).

 

 

FitTronic 505E

 

Aparatul acesta pentru miscare acasa este prevazut cu doua seturi de manete, unul fix si unul mobil, permitand utilizatorului sa se axeze pe exersarea muschilor picioarelor sau pe adaugarea efortului la nivelul bratelor. Putem spune, asadar, ca vorbim despre un model cross trainer, care iti ofera o sedinta suficient de intensa de efort fizic. Spre a creste sau scadea nivelul de dificultate si rezistenta exercitata de volanta de 5 kg, vei folosi butonul central pe care il vei invarti spre dreapta sau stanga. Astfel, vei putea alege un program axat pe intretinerea si tonifierea musculara sau unul care te ajuta mai mult sa transpiri si sa slabesti.

Avand o greutate maxima admisa de 110 kg, se va preta persoanelor doritoare de intretinere fizica si slabire in confortul propriei locuinte. Si pentru ca picioarele sunt late si fixe, produsul este suficient de robust si stabil pe orice suprafata, mai ales avand in vedere ca poti modifica planeitatea piciorului. Producatorul o promoveaza drept o bicicleta eliptica medicinala capabila de exercitii fizice usoare, pentru recuperare, cu pedale antiderapante si opt trepte de dificultate, oferind variatie si o durata lunga de folosire utila.

Si, pentru a pastra in vizor timpul care trece si distanta parcursa, ai la dispozitie un mic computer cu ecran LCD care contorizeaza caloriile, viteza, distanta si care iti arata pulsul inimii, citit prin apucarea ferma a ghidonului. Astfel, ai acces la detalii care te ajuta sa iti intelegi mai bine limitele corporale si care te incurajeaza sa iti depasesti temerile in ce priveste rezistenta fizica.

 

Avantaje:

Bicicleta eliptica, la un pret bun.

Model cross trainer, cu doua tipuri de manete, care permite exersarea intregului corp.

Permite folosirea de catre persoane ce cantaresc pana la 110 kg – eficienta pentru numeroase tipologii de clienti.

Masoara pulsul, gratie senzorilor de pe ghidon – iti monitorizezi conditia fizica in timpul pedalarii.

 

Dezavantaje:

Necesita mult timp pentru asamblare (in jur de o ora), potrivit unor review-uri.

 

 

DHS 3435E

 

Pentru a te mentine in forma la domiciliu, poti incepe cu o bicicleta eliptica DHS recomandata chiar celor in cautare de aparate de intrebuintare casnica, ce acum isi incep calatoria in lumea fitnessului. Tinteste spre tonifierea picioarelor si mainilor, prin sedinte de pana la 30 de minute de 2 – 3 ori pe saptamana, alaturi de o dieta echilibrata.

In ciuda aspectului sau mai simplist si subtire, prezinta un mic calculator unde iti poti verifica timpii de lucru, distanta si viteza, dar si monitoriza pulsul, caci pe manerele centrale se afla doi senzori. Si se foloseste de o volanta de 3 kg, care se invarte intr-un singur sens, a carei rezistenta la pasire si pedalare se va seta din butonul rotativ, alegand din cele opt trepte de dificultate.

In ciuda faptului ca e o bicicleta eliptica ieftina, dar eficienta, functioneaza cu sarcini de pana la 100 kg, greutatea sa fiind de 27 kg. Mentionam si ca e un model magnetic, pentru care nu vei avea nevoie de o priza prin apropiere.

 

 

DHS 3624 

 

Aceasta eliptica magnetica prezinta o volanta usoara, de 3 kg, si roti pentru transportare facila dintr-o incapere in alta. Pentru a putea fi folosita de orice categorie de utilizator, este prevazuta si cu un scaun ergonomic cu sa, sub care se afla volanta care duce la greutatea totala de 33 kg a produsului. 

In ce priveste numarul de trepte de dificultate, lucrurile sunt clare, apartinand tipologiei standard, cu 8 stadii, spre a multumi orice doritor de provocari fizice si pentru ca, in timp, chiar si un novice sa poata avansa pentru a continua sa isi exerseze eficient muschii picioarelor si bratelor. De pe ecranul LCD poti vedea timpul petrecut in sa, cate calorii ai consumat sau care iti este pulsul, daca tii mainile pe ghidonul cu senzori dedicati. 

Aparatul sustine pana la 120 de kg de sarcina, peste valoarea standard a acestui tip de produs, asa ca deschide oportunitatea intrebuintarii si de catre persoane mai corpolente care doresc sa aiba rezultate favorabile si sa schimbe modul in care arata, in timp. 

 

 

Kettler Axos Curo M

 

Conform multor pareri, o bicicleta eliptica Kettler imbina toate caracteristicile de baza necesare unui antrenament eficient acasa, si are un pret accesibil. Tocmai de aceea, va fi preferata de incepatorii intr-ale aparatelor de fitness de uz casnic, care doresc sa se mentina in forma.

Pentru a se adresa cat mai multor doritori, foloseste 8 trepte de dificultate reglabile mecanic, si poate sustine pana la 110 kg de greutate. Volanta grea, de 12 kg, ajuta la trecerea fluida intre gradele de rezistenta disponibile, prezentand o provocare pentru utilizatori.

Ca si tipologie, vorbim de o bicicleta magnetica eliptica ce nu foloseste curent electric decat pentru display-ul LCD, in acest caz folosindu-te de niste simple baterii, pe ecran putand verifica informatiile traditionale precum distanta parcursa, timpul de exercitiu, caloriile standard consumate la efortul depus si pulsul stabilit in urma tinerii palmelor pe senzorii de pe bara centrala. Adaugam ca, pentru o aderenta buna, pedalele si manerele sunt finisate intr-un material plastic.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu